Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Marek - roman napisał że teraz jest po 1480 to już drożej niż te Twoje "za Tuska". Po pierwsze nie Tusk reguluje ceny nawozów ani nie Kaczyński tylko rynek surowców i energii oraz podaż i popyt. Zresztą jak teraz jest po 1480 fo i tak drożej niż kupowałem zeszłego roku.

nie marek dobrze pisze bo za tyle bo pisze o saletrze kiedyś jak on pisze dziś o 500zł tańsza jest taniej to zależy od sprzedawcy   

Opublikowano
6 minut temu, akowicz111 napisał:

Już jest tańsze z kartą , ale tylko Verva.

A z flotą to już nawet za darmo jest paliwo. Dają mi na stacji paliwo a nic pieniędzy nie biorą. To jest dopiero dobry socjal :7_sweat_smile:

Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Tylko jak poli było po 2400, saletra po 1400, to pszenica była po 1000, cebula była po 0,80, rzepak 2000.

Czy jest sens prowadzić jakąkolwiek dyskusję z ludźmi pokroju romka, bogdana, alamo czy marka? Krowa i tak krową zostanie.

jesteś tępy ?? przypomni co to były za ceny po mrozach gdzie wydajność rzepaku góra 2 tony   wiec ???  lub go nie było to samo z pszenicą  teraz policz sobie 4,6tony z hektara + koszty dzisiejsze 

Opublikowano
23 minuty temu, Elektryk napisał:

W przeciwieństwie do Ciebie.

A co ma jedno do drugiego? Nie ważne kto ile ukradnie to i tak państwo musi wziąć więcej, niż odda w socjalu. No chyba, że twierdzisz że Pani przyklepująca wnioski pracuje za darmo, czy samo wdrożenie było darmowe.

Grunt to dobre samopoczucie.

Jasne, że obsługa kosztuje, i nikt z tym faktem nie dyskutuje. Tylko że wcześniej "czarna dziura" wsysała co się tylko dało, a publice wciskano, że na nic nie ma, ale jest OK, bo i tak jesteśmy zieloną wyspą. 

Opublikowano

Za to teraz nam wciskają, że jesteśmy różową wyspą. Władza zawsze ruchała obywatela, rucha i ruchać będzie dalej. Śmieszy mnie tylko, że co poniektórym wydaje się, że jest inaczej. I nie ważne czy to będzie PO, PIS, PSL, SLD czy cokolwiek innego, tylko jedni się z tym próbują kryć, inni mniej, a PIS robi to w sposób dość arogancki co bardzo mnie odrzuca.

• Like 1
Opublikowano

Ale jakiej różnicy? Myślisz, że PiS nie robi przekrętów jak poprzednie władze? Z dwojga złego jak muszę być robiony w ch*ja to wolę, żeby to robiła osoba średnio inteligentna w dyskretny sposób niż jawnie przez przygłupa.

Opublikowano

zależny gdzie mieszkasz nasze jest morze jest teraz pełne ludzi z dziećmi w górach dziecko o rezerwacje itp Niemiec nie przyjdzie ci nie wykupi z pod nosa 

PKP z rekordowym wynikiem. LOT ma 280 mln zł zysku. Kopalnie znowu na plusie. Dlaczego teraz się opłaca, a wcześniej niekoniecznie?

wszystkie te przedsiębiorstwa i sektory gospodarki są rentowne i przynoszą zyski Śląsk 

pis podniósł podatki? w porównaniu Balcerowicza który zasłaniał się wolnorynkowością  belką t.z podatki belkowe i rostowskiego  z po to nic 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, torpedo napisał:

Skoro Ty widzisz te przekręty to wymień je i oświeć wszystkich. Bo ja widzę diametralną różnicę w podejściu do publicznych pieniędzy.

Po co? Żelaznego elektoratu i tak nic nie przekona. 

Opublikowano

@mirro Można by i dalej wymieniać. Obsadzanie misiewiczów, wypadek szydło, polityk prezesem TVP, budżet reprezantycjny MON. Ale dla nich to i tak najlepszy rząd i lepszego nie mogli sobie wymarzyć.

Opublikowano

E tam do teamu marzeń im jeszcze daleko. Ja jednak cały czas mam nadzieje, że posłanka Pawłowicz tym ministrem szkolnictwa wyższego kiedyś zostanie. :D Na taką okazję rezerwuję sobie dużą ilość popcornu. Widowisko będzie przednie.

Opublikowano

Dobry na tyle, ile pozwolił im Pan Prezes. Niezależny od woli Pana Prezesa na tyle ile pozwolił. Pozostaje jeszcze rola Macierewicza pakującego łapy w kilka innych resortów. Poza tym OK. No i dzielna postawa Pani Premier.

Opublikowano

Orban ogłosił, że Węgry będą przyjmować uchodźców. Coś szybko zmienił zdanie. Bo jeszcze gdy był u niego Morawiecki mówił, że nie będzie przyjmował. Ciekawe czy tak samo zmieni zdanie wobec Polski i artykułu siódmego.? Niezłych pisowski rząd ma sojuszników.

Opublikowano

Gdyby były kłopoty z wyjaśnieniem podrzucam, za darmo.
1. Wprowadzono mnie w błąd.
2. Spisek lewacki.
3.Uzgodniono to wcześniej z Orbanem.
4. Knowania odsuniętych od koryta.
Wszystko w starym dobrym stylu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v