Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za PO-PSL nie było tak strasznie jak to przedstawiacie, a nawet powiem, że czasem opłacalność była lepsza niż teraz. 

Opublikowano
48 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Władza PiS to tak jakby Jarosław prowadził bar gdzie wejście kosztuje 5zl, po czym gdy zebrało się w barze 30 osób to Jarosław powiedział `wszyscy dostają ode mnie piwo za darmo'. Niby wszyscy się ciesza ze dostali piwko za darmo. Jarek też się cieszy bo z każdego zostało mu po 2zl. I teraz kto tu ma dobrze, klienci którzy dostali piwko czy Jarek który ma 60zl w kieszeni??

a gdzie są w twojej opowieści nie zależne zagraniczne agencje oceniające stan Polskich finansów ?

4 minuty temu, Adrian_K_90 napisał:

Za PO-PSL nie było tak strasznie jak to przedstawiacie, a nawet powiem, że czasem opłacalność była lepsza niż teraz. 

A czego cenę ci zagwarantowali ?

Opublikowano
5 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Nie patrz tylko przez pryzmat własnego podwórka.

Opublikowano

Ja wam powiem tak jak macie narzekać na PIS,zwolnicy PO to nie bierzcie szusowego,500+,ani 13 emerytury,bondzie Honorowi, a bierzecie i narzekacie.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Wiesi0 napisał:

Ja wam powiem tak jak macie narzekać na PIS,zwolnicy PO to nie bierzcie szusowego,500+,ani 13 emerytury,bondzie Honorowi, a bierzecie i narzekacie.

jak przecież im się należy tak jak za tuska. tylko wtedy siedzieli cicho pod miotłą i wszystko z pokorą przyjmowali

wlazł władek na mównice i kazał za***rdalać obowiązkowo dłużej to wtedy było ok

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Jak się bierze nie powinno się narzekać,tak samo kto nie głosował nie powinien narzekać.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Opłacalność czego?

Chyba rządów, było jeszcze co sprzedawać.    :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
20 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

dla ciebie morze tak dla ludzi pracujących na etacie od stoczni po cukrownie tracili z dnia na dzień prace przez masowe prywatyzacje to nie był fajny okres przykład Śląsk 

za peło psl co ci się tak opłacało ? świnie w 2010 po 3 30 ?  czy popisana przez ustawa Tuska ze o zakazie uboju rytualnym co obniżyło nasz największy eksport w całej eu 

a morze podpis o wymianie klatek bo tak i już 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wiesi0 napisał:

Jak się bierze nie powinno się narzekać,tak samo kto nie głosował nie powinien narzekać.

biorą nie biorą. tego lata i jesieni zrobił się wysyp uzdrowicieli od polskiej służby zdrowia na opozycji a przecież wcześniej gadali że starzy ludzie sami tworzą kolejki bo za często chodzą do lekarzy

Opublikowano
10 minut temu, Wiesi0 napisał:

to jest tak jak z  fałszywcami mili piękni gadają a jak się obrócą plecami to dupsko obrabiają z nimi tak samo 

biorą i szczekają 

10 minut temu, mateuszc355 napisał:

Bo brać to każdy chce :)

ale są tacy skurwis....  ze jak on bierze to jest ok jak już somsiad też to już nie dobrze bo onemu się bardziej jakoś należny 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Wiesi0 napisał:

Jak gdzie walną tabliczkę przy drodze, "wybudowano przy pomocy funduszy UE" to prawdziwy eurosceptycy powinni polem za***rdalać. Taka logika. To nie jest program finansowany z budżetu partii Jarosława(chociaż podobno pokaźny procent społeczeństwa i w to wierzy). Wiec wybacz, ale to co napisałeś to jeden z najgłupszych argumentów jakie tu się w ostatnich dniach pojawiły. 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

dla ciebie morze tak dla ludzi pracujących na etacie od stoczni po cukrownie tracili z dnia na dzień prace przez masowe prywatyzacje to nie był fajny okres przykład Śląsk 

za peło psl co ci się tak opłacało ? świnie w 2010 po 3 30 ?  czy popisana przez ustawa Tuska ze o zakazie uboju rytualnym co obniżyło nasz największy eksport w całej eu 

Jak za chwilę zdechnie Pini Beef  i sporo bydełka zostanie, to nie zapomnij zawołać Tuska i wyrzygać mu , że to jego wina.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Heh to może nie lejcie rolniczego do osobowych dizli. Niema takich co się nie załapali. Z kryterium większości wynika, że z wszystkich nas zrobili ku..wy.

Taras wracając do wczorajszych konwersacji. Popracowałem parę godzin na tym nowym ECU i nie gaśnie.  

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

Sprawdź sobie kto głosował za tym zakazem uboju. Oczywiście cały PiS. Tacy to wielcy obrońcy rolnictwa. 

Opublikowano
3 minuty temu, Adrian_K_90 napisał:

Jak gdzie walną tabliczkę przy drodze, "wybudowano przy pomocy funduszy UE" to prawdziwy eurosceptycy powinni polem za***rdalać. Taka logika. To nie jest program finansowany z budżetu partii Jarosława(chociaż podobno pokaźny procent społeczeństwa i w to wierzy). Wiec wybacz, ale to co napisałeś to jeden z najgłupszych argumentów jakie tu się w ostatnich dniach pojawiły. 

tych tabliczek nie powinno być w ogóle bo to nie jest prawda że UE coś nam zupełnie za darmo sfinansowała.

to tak wygląda że przy tej co to stoi to jest droga europejska a przy tej co nie stoi to już nie jest

tablice te zaczęto stawiać za sld także minęło już trochę czasu

Opublikowano
19 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Prawdą nie jest też to, że PIS daje ludziom 500 zł. 

trzeba umieć wygospodarować środki żeby potem dać.

500+ miało się skończyć zaraz po wykorzystaniu kasy ze sprzedaży częstotliwości LTE i kreatywnej księgowości

Opublikowano

Teraz jest chyba finansowane z obligacji, które też trzeba będzie spłacić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v