Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Kto zrobił szkolenie ADR żeby bez kolizji prawnej saletrę na pole dowieźć. 

Jakby co, będę się tłumaczył że mam uprawnienia na wysadzanie małych ładunków do 1kg. Niech sobie przeliczą na worki saletry.:D

Opublikowano

ja odsypuje z workow po pol kilo i juz nie jestem przestepca:P, niestety olej kupuje w duzych bankach a za to jest "pare latek" chyba juz od 10 litrow to przestepstwo karno-skarbowe.....

kolejna afera pis-u-marek licz dobrze ktora to juz za te osiem lat-pomylilem rzady to nie ten- tym razem lekowa -lekko liczac 100 mln,wobec getbacka to pryszcz.....

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Przeciwnika obecnej władzy należy od razu opluć poniżyć i wyśmiać. Narracja musi być jednoznaczna i natychmiastowa by lud nie miał nawet możliwości rozpoczęcia autonomicznego procesu myślowego w celu własnej oceny sytuacji

albo odwrotnie 

Opublikowano

o tym ze przewozac powyzej tony nawozow azotowych trzeba miec specjalny pojaz i uprawnienia- ja o tym czytalem w prasie rolniczej, mam nadzieje ze policja nie:P.

czyj to pomysl-nie chce mi sie teraz szukac. 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

o tym ze przewozac powyzej tony nawozow azotowych trzeba miec specjalny pojaz i uprawnienia- ja o tym czytalem w prasie rolniczej, mam nadzieje ze policja nie:P.

czyj to pomysl-nie chce mi sie teraz szukac. 

Tak zerknąłem , to już kilka lat to obowiązuje , więc nie wiem czemu Wy o tym .

Opublikowano
Normalne przepisy ADR od wielu lat takie same. Papierów do tego, że ho ho. Z tym, że są tam pewne furtki. Nasi wymyślili tylko zaostrzenie w transporcie paliw, które nomen omen rolników nie dotyczyło.
Opublikowano

Sie przestraszyłem , że ktoś znowu wpadł na pomysł jak ułatwić życie rolnikowi .^_^

Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

Nie bede się za trolla modlił.

przecież nikt ci nie karze tym bardziej obrażać  gdyby ktoś życzył ci źle lub chorobę rodzinę  chłopie ja nie pluje na innych kultura wymaga pewnie nie jeden leming sobie d*pę zaorze życząc śmierci ale największemu wrogowi nigdy źle nie życzę tym bardziej co mnie nie miłe    gdy do kościoła chodzisz jak jest w intencji o zdrowie pewnie twoi sąsiedzi k**wie nie życzę ??

• Like 1
Opublikowano
Zetor - od zeszłego roku zniesiono wyłączenia dla rolnika. Jak wieziesz mniej jak jednostkę to nic nie trzeba bo to działalność pomocnicza ale jak więcej to musisz zabezpieczyć worki, oznaczyć pojazd, kierowca ma mieć szkolenie, kwity i doradca obowiązkowo.
Opublikowano
Roman - używasz google tłumacza z polskiego na polski czy jak? Niczego nie idzie zrozumieć.
Ansja trafiła 100 zielonych baniek?
Niewiem - kolejne ławki patriotyczne? Macierewicz coś doradzi.
Opublikowano

Na równi i w jednym zdaniu i kościół i bluzgi ... , No faktycznie . wysoooola kultura .No i weź zrozum ...:(

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Zetor - od zeszłego roku zniesiono wyłączenia dla rolnika. Jak wieziesz mniej jak jednostkę to nic nie trzeba bo to działalność pomocnicza ale jak więcej to musisz zabezpieczyć worki, oznaczyć pojazd, kierowca ma mieć szkolenie, kwity i doradca obowiązkowo.

Jak masz w rozsiewaczu to też dotyczy?

Przed chwilą, Ansja napisał:

Co byście w naszym kraju zbudowali, gdybyście mieli 100 mln dolarów i chcieli stworzyć coś, czego nie opłacałoby się kopiować?

Przekopał bym mierzeję wiślaną albo nawet półwysep helski. wybudował punkty ładowania dla samochodów w kazdej gminie

Opublikowano

Ja bym se zbudował liczydła i liczył by te100mln .:ph34r:

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, zetorki12 napisał:

Ale kto , co , i o czym Ty ?

przepraszam pomyliłem osobę 

czy ty coś robiłeś z profilem i miałeś napisane mam 12 lat tylko 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

na projekt by ci starczyło a reszta z eu ??

reszty by nie dali i by nie powstało. Po co robić coś tak głupiego by nie opłacało się kopiować?  Kolejne rządy marnotrawia coraz wiecej naszych pieniędzy na takie właśnie projekty i wyciągaja od nas coraz wiecej w podatkach bo maja właśnie takie głupie mysli

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v