Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Propaganda zrobiła pustki w głowie tej dziewczyny. Ona się nie boi chodzić do centum a podobne dziewczyny na zachodzie siedzą w domach i wychodzą jedynie z rodzicami. Szkoda pisać

12 godzin temu, marekfarmer napisał:

Ja tam nie wiem czy dobrze  czy nie dobrze  napisane jest  ,, nie sądźcie  bo będziecie sądzeni ,,

Jak zwykle szczyty hipokryzji. Sam nie raz sądzisz i do tego fałszywie. Ale jak poseł pisu uwiódł kobietę to nie sądźcie. Podejście typowego polskiego katolika. Nam wolno wszystko bo y katolicy, patrioci. A innym co nie są z nami nie wolno nic. A jak coś to jeszcze błotem obrzucimy.

11 godzin temu, marekfarmer napisał:

Ja nie  potępiałem  ,,profesura,,  za to że mu żona  rogi  doprawiła  czy że  rysio  pojechał  na ryki tiki taki  na madere 

tylko się śmiałem

a z tego co wiem to śmiech  to zdrowie

Żeby ci tylko ta hipokryzja i zakłamanie bokiem nie wyszło zamiast zdrowia. Nie jednego już tutaj oczerniłeś. Nie jednemu różne rzeczy wytykałeś. Nie jednego obrażałeś. A teraz to się niby śmiejesz. Twoją hipokryzję widać aż nadto.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

skąd wiesz jeździłeś u mnie są  w wielkich gospodarstwach po tyś do 1/5tyś mth i są zadowoleni 

Przepisy zakładają, że pracodawcy będą też musieli wypłacać wysłanym za granicę wszystkie dodatki i bonusy, jakie otrzymują lokalni pracownicy

Jak firmę stać na 150 MAN ów to niech płaci. Płaczesz tak bo wujek mniej zarobi. Nie problem zarobią inni. Jak pis podnosił płace minimalne to też tak narzekałeś, że przedsiębiorcy padną. Czy pasowało? Jeszcze raz ci powtarzam miej pretensje do rządu. Bo zamiast odgrywać szopki przed UE pod tytułem pokazujemy elektoratowi wstawanie z kolan. Trzeba było z UE dyskutować i negocjować. By np te diety zaczynać naliczać po powiedzmy trzech czy czterech dniach pobytu kierowcy na zachodzie. Lub np gdy robi wahadło tj jedzie z ładunkiem podjętym za granicą do innego zagranicznego kraju. A przewozy z zachodu do Polski czy z Polski na zachód były bez tych dodatków. Nasz rząd w tej sprawie nic nie robi. A ty masz pretensje do innych krajów, że potrafią zadbać o swój interes a do swego rządu na który pewnie głosowałeś nie masz pretensji, że nie potrafi zadbać o nasz interes. I skończ już ten temat. Bo jak by twój wujek te 9 tys jak pisałeś płacił. To byś nie robił na kopalni za 3,6 a wujka w necie by tak nie obsmarowywali.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No jak w tak młodej głowie już udało się zakorzenić taki poziom strachu, to pogratulować. Bać się to nie grzech, ważniejsze jest aby zapanować nad strachem i coś jeszcze w życiu zobaczyć oprócz ścian i smartfona, albo FB. Przecież jak siedzą w domach to na głowę może im spaść samolot, albo chińska stacja kosmiczna. Kuźwa w US w ogóle młodzież nie powinna nawet do szkoły się zbliżać bo tam strzelanina jedna za drugą.
Ja bym jednak tę Pannę gdzieś skonsultować medycznie kazał. Może jeszcze nie stracona dla społeczeństwa. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Taaa , zapanować nad strachem przed terrorystą ... Tylko czy to na pewno strach ?

:ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że co nie którym młodym robią taką krzywdę. Potem taką dziewczyninę wypuszczą z domu. Choć się nie boi i sama wyjdzie to biedna życia w ogóle nie zna. To i nie dziwota, że potem takie Pięty wykorzystują. Jak dziewczyna w głowie namieszane ma. Kurcze jak się patrzy nawet w tv czy na zachód pojedzie tam po centrach miast spaceruje mnóstwo młodych kobiet. A tej kładą do głowy, że jej koleżanki na zachodzie się boją.

Mam znajomą dobrze wychowana jak mówią dobrze ułożona dziewczyna, grzeczna, religijna. Co tydzień w kościele, modlitwa, przed każdym posiłkiem, schola i tym podobne. Poszła na studia czy już była po studiach w Warszawie. I kto dziecko nie ślubne zrobił? Ksiądz. Tak samo było pewnie z tą od Piety. W domu wychowana PiS, Bóg, Ojczyzna. Zobaczyła takiego Piętę w jej mniemaniu półboga z boskiego pisu. To co miała robić?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Sądzę że zna lepiej niż Ty . Bo w tym wypadku pierdzielisz jak kompletnie oderwany od rzeczywistości ignorant . Ja również dziękuję że Nasi nie przyjęli tych nierobów .

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, DTaras napisał:

Dysydent - marna jest wiara w to, że nigdy nie będzie konfliktów. Niemcy to kraj związkowy i sami ze sobą mają sporo problemów. Gdyby miała być jednogłośna to w jakim języku ma mówić? Niemieckim jak raczyłeś niegdyś zauważyć? Nie - dziś jest to według Ciebie niemiecko - francuski. Piszesz o upadku Unii. Bądź konsekwentny i przestań rzucać wrazesami, wysil się na kolejny słowotok i napisz - co potem...

cyt "trzeba było uważać" rzekł Kwinto w kinowym klasyku, jeśli już pamiętamy co pisałem o niemieckojęzycznej unii.

Dnia 10.02.2018 o 14:57, dysydent napisał:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Rozpad_Jugosławii

Może być podobnie przy "niszczeniu Unii

Dnia 10.02.2018 o 15:01, marekfarmer napisał:

Raczej nie  bo  UE nie jest gwarantem  pokoju  w Europie  tylko  NATO

Dnia 10.02.2018 o 15:03, dysydent napisał:

NATO rozpaść się wtedy może na zasadzie "domina". Bo Francuzi sobie przypomną że nie lubieli Niemców, Anglików, Anglicy sobie.... 

Leczenie nowotworu zbyt zaawansowanego zabija przedwcześnie pacjenta.

Ja niemieckiego nie lubię ale bardziej w kategoriach gustu, no nie lubię i już ale uznaję pozycję niemieckiej gospodarki nie tylko w unii a i w świecie i gdzieś niedawno (już tych cytatów wystarczy) wspomniałem że Niemcy stosunkowo długo broniły się przed wprowadzeniem płacy minimalnej, co - kontynuując myśl - było jednym z głównych fundamentów siły tej gospodarki. To że bronili akurat po niemiecku nie przeszkadza mi by uznać że mieli rację bo same fakty to uznają ale i Oni odeszli od tej doktryny swobody gospodarczej która leży u podstaw i ich siły, dlaczego odeszli? i nadal brną?

Przed imigrantami nie broni nas żaden PiS co nieatrakcyjność (na razie) pobytu w kraju gdzie socjal, zarobki, i poziom bezpieczeństwa są niższe bo w rankingu na najbezpieczniejsze kraje świata po statystykach przestępstw wypadków i nie wiem jakich jeszcze Niemcy i wiele krajów starej unii wyprzedzają Polskę bo czy ktoś robi aferę gdy w Polsce Ukrainiec morduje kradnie czy po pijaku powoduje wypadek.
Śmiertelność z przyczyn nienaturalnych tzn wypadki przestępstwa itp w Polsce jest jeszcze stosunkowo wysoka i wyższa chyba nawet niż we Francji a to z dziewuszką to propaganda podobna do ruskich pionierów tylko ideologia inna. Oni.... dobra i tak już za dużo napisałem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Warszawa listopad ostatnich kilka lat.
Jedno i drugie uznaję za normalne bo tylko na cmentarzu idealny spokój o ile żywi się nie szwendają.
Ja nie lubię tłumu i do Berlina przynajmniej już wiem kiedy nie jechać jak i kiedy nie łazić po Warszawie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, zetorki12 napisał:

Sądzę że zna lepiej niż Ty . Bo w tym wypadku pierdzielisz jak kompletnie oderwany od rzeczywistości ignorant . Ja również dziękuję że Nasi nie przyjęli tych nierobów .

Co innego nie przyjąć imigrantów, którzy i tak nie palili się by tu być. A co innego nimi straszyć. Pojedź sobie do Warszawy czy innego dużego miasta i zobacz ilu ludzi o innym kolorze skóry spotkasz na ulicach. Do tego dodać jeszcze trzeba tych, którzy są podobni do nas a pochodzą np z bliskiego wschodu.  A jakoś nie słychać by co dziennie gwałcili i mordowali. Tysiące naszych rodaków przebywają za granicą. Pochodzę z regionu gdzie dużo ludzi jeździ do Belgii i nie słychać by co chwila kogoś w worku przywozili czy w trumnie tak samo jak nie słychać by kogoś co chwila gwałcili. Widać uległeś tej propagandzie strachu a prawdopodobnie masz nie wielki kontakt z tymi ludźmi. Tak samo jak ta dziewczyna, która pewnie rzadko kiedy widzi człowieka o innym kolorze skóry czy religii.

No i najważniejsze. To nie dzięki rządowi pis a poziomowi socjalu nie ma tylu imigrantów w Polsce. Ale nic straconego patrząc na to jak pis podnosi socjal wszystko przed nami.

W USA co roku w strzelaninach z rąk swoich rodaków zginie dużo więcej ludzi niż w Europei z rąk powiedzmy imigrantów wyznania mahometowego.

W Europie więcej zostanę zabitych i zgwałconych ludzi przez rodowitych europejczyków niż przybyszów z bliskiego wschodu. Ale i tak tumani się propagandą strachu naiwnych.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, zetorki12 napisał:

Taaa , zapanować nad strachem przed terrorystą ... Tylko czy to na pewno strach ?

:ph34r:

Na razie centra to naturalne środowisko mieszkańców miast, a nie terrorystów. Szanse śmierci w zamachu są dużo mniejsze niż spokojnego wypicia kawy na deptaku. Bynajmniej nie neguję potrzeby zachowania czujności i ostrożności, ale poziom nie powinien blokować normalnej aktywności człowieka. Tu dużą rolę maja odegrać informacja i edukacja. Sposób zachowania, działanie, ucieczka. Nie pchanie się tam gdzie biegną zaciekawieni ludzie. Między strachem a ostrożnością jest bardzo cienka granica. Zamienić strach w ostrożność - dobra sprawa. Daje większe szanse na przeżycie. W drugą stronę, murowany paraliż jednostki. Wbrew pozorom większe szanse maja ludzie działający spontanicznie, bez szkolenia specjalistycznego za to z kilkoma wpojonymi komendami działającymi po zaistnieniu zagrożenia.

Opublikowano (edytowane)

Nie muszę jechać daleko . W naszej wiosce jest kilka osób o ciemnym kolorze skóry na stałe . Bywają też przyjezdne dzieci tzw"kolorowe " i nikt nie ma z tym problemów . No ale One nie jeżdżą za mną po drodze z okrzykiem Allachu Akbar !

Życie to nie tylko statystyki , ale również prawo wyboru .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Tylko że "zwykłe" przestępstwo , a przestępstwo o podłożu religijnym , to już dla mnie zupełnie co innego . Nie chce mi się wałkować tego od nowa , ale tu jak najbardziej popieram PiS .

Opublikowano (edytowane)

Nie tylko Islam jest wylęgarnią fanatyzmu, nie tylko wyznanie, bo i ateiści komunistyczni bomby podkładali tylko nie wiem czy nasze organy ścigania były by tak skuteczne jak zachodnie przy takiej skali jaka tam jest fundamentalizmu akurat na ten czas islamskiego i mam nadzieję przyzwolenie społeczne tamtych narodów umożliwi służbom radykalniejsze jeszcze traktowanie tych radykalistów.
Najgorszą chorobą umysłu człowieka jest ideologia nieważne jaka, muzułmańska, katolicka czy komunistyczna bo faszystowska nie pozostawia żadnych wątpliwości.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

No jak w tak młodej głowie już udało się zakorzenić taki poziom strachu, to pogratulować. Bać się to nie grzech, ważniejsze jest aby zapanować nad strachem i coś jeszcze w życiu zobaczyć oprócz ścian i smartfona, albo FB. Przecież jak siedzą w domach to na głowę może im spaść samolot, albo chińska stacja kosmiczna. Kuźwa w US w ogóle młodzież nie powinna nawet do szkoły się zbliżać bo tam strzelanina jedna za drugą.
Ja bym jednak tę Pannę gdzieś skonsultować medycznie kazał. Może jeszcze nie stracona dla społeczeństwa. 

Powiedz  to  rodziną  ofiar   ataków  terrorystycznych że  mają  iść  do lekarza.

Muzłumanie  niech sobie  siedzą  w  muzłumańskich krajach.  Jak  Katolik  jedzie do Kraju Muzłumańskiego musi się  dostosować do  zasad tam panujących  a jak Muzłumanin przyjedzie  to  Europy  to chce   dostosować  panujęce unas  zasady do swoich.  Dlatego  trzeba  ich gonić   do Muzłumańskich krajów 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

No właśnie obecnie Świat Zachodni słabo sobie radzi z takim radykalnym postępowaniem . Bo teraz moda na powszechną tolerancję . Brak służb do takich zachowań . Dopiero zaczynają się budzić .

Opublikowano

A kiedy zabija konwertyta, czyli wczorajszy chrześcijanin a dziś zradykalizowany muzułmanin? Nawrócony np. podczas odsiadki za popełnione przestępstwa.

Opublikowano (edytowane)

To że pies był dobrze wytresowany lub z natury łagodny nie zobowiązuje mnie do traktowania go humanitarnie gdy zostanie zarażony wścieklizną. Tylko od wścieklizny można zaszczepić od ideologii? nie wiem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Co mnie to ? Chcesz to go wystrzel w kosmos .

Mnie bardziej zastanawia co mu tak w główce pomieszało ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v