Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Elektryk napisał:

Podaj producenta sterownika w tej maszynie. Albo silnika, no chociaż fotokomórki czy wyłącznika krańcowego. Wtedy pogadamy.

W Polsce działa 5 zakładów produkcyjnych w następujących lokalizacjach: Bukowno, Mikołów, Szczecinek, Świebodzice i Tychy. Posiadamy także 4 centra usług wspólnych, obsługujące kilkadziesiąt krajów: PASS (usługi HR), FiSS (obsługa księgowa), Global Marketing (usługi marketingowe) i Nordic CCC (centrum obsługi klienta).

13211:sterowniki_tab_a.jpg

widzę ze Polacy też królują automatyce 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Polacy może i produkują ale kto jest właścicielem fabryki i czyja jest technologia?

No i po co wkleiłeś tą tabelkę z dystrybutorami?

Edytowane przez Elektryk
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Elektryk napisał:

Polacy może i produkują ale kto jest właścicielem fabryki i czyja jest technologia?

No i po co wkleiłeś tą tabelkę z dystrybutorami?

przepraszam masz racje w nasza niemiecka Świna Tusk sprzedała połowę zakładów Niemcowi ale pierwsze doinwestowywała na koszt podatnika polskiego 

technologia sprzedana Niemcowi zobacz osiągnięcia  przed sprzedażą zakładów tak sprzedawali 

Edytowane przez Roman176
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

2010 r. w wyniku akwizycji tzw. Części ""D"" (Distribution) sektora T&D należącego do firmy AREVA. Proces transferu do Schneider Electric zakończył się w grudniu 2010 r. Wówczas zmieniona została nazwa spółki, w ramach której działa Zakład Automatyki i Systemów 

Koncern Schneider Electric przejął cześć AREVA D w czerwcu 2010, a od 2011 nazwa spółki zmieniła się na Schneider Electric Energy Poland Sp. z o. o. 

ładnie..........

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
Opublikowano

Dlatego jak ktoś twierdzi, że możemy sie śmiało odciąć od zachodu bo jesteśmy tacy zajebiści to jest głupkiem i tyle. Chyba, że chce żebyśmy żyli jak w Korei Północnej. Zresztą telewizja publiczna robi sie coraz bardziej podobna do tamtej. Koniec tematu z mojej strony.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Roman widzisz sam potwierdziłeś, że da się dobrą wędlinę po smaku poznać. Ale taka z wami dyskusja. Piszecie byle co a w tym wszystkim tak się gubicie, że i rację adwersarzowi przyznacie. Dla ciebie może i jak więcej chemii wędlina smaczniejsza. Ja szukam właśnie takiej, która swojską przypomina. Każdy może wybierać. A kto się na tym trochę lepiej zna to już przez szybę w sklepie w chłodziarce wypatrzy co jest lepsze a co gorsze. To samo tyczy się surowego mięsa, ryb itd.

A lewactwo jest dzisiaj w pisie. Więc nie obrażajcie się na wzajem. Kędyś pis donosił na sfałszowane wybory, areszt internauty a Czarnecki to tłumaczył tym, że nasza europejska rodzina musi wiedzieć co się u nas dzieje. Wy myślicie, że ludzie na zachodzie oglądają tvp i myślą, że w Polsce jest tak jak oni mówią. Ale przecież są inne media pokazujące prawdę. Są dyplomaci i  inni, którzy informują zachód co się u nas dzieje.

PS dlaczego Tusk wypadł z gry. Ogłosił, że ma zamiar nie kandydować czy jak? Całego artykułu nie czytałem. Ale zdaje się on mówi to co większość ludzi myślących w tym kraju. Pis prosi się o karę i ją dostanie. Może nie będą to sankcje. Ale np okrojony budżet na następne 7 lat po roku 2012.

Dziś poprostu utwierdzono nas w przekonaniu, że Polska była potrzebna UE, jak mogli nas wykupywać za bezcen,likwidować nasz przemysł a wprowadzać wiadomo który... Teraz jak zaczynamy się stawiać,odradzać po waszych NIErządach to zaczyna przeszkadzać.."Matka Angela" kazała dzieci rozkaz wykonały. Hegemon Niemiecki rządzi całą UE. .Jestem pewien,że poza marginalną pozycją już nic na Was nie czeka w polskiej polityce.Nic tak nie jednoczy jak wspólny wróg.A to że unijny budżet pudrowany propagandysto będzie okrojony wiadomo było odkąd Anglicy powiedzieli uni NIE.A teraz możesz iść Angeli lizać stopy,jak robiliście to przez 8 lat.

• Like 4
  • Thanks 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Jak chcesz to ci  przetłumaczę  co  nie rozumiesz

Opublikowano
1 godzinę temu, Elektryk napisał:

Dlatego jak ktoś twierdzi, że możemy sie śmiało odciąć od zachodu bo jesteśmy tacy zajebiści to jest głupkiem i tyle. Chyba, że chce żebyśmy żyli jak w Korei Północnej. Zresztą telewizja publiczna robi sie coraz bardziej podobna do tamtej. Koniec tematu z mojej strony.

i tu chłopie się mylisz wystarczy ze przyjdzie kryzys i te zachodnie marki zaczną się wycofywać z produkcją do swoich krajów jak w 2010 to kto i co bd tu produkował ?? leżymy jak Grecja wiec musimy wykorzystać koniunkturę i wykupywać zakłady  

Opublikowano

A jakieś sruname . Eee , ale i ten ptok to jakiś nie nasz .:o

Opublikowano (edytowane)

No pokaż gdzie się myle. Bo twoja odpowiedź ni jak nie pasuje do mojej wypowiedzi. Twierdzisz że się myle pisząc że jesteśmy zależni od zachodu i zaraz sam piszesz że jak firmy się od nas wycofają to leżymy.

Zastosowałbyś jakąś interpunkcję i duże litery na początku zdania to byłoby Cię łatwiej zrozumieć.

Edytowane przez Elektryk
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

A jakieś sruname . Eee , ale i ten ptok to jakiś nie nasz .:o

Wpisujesz

Imie 

Nazwisko

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

Wpisujesz

Imie 

Nazwisko

Ale czyje ? No i co to za ptok ?

Opublikowano

Tak pytam , bo jak ktoś godła wstawić nie potrafi , to i danych takiemu szkoda podawać .

Opublikowano

@Roman176 Nie, to ty najpier wskaż w czym się mylę, bo mam wrażenie że nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem o naszym uzależnieniu od zachodu a ty twierdzisz, że się mylę i że jak "te" firmy się wycofają to leżymy. Sam sobie zaprzeczasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v