Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nom - tylko ta petycja pewno tak samo lipna jak i to niby Nasze godło .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Co nie podoba wam się  jeden wspólny  podatek 10%  ????  Ulman na pewno będzie  zachwycony

Opublikowano
9 minut temu, Elektryk napisał:

@Roman176 Nie, to ty najpier wskaż w czym się mylę, bo mam wrażenie że nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem o naszym uzależnieniu od zachodu a ty twierdzisz, że się mylę i że jak "te" firmy się wycofają to leżymy. Sam sobie zaprzeczasz.

od uzależnienia od zachodu przecież pisze ze mimo to Grecja i Hiszpania pogrążyła się najbardziej w kryzysie dlatego ze wycofywano produkcje do krajów  rodowitych 

co mamy dopłacać do produkcji jak za tuska do opla zęby nie przenieśli do Niemiec ??  mamy lobować niemiecki przemysł ?? zobacz sobie film dlaczego był brexit 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Elektryk napisał:

@Roman176 Nie, to ty najpier wskaż w czym się mylę, bo mam wrażenie że nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem o naszym uzależnieniu od zachodu a ty twierdzisz, że się mylę i że jak "te" firmy się wycofają to leżymy. Sam sobie zaprzeczasz.

i dodałem ze musimy wykorzystać koniunkturę i repolonizacje robić  i piszesz ze wiadomościach tam ze jest dobrze bo tam cały czas o repolonizacji mówią (tyle co oglądam bo dla mnie to tvn porażka )

i uważam ze poradzimy sobie bez zachodu bo nas niszczą normy europejskie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Czyli jednak ani nie potrafisz ułożyć poprawnego zdania, ani odpowiedzieć na proste pytanie. Taka dyskusja nie ma najmniejszego sensu. Ja stąd zmykam.

Pozdrawiam i życzę wszystkim samodzielnego myślenia i obiektywizmu.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Elektryk napisał:

, że możemy sie śmiało odciąć od zachodu bo jesteśmy tacy zajebiści to jest głupkiem i tyle. Chyba, że chce żebyśmy żyli jak w Korei Północnej. Zresztą telewizja

napisałeś to ? teraz poczytaj co ja pod tym napisałem ze uważam inaczej ..  to inaczej według twojego zdania jestem gupikiem i teraz czytaj co napisałem...

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

czyli mam rozumieć ze za pis głosowali za sankcjami ?? król eu srał na Polskę każdym wpisem ?? 

Jak PIS jeździł ze skargami do Brukseli że wybory sfałszowane to też srał czy nie?

gaz wegiel rudy itp

Mamy jeszcze wodę, drewno z Białowieży, piasek , trochę skał i kamieni

widzę ze Polacy też królują automatyce 

Tylko sie jakoś nikt na nas nie poznał

2 godziny temu, Elektryk napisał:

No i po co wkleiłeś tą tabelkę z dystrybutorami?

Nie zadawaj trudnych pytań bo bedzie musiał to przemyśleć 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

i tu chłopie się mylisz wystarczy ze przyjdzie kryzys i te zachodnie marki zaczną się wycofywać z produkcją do swoich krajów jak w 2010 to kto i co bd tu produkował ?? leżymy jak Grecja wiec musimy wykorzystać koniunkturę i wykupywać zakłady  

Wykupimy , posadzą na dyrektorskich stołkach misiewiczów i za parę lat trzeba znowu bedzie sprzedać. Jedyne co jako tako działa jako państwowe to monopole

32 minuty temu, Roman176 napisał:

od uzależnienia od zachodu przecież pisze ze mimo to Grecja i Hiszpania pogrążyła się najbardziej w kryzysie dlatego ze wycofywano produkcje do krajów  rodowitych 

co mamy dopłacać do produkcji jak za tuska do opla zęby nie przenieśli do Niemiec ??  mamy lobować niemiecki przemysł ?? zobacz sobie film dlaczego był brexit 

Południe  europy to zawsze były leniuchy i nigdy inaczej nie będzie. Jak są biedniejsi to wykupują ich bogatsi i nic na to nie pomoże. To tak jak duży gospodarz wykupuje ziemię w okolicy od słąbiaków.

Nasz rząd ten czy poprzedni  też nie raz stosuje różne ulgi w podatku dla inwestorów albo inne udogodnienia by inwestycje ściągnąć.

23 minuty temu, Elektryk napisał:

@Roman176 Ty chyba żyjesz w jakimś dziwnym swoim świecie. Nie potrafisz nawet odpowiedzieć na proste pytanie gdzie się myle, tylko brniesz dalej, ale nie wiem gdzie i po co.

Ja sie od ponad roku nad tym zastanawiam i nadal nie mam pojęcia

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Wykupimy , posadzą na dyrektorskich stołkach misiewiczów i za parę lat trzeba znowu bedzie sprzedać. Jedyne co jako tako działa jako państwowe to monopole

ile biedronka vw i inni zainwestowali w Polskie ??

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

jakoś twoje autorytety żyją i mają się lepiej 

Opublikowano

i dlatego tak Niemcy przejmowali zakłady ??

Był rynek a nie było technologii + tania siła robocza to wykupili.

jak wyglądała skarga z mównicy ???

To ważna jest forma czy treść?

31 minut temu, Roman176 napisał:

czyli jak ktoś ma inne zdanie to jest dziwny ??

Jak brnie bezmyślnie w bagno tak jak dziś i jest lewicowym prawicowcem to jest dziwny

30 minut temu, Roman176 napisał:

ile biedronka vw i inni zainwestowali w Polskie ??

No ilę? 

23 minuty temu, Roman176 napisał:

jakoś twoje autorytety żyją i mają się lepiej 

Co, co że niby co?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No ilę? 

ty mi powiedz ??

3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak brnie bezmyślnie w bagno tak jak dziś i jest lewicowym prawicowcem to jest dziwny

jeśli uważam ze nie jesteśmy uzależnieni od zachodu  to co brnę ?? brniesz to ty po podajesz śmiesznie przykłady gospodarek cicho lewicowo poparcie donalda t 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v