Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, marekfarmer napisał:

Ulman Zetorki12 

Jakie jest  wasze zdanie na temat tego protestu   Rodziców  osób niepełnosprawnych

Powinni dostać  więcej  Socjalu  czy  też  nie  ???

Co do socjalu to Mirro dobrze to ujął.

Moim zdaniem to nie dawać kasy do reki ale można by zorganizować coś na kształt dziennych domów opieki dla osób o niewielkiej niepełnosprawności by ich rodzice mogli pracować i zarobić na zwiększone koszty opieki.  Tam gdzie osoby są leżące pewnie trzeba by zapewnić jakies ekstrasy w postaci darmowych lekarstw rehabilitacji itp. 

Protestują rodzice , za chwile beda kolejni . Rząd się od tego nie uwolni bo jesli przedsawili sie jako solidarni socjaliści to kazdy będzie chciał a podatki bedą rosły. Dali pińcet+, dali kilka leków darmowych dziadkom, dali rezydentom nauczycielom , obiecali wyprawkę to i rodzice chca. Po nich przyjda po kasę inni , ale tak to jest jak się przechwala ile to miliardów daje się zapomóg i podwyżek. Ciekawi mnie tylko czemu rosną podatki skoro pani premier Szydło mówiła że wystarczy nie kraść i na wszystko będzie . Może ich SKOKi okradły że im nie starcza?

Opublikowano
9 godzin temu, marekfarmer napisał:

Ulman Zetorki12 

Jakie jest  wasze zdanie na temat tego protestu   Rodziców  osób niepełnosprawnych

Powinni dostać  więcej  Socjalu  czy  też  nie  ???

Tak , jak najbardziej . Wychowywanie takie dziecka jest kosztowne . Co prawda nie wiem ile teraz dostają pomocy , ale skoro zdecydowali się na protest , to pewnie za mało . Tu też ciężko wyliczyć ile komu , bo sytuacja każdego chorego bywa różna . Chodzi o to że różne bywają koszty leczenia , czy też rehabilitacji . Ale moje zdanie w tym temacie jest takaie że takim ludziom bezwzględnie należy pomagać !

Opublikowano

Nie znam zbytnio o co chodzi , to na razie nie będę komentował .

Opublikowano

Aja, tam, przeczytaj powyżej Nikt tego nie pisał. Jest tylko niekonsekwentne dawanie zasiłku po urodzeniu a potem chytrzenie kazdej złotówki. Oczywiście lepiej dać 1000 niż przez całe życie pacjenta dokładać 100 miesięcznie. Zasiłek w kwocie 1000 robi dobre wrażenie a a dołożenie 100 Pln to w sumie nic:(

Opublikowano

A , o to chodzi . No , faktycznie to bardziej pod publikę . No ale jednak zawsze coś .

Opublikowano
Zetor - przeczytaj sobie co to jest np. zespół Edwardsa. Rząd firmował ten zasiłek uśmiechniętą buzią dziecka z zespołem Downa a takie uogólnianie problemu woła o pomstę... Czy zabijać? Opowiadasz tak jakby to miało być tylko w jedną lub w drugą stronę. Jeśli nie dawać zasilacza to jak leci zabijać. Wszystko trąci także sprowadzaniem matek do infantylnych, bezrozumnych macior. Wykazywano ile ciąż się zakańcza słowem nie wspominając ile ich jest donoszonych. To jest problem, matki, jej psychiki, spowiednika, psychologa, rodziny. Żadna matka nie chce ot tak sobie, z kaprysu ciąży przerwać a niestety tak je przedstawiano.
Opublikowano

No tak jak napisałem . Trzeba by się zagłębić w temat . Jednak jestem za pomocą . Możliwe że są lepsze pomysły na formę pomocy , ale kasa do ręki to najprościej . Zawsze można coś zrobić lepiej .

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

Jak kiedyś zrozumiesz, że chodzi o zapewnienie egzystencji osobom niepełnosprawnym a już dorosłym to daj znać. Rodzice wiecznie żyć nie będą. z chwilą ich śmierci ci ludzie i tak zostaną sami. To nie socjal. Tym bardziej że niepełnosprawni przebywają w domach a nie ośrodkach opieki, więc relatywnie koszty ponoszone przez państwo są mniejsze. 
Rodzina zapewnia opiekę, przyjazne środowisko i chroni przed przejściem w stan warzywa. 

Nie wiem czy  rozumiesz  czy nie  ale pytanie  do ciebie nie było kierowane :) 

Renta  Socjalna  to nie social   dobre  naprawdę  dobre  xDxDxDxD

500+  zapewniające w niektórych  rodzinach   egzystencje  to  wedle  niektórych z was  ,, Nienormalność  Patologia  itd,,

A tutaj taka odmienność

W czym   jest gorsze  dziecko  zdrowe  od chorego  ?????

Opublikowano

Zapewne dążysz do udowodnienia że jeśli zasadny jest socjal dla niepełnosprawnych to i pińcet jest niezbędne.:):DxD

Rodzic zdrowego nie musi spędzać całych dni na opiece nad dzieckiem i moze a nawet musi pracować na rodzinę No chyba że po wprowadzeniu pińcet przestał i żyje z socjalu na koszt innych. Wtedy tak jak rodzic niepełnosprawnego,  może  spędzać całe dnie na "opiece"nad dziećmixD

Bez 500+ ludzie doskonale funkcjonowali od dziesięcioleci System rent funkcjonował także od dziesięcioleci jako pochodna systemu ubezpieczeń  i był pomyślany dla ludzi którzy stracili zdolność do  pracy czy dla niepełnosprawnych w jakiejkolwiek postaci. Np taki Romek podczas fedrowania straciłby (nie daj Boże) dłonie i wtedy państwo delikwentem się zajmuje ze względów humanitarnych. Zyć musi a pracować nie może i . Beneficjenci 500+ są zdolni do pracy więc niech pracują a nie żyją na koszt innych. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

No nie wiem  czy tak   ,, doskonale funkcjonowali,,  skoro za czasów  ,, Pogardy  Obywatelskiej  odbierano  dzieci  z powodu biedy,, i wtedy kosztu utrzymania  takiego dziecka wynosił 4 razy tyle  co  500+ w domu  dziecka  czy  rodzinie zastępczej. 

Tylko że  Roman  czy   inny  kowalski  pracując  na tą  rentę  do KRUS  ZUS  płaci  składki.  Więc  i potem  dostaje  rentę 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Teraz  już  nie  ale za czasów  ,,Pogardy  Obywatelskiej,,  Przykłady można by tu mnożyć

,,Podstawą prawną jest znowelizowana ustawa przyjęta w dniu 6 maja 2010 roku głosami koalicji PO-PSL i wspierających je SLD. Mowa o rządowym projekcie ustawy o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie. To ona dała zielone światło do odbierania dzieci biednym rodzicom. — Mówienie, że pogorszyliśmy sytuację rodzin zastępczych jest całkowicie pozbawione podstaw. Postać końcowa ustawy to efekt kompromisów. Wszystkie strony zostały wysłuchane i miały wpływ na jej kształt — kłamie jak z nut Magdalena Kochan, posłanka PO z sejmowej Komisji Polityki Społecznej i Rodziny. ,,

https://opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR/mrodzina201509-odbieranie.html

Opublikowano
29 minut temu, marekfarmer napisał:

No nie wiem  czy tak   ,, doskonale funkcjonowali,,  skoro za czasów  ,, Pogardy  Obywatelskiej  odbierano  dzieci  z powodu biedy,, i wtedy kosztu utrzymania  takiego dziecka wynosił 4 razy tyle  co  500+ w domu  dziecka  czy  rodzinie zastępczej. 

Tylko że  Roman  czy   inny  kowalski  pracując  na tą  rentę  do KRUS  ZUS  płaci  składki.  Więc  i potem  dostaje  rentę 

Odbierali dziesiątkami tysięcy te dzieci. Jedne oddawali Niemcom a inne nawet  piekli i zjadaliO.o

21 minut temu, marekfarmer napisał:

Teraz  już  nie  ale za czasów  ,,Pogardy  Obywatelskiej,,  Przykłady można by tu mnożyć

,,Podstawą prawną jest znowelizowana ustawa przyjęta w dniu 6 maja 2010 roku głosami koalicji PO-PSL i wspierających je SLD. Mowa o rządowym projekcie ustawy o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie. To ona dała zielone światło do odbierania dzieci biednym rodzicom. — Mówienie, że pogorszyliśmy sytuację rodzin zastępczych jest całkowicie pozbawione podstaw. Postać końcowa ustawy to efekt kompromisów. Wszystkie strony zostały wysłuchane i miały wpływ na jej kształt — kłamie jak z nut Magdalena Kochan, posłanka PO z sejmowej Komisji Polityki Społecznej i Rodziny. ,,

https://opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR/mrodzina201509-odbieranie.html

Jeśli są lenie którzy nie są w stanie zarobić na dzieci i powodują że dzieciarnia jest zaniedbywane i wypaczają im przyszłość to niech zabierają.  Jak sa głupi i patologiczni rodzice i dostana kasę że będzie w miarę dostatnio to i tak najprawdopodobniej podobnych patoli wychowają. W nienormalnych rodzinach szkoda dzieciaków Niech spędzają z rodzicami weekendy albo w ogóle tylko w rodzinach zastępczych. Mój kolega adoptował rodzeństwo 4 i 6 lat z rodziny patoli. Teraz mają 12 i 14 lat i nadal ich nie może do końca ułożyć Kilka lat dzieciństwa wśród swołoczy powoduje traume jeszcze dziś i nie wiadomo czy jak dorosną do końca wyjdą zupełnie na prostą. Gdyby zostali w takiej rodzinie już teraz byliby wrakami i degeneratami

Opublikowano
37 minut temu, marekfarmer napisał:

marku emerytura  renta to jest jak jesteś niezdolny do pracy 

Opublikowano
8 minut temu, ereksio napisał:

zydów nie wsadzamy , ale jakby coś......  .

447, 447 , 447 i o to chodzi , lubimy zydów jeszcze bardziej. 

zz_antypolonizm_Ms_big-768x367.jpg

Że lubicie bardziej niż kogo ???

Opublikowano
Marek - cytat, który wkleiłeś jest relacją z tezą autora. Każdy prawnik a nawet radca podważy decyzję sądu opartą na kryterium zarobków. Podstawą jest zawsze jakaś dysfunkcja. Inaczej większość samotnie wychowujących miałaby odebrane dzieci a praw do dziecka nikt by ich nie pozbawił. Na marginesie - co Ty masz z tym pisaniem nagłówkami (format wycentrowany). To taki sam błąd jaki innym wytykałeś.
Ten rysunek skąd pochodzi bo to wydaje mi się jest istotne. Pokazuje bowiem jak ktoś polakom siłą przypina łatkę antysemitów. Strzał z pieczątki. Ty reks ze swoimi mocno uzewnętrznianymi przekonaniami jesteś niejako winien tej karykaturze bo staje się ona prawdziwa (wytłumaczona).
Opublikowano
18 minut temu, Roman176 napisał:

ulman hipokryto jak tam handel detaliczny z zamkniętymi niedzielami chętny jesteś wklejać obelgi a w drugą stronę ??? 

Czego ty znowu chcesz bo ni w ząb nie rozumiem:/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v