Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Palnal czy nie palnal, pogadać można. Zawsze to lepszy temat niż święta wojna, do której i tak w końcu  się qrociko. Ale gadać, wymienić poglądy, a tak temat rzucony, brak własnej opinii i jakiś zarzut do kogoś, że samodzielnie nie myśli. Słabo.

Z ustawą jak z ustawą. Co z planowanym sposobem podziału kasy, gdzie Polska dostaje po d*pie, a korzysta na tym południe Europy

Opublikowano

Mogą Go cmoknąć .

No Romuś a co Ty sądzisz o nakazie urzędowym głosowania ?

Opublikowano

No i prawidłowo . Dobry polityk wszystkim zrobi sieczkę z mózgu . Jest kilku w różnych partiach .

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,Profesur ,,  do  dobrych  Polityków  nie należy 

xDxDxD

Opublikowano

Ooo , mylisz się kolego . Mogę nawet się zgodzić , że zły premier , i tam inne takie , ale polityk świetny .

3 minuty temu, marekfarmer napisał:

,,Profesur ,,  do  dobrych  Polityków  nie należy 

xDxDxD

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,świetny,,  dobre 

I ten,,świetny,, POlityk  jak zaczął  mu się grunt z pod nóg usuwać  to  spieprzył do Brukseli 

xDxDxD

Opublikowano

Na tym polega dobra polityka . Inni stosują jeszcze dyplomację by inni wierzyli w to co mówią i ich popierali .

Przykład polityka złego to taki Grzesio , Czym częściej występuje , tym bardziej się pogrąża . Albo taki Macierewicz - wystąpi , a psychiatra już receptę wypisuje .xD

Gość marekfarmer
Opublikowano

Na tym polega  ,, tchórzostwo i brak  honoru ,,

Opublikowano

Marek , a pokaż mi polityka z honorem . Być może są , ale ja nie widziałem jeszcze , :(

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Mogą Go cmoknąć .

No Romuś a co Ty sądzisz o nakazie urzędowym głosowania ?

ja akurat uważam ze powinno być od 18 do 60 roku życia obowiązkowe  

3 godziny temu, Ulman napisał:

Daron, przyszło do głowy i palnął zanim sie zastanowił. To przypadek osobnika o którym pisałem wczoraj.

Roman , coś cie nerwy wzieły bo już zupełni nieskładnie piszesz. SŁaba ta twoja wypowiedź rodem z centrali lewackiej na Nowogrodzkiej powstałej z socjalistycznego braku myślenia. Poglądy w 100% zgodne z jedną partią to jest z pewnością wyraz refleksji i samodzielnego myslenia. Z mapy wynika że w Korei Płn jest obowiązek głosowania. Też dobry wzórxD

Po co ci nowe twarze jak te są jedynie słuszne:D Ty masz wywody pro kaczystyczne w 100% a ja anty w 100% . Tobie wolno a mi nie? Jakim prawem

Jak tam Roman z ustawą degradacyjną. Zdradził Duda z Błaszcakiem dobrą zmianę czy nie? 

nie zdarła ci się ta płyta ciągle to samo zmień na inną  

Opublikowano

Ciekawe jak by tak Platforma , albo Nowoczesna zaproponowały ? :D Dla mnie to głupota . Polacy nie lubią nakazywania . Kto by to sprawdzał , kto by kary naliczał . Trzeba by cały aparat łącznie z ministrem do tego powołać .

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

,,świetny,,  dobre 

I ten,,świetny,, POlityk  jak zaczął  mu się grunt z pod nóg usuwać  to  spieprzył do Brukseli 

xDxDxD

Musiał sp***rzać i tak się ustawił że dostał wysoki i dobrze płatny stołek. Wygrał 27:1 z PISem który nie potrafił skonstruować  żadnego sojuszu ani przedstawić sensownej alternatywy. Dobry polityk jest skuteczny a nie jest dobry jak rozdaje socjal. Tusku był przez wiele lat skuteczniejszy od Jarka i to spowodowało obecna traumę. Po jego wyjeździe Jarek okazał się najskuteczniejszym z krajowych i wygrał wybory

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Na tym polega  ,, tchórzostwo i brak  honoru ,,

Honorowy polityk? OszalałeśO.o 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

A po takich fikołkach i zwycięstwach 1:27 i machaniu szbelką to tylko naiwni myśleli ze nam nie zabiorą a głupi że dostaniemy więcej

chłopie ty masz naprawdę urojenia masz jakiś syndrom Schetyny ?? zobacz sobie od nich konwencje a później porównaj je do siebie ta sama retoryka 

5 minut temu, daron64 napisał:

I jesteś za karaniem? 

a za nieprzestrzeganie przepisów drogowych to cie nagradzają jedyna forma mobilizacji  

200zł takiego mandatu 

Opublikowano

Z awanturnikami się nie negocjuje a dobry gracz jak nie może zrobić kuku od razu,  to znajdzie moment że dopieprzy. Nam teraz utrą nosa w białłych rękawiczkach bo powiedzą że tak zdecydowała organizacja. Kaczyński postepował dokładnie tak samo z konkurentami czy niechcianymi w partii. Nie od razu ale jak znalazł odpowiedni moment i pretekst to się zemścił.  

Dlaczego głosowanie powinno być obowiązkowe?

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Musiał sp***rzać i tak się ustawił że dostał wysoki i dobrze płatny stołek. Wygrał 27:1 z PISem który nie potrafił skonstruować  żadnego sojuszu ani przedstawić sensownej alternatywy. Dobry polityk jest skuteczny a nie jest dobry jak rozdaje socjal. Tusku był przez wiele lat skuteczniejszy od Jarka i to spowodowało obecna traumę. Po jego wyjeździe Jarek okazał się najskuteczniejszym z krajowych i wygrał wybory

przecież marzy ci się stare dobre czasy szkoła dla wybranych władza wybrana przywileje dla wybranych każdy komunista jak ty oddaje głos na donalda  

dobry polityk czyli mam rozumieć ze robili tak dużo jak inni albo nic ?   wytłumacz mi te dobre rzeczy ??

Opublikowano

@romek

Potrafisz normalnie odpowiedzieć na zadane pytanie? 

Wybory,  to nie ustawa prawo o ruchu drogowym/kodeks wykroczeń czy też taryfikator.  Kto Twoim zdaniem powinien za  całość odpowiadać?  Tzn wystawianie mandatu /wydawanie decyzji administracyjnej?  W przypadku nieprzyjecia mandatu,  to co? Sprawa w sądzie? W przypadku decyzji,  to  kto by  odwołanie rozpatrywal? A starsi dlaczego bez obowiązku? 

Jak ktoś ma 61 lat,  to  już  Twoim zdaniem nie musi być odpowiedzialny za  swój kraj? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Dlaczego głosowanie powinno być obowiązkowe?

bo mamy najgorszą frekwencje  Frekwencja poniżej 50 procent jest uważana za złą. W wyborach parlamentarnych zwykle przekracza ona 70 procent w eu

Opublikowano (edytowane)

Roman, no i co z tego? W Korei płn jest 100%. Zasadniczo większość kandydująca to jedna swołocz i może ktoś tak to postrzegając nie ma ochoty brać udziału w tym cyrku? Według ciebie jak nie można po dobroci to trzeba pod przymusem i groźbami? 

Daron, a jak był chory to zwolnienie bo inaczej mandat. Co miał by zrobić np anarchista albo faszysta jak takich partii nie ma?  A gdyby ktoś stworzył partie majaca jako główny postulat  zniesienie obowiązku głosowania i 80% zmuszonych do głosowania by na nich oddało głos i PIS stracił by władze z własnej głupoty?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

No i co z tego? W Korei płn jest 100%. Zasadniczo większość kandydująca to jedna swołocz i może ktoś tak to postrzegając nie ma ochoty brać udziału w tym cyrku? Według ciebie jak nie można po dobroci to trzeba pod przymusem i groźbami? 

przecież można od dać nie ważną lub czystą kartę O.o 

https://www.tvn24.pl/wybory-do-europarlamentu,97,m/polska-frekwencja-czwarta-od-konca-w-europie,432336.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v