Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz7604 napisał:

Czy zauważyliście że dzisiaj zrobiła się wiosna i rolnicy ruszyli do pracy, a na agrofoto zostały same płatne trole?

Chętnie poleciałbym w to pole ale rozsądek podpowiada że. Groszku zielonego nie posieję, marchewki też jeszcze się nie da. Ze szpinakiem sr** się nie ma sensu, na razie. Szparagówka dopiero w maju. Kalafior i brokuł, sadzonki zamówione tez jeszcze nie pora. 
A zapomniałem że tak na prawdę to w pole może i da się wjechać, ale wyjechać to już nie zawsze. Pozdrawiam wszystkich którzy już wytrzymać nie mogą.

Opublikowano (edytowane)

obiecałem że znajdę. Szkoda jednak że ja tu" za darmochę" bo ile by coś takiego warte było?

49 minut temu, garek napisał:

Dzisiaj Polski prezydent na kolanach wręcz błagał żydów o wybaczenie :(  za 68 rok ale bardziej wyglądało to na przeprosiny za zadyme z ostatnich miesięcy.  Następnym krokiem będą  odszkodowania .   Nie myslałem że doczekam takiego  upokorzenia :( .   I tego błagalnego   głosu   " Chcę z całą mocą podkreślić, że z wielkim żalem pochylamy głowę, także ja, jako prezydent, i tym, którzy zginęli, zostali wypędzeni, chcę powiedzieć: proszę wybaczcie Rzeczpospolitej, wybaczcie Polakom, wybaczcie ówczesnej Polsce "    

Czyli  jednak mamy za co przepraszać ?     nie ogarniam tego

Dnia 27.02.2018 o 22:30, dysydent napisał:

Polski Rząd - znaczy - Parlament pisze coś co Izraelowi się nie podoba i ten się obraża przez co "polaczyny" proszą kapryśną pannę o rozmowę aby rzecz wyjaśnić (przetłumaczyć z polskiego na "nasze"?) a panienka jeszcze dzisiaj nie wie czy zechce rozmawiać. Może nawet i celowo byk w ustawie zrobiony aby pomyłkę przymilnie wyjaśnić panna paluszek poda i nastąpi zgoda a wtedy to już WIELKI ROMANS się zacznie jakiego jescze nie było (od czasów z przed ; cytuję - "holocośtam" - koniec cytatu) 

Tak mi to na dziś wygląda i nie daj Boże (chrześcijański) PiS-owi abym tutaj miał rację.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale...

dysydent , Polacy to nie polaczyny . W swoim kraju jesteśmy Polakami bez względu na to co myślą i mówią o nas zydy i zydowskie media na świecie. 

Bogdan675, o to właśnie chodzi. Bez krzyku , dobrowolnie . Bez kosztów opału i gazu. Najlepszą komunikacją i może być na koszt Polaków. Kto zamieszkując Polskę od długich lat nie miał okazji poczuć się Polakiem , powinien ją opuścić.

tpIktkpTURBXy9iYmI3OTFhOWRmM2E0MmJmMDIyOGViZmQzOGQ2N2VmNS5qcGeSlQMAzQE0zQvAzQackwXNAxTNAbw.jpg

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Dysydent, płot nie ma jakiegokolwiek sensu bo mamy asf po obu  jego stronach. Za to pewnie przetarg wygra jakaś jedynie słuszna firma  przytulą troche kasy z naszych pieniędzy. 

Chciałeś  powiedzieć  Rządowych pieniędzy  bo to przecież nie są  twoje pieniądze  xDxDxD

Opublikowano (edytowane)

Trzeba natychmiast powołać wiceministra do spraw stawiania państwowego płotu, na państwowej ziemi, za państwowe pieniądze z użyciem państwowej siatki ogrodzeniowej. A przy okazji państwo powinno wystąpić o zwrot vat. Dopiero wtedy wszystko będzie jak należy.
A jak nie, to trzeba powołać organizację pod nazwą "Siatka Polska" zajmującą się kompleksowo grodzenie według zaistniałych potrzeb. Aby była kasa na funkcjonowanie opodatkuje się każdy metr sprzedawanego materiału ogrodzeniowego np 8gr z metra.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Prawdopodobnie do końca tego roku padnie TVN, zostanie wykupione przez Discovery. Skończy się wreszcie ogłupianie polskiego społeczeństwa kłamliwą propagandą, nowy właściciel nie bawi się w politykę, a propaguje audycje tematyczne. Na wiosnę przyszłego roku padnie GW, co jest równoznaczne z całkowitą klęską Agory i Sorosa.
Tendencja jest taka, że poparcie dla PO maleje, ale dla Nowośmiesznej maleje jeszcze bardziej. Za pewien czas PO będzie miała 10 proc., a Nowośmieszna nie będzie się liczyła wcale.PiS, jak Fidesz Orbana, sięgnie 60 proc..

13 godzin temu, Ulman napisał:

Dysydent, płot nie ma jakiegokolwiek sensu bo mamy asf po obu  jego stronach. Za to pewnie przetarg wygra jakaś jedynie słuszna firma  przytulą troche kasy z naszych pieniędzy. 

Niejednokrotnie dawałem przykłady histerii totolnej, cokolwiek partia rządząca by nie robiła, dotknęła czegoś tam,poudeckie środowisko,skrajnie sfanatyzowane będzie wpadać w furię albo, jw.w totalną groteskę

• Like 1
Opublikowano

Alamo, TVN już kupione przez  Discovery. Chyba że miałeś na myśli jakieś inne Discovery.O.o Żeby tylko nie zrobili z tego kanału tematycznego "Zwierzyniec Polski",:D
Poparcie dla PiS rośnie zgodnie z planem i chyba  ma ścisły związek z  ilością głupizny serwowanej przez rządzących.
Coś ta Twoja narracja się nie klei. Powodzenia i mniej frustracji.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ereksio napisał:

dysydent , Polacy to nie polaczyny . W swoim kraju jesteśmy Polakami bez względu na to co myślą i mówią o nas zydy i zydowskie media na świecie. 

Bogdan675, o to właśnie chodzi. Bez krzyku , dobrowolnie . Bez kosztów opału i gazu. Najlepszą komunikacją i może być na koszt Polaków. Kto zamieszkując Polskę od długich lat nie miał okazji poczuć się Polakiem , powinien ją opuścić. - z tym nie było problemu bo parę milionów ostatnio opuściło Ją dobrowolnie i na własny koszt - przyp. cyt.

W polityce nie ma przepraszania. To wrażenie słabości. Prośba o przebaczenie wystarczy. Nikt nie przeprasza pokonanego za to że wygrał z nim wojnę.
W tym przypadku jeszcze sprzeczność deklaracji - ta, przez garek-a nie "do ogarnięcia". 
Słyszałem wczoraj już wypowiedź "polaczyny"  jakiegoś z profesorskim tytułem jakoby w obecnej sytuacji przeprosiny Prezydenta były "niewiarygodne". Profesor wykształcony i "wyhodowany" w tym państwie deklarujący się Polakiem tylko o niepolskim nazwisku. O takie "polaczyny" mi chodzi.

Rolnictwo; ziarno celne, plewa, zgoniny - ...

z taką polityką dobrowolny exodus Polaków jeszcze nie skończony.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bo u nas kult wymogu przepraszania urósł do niespotykanych rozmiarów. A ponieważ Prezydent wywodzi się ze środowiska , które lubuje się w żądaniu przeprosin, to wydaje mu się iż wszyscy tego wymagają. No i wychodzi "śmisznie" a czasem i niezręcznie. To że nieszczerze to żaden zarzut.

Gość ozzborn
Opublikowano
4 godziny temu, Alamo napisał:

Prawdopodobnie do końca tego roku padnie TVN, zostanie wykupione przez Discovery. Skończy się wreszcie ogłupianie polskiego społeczeństwa kłamliwą propagandą, nowy właściciel nie bawi się w politykę, a propaguje audycje tematyczne. Na wiosnę przyszłego roku padnie GW, co jest równoznaczne z całkowitą klęską Agory i Sorosa.
Tendencja jest taka, że poparcie dla PO maleje, ale dla Nowośmiesznej maleje jeszcze bardziej. Za pewien czas PO będzie miała 10 proc., a Nowośmieszna nie będzie się liczyła wcale.PiS, jak Fidesz Orbana, sięgnie 60 proc..

jakbys oglądał Michalkiewicza to bys wiedział o co chodzi :) 

https://www.youtube.com/watch?v=9fb2XVCqXpI

Opublikowano

Profesor jaki jest , każdy widzi , lecz nie każdy wie kto mu płaci. Jeśli chodzi Tobie o kontekst typu" mało Polaka w panu profesorze" to mogę zrozumieć słowo polaczyna. Jeżeli jednak  miało by się to odnosić do narodu polskiego to niestety ....

Przeprosiny to taki celebrycki  sport . Przepraszał Kwach, przepraszał Bronek , więc Endriu co ma być gorszy.   Przypomniała mi się tabelka ze spisu z 1931 roku , przytoczona za Wikipedią gdzieś na 580 stronie tego wątku. Tabelka podaje ciekawe liczby lecz jeszcze lepsze są zamieszczone obok w Wikipedii mapy z rozłożeniem zydożerców przed tym ich holocośtam. Rzeczywiście w zachodniej części tamtejszej Polski , która weszła również w skład terytorium Polski powojennej , zydów było około 1%. Większość zydów zamieszkiwało wschodnią część przedwojennej Polski , która po utracie niepodległości w 1939 roku , do Polski nie wróciła.  Czy za tę część wschodnich  zydów mamy ponosić  odpowiedzialność i ich przepraszać?

a276.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bywali Niemcy i Rosjanie (i inni jeszcze) i to całkiem "oficjalnie" na terenach dzisiejszej Polski .... litania przeprosin.
Jednoznacznie ten który owych" gości" najeźdźcami nazywa na Polaka miano w Polsce zasługuje nawet jeśli okoliczności zmuszają do ich tolerowania. Cała reszta którzy do nacjonalizmu taką postawę zaliczają jest tylko narodowości polskiej (o ile w ogóle jest)

Państwa wielonarodowościowe łączy tylko obywatelstwo zanim kilka narodowości nie zjednoczy wspólnota interesów na tyle silna gdy żółto-, biało-, czarno- i czerwono-skóry wspólnie o sobie powiedzą - Amerykanie zgodnie do obrony staną kraju który uważają za swój. 

Istnieje ryzyko Polski narodowo wyznaniowej w przyszłości i jak to wszystko pogodzić ? Ja nie wiem a i czasu już nie mam na poszukiwanie, przynajmniej na tym forum, ale czytelnikiem zostanę stałym bo ciekawie tu bywa. Czasem co i wtrącę ale czas zająć się praktyką na swoim polu (dosłownie i w przenośni)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Alamo napisał:

Niejednokrotnie dawałem przykłady histerii totolnej, cokolwiek partia rządząca by nie robiła, dotknęła czegoś tam,poudeckie środowisko,skrajnie sfanatyzowane będzie wpadać w furię albo, jw.w totalną groteskę

No to może napisz coś konkretnego w temacie tegoż płotu i sensu jego budowy skoro  wg, konkurencyjnego portalu rolniczego w ostatniej dekadzie lutego znaleziono 110 padłych dzików w podlaskim, lubelskim i na mazowszu w okolicach Wawy    Dla pełnego obrazu sytuacji pozwolę sobie zauważyć że ostatnia dekada lutego ma jedynie 8 dni.:D

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
22 godziny temu, mirro napisał:

Trzeba natychmiast powołać wiceministra do spraw stawiania państwowego płotu, na państwowej ziemi, za państwowe pieniądze z użyciem państwowej siatki ogrodzeniowej. A przy okazji państwo powinno wystąpić o zwrot vat. Dopiero wtedy wszystko będzie jak należy.
A jak nie, to trzeba powołać organizację pod nazwą "Siatka Polska" zajmującą się kompleksowo grodzenie według zaistniałych potrzeb. Aby była kasa na funkcjonowanie opodatkuje się każdy metr sprzedawanego materiału ogrodzeniowego np 8gr z metra.

Płot  będzie a elektrowni atomowej Tuska jakoś nie widać choć spółka byla powołana 

Aleksander Grad nie zbuduje elektrowni atomowej. Dla Tuska stał się nieprzydatny

Joanna Mizołek

31 stycznia 2014 AKTUALIZACJA: 31 stycznia 2014 08:55

Polska

Wszystko wskazuje na to, że decyzja o rezygnacji Aleksandra Grada ze stanowiska prezesa zarządu Polskiej Grupy Energetycznej EJ1 miała kontekst polityczny. Wydajemy co miesiąc kilkadziesiąt tysięcy złotych na pensje dla Aleksandra Grada, który nie zrealizuje projektu budowy elektrowni jądrowej. Nie ma inwestorów dla tego projektu. Tusk wie o tym od dawna i zastanawia się, co z tym zrobić - mówił nam jakiś czas temu jeden z naszych rozmówców. 

Grad funkcję prezesa zarządu PGE EJ1pełnił od 12 lipca 2012 r. I od razu kiedy ją objął, pojawiło się wokół niego niemałe zamieszanie.
Opublikowano

Tamci obiecywali elektrownię. Ci obiecują samochody elektryczne, śmigłowce, okręty a jako koronną inwestycję pokazującą realne możliwości technologiczne- płot. :D

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Tamci obiecywali elektrownię. Ci obiecują samochody elektryczne, śmigłowce, okręty a jako koronną inwestycję pokazującą realne możliwości technologiczne- płot. :D

Nie mędrkuj tylko na zakupy leć bo jutro będzisz jęczał że przez Kaczyńskiego bułki nie możesz kupićB|

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, marekfarmer napisał:

Chciałeś  powiedzieć  Rządowych pieniędzy  bo to przecież nie są  twoje pieniądze  xDxDxD

a skad to niby rząd ma pieniadze przesmiewco Michalkiewicza ? jak wyrwie ludziom z kieszeni to ma a i tego ciągle mało bo dziura budżetowa co roku ... ach prawda boli

tyle czasu rzadzą i co ? kogo wsadzili za kraty ? co z rewolucją w podatkach ? gdzie jakis sensowny plan dla biznesu ? ZUS dla małych firm nadal 1100 o czym tu rozmawiac ? latają do Izraela ustawy konsultowac ? a może ustalają co beda żydom oddawac w ramach ustawy 447 ? to jest to wstawanie z kolan ? juz czas przejzec na oczy ! NIC SIE NIE ZMIENIŁO ! cały czas ten sam syf 

Edytowane przez ozzborn
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v