Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten sondaż dla Super Ekspresu trochę dziwny jest. Po skandalu z nagrodami nawet CEBOS dla TVP pokazywał spadek poparcia. Nie wspominając o kilku innych sondażach wtedy robionych. A ci piszą, że skandal z nagrodami pisowi nie zaszkodził. Teraz szkodzi protest w sejmie. Nie chce mi się wierzyć że pis ma aż ponad 40 % poparcia po tym jak słyszałem jak sympatycy pis mówiący, że protesty na ulicach należy pałami rozganiać krytykowali nagrody. Nie chce mi się wierzyć, że to pisowi nie zaszkodziło. Poczekamy zobaczymy. A co do wygłupów pis o te nie trudno co chwila ktoś z czymś wyskoczy. Być może ta niemiecka gazeta podpuszcza tym pisowców by pewniej się poczuli i nie folgowali sobie w pałaszowaniu państwowych konfitur.

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Naganny nie jest sam protest a uległość rządu wobec szantażystów. Po nich przyjdą kolejni i przerobią przećwiczony przez rodziny niepełnosprawnych scenariusz. 

Zastanawia mnie to co mówiła premier Szydło - "wystarczy nie kraść i na wszystko starczy" Tyle że jakoś im nie starcza nawet mimo nakładania i podnoszenia podatków. Mówiła " półprawdę":D

Ale poco  im  ,,żyli przez  40  lat  bez  tej kasy będą  żyć  i dalej,,

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie nie  przeczę 

Zgadzam sie   tak jak ty z JKM

Gość marekfarmer
Opublikowano

A Rolnik który  hoduje zwierzęta  to ma Urlop 

Płaci  ponad 40 lat  KRUS  i co dostaje  po tych latach 900zł  na rękę   i musi przeżyć

Skoro  chcą dać  im dostęp do Darmowej Rehabilitacji  i  leków  i tych wszystkich tam środków 

A im  źle   to wiesz  JKM ma Rację

Chcieli 500zł na Rehabilitację  i opiekę

Dostali to  ale nie w gotówce  to  teraz  źle  bo oni chcą  gotówkę na kino 

PARANOJA

Opublikowano
Ile rolnik płaci KRUZ? Rolnik może zmienić branżę. Rodzic nie odda niepełnosprawnego dziecka na rzeź i nie weźmie innego. Poza tym jak rolnik ogarnięty to jeździ ma urlop.
Opublikowano

Składki na krus śmieszne to i emerytura śmieszna. Zawsze można przejść na zus. Rolnik i tak lepiej na tym wychodzi niż przedsiębiorca płacący zus. Bo co prawda dostanie tylko 900 ale i płaci grosze. Przedsiębiorca płaci dużo dużo więcej zus a dostaje tylko około 1500 zł.  Krus miesięcznie wyjdzie jakieś 130 zł. Zus miesięcznie to 1100 zł. Różnica jest gigantyczna.

Gotówkę to dostają nieroby za 500 plus. Tym ludziom forsa jest naprawdę potrzebna. Nawet Patryk Jaki to rozumie. Szkoda, że wielu tutaj nie jest w stanie tego zrozumieć. Jego życie doświadczyło. Wielu jest wstanie zrozumie bez życiowych doświadczeń. A wielu nie rozumiejących życie może kiedyś doświadczyć. Niech zabiorą patologii nie pracującej z 500 plus i dadzą naprawdę potrzebującym.

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś..... .

DTaras, zetorki12, Daron, dziękuję, że przeczytaliście.  Brak jednak odpowiedzi związanej z tematem.   A teraz coś z logiki.  W obozach zagłady, w komorach gazowych ginęli zarówno  zydzi jak  i Polacy.  Przyjmując ,że to finansjera zydowska wspomagała niemieckie koncerny chemiczne , w tym IG Farben , producenta cyklonu B , można śmiało wysnuć twierdzenie że to zydzi wymordowali Polaków, a przynajmniej wnieśli w to swój spory udział.  Słusznym jest więc złożenie pozwu przeciwko zydom amerykańskim i ich znamienitym rodzinom prezydenckim i senatorskim  o odszkodowanie za mordowanie Polaków.

14445074_883248408472868_4228895518569236955_o.jpg

Opublikowano
Tak. A gdy Żydzi i Polacy pracowali w fabrykach amunicji to sami są sobie winni wojny. Renault też był zapewne Żydem. A Einstein pomógł przy bombie bo był szefem komórki antyjapońskiej gdyż tam żydzi widzoeli kolejny etap podboju świata. Przyjacielu, skoro wszyscy dookoła to Żydzi to w Twoich żyłach napewno płynie żydowska krew. Podobnych teorii o Bayer, BASF i innych jest multum. Między innymi dlatego, że wypuszczeni zbrodniarze wojenni zostawali prominentami. Jest teoria, że I. G. miało zmonopolizować produkcję dodatków do żywności i zredukować populację ziemi.
Opublikowano

No i tu kłaniają się pozwy przeciw wszelkim produkującym narzędzia śmierci. Jak dojdziemy np do 11 września, to spokojnie możemy pozwać producenta samolotów. Jakiś żydowski udziałowiec tego koncernu pewnie  by się znalazł. Kuźwa aż strach myśleć ilu zabiły parówki.:D

Opublikowano

No coraz bardziej jestem przekonany że @ereksio jest Żydem . Nawet według jego teorii , to najgorszym wrogiem Żyda jest drugi Żyd . Więc widać jak na dłoni skąd ten ereksio pochodzi .:D

Opublikowano

Normalnie coś pięknego , Uratować , żeby myśliwy mógł odstrzelić ... :ph34r:    Dokąd to wszystko zmierza ?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Do  Uniii   xDxDxDxD 

31394542_1640745006033263_44179352548162

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Jak się robi medialne przedstawienie z agonii swojego dziecka. to trzeba liczyć się z tym iż jakiś Lis może się wypowiedzieć.  Nie będę rozwijał tematu, ale na przykładzie dzieciaka wyszło kilka bardzo nieciekawych spraw odnośnie gatunku ludzkiego. Amen.

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

To Raczej nie było przedstawienie

A Walka  o jego życie   w szpitalu  w  innym kraju   ale jak widać  wolność   jest w Europie  tylko w Teorii

Opublikowano

Czasem pozwolić odejść z godnością znaczy więcej niż rozdzierać szaty przed kamerami i rzucać się w poprzek naturze. Gdyby Watykanowi zależało na faktycznej pomocy to pomogliby na miejscu.

Opublikowano

Jaka wolność ? Zapomnij . Trzeba by na jakąś bezludną wyspę , a i tak jakieś nakazy i zakazy dopadną . W obecnych czasach wolność to ułuda . Jedynie możemy domagać się żeby było znośnie .:(

Gość marekfarmer
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Czasem pozwolić odejść z godnością znaczy więcej niż rozdzierać szaty przed kamerami i rzucać się w poprzek naturze. Gdyby Watykanowi zależało na faktycznej pomocy to pomogliby na miejscu.

Gdyby mogli to pewnie by pomogli na miejscu

Ale  najwidoczniej nie było  to możliwe.

Przerażające jest  to  że  jakiś  sąd  decyduje  o tym  czy możesz  jechać  leczyć  swoje dziecko  do innego kraju  czy   nie

Mówią  że w Polsce  jest  ,,Dyktatura,,

To  co  jest w Anglii ????

Opublikowano

Zakładając że na kontynencie jest kilka sanktuariów słynących z cudownych uzdrowień, czyli miejsc przewiezienia mamy kilka. Rodzice jako głęboko wierzący mogli pójść z argumentacją w tę stronę. Zakładam że w tak multi wyznaniowym kraju nie wzbudziło by to obrzydzenia. A dokąd poleciałby ten samolot Bozia jedna wie.

Opublikowano (edytowane)

A propo samolotów w LOT zaczęli z tego dobrobytu szykować się do strajku.  Prezesi sobie powypłacali nagrody. Załodze nie starczyło. Sytuacja analogiczna jak w rządzie. Ludzie słyszą, że tyle pieniędzy, że jest tak cudownie to chcą też coś z tego mieć i tu i tu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Bo "wystarczy nie kraść" , a tylko premię sobie przyznawać . :D

Opublikowano
23 godziny temu, Ulman napisał:

Roman- Głubczyce są swietne bo to też gleby pylaste , próchniczne i podobnego pochodzenia. Jednak u nich jest ok 40 - 50cm warstwy próchnicznej a potem podkład gliniasty . U mnie jest 40-80 wastwy próchnicznej a pod spodem kilka metrów lessu. Jesli chodzi o pogodę to Głubczyce maja dłuższą wegetacje ale też sa narazone na późniejsze przymrozki i bardziej gwałtowne zjawiska pogodowe. 

zauważyłem to ze u nas wegetacja rusza o miesiąc szybciej niż druga cześć polski   dokładnie bo u nas zawsze boją się zmarzłych ogrodników 

3 minuty temu, hubertuss napisał:

A propo samolotów w LOT zaczęli z tego dobrobytu szykować się do strajku.  Prezesi sobie powypłacali nagrody. Załodze nie starczyło. Sytuacja analogiczna jak w rządzie. Ludzie słyszą, że tyle pieniędzy, że jest tak cudownie to chcą też coś z tego mieć i tu i tu.

przynajmniej widać dobrobyt za po o co było ??? gdzie kasa z prywatyzacji ??? czemu najwyższy dług publiczny gdzie offe ???

2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Bo "wystarczy nie kraść" , a tylko premię sobie przyznawać . :D

premie vs sprzedaż majątku narodowego i dług największy od 25 lat okradanie offe    nawet złotówki nikomu nie dali 

wiec co wybierasz ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v