Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czemu ??

2 minuty temu, Esab200 napisał:

No właśnie chcą to zoperują nie chcą to nie zoperują a jak zakładowi byłem potrzeby to pamiętali o mnie 

typowy problem polaka ciągle o takach problemach leci w interwencji uwaga itp i te zjawisko na masową skale  

Opublikowano

DTras ja tu i tak tylko na chwilę wpadłem9_9 bo szkoda mi czasu na długie dywagacje z socjalistami, którym wmówiono że są prawicowi. W sumie ten temat to wielkie wysypisko.

@Roman podobno górnikiem jesteś, macie jakieś podziały na przynależność?

Opublikowano
15 minut temu, lukasz222 napisał:

jak lataliście z d*pą do Warszawy protestować, bo chcieli wam obciąć 13tki i 14tki xD idź być analfabetą gdzie indziej

daj linka bo mi się wydawało ze miało iść do Niemca.........

Opublikowano (edytowane)

Już lece ci szukać linków sprzed kilku lat, bo nie mam co z czasem robić. Albo masz krótką pamięć, albo jeszcze mleko pod nosem.

Tak przy okazji to co miało iść do Niemca? Polscy górnicy mieli protestować w Berlinie?

Edytowane przez lukasz222
Opublikowano
1 minutę temu, lukasz222 napisał:

DTras ja tu i tak tylko na chwilę wpadłem9_9 bo szkoda mi czasu na długie dywagacje z socjalistami, którym wmówiono że są prawicowi. W sumie ten temat to wielkie wysypisko.

@Roman podobno górnikiem jesteś, macie jakieś podziały na przynależność?

sponsoruje twoje klikanie  tak byś siedział przy świece jeszcze napisz mi ze jesteś rolnikiem xD 

Opublikowano
Roman - samo to "14" w porównaniu do ilości miesięcy w roku nie pasuje. Urlop jak jeszcze odliczysz to już wogóle. Robota jest jak każda tak samo możesz zostać inwalidą jak piekarz. Niestety pokutuje u niektórych etos górnika ale uwaga - musi to być górnik węgla kamiennego. Taki co mu taśmociąg rękę urwie gdzieś tam w Bogatyni już jest gorszy.
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, lukasz222 napisał:

Już lece ci szukać linków sprzed kilku lat, bo nie mam co z czasem robić. Albo masz krótką pamięć, albo jeszcze mleko pod nosem

ja mam krotką  pamieć  ja w sekundę ci znajdę prezesa jsw szwagra Pawlaka co wyprowadzał kasę a w mediach manipulował twoją specjalność be zmyślenia  

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

poszukaj szukasz tyle te wyrwane z kontekstu 

Czyli znowu z siebie bałwana zrobiłeś?   Po co wklejasz i piszesz rzeczy których nie sprawdziłeś lub nie rozumiesz i robisz z siebie chłopka roztropka?

DTaras- dobrze napisane. Piekarze pracują całe życie na nocna zmianę i może i im sie specjalne względy nalezą. Górnicy u nas maja poprzewracane w glowach co zreszta Roman udowadnia piszac ze powinniśmy być wdzięczni że po ciemku nie siedzimy. :D 

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Bogatyni już jest gorszy.

niby czemu gorszy ?? 

3 minuty temu, DTaras napisał:

Taki co mu taśmociąg rękę urwie

jak ci rękę urwie ??  to zawsze twoja wina można porównać tak jak ty byś wkładał rękę na ruchu do kombajn czyli kogo wina ??

twoja jedyna teza to uprzedzenia co wyczytasz.........

2 minuty temu, lukasz222 napisał:

Co ty sponsorujesz? Tępak z ciebie, mieszasz, bełkoczesz coś po swojemu i chcesz potem konkretnych odpowiedzi xD

jesteś rolnikiem czy nie........... ???????????

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Ulman - szczególnie, że Bełchatów leci na brunatnym.

tam te sranie też było wasz dojche vele również srał B| 

Zarobki w kopalni wahają się od 3 do ponad 5 tys. zł, a w elektrowni od 4 tys. zł do ponad 6 tys. zł. Tak więc zarówno w przypadku pracowników kopalni, jak i elektrowni może to być kwota wynosząca grubo ponad 100 tys. zł.

Opublikowano (edytowane)

Łukasz, ale jakich pasjonujacych wywodów prawicowych mozna się naczytać:D  I jakie brawurowe ucieczki od tematu głównego xD

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Roman176 napisał:

ja mam krotką  pamieć  ja w sekundę ci znajdę prezesa jsw szwagra Pawlaka co wyprowadzał kasę a w mediach manipulował twoją specjalność be zmyślenia  

Na razie jest 5 postulatów strajkujących.

Po pierwsze żądają wycofania się z wypowiedzenia warunków płacy i pracy dla 9 związkowców z Budryka.
Żądają też odwołania zarządu JSW i pociągnięcie go do odpowiedzialności karnej.
Żądają przywrócenie porozumienia z 5 maja 2011 roku (gwarantuje m.in. czternastki, podwyżki).
Czwarty postulat to objęcie górników z przejętej kopalni Szczygłowice-Knurów takimi samymi warunkami pracy, jak pozostali górnicy JSW.
Ostatni postulat to likwidacja spółki Szkolenie i Górnictwo, a jej pracowników przejmie natychmiast JSW.

Takie były postulaty. Ale z drugiej strony nie tylko górnicy mają trzynastki i czternastki... Np. w bliskiej nam ARiMR jest trzynastka oraz czternastka która nazywa się "wczasy pod gruszą"... Zresztą cała budżetówka tak ma....

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
1 minutę temu, lukejro napisał:

Na razie jest 5 postulatów strajkujących.

Po pierwsze żądają wycofania się z wypowiedzenia warunków płacy i pracy dla 9 związkowców z Budryka.
Żądają też odwołania zarządu JSW i pociągnięcie go do odpowiedzialności karnej.
Żądają przywrócenie porozumienia z 5 maja 2011 roku (gwarantuje m.in. czternastki, podwyżki).
Czwarty postulat to objęcie górników z przejętej kopalni Szczygłowice-Knurów takimi samymi warunkami pracy, jak pozostali górnicy JSW.
Ostatni postulat to likwidacja spółki Szkolenie i Górnictwo, a jej pracowników przejmie natychmiast JSW.

Takie były postulaty. Ale z drugiej strony nie tylko górnicy mają trzynastki i czternastki... Np. w bliskiej nam ARiMR jest trzynastka oraz czternastka która nazywa się "wczasy pod gruszą"...

http://www.polskatimes.pl/artykul/3731056,strajk-w-jsw-akcjonariusze-murem-za-prezesem-jsw-5-postulatow-strajkowych,-1,3,3,id,t,so,nk,sa.html

https://tvn24bis.pl/surowce,78/podsumowanie-strajku-w-jsw-dziesiec-faktow-ktore-musisz-znac,515248.html

https://www.forbes.pl/strajk-w-jsw

ułatwię ci 

jak tak wam dobrze czytanie na napuszczanie sobie grup zawodowych to macie

Protest rolników 2015. Jest postęp w negocjacjach, ale "to za mało". Powstanie "zielone miasteczko"

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/internauci-zartuja-ze-strajku-rolnikow-memy,3276875,artgal,14318945,t,id,tm,zid.html

Z 200 ciągników ciągnących z Białegostoku na Warszawę zostało tylko 60. Powód? Policja zbadała alkomatem. Jaja. @RadioZET_NEWS

Wywalić ich na zbity ryj. Towarzystwo się rozchulało i tylko strajki, dopłaty, odszkodowania im w głowie. Unia dopłaca, robią z tym co chcą nikt ich nie sprawdza, i jeszcze im mało ciągną od Państwa czyli nas ludzi pracujących w miastach. Czy ktoś im zabronił ubezpieczać uprawy od takich zagrożeń jak dziki-Nie , dziki są od dawna tylko raptem ktoś wpadł na pomysł , a może kasę wyciągniemy od rządu. Pewnie rozkradnijmy ile się da. A Rząd głupi i się daje doić przez górników, rolników, frankowców i zaraz całej rzeszy poszkodowanych przez los ludzi. Kto frankowcom kazał brać kredyt we frankach, połaszczyli się to płacą. Jestem młodą osobą i raczej stronię od tej całej popier... polityki ale to co się wyprawia w Polsce to przyprawia mnie o mdłości. Zygać się chce na cały ten chory ustrój. Gdzie jest prezydent, czy zgadza się na ten cały cyrk??? Bo Pani Kopacz chyba nie ma pojęcia co robi, za chwilę się okaże że podniesie wek emerytalny do 75lat bo przecież trzeba wypłacać odszkodowania cwaniakom.Przyjadą zrobią kilka blokad, marszy i już kasa jest. Ludzie u włądzy stuknijcie się w czoło i zastanówcie nad tym.Wypier... na wies pseudorolnicy, bo Ci prawdziwi to ciężko pracują

hahah taki sam poziom prezentujecie nic nigdy was niczego nie nauczy  na was jedna recepta napuszczanie na siebie  i wy łykacie wszystko jak świnki 

• Like 1
Opublikowano
Idę odpocząć. Tak sobię pomyślałem, że kuriozalnym jest jak jeden drugiego u władzy przezywa od złodziei. Przyganiał kocioł garnkowi. Elektromobilność dla przykładu - siedzą, dyskutują i czekają zamiast oferować wsparcie. Rządowy konkurs np. na balansowanie ogniw. Testy zgłoszeń, kupno know how i sprawa kończy się w roku. Idzie kasa i tu ciężko położyć kilkadziesiąt milionów. Fundacja Czartoryskich dostała 500 plus a w rynek konsumenta pompowane są miliardy tylko poto, żeby wykazać zwiększone wpływy z VAT.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v