Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, lukejro napisał:

Ty kolego skończyłeś w ogóle podstawówkę??? Muzułmanin musi zabić chrześcijanina??? Kto Ci takich bzdur naopowiadał?? Polska od początku lat dziewięćdziesiątych przyjęła ok 80 tys Czeczenów w większości wyznawców Islamu. Szacuje się, że w Polsce na stałe mieszka ok 10 tys muzułmanów. Skoro każdy wg ciebie deklaruje że musi zabić chrześcijanina to powiedz czemu jakoś nie słychać żeby nas mordowali??? Rok temu mój syn leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. Praktycznie przez cały tydzień dyżur lekarski pełnił arab... I wiesz, że mu nie zaszkodził tylko pomógł... No ale może on już wypełnił obowiązek zabicia chrześcijanina.... ;)

Mówiłeś, że Ukraińcy nie mordują Polaków więc podałem ci pierwsze z brzegu linki które wyskoczyły w google na hasło "Ukrainiec zabił Polaka" Przyznasz, że brutalne zabójstwo piłkarza robi wrażenie. Ludzie którzy zatrudniają Ukraińców mówią, że z tymi chęciami do pracy różnie bywa...  A teraz się założę, że gdyby Jarosław rzucił hasło "pędzić tych nierobów i złodziei z Ukrainy którzy mordują Polaków" to byś krzyczał tak jak on...

Stek bzdur i pół prawd,nie mających żadnego uzasadnienia do konkretnego problemu z jakim boryka się obecnie Zachodnia Europa,bo skoro jest tak jak piszesz,to dlaczego większość Niemców jest przeciwna napływowi imigrantów? rozumiesz to pytanie?mam nadzieję że odpiszesz krótko i na temat.

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, Alamo napisał:

Może pogadamy o fundacji otwarty dialog?wasza przystawka od czarnej roboty,ruska V kolumna,właśnie oglądałem warto rozmawiać,czarno na białym podane jest jak finansują was putiniaki usadzone w anektowanym krymie

Ulman,gdzieś się skrył,odpowiadaj?Trąbiłeś wielokroć jak to PiS prowadzi politykę z linią Putina,a tu proszę,Putin zwalcza siebie sam?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Brakuje Ci merytoryzmu?Nie potrafisz odnieść się do twardych faktów?

Słowo ci obce,nie na Twoje wyżyny intelektualnie

7 godzin temu, Alamo napisał:

Jak łatwo was sprawdzić,kilku z was dało możliwość poznania z jak niskim poziom intelektualnym przyszło mi pisać.Prowadzenie dysputy z takimi ludźmi nie ma najmniejszego sensu,są dyskusyjne bezwartościowi. Słowo przewija się w literaturze pięknej,niestety nie czytacie książek,stąd u was takie ubustwo językowe,słowne i intelektualnie

1 godzinę temu, Alamo napisał:

Owszem,mój błąd,szybkie pisanie smartphone m nie jest łatwe,a wy lewaki perfidnie to wykorzystaliście,nie dbam o to.Nie mając nic innego do zaoferowania w związku z zaistniałym słowem, które jest dla was obce językowo,a właściwie nieznane z powodu któr y tu wymieniłem.Może to właściwy moment aby zacząć czytać książki?niż wymuszać gotowca?którego, znając życie,i tak byś nie przeczytał.

Widzisz i po co było obrażać innych. pomyliłeś się OK. Każdemu to się może zdarzyć. Ale ty zamiast poprawić swój błąd wolałeś innych nazywać bezwartościowymi głupkami...

Mówisz, ze jestem lewakiem? Ciekawe. Kiedyś gdy krytykowałem błędy rządu PO-PSL byłem nazywany na tym forum "pisiorem". Dzisiaj gdy krytykuje błędy rządu PiS jestem nazywany lewakiem, peowcem i kodziarzem....  Jak to dla niektórych wszystko jest zero jedynkowe...

1 godzinę temu, Alamo napisał:

Stek bzdur i pół prawd,nie mających żadnego uzasadnienia do konkretnego problemu z jakim boryka się obecnie Zachodnia Europa,bo skoro jest tak jak piszesz,to dlaczego większość Niemców jest przeciwna napływowi imigrantów? rozumiesz to pytanie?mam nadzieję że odpiszesz krótko i na temat.

Bzurą to jest pisanie, że każdy muzułmanin deklaruje chęć zabicia chrześcijanina i że są dwie wersje koranu...Muzułmanie którzy mieszkają u nas uznają tą dobrą a emigranci tą złą....

Niemcy są przeciwni napływowi emigrantów z tego samego powodu co my czy Anglicy... Po prostu nikt nie lubi obcych... Rodowici Niemcy nie tylko darzą niechęcią emigrantów z Afryki, tak samo nie lubią nas czy Turków (też muzułmanie)... Wielu Anglików nienawidzi Polaków bo uważa, że zabieramy im pracę i doimy ich socjal. Mieszkałem tam 10 lat temu i już wtedy w pubie można było dostać po gębie za rozmowę w języku polskim czy litewskim... I tak jest do dzisiaj tylko nie wiem czemu TVP już o tym nie mówi. Może już nie wypada, bo podobno problem został załatwiony przez nasz rząd.

Ostatnio spytałem ciotki mieszkającej w Niemczech jak tam się żyje z tysiącami emigrantów-terrorystów?  Zaczęła się śmiać i mówi, że spoko. Od razu zapytała jak się żyje w dyktaturze...Bo jak mówi nie pamięta żeby kiedykolwiek tak źle o Polsce pisały i mówiły niemieckie media jak teraz, a mieszka tam już ponad 20 lat...Odpowiedziałem jej tymi samymi słowami co ona mi...  Media mają to do siebie, że koloryzują, wyolbrzymiają i wcale nie mówią całkowitej prawdy...

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Jak widać , samo czytanie książek kultury Cię nie nauczyło . Może zacznij te książki czytać , a nie tylko obrazki w nich oglądać .

Kultury? No co ty? On jest lepszym sortem. Często zwraca się pisząc "wy" o osobach nie wyznających sekciarskich prawd. Najczęściej nawet jak odpowiada komuś to pisze w liczbie mnogiejO.o. Pewne zostało mu to  z komuny - słyszycie Kowalski, rozumiecie Kowalski :D 

Ma te fajne formułki "lewaki perfidna" czy "zawzięte lemingi" pewnie jeszcze kilka takich standardów by sie znalazło. Lubie to czytać bo to pojecia z nowomowy PISowskiej

51 minut temu, Alamo napisał:

Ulman,gdzieś się skrył,odpowiadaj?Trąbiłeś wielokroć jak to PiS prowadzi politykę z linią Putina,a tu proszę,Putin zwalcza siebie sam?

Putin jako polityk jest kilka poziomów wyżej od PISu. 

Rosji jest na rękę gdy Polska wymachuje szabelką, głupkowato się zachowuje,  konfliktuje z europą i bedzie dryfować  pomiędzy wschodem i zachodem. Mamy my jeszcze jakiś  istotnych sojuszników?  

Napisałem ci wczoraj że jak im ta fundacja nie pasuje to niech udowodnią że to agentura i rozpędzą towarzystwo zamiast ciemnote nią straszyć.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Kultury? No co ty? On jest lepszym sortem. Często zwraca się pisząc "wy" o osobach nie wyznających sekciarskich prawd. Najczęściej nawet jak odpowiada komuś to pisze w liczbie mnogiejO.o. Pewne zostało mu to  z komuny - słyszycie Kowalski, rozumiecie Kowalski :D 

Ma te fajne formułki "lewaki perfidna" czy "zawzięte lemingi" pewnie jeszcze kilka takich standardów by sie znalazło. Lubie to czytać bo to pojecia z nowomowy PISowskiej

Putin jako polityk jest kilka poziomów wyżej od PISu. 

Rosji jest na rękę gdy Polska wymachuje szabelką, głupkowato się zachowuje,  konfliktuje z europą i bedzie dryfować  pomiędzy wschodem i zachodem. Mamy my jeszcze jakiś  istotnych sojuszników?  

Napisałem ci wczoraj że jak im ta fundacja nie pasuje to niech udowodnią że to agentura i rozpędzą towarzystwo zamiast ciemnote nią straszyć.

Bla bla bla,tego po tobie,i tobie podobnym można się spodziewać,ucieczka od rzeczowej odpowiedzi, w zamian,czy jak to nazwać w obronie swojej demagogii,tłamsisz się,ciskasz aby tylko ukryć oczywiste fakty.

Zobacz jaką głupkowatą dałeś odpowiedz w pierwszym zdaniu,odbiega ona od tematu,j est to po prostu parodia na poziomie onetowego trola.

Słuchaj,skoro wasze środowisko finansują kremlowscy mocodawcy to znaczy że coś jest na rzeczy,prawda?nic nie dzieje się bez zgody Putina,setki tysięcy złotych które płyną na konta fundacji otwarty dialog nie przejdą cichcem bez Jego zgody.

Także nie wciskaj kitu że jest inaczej.

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Ulman napisał:

ty nie masz pojęcia o płaceniu podatków. Uważasz że jak nie płaca CIT to nie płaca podatku czy po prostu podłapałeś takie hasło i bezmyslnie powielasz?

Reszte pomine bo to pokaz bezsilnosci intelektualnej

Wielkie międzynarodowe sieci handlowe bywają podejrzewane o unikanie podatku dochodowego od przedsiębiorstw CIT. Od lat słychać, że stosują optymalizację podatkową, aby nie płacić podatku dochodowego w pełnym wymiarze. To teza trudna do udowodnienia. Jak wynika z danych uzyskanych przez Gazetę Wyborczą, niektóre wielkie sieci odprowadzają w Polsce podatek CIT w wysokości nawet setek milionów zł

Lidl Polska spółka z o.o. za 2015 r. zapłacił 16,2 mln zł to jesz dużo na tysiące marketuw ??? 

Wielkie sieci handlowe tez płacą podatki, ale w porównaniu z zyskami są one bliskie zeru, a w porównaniu ze stawką procentową są oni w o wiele lepszej sytuacji niż Ty. Co więcej – robią to w pełni legalnie.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

W 2007 chcieli sprzedawać a wtedy chyba rzadził PIS? Zobacz ile dobrego  wg tego tekstu wydarzyło się pomiędzy 2008 a 2011 rokiem gdy nie rzadził PIS tylko ci co Polske niszczyli? Po co zamieszczasz takie teksty i strzelasz sobie samobója?

nie mogłeś tak od razu widzisz jak miło gadasz o platformie  takie trudne to było B|

Opublikowano
52 minuty temu, Ulman napisał:

I tak ci zaraz jakiś zwolennik prawicowej lewicy odpowie  że to dobrze i słusznie a w ogóle to go  przecież nie dotyczy i to inni będą płacić. 

wróży fusie ekonomi , jak ty tak wszystko przewidujesz to ja chce wiedzieć jakie bd lato 2018 kiedy bd żniwa czy bd urodzaj 

i ile to kosztuje u ciebie ??

Opublikowano
3 godziny temu, lukejro napisał:

Widzisz i po co było obrażać innych. pomyliłeś się OK. Każdemu to się może zdarzyć. Ale ty zamiast poprawić swój błąd wolałeś innych nazywać bezwartościowymi głupkami...

Mówisz, ze jestem lewakiem? Ciekawe. Kiedyś gdy krytykowałem błędy rządu PO-PSL byłem nazywany na tym forum "pisiorem". Dzisiaj gdy krytykuje błędy rządu PiS jestem nazywany lewakiem, peowcem i kodziarzem....  Jak to dla niektórych wszystko jest zero jedynkowe...

Bzurą to jest pisanie, że każdy muzułmanin deklaruje chęć zabicia chrześcijanina i że są dwie wersje koranu...Muzułmanie którzy mieszkają u nas uznają tą dobrą a emigranci tą złą....

Niemcy są przeciwni napływowi emigrantów z tego samego powodu co my czy Anglicy... Po prostu nikt nie lubi obcych... Rodowici Niemcy nie tylko darzą niechęcią emigrantów z Afryki, tak samo nie lubią nas czy Turków (też muzułmanie)... Wielu Anglików nienawidzi Polaków bo uważa, że zabieramy im pracę i doimy ich socjal. Mieszkałem tam 10 lat temu i już wtedy w pubie można było dostać po gębie za rozmowę w języku polskim czy litewskim... I tak jest do dzisiaj tylko nie wiem czemu TVP już o tym nie mówi. Może już nie wypada, bo podobno problem został załatwiony przez nasz rząd.

Ostatnio spytałem ciotki mieszkającej w Niemczech jak tam się żyje z tysiącami emigrantów-terrorystów?  Zaczęła się śmiać i mówi, że spoko. Od razu zapytała jak się żyje w dyktaturze...Bo jak mówi nie pamięta żeby kiedykolwiek tak źle o Polsce pisały i mówiły niemieckie media jak teraz, a mieszka tam już ponad 20 lat...Odpowiedziałem jej tymi samymi słowami co ona mi...  Media mają to do siebie, że koloryzują, wyolbrzymiają i wcale nie mówią całkowitej prawdy...

Co Ty za bzdury opowiadasz,Niemcy przed zamachami czy gwałtami kobiet w Kolonii miały inne zdanie,bo propaganda tv niemieckiej skutecznie dbała o linię kursu zgodną z rządem,i to się udawało.Zaczeły się zamachy,powstały getta i bańka pękła,i medialny szum tu nie pomógł.

A tak wogóle nie wypisuj o zdaniu Twojej ciotki na temat imigrantów,bo wielu Niemców ma inne zdanie wwweuroislam.pl czy o tym jak media karmią ją syfem.Myslisz że będą pochlebiać?To naturalne że media niemieckie chcą lewicowo-liberalne go powrotu w Polsce,przecież lizaliście stopy Merkel,gaz-rura Putin-Merkel 2 jak powstanie? Musicie powróć,ułatwić im to,czy wywlekanie kapitału finansowego?tylko dzięki wam tak łatwo szło.R ozumies,liczą się interesy.

Opublikowano
19 minut temu, Alamo napisał:

Bla bla bla,tego po tobie,i tobie podobnym można się spodziewać,ucieczka od rzeczowej odpowiedzi, w zamian,czy jak to nazwać w obronie swojej demagogii,tłamsisz się,ciskasz aby tylko ukryć oczywiste fakty.

Zobacz jaką głupkowatą dałeś odpowiedz w pierwszym zdaniu,odbiega ona od tematu,j est to po prostu parodia na poziomie onetowego trola.

Słuchaj,skoro wasze środowisko finansują kremlowscy mocodawcy to znaczy że coś jest na rzeczy,prawda?nic nie dzieje się bez zgody Putina,setki tysięcy złotych które płyną na konta fundacji otwarty dialog nie przejdą cichcem bez Jego zgody.

Także nie wciskaj kitu że jest inaczej.

Bla bla bla, po tobie i tobie podobnym nie można si,ę spodziewać niczego konkretnego a tylko bla, bla bla. W obronie swojej sekciarkich prawd i propagandy w którą uwierzyłeś ciskasz się nie mogąc intelektualnie udżwignąć najprostszych rzeczy.

Zobacz jaką głupkowaą odpowiedź dałeżś w pierwszym zdaniu. Zacząłeś od bla, bla bla o czym w ogóle nie trzyma sie tematu. No smiech po prostu na poziomie przeciętnego mochera.

Słuchaj, skoro wasze środowisko trzyma na smyczy Rydzyk a wyprowadzają na spacer koledzy Morawieckiego co dziś szabas zaczeli. Nic nie dzieje się bez zgody Rydzyka i amerykańskiego żydostwa wysługującego się kukłą Trumpa.. Setki tysięcy złotych płyną do nich z naszych kieszeni i kont by nas pochwalił Donald że dużo wydajemy na obronność

I nie wciskaj mi kitu że jest inaczej

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Bla bla bla, po tobie i tobie podobnym nie można si,ę spodziewać niczego konkretnego a tylko bla, bla bla. W obronie swojej sekciarkich prawd i propagandy w którą uwierzyłeś ciskasz się nie mogąc intelektualnie udżwignąć najprostszych rzeczy.

Zobacz jaką głupkowaą odpowiedź dałeżś w pierwszym zdaniu. Zacząłeś od bla, bla bla o czym w ogóle nie trzyma sie tematu. No smiech po prostu na poziomie przeciętnego mochera.

Słuchaj, skoro wasze środowisko trzyma na smyczy Rydzyk a wyprowadzają na spacer koledzy Morawieckiego co dziś szabas zaczeli. Nic nie dzieje się bez zgody Rydzyka i amerykańskiego żydostwa wysługującego się kukłą Trumpa.. Setki tysięcy złotych płyną do nich z naszych kieszeni i kont by nas pochwalił Donald że dużo wydajemy na obronność

I nie wciskaj mi kitu że jest inaczej

O ooo hehehe ale się leming zdenerwował,dotarło:D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Alamo napisał:

Nie wątpię,stary,z tej pisowni łatwo domyślić się że na co dzień,w kontaktach międzyludzkich używasz języka rodem z rynsztoku.

Możesz się domyślać, nikt Ci nie zabroni. Za to Ty rozwiałeś wszelkie wątpliwości co do Twojej osoby. xD

Edytowane przez Elektryk
Opublikowano

o kurna alamo przestal wklejac cudze teksty-cud noworoczny ?????

wladimirze wladymirowiczu-gdzie jest ten przelew za grudzien???? nie mam juz pieniedzy- dzisiaj musialem 12 godz przepracowac na polu, co to ma znaczyc????, rozumiem ze swieta ale bez jaj ,ropa drozeje,wiec dawaj diengi,,....

jak donosza badania naukowe -ten kto uzywa brzydkich wyrazow w nadmiarze, ten zwykle nie klamie;).

jedna rzecz mnie cieszy w nowym serialu tvp-wtedy mielismy lepsze proszki do prania niz niemcy, te piekne i czyste,snieznobiale ubrania-inne kraje swiata moglyby pozazdroscic nam polleny-1300:P:P:P,

podobno rodzina kaczynskich pojdzie w slad rodziny waltzow i odda wyludzone z pfron 14,5 mln.

sylwester w zakopanem 

https://krakow.onet.pl/mieszkancy-zakopanego-poskarzyli-sie-na-sylwestra-marzen/p6jz53d.

jak podalo radio erewan- w warszawie turek pobil 14 letnia polke-nie ogladalem tvp wiec zapytam czy byly wydania specjalne i czy zagraniczne telewizje pol dnia o tym mowily ??

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Wielkie międzynarodowe sieci handlowe bywają podejrzewane o unikanie podatku dochodowego od przedsiębiorstw CIT. Od lat słychać, że stosują optymalizację podatkową, aby nie płacić podatku dochodowego w pełnym wymiarze. To teza trudna do udowodnienia. Jak wynika z danych uzyskanych przez Gazetę Wyborczą, niektóre wielkie sieci odprowadzają w Polsce podatek CIT w wysokości nawet setek milionów zł

Lidl Polska spółka z o.o. za 2015 r. zapłacił 16,2 mln zł to jesz dużo na tysiące marketuw ??? 

Wielkie sieci handlowe tez płacą podatki, ale w porównaniu z zyskami są one bliskie zeru, a w porównaniu ze stawką procentową są oni w o wiele lepszej sytuacji niż Ty. Co więcej – robią to w pełni legalnie.

WPŁYWY BUDŻETOWE
w okresie od 01 stycznia 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku

kwoty w tys. zł
Lp. Wyszczególnienie Wpływy budżetowe*) w tym:
Kwoty zaległości budżetowych ściągniętych w drodze egzekucji
1. 2. 3. 4.
1 Podatek dochodowy od osób prawnych 33,825,201 134,988
2 Podatek dochodowy od osób fizycznych 89,340,154 692,472
3 Podatek od towarów i usług 126,584,120 2,256,459
4 Podatek od niektórych instytucji finansowych 3,506,810 0
5 Podatek akcyzowy 65,749,274 44,509
6 Podatek od gier 1,406,925 758
7 Podatki zniesione 3 1
8 Cła 3,177,775 2,905
9 Ogółem 323,590,263 3,132,092
*) Wykazywane są w pełnych wielkościach, tj. bez odliczenia udziałów dla jednostek samorządu terytorialnego

CIT stanowi marny przychód dla budzetu bo tylko 10%  Najważniejsze jest że  markety odprowadzają vat, akcyzę a pracownicy PIT bo to jest istotne. CIT i tak obejdą bo jest wolny przepływ kapitału i tranferowanie zysków jest dla takich firm łatwe. Nagonka na markety to igrzyska dla elektoratu. Wojenka musi być ku uciesze gawiedzi. 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

wróży fusie ekonomi , jak ty tak wszystko przewidujesz to ja chce wiedzieć jakie bd lato 2018 kiedy bd żniwa czy bd urodzaj 

i ile to kosztuje u ciebie ??

Dla ciebie gratis.

Będzie pogoda dla bogaczy  a dla biedoty wiatr w oczy jak zwykle. 

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

o kurna alamo przestal wklejac cudze teksty-cud noworoczny ?????

wladimirze wladymirowiczu-gdzie jest ten przelew za grudzien???? nie mam juz pieniedzy- dzisiaj musialem 12 godz przepracowac na polu, co to ma znaczyc????, rozumiem ze swieta ale bez jaj ,ropa drozeje,wiec dawaj diengi,,....

jak donosza badania naukowe -ten kto uzywa brzydkich wyrazow w nadmiarze, ten zwykle nie klamie;).

jedna rzecz mnie cieszy w nowym serialu tvp-wtedy mielismy lepsze proszki do prania niz niemcy, te piekne i czyste,snieznobiale ubrania-inne kraje swiata moglyby pozazdroscic nam polleny-1300:P:P:P,

podobno rodzina kaczynskich pojdzie w slad rodziny waltzow i odda wyludzone z pfron 14,5 mln.

sylwester w zakopanem 

https://krakow.onet.pl/mieszkancy-zakopanego-poskarzyli-sie-na-sylwestra-marzen/p6jz53d.

jak podalo radio erewan- w warszawie turek pobil 14 letnia polke-nie ogladalem tvp wiec zapytam czy byly wydania specjalne i czy zagraniczne telewizje pol dnia o tym mowily ??

Oooo , pajacus w cuda zaczął wierzyć ! Cud !:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v