Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak sie ma treść tego artykułu do tego 

7 minut temu, Roman176 napisał:

a ja wierze jak z belgi sprowadzali asf chore bo pastwo płaciło to odkupywali 2 zł kg i co ??

Nie ma tam jednego słowa o asf w tym miesie i odkupywaniu  go  za 2 pln. Po dacie komentarza domniemuje że to sprawa z tego roku. Czy wszystkie nasze inspekcje i ministerstwo są w sPISku? Nikt na to nie zareagował? Może te półtusze przypłyneły nie z Barbados a z San Escobar z którym mamy strategiczne interesy i nie potrzebujemy zadrażnień? 

Opublikowano

tak a pamiętasz liczbę zakładów które podało ministerstwo rolnictwa ??

7 minut temu, Ulman napisał:

Jak sie ma treść tego artykułu do tego 

Nie ma tam jednego słowa o asf w tym miesie i odkupywaniu  go  za 2 pln. Po dacie komentarza domniemuje że to sprawa z tego roku. Czy wszystkie nasze inspekcje i ministerstwo są w sPISku? Nikt na to nie zareagował? Może te półtusze przypłyneły nie z Barbados a z San Escobar z którym mamy strategiczne interesy i nie potrzebujemy zadrażnień? 

Lista_zak%C5%82ad%C3%B3w-2.jpg

Opublikowano (edytowane)

jakich znowu zakładów , co podało i w związku z kim/czym?

O czym w ciebie mówi ta tabela i jaki ma związek ze skażonymi świniami z Barbados  lub z ASF???

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

szkoda gadki z tobą ty wo gule nie jesteś w temacie 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-12-18/lodzkie-rolnicy-blokuja-wjazd-transportu-z-miesem-do-zakladu/

"na Zachodzie" rolnicy otrzymuja wyzsze doplaty do rolnictwa z UE. Pozatym niektore panstwa Jak np Niemcy dodatkowo z budzetu krajowego doplacaja np Do wieprzowiny, dlatego moga miec nizsze cenny. Jak kiedykolwiek rolnicy w PL chca strajkowac to sa wyzywani od najgorszych. Jak czytam inne komentarze odnosze wrazenie, ze krytycy protestow rolnikow chcieliby aby rolnicy nic nie zarabiali a najlepiej jakby jeszcze Darmo swoje produkty oddawaliby Do miast. ty dołączasz do krzykaczy czasami zastanawiam się czy jesteś rolnikiem 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

No to wytłumacz. Wklejasz jakieś urojenia o świniach za asf z Belgii za które dopłacają 2 pln. Na potwierdzenie tego wklejasz jakieś info o paru sztukach jakiejś skazonej świniny z Barbados co  już nie ma zwiazku z wersją pierwotną. Na dodatek by to wszystko uwiarygodnić wklejasz tabele która mówi jedynie o ilościach zaimportowanych z zachodu w ostatnich latach Nie ma tam żadnej informacji że to co  przyjechało miało jakekolwiek defekty jakościowe. Jedynym wspólnym tych 3 różnych  wiadomości jest wieprzowina. Reszta to jakieś urojenia 

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

A po cholerę. Trzeba by poprostu kogoś zatrudnić  do pomocy. Ot cała tajemnica

A co ty byś zrobił w takiej sytuacji?

Po prostu bym się nie sprzedawał . Kogo byś zatrudnił ? Gdzie znajdziesz takiego mądrego jak ty . Może masz jakiś patent żeby te dobra zabrać z ziemi na tamten świat . Chętnie posłucham 😁😁😁 

Opublikowano

głupka insynuował? To nie jest tak, że "głupek" to w zasadzie autorski efekt? Nie da się tego zainsynuować...(?) Zbyszko - wybierasz się? Rzecz w tym, że wszyscy pozostawiamy po sobie sprawy niedokończone - dzieci. W realiach obecnych scheda jest jak silnik w kredce do beemki - działa jakieś 2 sekundy a reszta to lot swobodny. I albo złapie jakiś wiatr albo tor lotu ureguluje grawitacja. Mimo, że buty z papieru a garniak kieszeni niema dorobek życia trzeba za życia rozdzielić i działa po śmierci.

Opublikowano

Taras .No chyba że chodzi o te buty 😁jak bendą za 20 tyś to jest szansa że cię jeszcze odkopią . Mówisz uregulowane sprawy . Wiem coś o tym . Innaczej podchodzą do życia dzieci biedniejsze i te co mają wszystko i znam takie gospodarki co były najlepsze 50 lat temu a teraz ruiny . No niestety niektórym ludziom jest ciągle mało a niektóre dążenia do bogactwa kończą się nieszczęściem . W mojej okolicy znam trzy takie przypadki ale cóż ich wola . Wiem po sobie że ciężko jest zfolgować  .

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

zapytał byś 

a nie  głupka insynuował 

Jak pytałem to nie umiesz odpowiedzieć bo ci się miesza Barbados z Belgia z ASF i legalnym importem. Po takim ładunku absurdu ciesz się ze jedynie insynuowałem 

2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Po prostu bym się nie sprzedawał . Kogo byś zatrudnił ? Gdzie znajdziesz takiego mądrego jak ty . Może masz jakiś patent żeby te dobra zabrać z ziemi na tamten świat . Chętnie posłucham 😁😁😁 

Jedni chcą mieć więcej a innym wystarczy co jest i opiekuńcze państwo socjalne 

Jak patrzysz ze nie zabierzesz nic na tamten świat to najlepiej nie miej nic tylko żyj z socjalu bo przecież nie ma się po co męczyć. 
jesli przy odrobinie wysiłku mógłbym podwoić swoje zarobki bez jakiś wielkich perturbacji i mieć zwiększone szanse na dalszy rozwój to chętnie bym to zrobił. Może ty masz inaczej ale to dobrze bo wszyscy nie mogą się rozwijać 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak pytałem to nie umiesz odpowiedzieć bo ci się miesza Barbados z Belgia z ASF i legalnym importem. Po takim ładunku absurdu ciesz się ze jedynie insynuowałem 

aha ...  insynuacja  TYLKO jakbyś uważnie czytał trafiło z belgi ale nie oto mi chodzi 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jedni chcą mieć więcej a innym wystarczy co jest i opiekuńcze państwo socjalne 

a do której grupy ty się zaliczasz ? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To by , co by tak albo nie . I co z tego ,he???

w każdym razie smacznego  tvn z wyborcza leżaki przeszkadzały a ciebie smakuje miesi asf 

1 minutę temu, Ulman napisał:

do gruby ryby

na pewno nie bardziej do tego , w życiu piz*a w internecie gwiazda 😛

@zetorki12  wychodź  z ukrycia 

Opublikowano

TEŻ ZNAM OSOBY KTÓRYCH OJCOWIE na warunki w jakich żyli i czasy można żec że byli zamozni  tylko co to jest zamozność ? co z tego jak potomni przejmą interesy jak nie bedą sie potrafili dostosować  do realiów rynku w jakich przyszło im funkcjonować ?  matka miała wyżec sie  ,, socjalu '' na dzieci w imie  czego , jakiś wyższych celów   , ideałow ?   nieraz ciężko jest sie  dostosować niektórym do nowych realiów i ich imperia upadają , ale rodzą sie nowe imperia .tak jest było i bedzie .

Opublikowano
58 minut temu, Roman176 napisał:

w każdym razie smacznego  tvn z wyborcza leżaki przeszkadzały a ciebie smakuje miesi asf 

na pewno nie bardziej do tego , w życiu piz*a w internecie gwiazda 😛

Kto importował mięsi z ASF? Zgłoś to natychmiast bo rząd i służby chyba nie wiedzą

Moze do tego albo do innego lub tamtego albo tego samego. Kto to wie? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v