Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

stare. ale jare..

dzisaj w tyle kurwizji byla ciekawa dyskusja widzow na temat tego -czy ktos kto wyjechal z polski 20-40 lat temu ma prawo mowic nam, jak mamy tutaj zyc..

Opublikowano
33 minuty temu, Roman176 napisał:

Po tym jak Niemcy zlikwidowali większość cukrowni w Polsce, Bruksela znosi limity na produkcję cukru w Unii

http://niewygodne.info.pl/artykul8/04275-Krotka-historia-cukrowni-Lubna-w-Kazimierzy.htm

a fabryk nie morze Niemiec stawiać ??? przecież na rolnych działkach a nie na miastach... 

poczytaj ile anr wykupił t.z pie pierwokupu 

Zachodniopomorskiem polskie spółki z zagranicznym kapitałem są w posiadaniu 400 tys. ha ziemi, czyli praktycznie połowy państwowych gruntów rolnych w województwie – twierdzi Białkowski w rozmowie z WPROST. to w ciągu 2 lat sprzedała po psl

Najpierw piszesz że niszczą fabryki a potem że budowac będą? Miej litość:o

Jakbyś się trochę orientował to wiedziałbys że na rolnej nic nie wybudujesz. Musi być przeznaczona konkretnie pod określone przeznaczenie w planie zagospodarowania i kropka. Wazne jest że dużo więcej wartościowej ziemi kupują miastach i ich poblizu niż typowej rolnej w działkach po 0,7 ha. Uwaga proleteriatu zwrócona na walke o ziemie rolna a komercyjne idą jak woda. Taka samą prawde ci wciskaja jak to że widziałeś jak sędzia się komórką bawił:D:D:D

Pierwokup nie ma żadnego znaczenia bo ziemia idzie  z rąk Polskich w Polskie a nawet jakby rolnicy chcieli sprzedać Niemcowi to i tak im prawo zabrania. Ale tak  z ciekawości , ile odkupili?

No i co z tego ze spółki maja kapitał zagraniczny? Taka np Enea jest kontrolowana przez państwo a każdy z zachodu może nabyć akcje i stać się wirtualnym współwłaścicielem  5m2 ziemi pod transformatorem tej firmy. Jak PO PSL sprzedało udziały w przedsiębiorstwach kapitałowi zagranicznemu?  

11 minut temu, Roman176 napisał:

przecież on niema zielonego pojęcia  jak i ostatnio pisał jedyne co miał za zwierzątko to kot  a ludzi by zaganiał do pracy weekendy itp   on tu ma płacone za pisanie centrala mu daje gotowce...

A po co mi kury kaczki czy inne swnie?. Żeby mi to srało i smród robiło? Ty jako socjalista dałbyś ludziom z 1000+ na każdego domownika i wolne od środy  by zacieśniac więzy rodzinne. Ja twierdzę że trzeba ludziom dać swobodę. Jak nie chcą pracować niech nie pracują ale żaden normalny rząd nie może ludziom zakazywać pracy. To typowy zidiociały socjalizm.

3 minuty temu, Zbyszko napisał:

Roman .Po poglądach i interpretacji i negowanie wszystkiego to co PIS zrobi zaczynam mieć słuszność  co do twojej teorii . Nawet jak coś napisze podobnego przez przypadek to co PIS chce wprowadzić to przekręci kota ogonem i już .:D 

I z tym odwracaniem ogonem nie potraficie sobie dac rady od zawsze.

Ty chwalisz wszystko co PIS robi a mi wszystkiego negować nie wolno? No proszę cię.......  Problem w tym że w szczegółach i przy zachowaniu logiki nieczęsto  potrafisz coś wytłumaczyć. No weź dzisiejszy przykład Romana. Teraz się chłop dowiedział ile to PIS Polskiej miejskiej i podmiejskiej ziemi pozwala sprzedawaćxD

Jeden tu taki był co już wiedział że ja na innym forum pisze , teraz ty wiesz że mi płacą..... Eeech straszne rzeczy sie wymyśla z braku argumentów

Przed chwilą, Roman176 napisał:

przecież niby sam jego zbawca krowin nazwał tuska zdrajcą co powinien skoczyć na szubienicy  to nawet jego zdanie zanegował  ja to zapałem też to od jednego użytkownika i coś w tym musi być  :D

Gdzie zanegowałem zdanie JKM? Zacytuj proszę, chętnie przeczytam. Tylko przyłóż się tym razem a nie tak jak wczoraj z tym sędzią co się komórką bawił

Coś w tym musi być pytasz ? To oczywiste że  sPISek

Opublikowano

Ulman na 100 % nie mogę tego stwierdzić że ktoś komuś płaci ale twój cytat mówi wiele (Jeden tu taki był co już wiedział że ja na innym forum pisze , teraz ty wiesz że mi płacą..... )

Gdybyś napisał zamiast wiesz ( myślisz ) to by coś zmieniło . Jest takie przysłowie , że są tacy ludzie którzy ( jak się pomyli prawdę powie ) 

Mówisz , że piszesz na innym forum a skąd bierzesz na to czas ? Śledzenie tego tematu mi zabierało bardzo dużo czasu  .

Każdemu wolno wszystko negować tylko czy taki człowiek jest uczciwy w swoich wypowiedziach ?

Były moje posty do Hubertusa  . Ja napisałem co mi się podobało w rządzeniu koalicji PO a on nie mógł nic napisać co PIS dobrego zrobił .

Adwokat może bronic jedną albo drugą stronę ale za co ? za kasę .

Przecież jak ktoś nie ma racjonalnej odpowiedzi zawsze  odwraca kota ogonem .

Co mam chwalić rząd taki który wybudował najdroższą autostradę w europie ? 

Co mam się smucić że ten rząd odkupuje firmy te co totalna sprzedała ?

No proszę Ulman choć w duchu zrób rachunek sumienia . 

Czy za to , że wpuszczał paliwo bez podatku i można było kupić 50 gr taniej jak na stacji ?

Wolę dać drożej za paliwo czy węgiel niż patrzeć się jak mój kraj znowu jest nieoficjalnie okupowany . 

Nara 

Opublikowano

Powinieneś się smucić. Bo odkupowanie dla samego odkupowania, ewentualnie żeby powiedzieć " patrzcie oni sprzedawali a my odkupujemy" wydaje się być problematycznym sukcesem.  

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zbyszko napisał:

1.Ulman na 100 % nie mogę tego stwierdzić że ktoś komuś płaci ale twój cytat mówi wiele (Jeden tu taki był co już wiedział że ja na innym forum pisze , teraz ty wiesz że mi płacą..... )

Gdybyś napisał zamiast wiesz ( myślisz ) to by coś zmieniło . Jest takie przysłowie , że są tacy ludzie którzy ( jak się pomyli prawdę powie ) 

2. Mówisz , że piszesz na innym forum a skąd bierzesz na to czas ? Śledzenie tego tematu mi zabierało bardzo dużo czasu  .

3. Każdemu wolno wszystko negować tylko czy taki człowiek jest uczciwy w swoich wypowiedziach ?

4. Adwokat może bronic jedną albo drugą stronę ale za co ? za kasę .

5.Przecież jak ktoś nie ma racjonalnej odpowiedzi zawsze  odwraca kota ogonem .

6.Co mam chwalić rząd taki który wybudował najdroższą autostradę w europie ? 

7. Co mam się smucić że ten rząd odkupuje firmy te co totalna sprzedała ?

8. No proszę Ulman choć w duchu zrób rachunek sumienia . 

9. Czy za to , że wpuszczał paliwo bez podatku i można było kupić 50 gr taniej jak na stacji ?

10. Wolę dać drożej za paliwo czy węgiel niż patrzeć się jak mój kraj znowu jest nieoficjalnie okupowany . 

1. Nie rozumiem tej dedukcji. Kontekst był  nieco przesmiewczy bo ostatnio kolega "wiedział" że ja pisze na jakimś świńskim forum bo wykasowane posty były rzekomo takie jak moje.O.o No i co ja mam na takie coś napisać? Jest to typowa zagrywka PISu - pomówić kogos i doprowadzić do sytuacji gdy żadna ze stron nie jest w stanie udowodnić cudzej winy jak i swojej niewinności.  Nie mniej jednak jeśli możesz to wyjaśnij dogłebnie gdzie ja się tam zdradziłem i pograżyłem swoimi wypowiedziami. Sam jestem ciekawy.

2. Ja nic takiego nie mówiłem ani nie pisałem. To jedynie kolega mnie ostatnio "demaskował"  wśród jakiś świniarzy.

3. A taki co chwali wszystko w czambuł, jest uczciwy? PIS za pierwszej kadencji zrobił dobrą robotę obniżając PIT i bodajże składkę zdrowotną. Nie głupieli z repolonizacją, polityka historyczną i nawet z krajami dookoła jakieś sensowne stosunki były. Obecnie idzie to coraz głębiej w strone socjalizmu neokomunistycznego   gdzie zabrania się ludziom pracować, tworzy własną historię, neguje to co dotąd było i wciska ludziom do głów że już prawie jesteśmy mocarstwem znacznie przeceniając własna rolę w europie i na świecie.

4. To ty chwalisz/ bronisz PIS za kasę?

5. To wolny kraj więc możesz wykazać że nie mam racji.

6. To jest nieprawdziwe  hasło które ma  jedynie odniesienie do fragmentu obwodnicy od wezła Konotopa do Ursynowa. Zakłądam że wiesz którędy obwodnica przebiega  i zdajesz sobie sprawę że piekielnie drogi był wykup gruntów. Budowa tej obwodnicy dalej od Warszawy byłaby pewnie tańsza za km ale byłaby dłuższa ( bo większy okrąg) i drogi dojazdowe do miasta byłyby dłuższe. A tak w sumie co to za zmartwienie że drogo - UE dołożyła do tego kupę grosza, za nieruchomości ludzie dostali masę kasy za które budują/kupują nowe domy samochody ciuchy i we wszystkim tym płacą ukryte podatki. Płacąc drogo wpuścili masę pieniądza na rynek co jest korzystne tak jak 500+:D 

A jakbyś nie miał na myśli obwodnicy Wawy to tu masz dane o wszystkich autostradach http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/755251,ile-kosztuje-km-autostrady-w-polsce-drozej-niz-w-niemczech-i-czechach,id,t.html    Budujemy 5x taniej jak Holendrzy:D

7. Odkupowanie firm to głupota bo daja komuś zarobić a jeśli to nie są monopole to i tak nie bedą umieli nimi zarządzać i znowu pójdą pod młotek. Ja twierdze że powinno być jak najwięcej własności prywatnej. 

8. Nie trzeba . Myslenie wystarczy.

9. Jak wpuszczał to kiedy ich za to pozamykają?

10. Ja wolę dać jak najtaniej bo nie jestem z czerwonego krzyża Ile bym w podatkach nie zapłacił to i tak swołocz urzędnicza to zmarnotrawi

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Jaki ten PiS jest niedobry,jaki kaczy! 1-Przyznał na dziecko 500 złotych przez co zlikwidował w 80% biedę w Polsce. 2-Przywrócił wiek emerytalny dla kobiet od 60 lat dla mężczyzn od 65 lat. 3-Podniósł płacę minimalną do kwoty 2100 złotych. 4-Podniósł minimalną stawkę godzinową do kwoty 13 zł. 50 gr. 5-Podniósł emeryturę minimalną do kwoty 1000 złotych. 6-Praktycznie zlikwidował bezrobocie,które obecnie jest na poziomie około 6,5% 7-Przyznał też darmowe leki dla seniorów w pewnymwieku. 8-Buduje mieszkania dla obywateli z bonifikatą w systemie „mieszkanie plus” 9-Od stycznia 2018 r. kwota wolna od podatku 8 tys. złotych-nie dla każdego. 10-Nareszcie utrwalacze komuny z tamtego mrocznego okresu doczekali się sprawiedliwości w postaci obniżonych emerytur do poziomu średnie krajowej. Osobiście uważam,że nawet na nią nie zasłużyli. 11-Przytrzasnął paragrafami lepkie łapki oszustom od Vat-u przez co budżet Polski zyskał około 30 miliardów złotych. a)Mafii paliwowej. b)Mafii tytoniowej i papierosowej. c)Mafii alkoholowej. 12-Rozpędził gospodarkę aż do wrzenia! a)Teraz zapewne znany schładzacz koniunktury czeka w blokach startowych z pełną konewką wody. Zreformował: I-Wymiar Sprawiedliwości,którego domagali się wyborcy w 80% według sondaży. II-Zamierza wszcząć postępowanie roszczeniowe w sprawie reparacji wojennych wobec naszego Zachodniego sąsiada jak i mam nadzieję sąsiada Wschodniego. III-Chce przyznać 500+ emerytom. Ja już nie mogę biorę szturmówkę Unijną i maszeruję na Nowogrodzką. Czy panie ubrane na czarno z parasolką oraz organizacja na trzy duże litery mnie wesprą ?

ulman  zaczynam się dobą nie pokoić cały dzień na forum ludzi ganiasz do pracy wyzywasz od nierobów kazał byś pracować w weekendy a od socjalistów wyzywasz ............

a sam siedzisz na forum od wieczora do rana teraz sam ubiorę ciebie w twoje słowa    nierób liber socjalista nie pracować a dać chyba ze to twoja praca to zmienia postać rzeczy wiec jak ??

12 godzin temu, Ulman napisał:

A po co mi kury kaczki czy inne swnie?. Żeby mi to srało i smród robiło? Ty jako socjalista dałbyś ludziom z 1000+ na każdego domownika i wolne od środy  by zacieśniac więzy rodzinne. Ja twierdzę że trzeba ludziom dać swobodę. Jak nie chcą pracować niech nie pracują ale żaden normalny rząd nie może ludziom zakazywać pracy. To typowy zidiociały socjalizm.

łał rolnikowi śmierdzi też ?? można zrobić kurnik ogrodzenie i nikomu niebd przeszkadzało 

ty jesteś czystą postacią lenia ja miałem 40 kaczek niemych mam 180 kur których dało się na jesień bardzo dobrze zarobić bo dziennie 150zł  prawie pusty chlew świń tylko 10 sztuk 40ha i dętego pracuje na kwk 

odnosząc się do twojego ostatniego zdania pastwo takich ludzi jak ty to po wino nakazywać pracy przymusem... 

Ja jestem PiS Ty jesteś lewactwo. Lewactwo nie ma szans. Ja jestem Sprite Ty jesteś pragnienie. Pragnienie nie ma szans.:D

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Przywrócił wiek emerytalny a teraz namawia do dłuższej pracy i podnosi składkę ZUS. Biedę można zlikwidować za darmo - ustalić że bieda zaczyna się poniżej 100 pln/osobę w rodzinie. Podniósł stawkę - mówi przedsiębiorcom ile muszą płacic za prace nawet jeśli ona nie jest tyle warta.

Mieszkania + już się okazują być nie najtańsze a poza tym to będą siedliska gołodupców w miastach powiatowych gdzie i tak roboty nie będzie.

8 tys kwoty wolnej jest dla ludzi którzy zarabiaja do 8 tys nie płaci podatku wcale. Jesli zarabia powyżej 13 tys to ma kwote 3090 tak jak było a jeśli zarabia powyżej 85 tys to kwota wolna jest mu stopniowo zabierana aż do 0 przy 127 tys Pln rocznie. Patrząc na te cyfry widać że podatku nie zapłacą gamonie zarabiające średnio 666Pln/mc co jest 1/3 etatu na minimalnej. Nie wiem czy takie coś w ogóle istnieje?  Osoby zarabiające od 1083 Pln do 7100 Pln/mc  mają taką kwotę jak miały ale jeśli ktoś zarobi więcej niż tyle to będzie miał gorzej niż było do tej pory . Reasumując -  dla wszystkich zarabiających 13000 rocznie lub więcej nie zmienia się nic lub mają gorzej. 13 000 Pln oznacza że klient pracuje za minimalną w wymiarze 0,52% etatu więc ta wielka podwyżka kwoty wolnej  nikogo normalnie pracującego nie dotyczy. Niestety by to zrozumieć musiał byś umieć liczyć.    https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/prawo-i-podatki/kwota-wolna-od-podatku-w-2018-r-limity-kwoty/tstr6zt

Rozpędził gospodarkę do wrzenia? To już chyba przebiłeś TVPis. Kompletny odjazd:DxD

Zabrali komuchom emerytury ku uciesze ciemnych mas pracujących miast i wsi. Nie martw się Przyjdą następni i zabiorą tym z PISu  Nie wiem jak cię rodzice wychowywali ale ja mam przekonanie że zawartych umów należy dochowywać nawet jak są one niekorzystne. Dodatkowo jest to uznaniowe by sprowadzać do średniej . Wiadomo przecież ile składek od każdego wpłynęło więc wyliczyć ile ma wynieść emerytura. Jak ma za dużo to obnizyć a jak za mało to podnieść Może i tobie kiedyś tak obniżą bo jak prezes powiedział  śląskość jest po prostu pewnym sposobem odcięcia się od polskości i przypuszczalnie przyjęciem po prostu zakamuflowanej opcji niemieckiej”.   Jesteś nie daleko to i ciebie za d*pę wezmą.:D O ile mnie pamięć nie myli to nie raz chwaliłeś te złe komunistyczne czasy za Gierka mimo ze jesteś za młody by choć Rakowskiego pamiętać.

Na pytanie " czy reformować wymiar sprawiedliwości są dwie odpowiedzi  - tak i nie. Jest to pytanie dla głupków bo istotą jest jak chce się reformować i co osiągnąć. Jesteś pewien ze te 80% za reformą oznacza 80% poparcia dla działań PIS i wszyscy się z tymi zmianami utożsamiają? Tak mówi TVPis więc pewnie i ty tak myslisz bo to naczynia połączone. Do tego reforma ta nie da nic bez zmiany prawa.

Mozesz mnie ubierać w moje słowa ale znowu wychodzi że nie masz pojęcia. Ja nigdzie nie chwale rozdawnictwa i o nie się nie upominam jak ty kolego socjalisto . Powyżej wszelkie twoim zdaniem sukcesy rządu polegają na dawaniu i rozdawaniu. Dziwny prawicowiec z ciebie:S:):DxD

Otóż kolego sympatyczny  - stać mnie żeby sobie siedzieć na forum i pisac bo mam wszystko poukładane pozałatwiane i nie skomle by mi partia dała, a wręcz odwrotnie uważam ze powinna zabrać.  Nieroby ciągle licza na państwo zamiast się brać do roboty 

Kury, kaczki śmierdzą sraja , pełno przy tym much szczurów kun i Bóg wie czego. Ogrodzenie robić? Po co ? Takim dziadostwem szkoda się zajmować .  Ja bym tego syfu nie chciał widzieć i nie myslec o tym tylko o waźnych sprawach. Kaczki i kury jak potrzebuje to pojadę 1 czy 2 wioski dalej i przygotują mi co chce ile chce i na kiedy chcę. Mi szkoda czasu na takie bzdety.  Mieć kury bo tak maja rolnicy to bardzo przekonujacy powód.:) Własnie dlatego że się takimi pierdołami zajmujesz to ciagle chcesz żeby ci państwo dawało bo jesteś nieefektywny. Nie sztuka się narobić:)

Zanim pójdę na prace przymusowe jako wróg partii napisz mi proszę czemu PIS zakazuje ludziom pracy?

Ty PIS , a ja lewactwo? Ale jak ? PIS  to lewica przecież co zreszta co dziennie pokazujesz. Sami ze soba nie maja szans? Prorok jakiś czy co?O.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

No lewicowe to to nie było, ani jedno ani drugie

Czyli jak nie PiS nie PO, to kto? tylko takie pytanie mi przyszło po wczorajszych wiadomościach przy dzisiejszym obiedzie bo były tam tylko jakieś żydowskie brudy o polskim holokauście i mróz nadchodzi w pogodzie (bez przenośni) tyle zapamiętałem po 12-stu godzinach.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

I właśnie to jest problem ze cała nasza polityka jest do tego pytania sprowadzona a to jedno i to samo.

Ja zawsze głosowałem na JKM bo najbliżej mi do jego pogladów. Kilka osób  o wolnościowych prawicowych poglądach jest u Kukiza ale jakbym miał zagłosować na nich jako całość to chyba nie. Dobrze że pogonili takich jak Morawiecki czy Andruszkiewicz bo to lewactwo przebrzydłe.Generalnie - prawicowi wolnościowcy - tak , lewicowi narodowcy czy lewicowi liberałowie - za zadne skarby świata.

Opublikowano (edytowane)

Pragmatycznie podchodzi do Nauki , nieco przesadnie wyznaniowy ale przy PiS to .... jeśli ktoś sądzi że Tusk jest liberałem gospodarczo-społecznym to go właśnie z Korwinem pomylił ale monarchistyczne argumenty nie przystoją na taki intelekt w dwudziestym pierwszym wieku i to w postsocjalistycznym kraju z władzą dziedziczną bo jak się jaki bezmózg królowi urodzi to nadal będą rządy intrygantów ze dworu królewskiego. 

Ja nie mam tak dobrze i nie wiem kogo wskazać za optymalnego z całym szacunkiem dla ludzkiej ułomności i ideały nie istnieją.

Jak widzę te szarpaniny w polityce polskiej to złośliwie przychodzi mi taki jeden na myśl ale on już zajęty i po KGB

Niejeden rozważy sensowność tej złośliwości czyli narasta społeczne przyzwolenie na rządy silnej ręki.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Żydów nie wsadzamy, ale........

Po wejściu Rosjan do Polski , zydom podobały się nowe porządki do tego stopnia ,że zaczęli współpracę z najeźdźcą . Współpraca ta polegała na zarządzaniu administracyjnym  w imieniu władz okupacyjnych ZSRR . Doprowadziło to do pomocnictwa w organizowaniu zsyłki Polaków do Kazachstanu i w inne dalsze zakątki zimnej i dzikiej Rosji. W wyniku tych zsyłek ponad 1.300 000 Polaków zostało wysiedlonych ze swoich domów . Zydzi w swych działaniach byli skrupulatni jak nigdy , nadgorliwie spełniając życzenia Rosjan.  Po wkroczeniu Niemców  na tereny zajęte wcześniej przez Rosjan w wyniku akcji  Barbarossa, prominęci zydowscy uciekli  razem z Rosjanami , aby powrócić z nimi w 1944 roku i dalej już w barwach wyzwoliciela , najeźdźcy jako funkcjonariusze NKWD i innych totalitarnych tworów przejąć władze w Polsce .

Głupotą byłoby lubić zydowskich oprawców narodu Polski i ich potomków .

comment_19cVWEGlJLTaD5EIgMMM0x4IH4mrGxIh,w400.jpg

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, dysydent napisał:

Pragmatycznie podchodzi do Nauki , nieco przesadnie wyznaniowy ale przy PiS to .... jeśli ktoś sądzi że Tusk jest liberałem gospodarczo-społecznym to go właśnie z Korwinem pomylił ale monarchistyczne argumenty nie przystoją na taki intelekt w dwudziestym pierwszym wieku i to w postsocjalistycznym kraju z władzą dziedziczną bo jak się jaki bezmózg królowi urodzi to nadal będą rządy intrygantów ze dworu królewskiego. 

Ja nie mam tak dobrze i nie wiem kogo wskazać za optymalnego z całym szacunkiem dla ludzkiej ułomności i ideały nie istnieją.

PO i PIS to jednakowa lewica a różnica jest taka ze jedni są nieco w stronę liberalna a drudzy w narodową. Problem z JKM jest taki że mamy genetycznie zaszczepiony socjalizm od 45 roku. Wspominane tu z rozrzewnieniem czasy komuny gdy za tone zboza mozna było kupić 2 tony saletry są wynurzeniami najwiekszych zwolenników prawicowego PIS. Wiekszość ma wpojone że państwo ma za nich mysleć, o nich dbac i wszystko zapewniać bo tak było za komuny a teraz tak ma być za rządów prawicy no bo przeciez komuna była "be"  Zadna szanująca się prawica takich bzdur nie zapewni bo jest to demoralizujace i degenerujące społeczeństwo. JKM mówi ze państwo ma miec minimalną rolę w gospodarce a pilnować tylko podstawowych regulacji. Reszta w rekach i głowach ludzi .  Co do zapędów monarchistycznych to traktuje je z przymrużeniem  oka  i tłumacze jako sposób przekazania że do  sprawnego zarządzania  potrzeba jest wąska grupa mądrych ludzi a nie władza ludu który nie ma pojęcia na czym zarządzanie polega.

Nowa lepsza jakość  http://nczas.com/2018/02/22/sitek-ja-was-ku-a-zalatwie-pijany-dziennikarz-tvp-zakuty-w-kajdanki-awanturowal-sie-w-pociagu-i-grozil-obsludze-oraz-straznikom-video/

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

1Przywrócił wiek emerytalny a teraz namawia do dłuższej pracy i podnosi składkę ZUS. Biedę można zlikwidować za darmo - ustalić że bieda zaczyna się poniżej 100 pln/osobę w rodzinie. Podniósł stawkę - mówi przedsiębiorcom ile muszą płacic za prace nawet jeśli ona nie jest tyle warta.

Mieszkania + już się okazują być nie najtańsze a poza tym to będą siedliska gołodupców w miastach powiatowych gdzie i tak roboty nie będzie.

8 tys kwoty wolnej jest dla ludzi którzy zarabiaja do 8 tys nie płaci podatku wcale. Jesli zarabia powyżej 13 tys to ma kwote 3090 tak jak było a jeśli zarabia powyżej 85 tys to kwota wolna jest mu stopniowo zabierana aż do 0 przy 127 tys Pln rocznie. Patrząc na te cyfry widać że podatku nie zapłacą gamonie zarabiające średnio 666Pln/mc co jest 1/3 etatu na minimalnej. Nie wiem czy takie coś w ogóle istnieje?  Osoby zarabiające od 1083 Pln do 7100 Pln/mc  mają taką kwotę jak miały ale jeśli ktoś zarobi więcej niż tyle to będzie miał gorzej niż było do tej pory . Reasumując -  dla wszystkich zarabiających 13000 rocznie lub więcej nie zmienia się nic lub mają gorzej. 13 000 Pln oznacza że klient pracuje za minimalną w wymiarze 0,52% etatu więc ta wielka podwyżka kwoty wolnej  nikogo normalnie pracującego nie dotyczy. Niestety by to zrozumieć musiał byś umieć liczyć.    https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/prawo-i-podatki/kwota-wolna-od-podatku-w-2018-r-limity-kwoty/tstr6zt

Rozpędził gospodarkę do wrzenia? To już chyba przebiłeś TVPis. Kompletny odjazd:DxD

2 Zabrali komuchom emerytury ku uciesze ciemnych mas pracujących miast i wsi. Nie martw się Przyjdą następni i zabiorą tym z PISu  Nie wiem jak cię rodzice wychowywali ale ja mam przekonanie że zawartych umów należy dochowywać nawet jak są one niekorzystne. Dodatkowo jest to uznaniowe by sprowadzać do średniej . Wiadomo przecież ile składek od każdego wpłynęło więc wyliczyć ile ma wynieść emerytura. Jak ma za dużo to obnizyć a jak za mało to podnieść Może i tobie kiedyś tak obniżą bo jak prezes powiedział  śląskość jest po prostu pewnym sposobem odcięcia się od polskości i przypuszczalnie przyjęciem po prostu zakamuflowanej opcji niemieckiej”.   Jesteś nie daleko to i ciebie za d*pę wezmą.:D O ile mnie pamięć nie myli to nie raz chwaliłeś te złe komunistyczne czasy za Gierka mimo ze jesteś za młody by choć Rakowskiego pamiętać.

3Na pytanie " czy reformować wymiar sprawiedliwości są dwie odpowiedzi  - tak i nie. Jest to pytanie dla głupków bo istotą jest jak chce się reformować i co osiągnąć. Jesteś pewien ze te 80% za reformą oznacza 80% poparcia dla działań PIS i wszyscy się z tymi zmianami utożsamiają? Tak mówi TVPis więc pewnie i ty tak myslisz bo to naczynia połączone. Do tego reforma ta nie da nic bez zmiany prawa.

4Mozesz mnie ubierać w moje słowa ale znowu wychodzi że nie masz pojęcia. Ja nigdzie nie chwale rozdawnictwa i o nie się nie upominam jak ty kolego socjalisto . Powyżej wszelkie twoim zdaniem sukcesy rządu polegają na dawaniu i rozdawaniu. Dziwny prawicowiec z ciebie:S:):DxD

5 Otóż kolego sympatyczny  - stać mnie żeby sobie siedzieć na forum i pisac bo mam wszystko poukładane pozałatwiane i nie skomle by mi partia dała, a wręcz odwrotnie uważam ze powinna zabrać.  Nieroby ciągle licza na państwo zamiast się brać do roboty 

6Kury, kaczki śmierdzą sraja , pełno przy tym much szczurów kun i Bóg wie czego. Ogrodzenie robić? Po co ? Takim dziadostwem szkoda się zajmować .  Ja bym tego syfu nie chciał widzieć i nie myslec o tym tylko o waźnych sprawach. Kaczki i kury jak potrzebuje to pojadę 1 czy 2 wioski dalej i przygotują mi co chce ile chce i na kiedy chcę. Mi szkoda czasu na takie bzdety.  Mieć kury bo tak maja rolnicy to bardzo przekonujacy powód.:) Własnie dlatego że się takimi pierdołami zajmujesz to ciagle chcesz żeby ci państwo dawało bo jesteś nieefektywny. Nie sztuka się narobić:)

Zanim pójdę na prace przymusowe jako wróg partii napisz mi proszę czemu PIS zakazuje ludziom pracy?

Ty PIS , a ja lewactwo? Ale jak ? PIS  to lewica przecież co zreszta co dziennie pokazujesz. Sami ze soba nie maja szans? Prorok jakiś czy co?O.o

Takich bredni nie czytałem dawno, teza i argumentacja żałosna. PiS doszedł,do władzy po 8 latach złodziejstwa, społeczeństwo zaczęło to zauważać. PiS rośnie bo UE, chce rządzić za nas, chcą nam mówić co trzeba a czego nie można, chcą nam mówić kogo mamy się bać a kogo nie, jak mamy mieć światopogląd, itd... a to wszystko w imię interesu zachodu, nikt poza osobami zaślepionymi nie ma złudzeń że to zwykła gra interesów, im nie zależy na mroźnej samodzielnej Polsce im potrzeba tanich ibezproblemowych pracowników, taniej siły roboczej, rynku zbytu, itd... mamienie, że oto unia nas poprowadzi to największa głupota jaka słyszę. Unia miała sens do czasu kiedy była Unią godpodarczą, a nie próbą tworzenia super Państwa

4 socjal to ty pobierasz a ja na ciebie płace zeby twoje dzieci na mnie pracowały ...

5 stać ciągle płaczesz ze coś idzie do góry ze jakiś nowy podatek a socjal łykasz jak świnia żurku  wiec zdecyduj się co piszesz... 

6 śmierdzą jeśli bd zamknięte i na paszach to tak a nie jeśli mają wybieg ja nie mam pełno much nie śmierdzi szczury i kuny to i nawet w stodole się zagnieżdżą od tego jest pies i kot  

a twoja Gatka strasznie śmierdzi miastowym chłopem tylko zapomniałeś dodać ze w biedronce kupisz wszystko  ... nie wiem co i jak kupisz ale za wszystko musisz zapłacić to mały problem  drugi to czym i w jakich warunkach są karmione i chowane jak do ciebie to problem poświecić 5 min dziennie na karmienie drobiu to co z ciebie za rolnik 

ja przynajmniej w niedziele i sobotę sobie pyszną kaczkę i gęś zjadam smacznie 

pewnie mięs i kiełbas nie robisz  bo to jest najlepsze wędzenie a ja teraz mam czas i wędzę szynki a kiełbas jeszcze nie umie robić  

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście że żałosna bo co ty masz madrego do napisania oprócz tego. Zreszta takie same określenia są w TVPis bez tłumaczenia. Żałosne jest gdyż jest żałosne i juz!O.o

4. Oczywiście ze pobieram i będe pobierał ile się da a jak jesteś jeleń to pracuj na mnie. Zrobie wszystko żeby moje dzieci nie musiały płacić na taki patologiczno socjalny system a tylko i wyłącznie na siebie.

5. Napisałeś "stać ciągle płaczesz ze coś idzie do góry ze jakiś nowy podatek a socjal łykasz jak świnia żurku  wiec zdecyduj się co piszesz..."   Jestem zmieszany zaskoczony, zaniepokojony i zdruzgotany. Intelektualna depresja ci dotkneła czy jak? W swoim pytaniu masz zawartą odpowiedź. Brzmi ona - w wyniku podnoszenia podatków i opłat zostaje mi mniej w portfelu. W związku z tym biore co się da by mnie ta swołocz do cna nie okradła.

6. Zwierzaki zawsze śmierdzą  i stanowia minimalna korzyść a sporo obowiazków jesli jest ich mało.  Yrzeba to napoić nakarmic, jajka zebrać zamknąć otworzyć posprzątać, dogladać by coś ich nie zezarło itd. Wiem że ci się to nie mieści w głowie że można nie mieć zwierzaków ale odpowiedz mi czemu powinienem je mieć? Bo co ? Bo tak wg ciebie powinien robić rolnik? U mnie sasiedzi robia rzepak którego ja nie robie . Są także tacy co maja kury i kaczki a ja tego nie mam. Rozumiesz? To kwestia wyboru czyli podstawowy akt wolnosci normalnego człowieka . Ty masz kaczki a ja nie. Czy to takie      skomplikowane ?:D  Jak już pisałem jak chce zjeść kaczkę to dzwonie do kobiciny z wioski obok prosze by utłukła wypatroszyła  i przygotowała sztukę czy  dwie na konkretny dzień. Mam wszystko zrobione , ona zadowolona bo zarobi pare groszy. Jak mam chęć na kiełbasę , szynke czy kaszanke  to są tacy co dobrą robią a jak na  na dziczyznę lub bimber to do myśliwych się dzwoni. Ty masz natomiast przyzwyczajenie chłopskie sprzed 50 lat -by sie piwa napić trzeba miec browarxD

To jest całkiem trafne https://opinie.wp.pl/metoda-macierewicza-dzieki-niej-wciaz-udaje-mu-sie-szokowac-rewelacjami-o-smolensku-6223037786724481a

Opublikowano

http://fakty.interia.pl/raporty/raport-unia-europejska/polska-w-ue/news-szczyt-ue-merkel-chce-powiazac-fundusze-spojnosci-z-przyjmow,nId,2548913

To przejaw wyjątkowej bezczelności. Spowodowała katastrofę migracyjną w Europie jednostronną decyzją, teraz proponuje sankcje finansowe dla państw, które nie zgadzają się z przyjmowaniem  migrantów. Jak tak dalej lewactwo będzie rządzić "Unia" w 2020roku rozpadnie się.

• Like 2
Opublikowano

Katastrofa migracyjna spowodowana była w dwojaki sposób. Po pierwsze destabilizacją całego regionu, przez wiesz kogo. Po drugie opiekuńczo, socjalnym systemem państw zachodnich który jawił się rajem dla przyjezdnych. Czy płynie z tego jakaś nauka dla nas? Ano płynie, ostrożnie z socjalem bo można zanęcić niepożądanych gości.

Opublikowano

Zydów nie wsadzamy, ale...

A.Merkel realizuje swoje własne marzenia o wielkiej Germanii , więc zaprasza do europy wszelkiej maści zydów, ciapatych, rudych , czarnych i łysych. Jej krajan Adaś H. w grobie się przewraca kiedy widzi jak wariatka niszczy ideę czystej rasy panów i dzieli się krwawo zdobytym  majątkiem z hołotą która przybywa do Niemiec z całego świata. Hodowla oryginalnych Niemców, niezdolnych do rozmnażania i brak polityki prorodzinnej skutkuje importem ciapatych których przez wiele pokoleń państwo narodowe Niemcy , Niemcami nazywać nie będą . Aby usprawiedliwić swoje działania , baba na urzędzie próbuje wymusić na krajach ościennych taki sam wzorzec postępowania, a jeśli to się nie udaje to  chce przymusić opierające się kraje przez zabieranie funduszy.Na nic się zdaje tłumaczenie , że Polska przyjęła uchodźców z Ukrainy, a miejsca które zostały przeznaczone były dla zydów  , którzy w swoim izraelu czują się coraz ciaśniej.  Po prostu brakuje tam wody, a i naciski Palestynczyków są coraz większe. Życie przez cały czas w strachu że jakiś arab wysadzi autobus przestaje być dla zydów komfortem.  Ostatnie ukłony zydów w stronę Niemiec i przedstawianie przez zydów zakłamanej historii ma też stworzyć dodatkowe możliwości. Jak nie będzie można wyjechać do Polski to może do Niemiec. I tu  historia może zatoczyć koło i zydzi znów dostana wpier..l.   Arabowie którzy sprowadzili się do Niemiec , nienawidzą ich bardziej niż wujek Adaś w 39.   Wszystko jest możliwe, proszę pana.....

1462034141-1168566332_niemcy-adolf-hitler.jpg

• Like 2
Opublikowano

I jednostronnym  zaproszeniem przez Merkel,często Ona mówi o solidarności,a podejmuje i narzuca sama decyzję, swoim zachowaniem dobije "Unię",nawpuszczała imigrantów bez prawnych procedur które zwykle należy przejść przez ambasadę

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v