Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Przez 26 lat kupiono 48200 urządzeń. Więc chyba coś z tego zostaje. W tym wiele bardzo drogich. Gdybyś zamiast tutaj rżnąc łupa zadał sobie trudu i poszukał informacji to byś mógł dopiero pisać jakie sa koszty i ile zostaje. Ale ty wolisz wypisywać bzdury bo Owsiak naraził się politykom pis i za to go i WOŚP tak naprawdę nienawidzicie.

No właśnie ile idzie do Owsiaka z naszych podatków? Napisz jeśli wiesz. Zamiast tylko krytykować. Zdaje się Elbanowscy tez kosztują nie mało.

https://oko.press/podsuwamy-wiadomosciom-elbanowscy-wydaja-pensje-70-proc-przychodow-wosp-zaledwie-38-proc/

Przez 26 lat kupiono 48200 urządzeń. Więc chyba coś z tego zostaje. W tym wiele bardzo drogich. Gdybyś zamiast tutaj rżnąc łupa zadał sobie trudu i poszukał informacji to byś mógł dopiero pisać jakie sa koszty i ile zostaje. Ale ty wolisz wypisywać bzdury bo Owsiak naraził się politykom pis i za to go i WOŚP tak naprawdę nienawidzicie.

No właśnie ile idzie do Owsiaka z naszych podatków? Napisz jeśli wiesz. Zamiast tylko krytykować. Zdaje się Elbanowscy tez kosztują nie mało.

https://oko.press/podsuwamy-wiadomosciom-elbanowscy-wydaja-pensje-70-proc-przychodow-wosp-zaledwie-38-proc/

http://www.pch24.pl/ile-owsiak-kosztuje-budzet-panstwa--po-co-byla-mu-asysta-samolotow-f16-,20989,i.html

Tu się z Tobą zgodzą a czemu tego niezrobiono?

9 minut temu, zetorki12 napisał:

Jak znam życie to pewno z Twoich to na nic nie idzie .:P

http://www.pch24.pl/ile-owsiak-kosztuje-budzet-panstwa--po-co-byla-mu-asysta-samolotow-f16-,20989,i.html

Opublikowano (edytowane)

Część pytań zadanych przez Zielińskiego świadczy tylko o tym że nigdy nie powinien znaleźć się w MSW, ani innym resorcie mundurowym.  Facet od tamtej pory niczego się nie nauczył. Za to co miesiąc z ochotą angażuje podwładnych do ochrony miesięcznic. Zapomniałem jak to się nazywa.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Hubertuss konfetti było patriotyczne i PISowskie a Owsiak jest gorszym sortem i konkurencja dla Rydzyka i Caritasu to trzeba go ukrócić.

Mirro , pomyśl sobie że wiele jest takich talentów w naszych władzach.

Opublikowano
To nie Owsiak daje na sprzęt i służbę zdrowia. To społeczeństwo daje. Owsiak tylko pomaga nam się zjednoczyć przy wspólnej sprawie. Jest to rzadkie w dzisiejszych czasach i dlatego tak cenne. I nie rozumie dlaczego niektórym tak zależy na zwalczaniu tej inicjatywy. Na zwalczaniu WOŚP.
Opublikowano

Pytanie nr18 z zestawu Zielińskiego.:D
18. Kto poniesie koszty skutków aukcji wystawionej przez wicepremiera Janusza Piechocińskiego ,,dzień w fotelu wicepremiera” która obejmowała m.in. oddanie do dyspozycji zwycięzcy aukcji samochodu z kierowcą, ochrony BOR, możliwość korzystania z gabinetu Janusza Piechocińskiego, obsługę biurową? Jaki jest koszt tego przedsięwzięcia? Które przepisy zezwalają na takie działania ze strony wicepremiera?

Zamień tylko Piechociński na Macierewicz i jego wyjazdy do Radia Maryja. Pod żadne statutowe zadania MONa to nie podpada.

• Like 2
Gość marekfarmer
Opublikowano
32 minuty temu, ZosiaSamosia napisał:

Zapraszam, w szkole moich dzieci (zaznaczam, że w małej miejscowości) 4 pompy insulinowe ufundowane właśnie przez WOŚP

Nikt nie  kwestionuje tego  że  nie kupuje WOŚP  nic .

Tylko chodzi  oto że niektórzy żyją  w  tym swoim ,,ciemnogrodzie,, i myślą  że  bez  zbiórek WOŚP  nie było by czym leczyć  w szpitalach  co  jest  bzdurą.

12 minut temu, Ulman napisał:

To nie teza a czysta matematyka z którą się nie dyskutuje. Oczywiste jest również to że lepiej mieć te 50 mln które dano dobrowolnie niż ich nie mieć. Za te pieniądze jest sprzęt który nie jest wysoce specjalistyczny ale bardzo przydatny dla duże liczby dzieciaków. Nie widzę nic złego w zbiórce Owsiaka jak ktoś nie chce niech nie daje 

Czyli  zgadzasz  się  z JKM.

Masz Rację  jak ktoś  chce  nich  daje ( ja kiedyś dawałem  teraz  już nie)  ale  takie służby  jak CBA  ABW US  powinny  mieć  takie  Fundacje  pod  szczegółową  kontrolą  aby nie dochodziło  do  Malwersacji  i nadużyć.

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Tak z ciekawości komu wośp płaci 2,3mln zł pensji skoro tam sami wolontariusze są? 

Nie  tylko  Pensje  bo  i  Premie  mają.

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

Masz Rację  jak ktoś  chce  nich  daje ( ja kiedyś dawałem  teraz  już nie)  ale  takie służby  jak CBA  ABW US  powinny  mieć  takie  Fundacje  pod  szczegółową  kontrolą  aby nie dochodziło  do  Malwersacji  i nadużyć.

Zdaje się że służby miały już kiedyś "fundacje" pod opieką. Nazywały się one Centrale Handlu Zagranicznego. Jak to się skończyło, ano smrodem na dziesięciolecia. Kontrola, tak. Maczanie pazurów, nie.

Opublikowano
4 minuty temu, marekfarmer napisał:

Nikt nie  kwestionuje tego  że  nie kupuje WOŚP  nic .

Tylko chodzi  oto że niektórzy żyją  w  tym swoim ,,ciemnogrodzie,, i myślą  że  bez  zbiórek WOŚP  nie było by czym leczyć  w szpitalach  co  jest  bzdurą

Jasne że by leczyli     844.%20Szpital%20w%20Gostyniu%20-%20sala

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, marekfarmer napisał:

Czyli  zgadzasz  się  z JKM.

Przecież każda fundacja musi przejść audyt i kontrolę US więc nie wiem o co ci chodzi.

Ludzie w fundacji tacy jak księgowi, czy  osoby zajmujący się zakupami rozdysponowaniem sprzętu czy nawet kontaktem z mediami,  kontaktem ze sponsorami czy zamawianiem materiałów reklamowych, organizacją koncertów licytacji i Bóg jeden wie czego poświęcają jej tyle swojego czasu że nie mogą tego robić gratis. Każda organizacja ma swoje koszty własne i nie wierzę że ktoś kto wie cokolwiek o organizacji czegokolwiek o skali festynu o tym nie wie. Bulwersowanie się że są koszty takiego przedsięwzięcia jest niepoważne.

Przestałeś dawać bo PIS tak zalecił?:D

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Zapomniałeś już jak TVPis zamazało serduszko WOŚP w ubiegłym roku 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

A co ma to do rzeczy

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

A to że PISiory zrywają naklejki WOŚP ze sprzętu kupionego przez orkiestrę 

Opublikowano

Marek takie zakupy jak te w linkach to nie zadanie dla WOŚP. Szczególnie wtedy gdy wymaga to dostosowania pomieszczeń, do wymagań sprzętu, czy choćby przebudowy zasilania. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ta  jasne  bo  którykolwiek szpital by  zerwał  zaraz  by  sprzęt  stracił   ale co tam ,,ciemnogród ,, zawsze znajdzie  wytłumaczenie

xDxDxD

Opublikowano

Ja tego nie rozumiem. Widać gołym okiem, że Owsiak i WOŚP są pożyteczni. Nawet jeśli koszty pokrywają te 3,8 % zebranej kasy to i tak mniej niż np w Caritas to i tak WOŚP robi doskonałą robotę. Nie rozumiem dlaczego ludzie tak tego nienawidzą i tak krytykują. Dlaczego nikt nie krytykuje tak zawzięcie Elbanowskich, którym pis w zamian za pomoc w wygraniu wyborów wypłaca kasę z naszych podatków a oni przejadają 70 % tej sumy. Gdzie WOŚP przejada tylko 3,8. Naprawdę nie rozumiem tej nienawiści i krytyki i tylko dlatego, że pis i cześć kleru nie lubi Owsiaka. Choć w szpitalach na pewno nie mają oporu przed korzystaniem z urządzeń z serduszkiem.

Opublikowano

Powiedzieć prawdę to zaraz od ciemnogrodu wyzywasz obywatelu lepszego sortu -_-

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v