Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

coraz wiecej miast nie wpuszcza do centrow  samochodow ktore nie spelniaja restrykcyjnych norm spalania- u nas to jeszcze sie nie przyjelo ale pewnie niedlugo stanie sie norma. pojazd elektryczny moze wjechac na rynek glowny w krakowie bez specjalnego zezwolenia,

co sadzicie o pomysle placenia amerykanom za ich wieksza obecnosc wojskowa w polsce ?????????

niedlugo wchodzi rozporzadzenie o uznanie calej polski za teren osn- bedzie ciekawie.......

Edytowane przez jacus
Opublikowano

http://www.gazetaprawna.pl/amp/1129192,zle-sie-dzieje-w-wojsku-polskim-odejscie-antoniego-macierewicza-nic-nie-zmienilo.html
Tu masz dość trafną analizę stanu obecnego naszej armii.
Kiedyś pisałem iż przyjdzie czas wystawiania faktury za ich obecność. Problemów jest kilka. Po pierwsze nie ma szans na stałą obecność. Po drugie rodzi się pytanie, czy ich obecność będzie wiązała się także z gotowością do walki, czy też może być tak że np FR powie iż US Army nie są dla nich stroną konfliktu i traktuje ich jako neutralnych. Tu kłania się volta Trumpa w stosunkach z Rosją.
Prawdopodobnie nasi dzielni miłościwie panujący pragną pokryć zapaść w modernizacji armii wystawieniem sił obcych jako tarczy. Dobre dla elektora, zabójcze dla kraju.
Po krótkich obliczeniach wychodzi że za tę kasę moglibyśmy kupić 400 Abramsów po cenach bodaj dla Greków. Czyli mamy dwie dywizje pancerne + centrum serwisowe + szkolenie personelu+ dozgonną wdzięczność pracowników amerykańskich w zakładach w Limie.
A co tym sądzę?" Nosz kuźwa mać"!

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Daj link do tego filmu gdzie je niszczą.

Daj jakiś artykuł który potwierdzi istnienie takiego parkingu chyba że tylko ty o nim wiesz  i właśnie zdradziłeś nam wielką tajemnicę.

gdzie ja tam napisałem ze niszczeją ??  Das WeltAuto  kupisz nawet vw z 30tyś km tdi 

48 minut temu, Ulman napisał:

Najważniejsze wmówić wyborcom i wyznawcom ze się na lepsze zmienia. Rzeczywistość i fakty nie mają żadnego znaczenia

jakie fakty ??

więcej mieszkań się buduje domów  największa sprzedaż nowych aut 

bum wycieczkowy 

pkb 5,2 

masz inne fakty ??

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A klienci maja to wszystko gdzieś i kupują VW tak jak kupowali. Kto przy zakupie auta kieruje się poziomem emisji spalin?

tylko to nie osoby prywatne tylko napędzają przecie biorcy i listingi   

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Roman176 napisał:

no i znów strzał  w stopę po pierwsze był to wyrok sądu i wykupili po cenie zakupu większości samochodów  po drugie wszystkie musiały być zniszczone jest film na yt 

a po drugie wiesz ze w Polsce znajduje się taki parking ludzie co wygrali sądownie schowane bardzo dobrze na gliwickich polach  której żadnej strony samochodem nie dojedziesz  

Jakbyś był łaskawy  ten film co jest na yt zlinkować i może coś na potwierdzenie istnienia tego parkingu

Co za różnica kto napędza jak sprzedaż im rośnie. Chyba nawet Rydzyk dostał VW

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

yt jest nawet jacuś podobny dał  

a w Gliwicach była pokazana ze satelity nie pamiętam gdzie to było ale nie obracaj kota ogonem 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

jesteś wieśniakiem z Wolfsburg ze tak bronisz ich ?  twoja hipokryzja chyba została dzisiaj poniżona przez nie których użytkowników sam jacuś nawet pisał a ty bełkotałeś wczoraj 

Opublikowano

No i powtórka . Jak nie wie jak obronić to co wcześniej napisał , to obrażać zaczyna . A najlepsze , że jak obraża to dysleksja mu się wyłącza . :D

Opublikowano

Musi jakoś odreagować. 40 mld też nie rozwikłane.

Ja ich nie bronie tylko chce zobaczyć film jak niszczą samochody ale widać że takie coś nie istnieje tak samo jak parking wadliwych VW na śląsku. Dno Romanie, dno kompletne. Po co tak konfabulować? Dawaj jakąś nową teorię to sie dalej pośmiejemy. 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

ulman-obnizasz loty, wez sie popraw:D, wyjatkowo dzisaj roman dobrze pisze-chory czy co,nie daj bog trzezwy jak swinia9_9, w usa kazdy z urzedu mogl oddac vw nawet mocno zuzytego i otrzymac zwrot pieniedzy a w polsce i chyba europie podobnie musial isc do sadu..

https://www.wykop.pl/link/3674751/tysiace-volkswagenow-gnijacych-na-amerykanskich-parkingach-po-aferze-dieselgate/

alamo- a kto byl za zakazem uboju rytualnego i chowu zwierzat futerkowych-czyzby twoj wodz co nawet kota ma przyblede i niczego w zyciu sie nie dorobil-pewnie podobnie jak ty ????????????? gdybys nie wiedzial to centralny port lotniczy baranow maja budowac chinczycy za swoje wlasne pieniadze-tak powiedzial w wywiadzie szef komitetu budowy -pamietacie jak budowali autostrade ???? tylko nie slyszalem jeszcze odpowiedzi towarzyszy komunistow z chin co oni na to sadza..

9 godzin temu, jacus napisał:

akurat z tym programem modernizacji drog to roman ma racje-tyle ze jak zwykle mu sie zera pomylily-tym razem o jedno za duzo:P-zreszta ten program jest kontynuacja tzw"schetynowek".

Opublikowano (edytowane)

No i co??? Odkąd Jacuś to twój guru?

Dawaj ten film z destrukcja złych VW TDI. Chyba cie to nie przerasta?xD

Roman twierdzi że na drogi lokalne dadzą 40mld. Nie wiadomo kiedy komu i skąd będzie kasa ale dadzą . Taka sama prawda jak z niszczeniem VW

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Ja ich nie bronie tylko chce zobaczyć film jak niszczą samochody ale widać że takie coś nie istnieje tak samo jak parking wadliwych VW na śląsku. Dno Romanie, dno kompletne. Po co tak konfabulować? Dawaj jakąś nową teorię to sie dalej pośmiejemy. 

ty masz sederom Fenomen leminga-kodomity jascuś gadał a ty swoje 

2 minuty temu, Ulman napisał:

No i co??? Odkąd Jacuś to twój guru?

jesteś sieci jak jacuś to wie a ty nie to świadczy ze nie umiesz posługiwać internetem 

8 minut temu, zetorki12 napisał:

Łoo , i wróciło :o

i co kodonie ?? zatkało 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Tylko nie obrażaj chamie . Bo nie przystoi tak dobremu człekowi . No i właściwie za co taką złość żywisz do mnie ?

Opublikowano

https://www.stopvw.pl/memy-o-dieselgate/

https://www.stopvw.pl/samochody-z-dieselgate-zalegaja-na-ogromnych-parkingach/

roman jak zwykle troche pokrecil zamiast usa wyszedl mu slask:D, co z tymi autami zrobia-wsadza na statki i do polski9_9.

romus dalej jestem lemingiem-kodomitom9_9,  ale uwazam tez ze nie wszystko co jest niemiecki jest dobre i uczciwe a obecnosc wojsk amerykanskich wcale nam nie zaszkodzi a na ile pomoze to wolalbym sie nigdy nie przekonac, ani ja ani moje dzieci czy wnuki..........

burza sie skonczyla pora spac -jutro znowu do pola

Opublikowano (edytowane)

Albo dr Dekiel;)

Roman, ale czy to przerasta twoje możliwości manualno -  intelektualne  by podać linki na poparcie twoich teorii o niszczeniu VW i  parkingu dla nich na slasku oraz 40 mld na drogi lokalne. Chyba skądś to info brałeś , są jakies materiały które zresztą widziałeś już na yt. Tyle razy wklejałeś a teraz jakąś blokadę masz?  

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v