Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

On i tak tego nie rozumie. Teraz schował się do dziurki za jakiś czas znowu wypełznie. I będzie pisał swoje dyrdymały. Nie dość, że wytyka błędy Komorowskiemu czy innym to sam je robi. Popatrzcie co wypisuje o MOPSie i tym podibnych. Jak 500 plus to rząd ma dawać kasę do ręki bo rodzice wiedzą lepiej. Jak utaj to rząd wie lepiej. A prawda jest taka, że rząd chce taniej. Bo jak pisałem nie każda z tych osób skorzysta z tej pomocy i rząd o tym wie. Co ciekawe nawet panie, które kilka dni temu podpisały jakieś porozumienie mówiły, że zostały przez rządzących oszukane. 

W przypadku protestów tych ludzi prawda jest brutalna. Oni nie są warci tyle głosów co osoby biorące 500 plus czy na wyprawkę szkolną dla dziecka. Po prostu rząd daje tam gdzie kupi więcej głosów. Gdy politycy pis byli w opozycji wprowadzali tych ludzi do sejmu i wtedy nie mówili, że skazują swoje niepełnosprawne dzieci na cierpienie czy mękę w sejmie. Całowali po rękach i prosili o głosy obiecując, że wszystko załatwią. Teraz już protest jest be bo sami rządzą i ci ludzie nie są im potrzebni a przeszkadzają.  Prawdziwi miłosierni katoliccy z pisu.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Głosy głosami , ale chyba  coś się zaczyna sypać w finansach. Poza tym to chyba początek problemów nasze rządu w tym roku. Teraz tylko czekać na początek sezonu zbioru czarnej porzeczki. Potem sadownicy. A rok zapowiada się ciężki. Czyżby przyroda szykowała zasadzkę?:D

Opublikowano

Rząd boi się innych grup też chcących coś dla siebie z tych gór pieniędzy jakie wg pisowskiej propagandy są w budżecie. Pis pada ofiarą swojego prania mózgów. Najpierw trąbią o nadwyżkach w budżecie a za chwilkę mają chętnych do tych nadwyżek. W tamtym roku tak było i w tym tak jest. Tym bardziej, że widzą jakie rządzący biorą nagrody za swoją ogólnie mówiąc różną pracę. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.04.2018 o 17:33, Ulman napisał:

Moim zdaniem to nie dawać kasy do reki ale można by zorganizować coś na kształt dziennych domów opieki dla osób o niewielkiej niepełnosprawności by ich rodzice mogli pracować i zarobić na zwiększone koszty opieki.  Tam gdzie osoby są leżące pewnie trzeba by zapewnić jakies ekstrasy w postaci darmowych lekarstw rehabilitacji itp. 

51 minut temu, Ulman napisał:

Ja bym nie dał nikomu. Skoro JKM ma rację ze niepełnosprawni zyli dotychczas i nie ma konieczności im dokładac to z pińcet+ jest tak samo. Jak dotąd jakoś zyli to niech zyją tak dalej

Mam wrażenie że jak PIS nie umie sobie dać z czymś rady to najlepiej z tej grupy zrobić element wywrotowy. Takich grup bedzie coraz więcej. Jak mamy taklie fantastyczne wyniki i zyski wszedzie oraz socjalistyczny solidarny, rozdawniczy rzad to kazdy będzie wyciągał łapę. Zaraz bedzie LOT potem Roman z górnikami bo wypracowali zysk, jacyś celnicy  itd itp

Jak zdrowe nieroby za 500+ ida do kina albo przepijają to nie lamentujesz?

Czyli  widzisz  Rząd  zrobił  tak jak ty  pisałeś   więc  chyba  jesteś  zadowolony  ?????

Jak ,,zdrowe  nieroby,, przepijają  500+  to  potem dostają   go  w postaci  Rzeczowej  nie  finansowej

Masz  rację  dali jednym 500+  to  kolejni też  chcą  i to  koło   się  nigdy  nie domknie

Powinni  posłuchać  chyba  Laureata  Pokojowej Nagrody  Nobla  z Polski on  dawał radę  Rządowi  donalda tuska  co zrobić  z  protestującymi  ?????

Ale  z tymi z sejmu  to powinni raczej go nie posłuchać  tylko  zawieść  ich ładnie do domów  bo przecież  dostali   to o co  postulowali na początku protestu  bo Sejm to nie hotel

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

marus-ja to juz o dzieciach nie mysle -raczej o wnukach-ale mam nadzieje ze nie beda w mysleniu podobne do ciebie, zyczylbym ci tego samego co ty mnie, ale wiem ze twoim idolem jest prezes-wiec nie ma szans na ich spelnienieB|

w sumie cie rozumiem tez ogladam tvp-info i republike,czytam twoje wstawki z prawicowych portali- dobrze ze mam pare lat i wychowalem sie na dzienniku telewizyjnym i urbanie-to zadzialalo jak szczepionka-wiec potrafie krytycznie sluchac i analizowac,masz duzo wolnego czasu wiec poogladaj stare dzienniki z lat 70-80 i znajdz roznice z dzisiejszymi wiadomosciami:P:P:P.niedlugo mundury ubiora- chyba sztuczne futro kota dzisiaj bedzie odpowiednie:10_wink:

masz dzisaj dzien polonisty ??ja jestem od ortografii rownie daleko jak ty od rozsadnego myslenia........

rybe powinno sie dawac tym co nie moga wedki w reku utrzymac, a nie tym co maja wedki ale nie chce im sie lowic.

• Like 1
Opublikowano

Trzeba szybko klepnąć nocą ustawę że "sejm to nie hotel" i po sprawie. Dobrze byłoby jeszcze tam zapisać iż organa mają obowiązek wywalać z sejmu wszystkich "awanturujących się klientów" i to na zasadzie eksmisji z całym dobytkiem. Różnica tylko taka iż  nie ma konieczności wskazywania lokalu zastępczego.
Jak tu żyć , Panie Premierze, no jak? I nie umrzeć ze śmiechu?

Gość marekfarmer
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

marus-ja to juz o dzieciach nie mysle -raczej o wnukach-ale mam nadzieje ze nie beda w mysleniu podobne do ciebie, zyczylbym ci tego samego co ty mnie, ale wiem ze twoim idolem jest prezes-wiec nie ma szans na ich spelnienieB|

w sumie cie rozumiem tez ogladam tvp-info i republike,czytam twoje wstawki z prawicowych portali- dobrze ze mam pare lat i wychowalem sie na dzienniku telewizyjnym i urbanie-to zadzialalo jak szczepionka-wiec potrafie krytycznie sluchac i analizowac,masz duzo wolnego czasu wiec poogladaj stare dzienniki z lat 70-80 i znajdz roznice z dzisiejszymi wiadomosciami:P:P:P.niedlugo mundury ubiora- chyba sztuczne futro kota dzisiaj bedzie odpowiednie:10_wink:

masz dzisaj dzien polonisty ??ja jestem od ortografii rownie daleko jak ty od rozsadnego myslenia........

rybe powinno sie dawac tym co nie moga wedki w reku utrzymac, a nie tym co maja wedki ale nie chce im sie lowic.

Nie rozumiesz mnie bo ja nie oglądam TVP Info  ani  Republiki, Za Czasów  ,,Pogardy  Obywatelskiej,  to i owszem oglądałem Republike   oglądałem nawet  przesłuchanie ,, gajowego,,  które  inne stacje  Telewizyjne miały zakaz  pokazywania  gawiedzi  :) 

Zamiast  Wiadomości  wolę  obejrzeć  ,, Akcja Renowacja  USA,,  :) 

To teraz  w wiadomościach  też  tyle  o  Rolnikach  jest  o żniwach  zasiewach  itp  tak jak w latach 70-80 tych  ????

Opublikowano

A po co wstawki o zasiewach i zbiorach, skoro społeczeństwo jako miejsce pozyskiwania żywności wskazuje Lidla albo Biedronkę? Nikt już nie pamięta że to zielone rośnie w ziemi.  Zawsze jest na tej samej półce w sklepie i to wystarcza dla zaspokojenia ciekawości co do pochodzenia.

Opublikowano

Taaa , a jeszcze czasami wspomną że rolnicy zwierzęta przechowują w nieludzkich warunkach i to na tyle o wsi .

Opublikowano

Tak się zastanawiam . Nie mam nic do tego człowieka , ale dlaczego dzisiaj już któryś raz z kolei widzę albo jakiś wywiad , lub inną wzmiankę na której w roli głównej Patryk Jaki ?

Opublikowano

Na do rzeczy artykuł Ziemkiewicza, w którym jakiemu daje więcej szans. Mówi, że protest się rozejdzie i PiS nic nie straci. Pod artykułem komentarze, w których padają opinie i tym, że jeden by sprawdzał czy "wózkowi" sami sobie nie zawinili, a drugi nazywa ich "pijawkami". No i oczywiście pare komentarzy w stylu Reksia.

@zetorki 

Kampania, nie ważne jak mówią, ważne że dużo mówią. 

Nie ważne, że w spocie pokazał Pragę, ważne że o spocie mówią. Teraz pewnie w mediach publicznych co chwilę będzie go można zobaczyć.

Opublikowano

To chyba nie liczy się z tym że Pan Jaki zapełni warszawskie urzędy kolesiami z Opola. Desant murowany, w końcu musi mieć zaufanych ludzi, a nic tak nie łączy jak ławka przed blokiem. Biedna ta Warszawa.

Opublikowano

mam newlettera z farmera i te nieludzkie traktowanie zwierzat to praktycznie co chwile sie zdarza-w ostatnim tygodniu kilka zmarlych z glodu zwierzat u starszego rolnika. pszczoly tez masowo gina-tyle ze do konca nie wiadomo czy to telefony komorkowe czy zaprawiany rzepak.... ciekawe czy zdajecie sobie sprawe ilu rolnikow i w jak glupi sposob ginie co tydzien.

marek - to chyba redaktorzy kurwizji przegladaja te same portale co ty, twoje posty sa identyczne z przekazem dnia tvpis-urban jest dumny z was:D.

porownaj telewizyjna propagande na temat e-wniosku a realia przedstawione na af i wyciagnij wnioski......mam specjalnie dla ciebie http://www.wiocha.pl/1509998,Kiedy-wreszcie

propaganda tvpis jest dokladnie taka jak  w latach 70-kraj rosnie w sile a ludziom zyje sie dostatniej.

nie wiesz ze jaki kandyduje na krola stolycy ???? kampania sie co prawda jeszcze nie zaczela ale juz sie toczy, w tvp krakow  wodnapanienka wypowiadal sie w podobnym tonie jak "czaskoski"[my tak naprawde mowimy:D] o jakim tyle ze jej przeciwnik jest z nikad-czytaj sosnowca:P,  i nikt o tym specjalnie sie w tvp nie zajmuje

Opublikowano (edytowane)

Wiem , wiem . Właśnie nie podoba mi się tak nachalna i wczesna kampania . Nie podoba mi się również że nagle pokazuje swoją rodzinę .

No znęcanie się że głodują , to wiem że naganne . No ale ze dwa dni temu gdzieś się mi przewinął reportaż , którzy nagrali zidiociali ekolodzy o złym traktowaniu przy przeganianiu świń w jakiejś ubojni . Widok aktywistki z dredami i kolczykami w nosie i gdzieś tam jeszcze normalnie mnie rozczulił :D:D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

A to dobrze że pokazuje. Jak jakiś popapraniec zacznie się czepiać rodziny Jakiego, to przynajmniej będzie mógł sobie przypomnieć iż wpakował ją w to z własnej nieprzymuszonej woli. A jak nie zrozumie swojego błędu to wiadomo że idiota.

Opublikowano

juz nieaktualne ale to oddaje prawdziwy obraz obludy pis-u.

http://www.wiocha.pl/1509956,A-co-tam

przypomniala mi sie kampania prezydencka 2005 r i plakaty kaczynskiego z corka ,jej mezem i "jego corka":P:P:P, mam nadzieje ze nie skonczy sie to badaniami genetycznymi i koscielnym rozwodem,

jaki kariere polityczna rozpoczal jako radny opola z ramienia "pogardy obywatelskiej" sporo mu z tego zostalo...  potem go z pis-u wylali i na kolanach z ziobra wrocil- on nie jest czlonkiem pis-u -podobnie jak wiekszosc kandydatow w wazniejszych miastach-braki kadrowe czy widmo porazki-wodnapanienka tez do pis-u nie nalezy.

nikt nie zwrocil uwagi ze w tym samym dniu co krol europy w sadzie warszawskim-tyle ze w innej sprawie- zeznawal "napoleon z zoliborza" ze swoja wierna gwardia, jego odwaga tak porazila III wladze ze zamknela dwa pietra sadu, obstawiono policja[oprocz sadowej] wszystkie korytarze,schody i windy , jego ochrona byla uzbrojona po zeby[no troche przesadzilem] tak sie boi sedziow:P:P:P

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Przeszukując media społecznościowe robiono to pod konkretną tezę i z określonym zamiarem oraz sposobem wykorzystania. Co więcej określono nawet cel jaki maja spełnić, a chodziło o przedstawienie protestujących w niekorzystnym świetle

i tu cie zaskoczę media społecznościowe promują określony stany czyli lewice  wiec co jak co błędna interpretacja 

https://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1806071,Facebook-cenzuruje-informacje-To-biznes-a-nie-dbalosc-o-uzytkownikow

a morze o narodowcach też nie cenzurowali 

Gość marekfarmer
Opublikowano
40 minut temu, mirro napisał:

To chyba nie liczy się z tym że Pan Jaki zapełni warszawskie urzędy kolesiami z Opola. Desant murowany, w końcu musi mieć zaufanych ludzi, a nic tak nie łączy jak ławka przed blokiem. Biedna ta Warszawa.

A może  nic  tak nie łączy jak wspólne roszczenia  w kamienicach  ???

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

juz nieaktualne ale to oddaje prawdziwy obraz obludy pis-u.

http://www.wiocha.pl/1509956,A-co-tam

przypomniala mi sie kampania prezydencka 2005 r i plakaty kaczynskiego z corka ,jej mezem i "jego corka":P:P:P, mam nadzieje ze nie skonczy sie to badaniami genetycznymi i koscielnym rozwodem,

jaki kariere polityczna rozpoczal jako radny opola z ramienia "pogardy obywatelskiej" sporo mu z tego zostalo...  potem go z pis-u wylali i na kolanach z ziobra wrocil- on nie jest czlonkiem pis-u -podobnie jak wiekszosc kandydatow w wazniejszych miastach-braki kadrowe czy widmo porazki-wodnapanienka tez do pis-u nie nalezy.

nikt nie zwrocil uwagi ze w tym samym dniu co krol europy w sadzie warszawskim-tyle ze w innej sprawie- zeznawal "napoleon z zoliborza" ze swoja wierna gwardia, jego odwaga tak porazila III wladze ze zamknela dwa pietra sadu, obstawiono policja[oprocz sadowej] wszystkie korytarze,schody i windy , jego ochrona byla uzbrojona po zeby[no troche przesadzilem] tak sie boi sedziow:P:P:P

eeeeeeeee obłuda ??? 

a kto chciał imigrantowi dać 3500zł  brawo nie ty tylko dojshe vele   i to paru tysiącom kasa się na pewno by znalazła  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v