Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał:

A twój stary to niby czym robił jak nie zetorkiem ? 🤣

A coś z sensem to umiałbyś napisać?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

A coś z sensem to umiał byś napisać?

Znalazła się dziewica orleańska co zetorka nie przerabiała 🤣

2 minuty temu, DTaras napisał:

Ale każdy zarobiony jako górnik 😬😁

Ty to chyba najbardziej 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Choć sama uprawa, siewy to  jest nas dwu, czyli  faktycznie jestem sam.:lol:

No jesteś,  jesteś każdego dnia i wieczora  obecny na agrofoto.pl 🤣

Opublikowano
39 minut temu, Ulman napisał:

Chyba cie ten zetorek  bardzo mocno dotknął.😲  

Jak tam twoje ulubione LGBT? Nic nie wklejasz ostatnio. Centrala ma wolne czy co?

widać komu czego brakuje i kto ma większe ciągoty do zboczeńców  🤣

trzeba było tam podpisać 😁 tak robił mój stary zetorkiem 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

zmechanizowane . ciekawą kwestią były zdechłe swinie co kilka dni leżały w holandi na chlewni pełna automatyzacja tylko polak co pilnował sie nie znał .https://wiadomosci.wp.pl/holandia-znaleziono-1200-martwych-swin-mial-ich-dogladac-polak-6291675945318529a           

Nie wiadomo co się stało ale na pewno to był Polak. Narracja dokładnie odwrotna od tej dotyczącej incydentów z udziałem muzułmanów.Tam nawet jeśli dokładnie wiadomo co się stało to i tak bez związku z islamem.

Opublikowano (edytowane)

Narracja taka sama jak przy awarii przepompowni w Gdańsku. Bo na zmianie byli sami Ukraińcy i żaden nie obczajał przełączników z napisem "sterowanie ręczne", "sterowanie automatyczne".🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
49 minut temu, mirro napisał:

Narracja taka sama jak przy awarii przepompowni w Gdańsku. Bo na zmianie byli sami Ukraińcy i żaden nie obczajał przełączników z napisem "sterowanie ręczne", "sterowanie automatyczne".🤣

miruś brokuła dzisiaj nie robisz ?😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Nie ale po południu kopię marchewkę. Jak chcesz odbiorę Cię np z CPN w Strzeszkowicach, zawsze to jakieś  towarzystwo w tej nudnej robocie.😂

Nie ma CPN w strzeszkowicach 😂

Już dalsi sasiedzi kopią marchewkę kolejną niedziele z rzędu 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Dobra, dobra niech będzie w Trojaczkowicach.😁

o której będziesz na artusie ?😁

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Nie ale po południu kopię marchewkę. Jak chcesz odbiorę Cię np z CPN w Strzeszkowicach, zawsze to jakieś  towarzystwo w tej nudnej robocie.😂

gdybyś mieszkał bliżej .. mógł bym jeździć traktorem 

Opublikowano

a mnie chciales zatrudnic do orki ??? 

te wyliczenia o czasie pracy to bardzo optymistyczne- gdyby w prawdziwym zyciu tak robota szla to bym siedzial na af od poludnia a nie od 21, wczoraj przez caly dzien umylem ,przegladnalem ,ponaprawialem i  zagarazowalem siewnik i kopaczke-8 godz zeszlo............

w tej cenie 2 zl za kilogram poltusz to romus wiedziales ze dzwonia ale nie wiedziales gdzie- u nas tirami przywozili takie poltusze gdy wybuchlo asf na podlasiu- do tej ceny reszte mialo doplacic panstwo- rzeczywiscie doplacalo ale tym ktorzy mieli idealny porzadek w papierach, czyli nielicznym 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

w tej cenie 2 zl za kilogram poltusz to romus wiedziales ze dzwonia ale nie wiedziales gdzie- u nas tirami przywozili takie poltusze gdy wybuchlo asf na podlasiu- do tej ceny reszte mialo doplacic panstwo- rzeczywiscie doplacalo ale tym ktorzy mieli idealny porzadek w papierach, czyli nielicznym 

lista zakładów  zrobiło ministerstwo co sprowadzali świnie z belgi na top agrar  była lista 

1 minutę temu, DTaras napisał:

Konno orzesz?

czemu ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

tak tu piszecie o technicznym aspekcie rolnictwa, pracy na/z maszynami i co od siebie dorzucę to jest w tym pewien rodzaj samotności nawet jeśli otacza mnie rodzina to i tak każdy ma jakieś swoje... czysto techniczne, zawodowe sprawy nikogo najczęściej nie interesują z bliskiego otoczenia stąd popularność podobnych forów (no co? furumów miałem napisać?). 
Zatem nikogo nie powinno dziwić przesadna czasem obecność na niektórych. Żeby nie cytować niczyich tu postów ;) 
Jeśli dla kogoś zawód wykonywany jest do tego pasją to poszukuje podobnych do siebie a najlepszym sposobem jest coś podobnego jak to tutaj a że akurat na politycznym to piszę? Niedawno trafiłem na ciekawe zdanie - "musimy zajmować się polityką jeśli nie chcemy aby politycy zajęli się nami"
Najczęściej techniczne sprawy uprawy jakiejś marchewki czy innych buraków są na tyle proste że wśród profesjonalistów nie ma o czym mówić a właśnie usadowienie tego w realiach życia codziennego sprawia że nawet wielkość gospodarstwa jest też sprawą polityczną.
Nie na wszystko model gospodarstwa rodzinnego jest dobry a w zasadzie to na coraz już mniej bo skala decyduje o technologii no i czy koniecznie należy odgórnie narzucać model rolnictwa? Wszak inaczej w dopłatach nawet traktowani...

i tak nie będą rolnikami wszyscy którzy by tego chcieli.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja tylko doceniam obecność i możliwość konwersacji z ludźmi o różnych poglądach i z różnych stron naszego pięknego kraju, który to dość gruntownie dane mi było poznać.

Opublikowano

Tu instrukcja dla naszych urzędasów jak bronić gospodarki własnego kraju.

https://agrofoto.pl/artykul/dania-znaleziono-martwe-dziki-byly-zarazone-asf/

Taka sama sytuacja z bakteriozą ziemniaka w starej unii.

Opublikowano (edytowane)

jak w opozycji ma sie sługusów to tak bywa ,  ostatnio w niemczech mają wyciąć 200 ha . lasów . niemcy pozwalają nam tylko tyle ile widzą zagrożenie dla siebie , tak było z aferą o odstrzale dzików .Władze niemieckiego miasta Aachen podjęły decyzję o wylesieniu ponad 240 hektarów rezerwatu przyrody, aby zbudować elektrownię wiatrową 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

zapewne chodzi o ten artykuł z wyszukiwarki (zobaczymy czy automat af taki "mondry" i to też "ocenzuruje" :D ?)
https://www.google.pl/search?client=opera&q=dania-znaleziono-martwe-dziki-byly-zarazone-asf&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
znaczy że co? mają tuszować czy podrzucać np Duńczykom?

Przypomniał mi się jakiś film z czasów ucieczek z komuny. Ciekawe gdzie tym dzikom było tak źle że wpław próbowały....?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v