Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

Południe  europy to zawsze były leniuchy i nigdy inaczej nie będzie. Jak są biedniejsi to wykupują ich bogatsi i nic na to nie pomoże. To tak jak duży gospodarz wykupuje ziemię w okolicy od słąbiaków.

nie ze prywatna nie ze gospodarka wolno rynkowa jak ulman chce ,tylko tam mieszkają leniuchy dobre xD ekonomista pełną d*pą 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Roman176 napisał:

ty mi powiedz ??

jeśli uważam ze nie jesteśmy uzależnieni od zachodu  to co brnę ?? brniesz to ty po podajesz śmiesznie przykłady gospodarek cicho lewicowo poparcie donalda t 

Zaczałeś pisać o vw i biedronce to podaj dane ile zainwestowały i  będziemy dyskutować. Ja nie wiem ale ty też chyba nie, oprócz wbitej do głowy informacji ze na pewno nas wykorzystują 

Brniesz chłopie tak jak dziś z automatyką. Najpierw że to polskie potem strzelasz samobója tym co wklejasz potem przyznajesz ze to niemieckie  a na końcu to jest oczywiście wina sPISku ze za tanio sprzedali.

Jesteśmy uzależnieni od bogatszych bo tak jest od zawsze. Za komuny chciieli być niezależni i samowystarczalni  i wiadomo jak się skończyło

14 minut temu, Roman176 napisał:

Czechy Rumunia xD

Jaka ma wartość ich majątek państwowy  na jednego mieszkańca  a jaki nasz?

12 minut temu, Roman176 napisał:

gdy kogoś oskarżysz a prawnie sankcjami idziesz do sądu to to samo twoim zdaniem ??

To sankcje opozycja wprowadziła?

Oczywiście że lenie na południu. Czy to Turcja, Grecja, Włochy, Hiszpania czy jakiś inny Meksyk  to wszędzie dziadostwo? Wszystkich niemcy sabotują?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

kogut myslal o niedzieli a w srode go oskubali, w lecie wygral wybory na szefa malopolskiego pis-u ale po interwencji prezesa powtorzono prawidlowo przeprowadzone wybory, juz wtedy prezes wiedzial ze gonia kogucika, ciekawe skad te tajne informacje zwykly posel dostal..........

https://krakow.onet.pl/stanislaw-kogut-zrezygnowal-z-immunitetu/j6wb3c4

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/posel-pis-ukrywal-to-latami-potem-odgrazal-sie-pozwem-teraz-udaje-ze-sprawy-nie-ma/tfbhwrt -taki typowy pisowski bohater.......

juz drugi sedzia-dubler tk zmarl- klatwa ??? kara ???? 

Opublikowano (edytowane)

Jaka ma wartość ich majątek państwowy  na jednego mieszkańca  a jaki nasz?

proszę ulmanku szary koniec

Słowenia
Estonia
Czechy
Chorwacja
Rumunia
Węgry
Polska
Litwa
Bułgaria
Słowacja
Rosja
Łotwa

14.000
9.700
9.400
5.500
5.300
5.200
4.200
4.100
3.200
1.900
1.500
1.400

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Ja znalazłem takie dane

Polska 
Estonia
Czechy
Chorwacja
Rumunia
Węgry
Litwa
Bułgaria
Słowacja
Rosja
Łotwa

23 000 
14.000
9.700
9.400
5.500
5.300
4.200
4.100
3.200
1.900
1.500

Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

Był rynek a nie było technologii + tania siła robocza to wykupili.

To ważna jest forma czy treść?

Jak brnie bezmyślnie w bagno tak jak dziś i jest lewicowym prawicowcem to jest dziwny

No ilę? 

Co, co że niby co?

Dalej nadajesz propagandową gnojówkę,której nikt nie bierze na poważne?

• Like 4
Opublikowano
Przed chwilą, Alamo napisał:

Dalej nadajesz propagandową gnojówkę,której nikt nie bierze na poważne?

A co czytać nie potrafisz?

Roman , w google wpisałem " fikcyjne dane nie wiadomo skąd które wrzucił Roman na agrofoto"  i samo wyszło. Tylko cholera tak jak i ty nie mam linku do tego. Wziął i se zniknął:D Albo ja już ostatnie pobranie miałem i jak się wyczerpały pobrania to strona znikłaO.o

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Elektryk napisał:

@Roman176 Ty chyba żyjesz w jakimś dziwnym swoim świecie. Nie potrafisz nawet odpowiedzieć na proste pytanie gdzie się myle, tylko brniesz dalej, ale nie wiem gdzie i po co.

Daj mu spokój jego twórczość tu sprowadza się do bicia piany i pisania co tylko do głowy przyjdzie. A jak idzie do konkretów to się od odpowiedzi uchyla. Nie tylko on zresztą. Najpierw próbował coś tam bronić Pawła na temat wędlin i mięsa. Napisałem, że takie bez trudu da się poznać po smaku wyglądzie. Przyznał mi rację, że słaba wędlina się ślimaczy jak troszkę poleży. Chociaż starał się w tym samym poście dowieść, że nie mam racji. że kupujący wędlinę czy mięso potrafi rozpoznać i chłamu nie kupować. Jak mu pokazałem, ze mi rację przyznał to napisał coś od rzeczy o technologu żywności i zamilkł na ten temat. Jeden z kilku tutaj trolujących. Nic do rzeczy a czasami z wrodzonej głupoty to i niechcący poprze tego z kim się spiera i nawet o tym nie wie do czasu gdy mu nie pokarzesz.

Co do ewentualnych kar i sankcji za łamanie demokracji i konstytucji przez polskie władzę to nie można być niczego pewnym. Ja wiem, że wam tvp wciska kit o jakiejś koalicji, którą to mamy zbudować by bronić się przed krajami starej unii. Ale przypomnijcie sobie jaką to koalicję zbudowaliśmy w sprawie Tuska i jak to się skończyło wynikiem 27 do 1. Nawet w grupie Wyszechradzkiej pozostali mają z reguły inny interes niż my. Tak więc pisowski rząd może obudzić się któregoś dnia z ręką w nocniku. A wam znowu będą tłumaczyć, że to sukces jak 27 do 1.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Robisz w gacie? A co takiego się stało? Widzisz taka z wami dyskusja. Nic mądrego nie potraficie napisać tylko epitety i zdania bez sensu nie mające nic wspólnego z realem. Po prostu tutaj trolujecie z wielkim zapałem. Albo pisząc bzdury jak wyżej albo wklejając jakieś śmieci.

Wzbij się na wyżyny intelektualne i rozwiń wątek o sugestiach i przerażeniu jeśli potrafisz.

• Like 1
Opublikowano

Jakoś ciężko z zapewnieniami pozostałej części Grupy Wyszechradzkiej, albo uczestników Międzymorza, że staną murem za swoim liderem, czyli Polską w konfrontacji z KE.:D
A co to się stało że taka cisza i nikt z sąsiadów otuchy nawet nie chce dodać. Czyżby dzień próby? 

Opublikowano (edytowane)

Gdybyś posłuchał wczoraj tvp jakie tam wizje roztaczają jacyś obłąkani goście. Polska liderem cywilizacyjnej przemiany, Gdzie grupa krajów Europy Wschodniej pod naszym przywództwem ma stworzyć w UE blok, który przeciwstawi się reszcie krajów starej UE. Natychmiast pomyślałem o bloku przy 27 do 1 i omal ze śmiechu nie pękłem. Żeby tylko pis się nie zdziwił jak ich Orban sprzeda i zagłosuje za sankcjami. Bo z nim wszystko możliwe. Zresztą dla niego jest na rękę, że w UE jest kraj gorszy od Węgier, którym wszyscy się zajmują. Grupa Wyszechradzka to kolejna klęska pisu jeśli chodzi o budowanie jakich kolwiek sojuszy. A co dopiero mówić o całej grupie krajów naszego regionu. Które często gęsto mają sprzeczne interesy z naszymi.

Zresztą nie trzeba nakładać sankcji. Znacznie dotkliwsze będzie okrojenie budżetu po wyjściu Anglii z UE gdy będzie on musiał być na nowo podzielony. A tutaj wiele krajów zechce przygarnąć to co mogło by trafić do nas. Tak więc sojuszu żadnego nie będzie. No i mogą być cięcia w budżecie na następna perspektywę budżetową po roku 2021. To może bardziej zaboleć niż jakieś pozbawienie prawa głosu i tym podobne.

Gość marekfarmer
Opublikowano
53 minuty temu, hubertuss napisał:

Co do ewentualnych kar i sankcji za łamanie demokracji i konstytucji przez polskie władzę to nie można być niczego pewnym. Ja wiem, że wam tvp wciska kit o jakiejś koalicji, którą to mamy zbudować by bronić się przed krajami starej unii. Ale przypomnijcie sobie jaką to koalicję zbudowaliśmy w sprawie Tuska i jak to się skończyło wynikiem 27 do 1. Nawet w grupie Wyszechradzkiej pozostali mają z reguły inny interes niż my. Tak więc pisowski rząd może obudzić się któregoś dnia z ręką w nocniku. A wam znowu będą tłumaczyć, że to sukces jak 27 do 1.

Bo to był  Sukces  PiSu  tylko że  propaganda  wciska  ci  co  innego.

Posłuchaj JKM  co ma do powiedzenia na temat 27:1

xDxDxD

A 190:0  Pamiętasz  ????

Opublikowano

A to będzie niewątpliwy sukces PiS jak dojdzie do sankcji. Mniej więcej taki jak poszukiwania pilota pod Mińskiem Mazowieckim. W jednym i drugim przypadku ludzie przeżyli tylko po wszystkim jakoś tak nie teges.:D

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

A to będzie niewątpliwy sukces PiS jak dojdzie do sankcji. Mniej więcej taki jak poszukiwania pilota pod Mińskiem Mazowieckim. W jednym i drugim przypadku ludzie przeżyli tylko po wszystkim jakoś tak nie teges.:D

Dobrze wiemy że do żadnych sankcji nie dojdzie to takie machanie szabelką

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v