Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak, tak Romek, wszedzie sPISek i złodziejstwo a nikogo zamknąć za to nie mogą a nawet oskarżyć:/

Masz jakieś źródło że 2 tys firm na autostradach zbankrutowało czy tak ci się po prostu napisało?

Jak państwo okradało jak nie było stroną?

I nie denerwuj sie tak bo złość piękności szkodzi:D

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

ja się ulman nie denerwuje    czytaj dużo publikacji  jak tam twoi donos ciele znów zagłosowali   przeciw Polsce 

http://fakty.interia.pl/raporty/raport-unia-europejska/polska-w-ue/news-piecioro-europoslow-po-za-rezolucja-pe-ws-polski,nId,2551818

jak ty to tam porównujesz pis to samo ?? gadać na mównicy każdy morze ( pis)  ale rękę podnosić na swój kraj i donosić w zagranicznych mediach pachnie ścierwem 

Opublikowano

Tak Roman, tak sobie tłumacz. Wszystko wbrew władzy propaganda nazywa zdradą Polski i donosicielstwem. Za komuny tez tak było i tak nazywali Kuklińskiego którego potem nazywano bohaterem  Europa i sojusznicy też  nas zdradzili bo nie popieraja i głosuja przeciw jak przy 1: 27. Jak wszyscy dokoła nie mają racji to może z nami jest coś nie teges?  Dla mnie jedni sa warci drugich i żadne z dwojga nic mądrego nie zrobi. Oczywiście w propagandzie PIS przebija wszystko co było w kraju od czasów Gierka ale jak widać na lud nadal to dobrze działa. PIS to koscielna grupa socjalistyczno etatystyczna z zaburzeniami tozsamości. PO to zanarchizowany  twór socjalistyczno pseudo liberalny. Jedni i drudzy sa antywolnościowi, pro socjalni, rozwijający biurokracje, pazerni na koryto, podnoszący podatki i jednakowo kłótliwi i kłamliwi. Kiedyś ludzie mysleli że PO coś zmieni i zagłosowali a teraz uwierzyli że coś moze zmienić PIS i tez zagłosowali. Otoczka jest inna ale to takie same draństwo. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Jak nie wiesz ile obecni wydają to skad wiesz czy 12 mln to dużo? Propaganda tak wmówiła? Jak weryfikujesz że to była rozrzutność i marnotrawstwo? 

A gdzie ja napisałem że to  Dużo  Czy  że to Marnotrawstwo  ????

Opublikowano

Oj tam, oj tam toż to wszystko dla dobra Rzeczypospolitej. 
"O wydatki służbowymi kartami zapytał poseł Piotr Misiło z Nowoczesnej. Odpowiedział mu ówczesny wiceminister obrony Bartosz Kownacki. W 2016 roku pracownicy MON wydali służbowymi kartami 9 540 317 zł. W I półroczu 2017 roku kwota wydatków wyniosła 5 258 061 zł.

Drugi w kolejności był resort środowiska. Jego pracownicy wydali służbowymi kartami 1,3 mln złotych. Pozostałe ministerstwa razem wzięte wydały ok. 800 tys. złotych - podaje dzisiejszy "Super Express".

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pracownicy-mon-wydali-sluzbowymi-kartami-platniczymi-niemal-15-milionow-zlotych/3fe23v1

Gość ozzborn
Opublikowano

zastanawiam sie o co wy sie kłócicie ?!!!! przeciez tak samo jedni jak i drudzy działają na szkode Polaków !!!  oni wszyscy mają jeden wspólny interes !!!! a jest nim obrona interesów Izraela ...

dopóki tego nie zrozumiencie bedziedzie marionetkami w rekach tych szmaciarzy, im włanie o to chodzi zeby Polacy sie kłócili miedzy sobą o to która partia lepsza......

Opublikowano

Wedlug mnie wciaz beda przeciwne zdania... Rzad jakikolwiek by nie byl nie zadowoli wszystkich.

Mimo wszystko uwazam ze obecny rzad jest lepszy od poprzedniego. Morawiecki przyszedl z gotowym planem i faktem jest ze wsparl orzedsiebiordtwa... Pracy rowniez jest sporo..kto chce uwazam ze prace znajdzie. Stocznie, LOT jakims cudem zaczely przynosic zyski. Vat roqniez wniosl sporo do budzetu. I nie zauwazylem ze tak zabieraja biednym jak to sie tutaj pisze...

Owszem zaraz nazwany bede pisowskim...jednak nie uwazam wszystkich dzialan rzadu za trafione. Z rolnictwem nie jest najlepiej...jednak ograniczono wykup polskiej ziemi przez obcokrajowcow...

Co do ustawy o bydle i futerkowych...narazie ucichlo...wiec moze to tylko gadanie.

Ja bym sobie zyczyl bardziej obiektywnej opozycji...ktora pottafi zgodzic sie gdy rzad robi cos dobrze i wesprzec. I sorzeciwiac sie gfzy jest zle.

Jednak sami nazwali sie totalna opozycja..byle orzeciw Kaczynskiemu. Dla mnie idiotyzm

Opublikowano
2 minuty temu, ozzborn napisał:

zastanawiam sie o co wy sie kłócicie ?!!!! przeciez tak samo jedni jak i drudzy działają na szkode Polaków !!!  oni wszyscy mają jeden wspólny interes !!!! a jest nim obrona interesów Izraela ...

dopóki tego nie zrozumiencie bedziedzie marionetkami w rekach tych szmaciarzy, im włanie o to chodzi zeby Polacy sie kłócili miedzy sobą o to która partia lepsza......

Dyskusja jest o to którzy mniej kradną , tu się dogadać nie można .:|

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Oj tam, oj tam toż to wszystko dla dobra Rzeczypospolitej. 
"O wydatki służbowymi kartami zapytał poseł Piotr Misiło z Nowoczesnej. Odpowiedział mu ówczesny wiceminister obrony Bartosz Kownacki. W 2016 roku pracownicy MON wydali służbowymi kartami 9 540 317 zł. W I półroczu 2017 roku kwota wydatków wyniosła 5 258 061 zł.

Drugi w kolejności był resort środowiska. Jego pracownicy wydali służbowymi kartami 1,3 mln złotych. Pozostałe ministerstwa razem wzięte wydały ok. 800 tys. złotych - podaje dzisiejszy "Super Express".

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pracownicy-mon-wydali-sluzbowymi-kartami-platniczymi-niemal-15-milionow-zlotych/3fe23v1

To są  dane  ile wydali  ogółem kartami  czy na posiłki??

Bo  Sikorski wypominał o 12 mln  że wydał na same  posiłki rocznie .

Ciekawe  na co  Antek  tyle wydał ze swoją gwardią 

6 minut temu, ozzborn napisał:

Coś  ty  się  tak tych  Żydów  uczepił.

Z tego  co widac  to  PiS  jakoś nie bardzo staje  w obronie Izraela  patrze na ten cały  Raban.

Ale  można by na tym zrobić  dobry  Interes   My  Damy Żydom  te  3 mld  a oni pomogą nam najpierw wyciągnąć  kasę  od  Niemiec

,,Wilk  byłby syty    i  owca  cała,,

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Złodziei oceniamy wszyscy zgodnie i tutaj jest zgoda. Problemem jest ocena na ile chcemy mieć wyznaniowe państwo?

Nie ważne czy wyznaniem jest ateizm, marksizm, Islam, Chrześcijaństwo katolickie, czy cokolwiek innego.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Marzec już mamy i wchodzi w życie ustawa zabraniająca handlu w niedziele. Jednoznacznie wyznaniowa i nie to największy problem jak jej skutek uboczny. Praca będzie przestępstwem na mocy ustawy a nie tylko grzechem według jednego z wyznań.

Gość ozzborn
Opublikowano
18 minut temu, johny1991 napisał:

Wedlug mnie wciaz beda przeciwne zdania... Rzad jakikolwiek by nie byl nie zadowoli wszystkich.

Mimo wszystko uwazam ze obecny rzad jest lepszy od poprzedniego. Morawiecki przyszedl z gotowym planem i faktem jest ze wsparl orzedsiebiordtwa... Pracy rowniez jest sporo..kto chce uwazam ze prace znajdzie. Stocznie, LOT jakims cudem zaczely przynosic zyski. Vat roqniez wniosl sporo do budzetu. I nie zauwazylem ze tak zabieraja biednym jak to sie tutaj pisze...

Owszem zaraz nazwany bede pisowskim...jednak nie uwazam wszystkich dzialan rzadu za trafione. Z rolnictwem nie jest najlepiej...jednak ograniczono wykup polskiej ziemi przez obcokrajowcow...

Co do ustawy o bydle i futerkowych...narazie ucichlo...wiec moze to tylko gadanie.

Ja bym sobie zyczyl bardziej obiektywnej opozycji...ktora pottafi zgodzic sie gdy rzad robi cos dobrze i wesprzec. I sorzeciwiac sie gfzy jest zle.

Jednak sami nazwali sie totalna opozycja..byle orzeciw Kaczynskiemu. Dla mnie idiotyzm

posłuchaj tego człowieka, to nic nie kosztuje a może wiele wyjasnic, polecam 

Opublikowano (edytowane)

Pisałem czas jakiś temu o kontekstach renacjonalizacji gospodarki i na ty forum "wyprzedzamy" tym razem ten materiał.

Uśmiałem się gdy ten wpis mój był odebrany jako "pro-pisowski"

Pasuje to też do wyznaniowości państwa oraz współgra z socjalizacją Polski.

Chrześcijaństwo jest w założeniach wybitnie socjalistyczne. A co? Nie? Przypowieść o bogaczu i uchu igielnym to czysty manifest socjalistyczny.

Socjalizm jako taki nie musi być czymś negatywnym i jako "zło wcielone" przedstawiany świadczy o tendencyjności albo czym jeszcze żałośniejszym u głosiciela bezwzględnej szkodliwości socjalu w życiu społecznym. Wszędzie konieczna ROZWAGA.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, ozzborn napisał:

Wedlug mbie do kazdego mozna podpiac cos zlego ...

Ja nie widze checi rzadu do wypłaty roszczen Zydom...

Za to wole jak cos dobrze dziala i jest polskie niz zeby to sprywatyzowac zagranicznym firmom i zeby Polacy we wlasnym kraju robili za niewolnikow;)

Ile jest zagranicznych marketow u nas? Czenu podatki nie zostaja u nas? Ile bylo sytuacji zlego traktowania pracownikow tych sklepow?

Lepiej niec raz lepsze raz gorsze ale swoje zdanie niz slepo podazac za kims( tu za UE..a dokladniej niemcami)... Mi tam nie brakuje pseudouchodzcow w naszym kraju

Opublikowano (edytowane)

Zamiarem ustawodawców była dyskryminacja sieci handlowych wielkopowierzchniowych. Przy okazji wyszły zjawiska o wiele szkodliwsze niż wątpliwa skuteczność.

Na złe traktowanie pracowników zostaje jeszcze sześć dni i nie tą metodą ich się obroni.

Protekcjonizm gospodarczy w ramach i wewnątrz UE to trudne zadanie i po roku dopiero ocenimy czy obroty handlu rodzimego wzrosły kosztem dużych sieci. Marne jednak widoki.

Mam tylko nadzieję na "dobry klimat" do tworzenia polskich odpowiedników sieciówek i to też zobaczymy po pewnym czasie czy zadziałało.

Handel wielkopowierzchniowy jest technicznie najsprawniejszy tak jak żniwa kombajnem do koszenia kosą się ma do detalicznych sklepików (styl starożydowski) i jest znakiem czasów a nie celowych działań kogokolwiek na tle nacjonalistycznym. Jesteśmy zwyczajnie zapóźnieni i w tej dziedzinie gospodarki i nadrabiać należy a nie zakazywać kombajnami żniwowania. Film "Konopielka"

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
46 minut temu, ozzborn napisał:

Szkoda  że go  w telewizji nie puszczają  to by  PiS  miało  poparcie  przynajmniej 60-70%

Opublikowano

Weź przestań . I tak jak patrzeć jak im co miesiąc przyrasta , to już i tak ze 128 mają .:D

Opublikowano (edytowane)

zbyt pokrętnego języka używa p. Michalkiewicz a wyborcy PiS to "zwyczajni"/prości ludzie.

Przeintelektualizowany. Wielu nie wypowie nawet tego słowa literując.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Nadzwyczajna Kasta   głosuje na ,,POgardę,, 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Mirro  a jak ci sie  podoba nowa  Partia  Ruch 11 Listopada  i jej naczelny  postulat  ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v