Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma pracowników bo wyjechali- holandia niemcy anglia skandynawia. Prosta logika młodej osoby jeśli wyjade na truskawki do holandii w miesiac zarobie 8 koła. A u nas 1500? Jest różnica? Pozatym pisałem juz jak obecnie dzialaja urzędy pracy. Nie przyjmujesz oferty za najnizsza krajową wykreslaja Cie, chyba na 4 miesiace. Te dane gus pochodza z urzedow pracy.

Opublikowano
Przed chwilą, tedek2 napisał:

Nie ma pracowników bo wyjechali- holandia niemcy anglia skandynawia. Prosta logika młodej osoby jeśli wyjade na truskawki do holandii w miesiac zarobie 8 koła. A u nas 1500? Jest różnica? Pozatym pisałem juz jak obecnie dzialaja urzędy pracy. Nie przyjmujesz oferty za najnizsza krajową wykreslaja Cie, chyba na 4 miesiace. Te dane gus pochodza z urzedow pracy.

Bezrobocie w Polsce jest podawane jako bezrobocie rejestrowane. Oznacza to że za bezrobotne uznawane sa osoby zarejestrowane w urzędzie pracy jako bezrobotne. Rejestracja nie jest obowiazkowa a wiaże się z chęcią podjęcia pracy i jej poszukiwaniem. Tak więc malejące bezrobocie może oznaczać zwiekszenie zatrudnienia ale tak samo dobrze może oznaczać że  część zarejestrowanych dostała socjal i stwierdziła że pierniczy poszukiwanie pracy zmniejszając  w ten sposób stope bezrobocia. :D

dysydent - przykład kolesiostwa i wydawania przez urzędasów lekka reką nie swoich pieniędzy https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/znow-miliony-dla-o-rydzyka-postraszyl-pis-i-dali-mu-kase-kilka-godzin-pozniej/gzlfb9s. Poprzedni opłacali sie swoim ci opłacaja się swoim. Ani to zmiana ani tym bardziej dobra

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

Ani to zmiana ani tym bardziej dobra

zmieniła się tylko ideologia. 

tego przykładu kto może bronić jako konieczny lub wskazany gospodarczo lub społecznie bez względu na osobę prowadzącego ale znalazł by bardziej jednoznaczne "rewanże" za pomoc (niekwestionowaną) w sukcesie wyborczym.

no dobra , już idę po te woreczki i fasolę :)

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

dysydent - przykład kolesiostwa i wydawania przez urzędasów lekka reką nie swoich pieniędzy https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/znow-miliony-dla-o-rydzyka-postraszyl-pis-i-dali-mu-kase-kilka-godzin-pozniej/gzlfb9s. Poprzedni opłacali sie swoim ci opłacaja się swoim. Ani to zmiana ani tym bardziej dobra

A na co tak kasa  bo Adblock blokuje mi fakt

W Końcu  na termy  bo nie mogę się doczekać  kiedy  Ojciec Dyrektor je pobuduje

Gość marekfarmer
Opublikowano

Bo co ??

,,Chłam,, to ty masz w głowie  co najwyżej  nie sorry  ty masz w głowie  ,, średniowiecze,,

A ucho  prezesa  już  niema na YT  jacuś  niema co wklejać  :D  :D 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, marekfarmer napisał:

A na co tak kasa  bo Adblock blokuje mi fakt

W Końcu  na termy  bo nie mogę się doczekać  kiedy  Ojciec Dyrektor je pobuduje

Na co by nie dostał to i tak pochwaliszO.o

Słabe te twoje wklejki i proste by nie okreslić je mocniej. Przy tym ucho prezesa to nominacje do Oskara powinno dostać. 

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ale na co  bo to ciekawe  na Termy  bo czekam i czekam a nie buduje

Ucho  Prezesa  powinno dostać  Nobla a nie tam oskara 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ale ty jesteś  .....

Porównujesz  znanych  komików  z  Reklamą  Medialną   do   nieznanych  ludzi  robiących   kreskówki 

Naprawdę  świadczy  to dobitnie  o twoim intelekcie

xDxDxD

Gość marekfarmer
Opublikowano

Aha  bo jak się  Ucho Prezesa  Śmieje głownie z PiS  to jest Super

A jak ktoś  inny  robi  śmieszne aniamcje  na wszystkich  to  są  be 

Ale skąd to znamy  czy to nie za czasów  PO-PSL  do  Twórcy  Strony  Antykomor  weszło   CBŚ 

Opublikowano (edytowane)

Żeby się śmiać , to musi być śmieszne .:DA nie zależne od partii . No ale poczucie humoru bywa różne . Niektórzy mają powód do śmiechu jak sąsiadowi krowa zdechnie .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Marek ,  jak ty masz media poblokowane oprócz jedynie słusznych to jak ty sobie opinie wyrabiasz?

Cytat artykułu

Dokładnie 23 lutego, dzień po tym jak Rydzyk publicznie żalił się na PiS, zarząd NFOŚiGW zgodził się dać pieniądze redemptoryście. Jak można się domyślać, na korzystnych warunkach. Chodzi o 8,4 mln zł! 

Umowę dotyczącą dotacji, nie większej niż 19,5 mln zł, podpisano jeszcze w listopadzie ubiegłego roku. Zgodnie z procedurą, niedługo później toruńska spółka złożyła wniosek o dodatkową pożyczkę. Tę wynegocjowano ledwie kilka dni temu. Dlaczego wszystko trwało tak długo? – Beneficjent nie zgadzał się z częścią zapisów w umowie, stąd konieczność indywidualnego ustalania warunków – w rozmowie z Fakt24 tłumaczy Kmiecik. – W wyniku obustronnych ustaleń, doprecyzowano zapisy umowy i uzgodniono warunki szczególne – dodaje rzecznik NFOŚiGW.

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Żeby się śmiać , to musi być śmieszne .:DA nie zależne od partii . No ale poczucie humoru bywa różne . Niektórzy mają powód do śmiechu jak sąsiadowi krowa zdechnie .

A co  jest zależne  od  Partii  ???? Kanał  Do Koryta ????

ucho Prezesa  jest  od nikogo niezależne ????

Ulman

Jak mają  same reklamy  to Adblock  je blokuje 

Czyli na Termy   ta  kasa ???   Gdyby nie te  POpaprańcy  już bym wypoczywał  w termach  tak blisko  ah  szkodniki

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Tak jak napisałem - co by nie było to i tak pochwalisz jak dziś rano pomysł sledzenia wszystkich jak w Korei Płn

śledzenie  złodziei  pochwalam jak najbardziej 

Tak jak i budowę  Term  przez  Ojca  Dyrektora   który jako  jedyny  jeszcze  wstawia  się  za  Polskimi    Rolnikami :) 

Opublikowano

Taaa , i samochody od bezdomnych przyjmuje . :D Normalnie nic tylko podziwiać 9_9 .

Opublikowano
45 minut temu, marekfarmer napisał:

Aha  bo jak się  Ucho Prezesa  Śmieje głownie z PiS  to jest Super

A jak ktoś  inny  robi  śmieszne aniamcje  na wszystkich  to  są  be 

Ale skąd to znamy  czy to nie za czasów  PO-PSL  do  Twórcy  Strony  Antykomor  weszło   CBŚ 

Problem  tym, że to nie jest śmieszne. Spójrz ile ludzi to ogląda a ile oglądało ucho prezesa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v