Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marek to, że ktoś kiedyś źle robił jest dla ciebie usprawiedliwieniem tego, że następni źle robią? Czyli potwierdzasz, że skoro pis robi to samo co po to jest to taka sama klika chcąca nachapać się przy korycie jak ci z po? Już dawno tak pisałem. Szkoda tylko, że opozycja jest tak słaba. Bo pis miał by już poniżej 30 %. Ale spokojnie kwestia czasu. Tusk tez kiedyś mówił, że ie ma z kim przegrać.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

13 godzin temu, tyran3 napisał:

marekfarmer to ty gupoty piszesz i siejesz propagande pisu

1. choroba ASF przysza 4 lata temu czyli 2 lata rządów platfusw ale przez 2 lata była obecna chyba w 5 powiatach i psl faktycznie nic niezrobił. ale pis rządzi od 2 lat i to ze juz jest w połowie kraju to WINA TYLKO PISU  wystarczyło pobudować płot na granicy i walnąc na wszczodzie dziki ja jakbym był ministrem załatwił bym tą chorobe w 3 miesiace

2.co do rynku wołowiny i francji masz racje te ue na łeb upadła z tym mercosulem ale przeczytaj traktat dopiero otwieraj buzie. traktat z mercosulem negocjuje UE ale zeby wszedł on w życie to na końcu musi wyrazić na jego wejście zgode Parlament Europejski i kazdy kraj członkowski. a zatem bez zgody parlametów wszystkich krajów traktat niewejdzie, I to czy wjdzie traktat zalerzy od pisu który nas zapewne sprzeda.

3. co do bioasekuracji to przepisy z 2002r o zwalczniu chorób zakańnych i nigdzie tam niema napisane  konkretnie w polsce musi obowiazywać

4. co do płyt gnojowych to UE naciska wszystkie kraje i jakoś niesłyszałem zeby niemcy czy Duńczycy budowali płyty mają te przepisy w d*pie bo to martwe przepisy jak połowa w UE tylko pisiory  są nadgorliwi.

5. kolejna sprawa futerkowe zwierzęta one zjadają odpady poubojowe a jak bedzie zakaż to odpady pujdą do utylizacji które sa w rekach niemcówi amerykanów

6. kolejna sprawa tucz kontraktowy  pozwala na to pis wystarczy tylko egzekwować przepisy

7. nastepna sprawa import miesa mozna zmienić przepisy i ograniczyć jego import ale pis ma to w d*pie

Reasumująć pis dostał w łape od niemców i duńczyków zeby wykończyć polskich rolników i wprowadzają przepisy gdzie nie ma nigdzie w europie tylko kłamią w TV ze unia im to kazała zrobić i jak widać na ich propagande  dałeś sie nabrać.

obecny stan rolnictwa  jest taki jak za sld ministra januszkiewicza i przydało by sie nowego lepera i wsadzenie pisowi wideł w dupe i danie po mordzie jurgielowi i kaczyńskiemu.

Dla scisłości UE nienawidze i chce wyjscia z niej ale to co teraz sie wyprawia w rolnictwie to wina pis nie UE

kolejna sprawa nienawidze kodu po i spl oraz nowoczesnej bo to zdrajcy i nalerzy scierwo przed sejmem powiesić.

JA JUZ WIECEJ NA ZADNE WYBORY NIEPUJDE CZUJE SIE OSZUKANY KAZDA PARTIA KŁAMIE I OSZUKUJE ROLNIKÓW ALE PIS TO JUZ PRZEKROCZYŁ WSZELKIE GRANICE..         POJDE CO NAJWYŻEJ NA STRAJKI JEZELI BĘDĄ.

1.   Wystarczyło pobudować  płot  ale nie w 2016 czy 17  ale w 2013 roku jak było wiadomo że zmierza ASF   do nas.  Z tego co wiem  Budowa płotu  się  rozpoczyna już.  Ale jak widać  wiele to nie da  bo  Pod warszawę  ASF  zaprowadzili Ukraińcy  swoim  jedzenie ze świń  zarażonych ASF.  W  Połowie Kraju jest  ASF   ciekwe to  bardzo .   Sawicki chciał w 3 tygodnie pokonać ASF  a ty w 3 miesiące  dobre  xDxDxDxDxD 

2.  Nie  będzie  żadnego  Traktatu  z MERCOSUR   tylko umowa  o  Wolnym Handlu    :D  :D  :D 

3. DYREKTYWA  z dnia 27 czerwca 2002 r.   ustanawiająca przepisy szczególne w celu zwalczania afrykańskiego pomoru świń oraz zmieniająca
dyrektywę 92/119/EWG w zakresie choroby cieszyńskiej i afrykańskiego pomoru świń.

Akt dotyczący warunków przystąpienia Republiki Czeskiej, Republiki Estońskiej, Republiki Cypryjskiej, Republiki Łotewskiej, Republiki Litewskiej, Republiki Węgierskiej, Republiki Malty, Rzeczypospolitej  Polskiej, Republiki Słowenii i Republiki Słowackiej oraz dostosowań w  Traktatach stanowiących podstawę Unii Europejskiej

4.  Poco mają  je budować  jak je w większości  mają  ??. Zresztą  OSN  nie zmusza wszystkich do budowy płyt  bo można składować obornik na pryzmach  nie wiem poco  taką propagandę głosisz. http://iung.pl/dpr/publikacje/Dyrektywa_Azotanowa-Tekst.pdf

OSN w całym kraju  w UE  mają :  Austria, Dania, Finlandia,Niemcy, Irlandia, Łotwa, Luksemburg, Malta, Holandia, Słowenia

zarzut formalny KE:Naruszenie  nr 2010/2063: nieprawidłowa implementacja do prawa Rzeczypospolitej Polskiej przepisów Dyrektywy Azotanowej

5. Mało prawdopodobne  aby  zakazali  Hodowli zwierząt futerkowych

6. A jakie  przepisy  Zakazują Tuczu  kontraktowego  i co  widzisz w tym  złego  bo ja  nic.

7. Ograniczyć  import  zmienić  przepisy   dobre  :D  :D  :D     Żaden kraj w UE  nie może  ograniczać  importu czegokolwiek  z krajów  UE  pod byle pretekstem.  Obowiązuje nas prawo  do  Swobodnego Tranzytu.

Jeśli  masz  informacje  że  ,,PiS  dostał w łapę  od  Niemców  czy dunczyków,, To  powiadom Prokuraturę  i  Media  w przeciwnym razie  stajesz  się  jednym z nich :) 

A co  takiego Lepper  zrobił  dobrego  w Rolnictwie   bo ja nie wiem, nic mi sie  nie może  przypomnieć, miał chłop  wiedze  ale  jak otoczył  się  ludźmi  ze służ  to co się temu dziwić.

Po twoim tekście widać  że jesteś chory z Nienawiści   zaraził  cie  chyba Stefan

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ale ty głupi jesteś, że wierzysz w te brednie. Jak można na podstawie polskiej ustawy skazać kogoś w Argentynie. Poza tym to, że ktoś zamieścił w artykule o Jedwabnem zdjęcie zabitych akowców to jakie to ma znaczenie w kontekście naruszenia ustawy? Czy tam napisano, że to ci akowcy tych Żydów zabili? Ustawa ma karać za bezpodstawne oskarżanie o zbrodnie na Żydach Polaków. Czy to zdjęcie mówi, że ci Polacy mordowali Żydów w Jedwabnem. Autor powie, że pomyłkowo dał to zdjęcie do artykułu i przeprosi i to wszystko. Tu widać jak pisowska propaganda robi wam wodę z mózgów. Ma o tyle łatwo, że jak widać wy tego wszystkiego nie rozumiecie. Nie rozumiecie nawet co głosi ustawa o IPN. 

Nie wspominam już o tym, że każdy średnio nawet inteligentny rozumie, że prawo nie działa wstecz. Artykuł pojawił się w grudniu 2017 a wtedy jeszcze ustawy o IPN nie było. Propaganda chce wam pokazać, że ustawa bubel bo jak pisałem za granicą nie działa w przypadku jak wyżej. Jest nam do czegoś potrzebna. A wy ze względu na niski poziom inteligencji łykacie te kity. Nie każdy jednak jest tak głupi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ale moim zdaniem , ten spory szum trochę poprawi nasz wizerunek , bo jeszcze trochę i mogło by się okazać że Hitler to rodowity Polak .

Opublikowano

Poprawi wizerunek? Po tej aferze wszyscy na świecie zaczęli wyliczać prawdziwe zbrodnie Polaków na Żydach słowo Polski Holokaust było swego czasu jednym z najczęściej używanych w wyszukiwarkach internetowych.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

No i dobrze . Głośne oskarżenia , można głośno wyjaśniać , a wielu usłyszy .

Gość ozzborn
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Ale ty głupi jesteś, że wierzysz w te brednie. Jak można na podstawie polskiej ustawy skazać kogoś w Argentynie. 

można wystaczy poobserwowac co sie bedzie działo z ustawą 447 uchwaloną w USA a dotyczącą odszkodowan dla żydów które bedą płacic Polacy, bo jak nie to już obce wojska tu są ........

teraz wiecie po co są wojska ameryknskie w PL ? nie nie nie ... nie po to żeby nas bronic 

Opublikowano (edytowane)

No na pewno. Ja się dowiedziałem czegoś takiego wielu tez usłyszało.

http://natemat.pl/151239,walczyli-o-polske-wolna-od-komunizmu-dlatego-zawarli-uklad-z-niemcami-dla-brygady-swietokrzyskiej-to-bylo-mniejsze-zlo

Sęk w tym, ze wielu zwłaszcza na świecie nie czyta pisowskiej propagandy jak wy. I słyszy zupełnie co innego niż wam się wydaje.

@ozzborn amerykanie mogą się podetrzeć swoją ustawą tak jak wy swoją o IPN. Te ustawy nie działają za granicami państw które je uchwaliły. Niestety nie pojmujesz tego i powtarzasz głupoty. Już kiedyś amerykanie straszyli, że za to mienie będą samoloty lotowi w USA zatrzymywać. I nic nie zrobili.

Edytowane przez hubertuss
Gość ozzborn
Opublikowano (edytowane)

chłopcze amerykanie zniszczyli pół swiata, jak bedą chcieli to zrobią sobie w PL co bedą chcieli i nikt nawet palcem nie ruszy ....

a to wyrażenie "wy" to do kogo ? 

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

12 minut temu, zetorki12 napisał:

Ale moim zdaniem , ten spory szum trochę poprawi nasz wizerunek , bo jeszcze trochę i mogło by się okazać że Hitler to rodowity Polak .

Na razie większość uważa że był rodowitym Niemcem co też jest podobno bzdurą bo był jakimś (podobno) kundlem austriacko - żydowskim, rasa na wściekliznę bardzo podatna.

Niemcom krzywdy wielkiej to nie robi bo sami w większości przyznają że był bydlakiem. Gdy rozum zawodzi dochodzą takie bydlaki do głosu dochodzą.

4 minuty temu, ozzborn napisał:

chłopcze amerykanie zniszczyli pół swiata, jak bedą chcieli to zrobią sobie w PL co bedą chcieli i nikt nawet palcem nie ruszy ....

a to wyrażenie "wy" to do kogo ? 

..."na pokaz" sobie mielonkę z dwóch miast japońskich zrobili, a niemiaszki z ich krematoriami przy tym to chałupnictwo. 

Opublikowano

A nie nazistą , bo najczęściej taką narodowość słyszę ?

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Poprawi wizerunek? Po tej aferze wszyscy na świecie zaczęli wyliczać prawdziwe zbrodnie Polaków na Żydach słowo Polski Holokaust było swego czasu jednym z najczęściej używanych w wyszukiwarkach internetowych.

za po to przytakiwali ze tak było .......  wiec twoja wypowiedz nie na miejscu .......

18 minut temu, hubertuss napisał:

Sęk w tym, ze wielu zwłaszcza na świecie nie czyta pisowskiej propagandy jak wy. I słyszy zupełnie co innego niż wam się wydaje.

ty słuchaj co ci Niemiec szepce na ucho  

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

No na pewno. Ja się dowiedziałem czegoś takiego wielu tez usłyszało.

http://natemat.pl/151239,walczyli-o-polske-wolna-od-komunizmu-dlatego-zawarli-uklad-z-niemcami-dla-brygady-swietokrzyskiej-to-bylo-mniejsze-zlo

@ozzborn amerykanie mogą się podetrzeć swoją ustawą tak jak wy swoją o IPN. Te ustawy nie działają za granicami państw które je uchwaliły. Niestety nie pojmujesz tego i powtarzasz głupoty. Już kiedyś amerykanie straszyli, że za to mienie będą samoloty lotowi w USA zatrzymywać. I nic nie zrobili.

A Ty jestes najbardziej swiadomym czlowiekiem świata...wiesz co ludzie czytają w jakim panstwie...

Mimo to wolisz zeby ludzie na swiecie mowili ze Ty i Twoj kraj sa odpowiedzialni za holocaust niz po tylu latach zaczac miec swoje zdanie...lepiej byc tylko chlopcem na posylki...

Rozumiem ze jak w okolicy zaczna mowic ze jestes zlodziejem to tez przyjmiesz to z usmiechem i pozostawisz to jak jest

• Thanks 1
Opublikowano

czego się po nim spodziewasz  jego zdanie sponsoruje axel Springer zobacz co tu wkleja  zaraz z wyborczą tu wyskoczy.... 

dlatego najbardziej rozwijające kraje takie jak np. Czechy Rumunia itp wy***ały te marki axial Springer bauer itp   no ale to taka gęś  jak w szkole uczyli polak nie gęś  swój język ma widocznie nie wszyscy     

Gość marekfarmer
Opublikowano

mirrro -  a co sądzisz jako wojskowy  o  przywróceniu  Obowiązkowej  służby wojskowej ???

Opublikowano

Wspomniałem kiedyś o Jugosławi i jej rozpadzie. Ta kraina jest miniaturą dzisiejszej Europy bo i nacjonalizmy i fundamentalizmy wyznaniowe i ludobójstwa tam niedawno były.

Czy ktoś dzisiaj docieka szczegółów tamtych zdarzeń, czy kogoś to obchodzi nawet w Polsce? Tyle wzbudzamy zainteresowania u innych co tamci u nas. Co innego gdy kto ma jakie interesy w danym regionie ale bardziej zajmuje go oferta aktualna.

Towarów eksportowych niewiele polskich, jakieś meble, kosmetyki trochę żywności, usługi transportowe.  Niejednoznaczność Historii może być atutem bo każdy nurt ideologiczny można Polsce przypisać

46 minut temu, hubertuss napisał:

.....słowo Polski Holokaust było swego czasu jednym z najczęściej używanych w wyszukiwarkach internetowych.

Pisałem już wcześniej gdzie taka wyszukiwarka doprowadzi i wiele złego tam nie ma o Polsce. Jeśli zaś ludzie wyszukują informacji znaczy obiektywni bo uprzedzeni takie informacje generują.

Polityka reklamowa dość ryzykowna oparta na - jak się nie ma co reklamować nowego, odkopmy stare - w tym przypadku raczej usprawiedliwiona bo i próbuje dobrego imienia bronić a każdy po przeczytaniu takich informacji z tych wyszukiwarek Polaków wolał by mieć po swojej stronie. 

Rozpisałem się - przepraszam , ważne że dostrzegam u siebie tę wadę bo lakoniczność i zwięzłość to cnota.

Opublikowano

Zasadnicza Służba Wojskowa nigdy nie została zniesiona. Został tylko zawieszony pobór. Chciałbym zobaczyć minę ludzi w WKU jakbyś poszedł i powiedział że chcesz odbyć zasadniczą służbę wojskową. Pewnie zdjęcia byłyby bezcenne, hit mediów społecznościowych.  
Zanim jasno sprecyzuję czy jestem za, czy przeciw powiem że w tej chwili już powinna odbywać się dyskusja nie czy przywrócić ZSW,  tylko w jakiej formie i na czym miała by polegać.  Spędzenie stada młodych ludzi w jedno miejsce nie jest sztuką. Tak w ogóle jestem za.

Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

,,W 2015 roku Siły Zbrojne posiadały 842 karty płatnicze, z których wydano łącznie 9,6 mln zł;,,

https://wpolityce.pl/polityka/384165-krotka-pamiec-opozycji-jakie-byly-wydatki-w-resorcie-obrony-w-2015-roku-mon-z-kart-platniczych-wydano-wiecej-niz-w-latach-2016-i-2017

,,Minister Sikorski w TVP Info: "W MSZ wydajemy 12 mln zł rocznie na rozmowy przy posiłkach",,

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16293264,Minister_Sikorski_w_TVP_Info___W_MSZ_wydajemy_12_mln.html

Czyli my jesteśmy ch*jowi ale ci przed nami byli jeszcze gorsi? Tak jak pisałem już wielokrotnie  - jak nie można wykazać że jest się lepszym to trzeba wykazać że inni byli gorsi. 

46 minut temu, hubertuss napisał:

Ale ty głupi jesteś, że wierzysz w te brednie. Jak można na podstawie polskiej ustawy skazać kogoś w Argentynie. Poza tym to, że ktoś zamieścił w artykule o Jedwabnem zdjęcie zabitych akowców to jakie to ma znaczenie w kontekście naruszenia ustawy? Czy tam napisano, że to ci akowcy tych Żydów zabili? Ustawa ma karać za bezpodstawne oskarżanie o zbrodnie na Żydach Polaków. Czy to zdjęcie mówi, że ci Polacy mordowali Żydów w Jedwabnem. Autor powie, że pomyłkowo dał to zdjęcie do artykułu i przeprosi i to wszystko. Tu widać jak pisowska propaganda robi wam wodę z mózgów. Ma o tyle łatwo, że jak widać wy tego wszystkiego nie rozumiecie. Nie rozumiecie nawet co głosi ustawa o IPN. 

Ta ustawa jest praktycznie nie możliwa do wyegzekwowania nigdzie oprócz Polski. Na pewno jednak dostarczy paliwa dla propagandy - jak to dzielnie walczymy o prawdę z całym światem i jak nas nikt nie rozumie i Będziemy gonić tego króliczka i gonić i gonić by lud miał igrzyska i zajęcie. Moim zdaniem nawet zamieszczenie takiego zdjęcia nie powoduje  zadnych skutków w ramacgh ustawy o IPN.

37 minut temu, zetorki12 napisał:

No i dobrze . Głośne oskarżenia , można głośno wyjaśniać , a wielu usłyszy .

Tylko zawsze jest tak że więcej słyszy oskarżenia niż tłumaczenie a nawet jeśli owo tłumaczenie usłyszy to go nie chce przyjąć do wiadomości.

Znowu przytoczę mój ulubiony przykad z Bieńkowską. Oskarżenie że skandalicznie stwierdziła .".....taki mamy klimat "weszło do głów , ale prakrycznie nikt nie jest w sanie wskazać co tam jest skandalicznego i uznać że dziewczyna powiedziała po męsku jak jest.  Wepchano do głowy narrację i nawet wytłumaczyć nie potrafią czemu tak sądzą. Niemniej jednak , nadal będę próbował się tego dowiedzieć choćby jeszcze kilka miesięcy miało minąć.

• Haha 1
Opublikowano

Argentyna chyba była swoistą przystanią dla hitlerowców po wojnie. Tak że ich argentyńskiego zapału do tropienia pomówień Polski jakoś sobie nie wyobrażam. 

Opublikowano
Cytat

Spędzenie stada młodych ludzi w jedno miejsce nie jest sztuką. Tak w ogóle jestem za.

Mirro będzie burdel ,nie będzie wicków i dziadków czyli starego wojska,kadra tylko do 15 ,koty będo się panoszyć !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v