Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchaj, ile afer miało PO.

I to nie takich gdzie ktoś komuś d*py dawał w jakieś kamienicy a drugi brał za to kasę, tylko takich jak nas wszystkich wyruchali bez mydła na setki miliardów.

Co ty przyrównujesz. Nie ta liga afer, chłopie opanuj się.

Chodzi o to że z widły robią igły i ryją beret tym nie świadomym mieszczuchom. Dlaczego nie ryją bani jak to PO kradło i aby nigdy więcej do władzy się nie dostało. No dlaczego tego nie robią tylko na pis psioczą a na prawdziwych złodziej z PO ani słowa.

Opublikowano
1 godzinę temu, tess napisał:

trzeba na wszystko patrzeć z przymrużeniem oka i mieć dystans-  sami do siebie, ale i do rzeczywistości politycznej, na którą de facto -nie mamy znaczącego wpływu- jedyne wyjście to umieć się dostosować....i robić swoje!

Może motto, to za duże słowo, ale podobnie jak Pan Tess, kieruję się w życiu tym samym. Śmieszy mnie to, jak jeden drugiego próbuje przekonać do swojej jedynej słusznej opcji. Każdy niech sobie głosuje  jak chce i na kogo chce, i nikt nikogo nie przekona. Także obwinianie kogoś, że nie chodzi na wybory. Chodzicie, to wybierajcie tak, żebyście byli zadowoleni. 😛

Opublikowano
30 minut temu, hubertuss napisał:

Nic tak nie ryje beretu jak kasa uciekająca szybciej z portfela czy konta. To jest najlepszy doradca wyborczy.

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , ostatnio jedna osoba z warszawy narzekała że 2 miesiące czeka na ekipe wykonczeniową i jest drugie tyle drożej jak 5 lat temu . a ja pytam Ciebie Hubert czyja to wina lub może nie wina a czewmu tak podrożało skoro już podniosłeś watek ?

Opublikowano

Damian a jak mas mają nie ruchać na setki miliardów skoro facet na ministerialnym stołku umoczony jest po pachy w czerpaniu korzyści z nierządu, pieniążkach bez paragonów, w zasadzie na łasce półświatka? Gościu co zajmował się Administracją Skarbową, którego ludzie ścigali mechanika za wymianę żarówki bez paragonu. Facet z dostępem do największych tajemnic państwowych. Człowiek któremu ABW nawet nie chce wdrożyć postępowania sprawdzającego albo zawiesić dostęp do informacji niejawnej. Kiedy to się skończy? Kiedy będą ludzie nieumoczeni, albo choć tacy co będą bali się umoczyć? To jest ta nowa Jakość?  Już lepiej było jak gościu był prowadzony przez nasze służby a nie zależny od półświatka. Takiej chcesz przyszłości?  Bagatelizujcie sprawę Banasia to państwo z dykty będzie trwało jeszcze wiele lat. Tylko potem nie płakać że najlepiej z budynkach rządowych czują się lobbyści, przestępcy i agenci ( niestety nie nasi).

Opublikowano (edytowane)

Dla przypomnienia  afery PO za grube miliony😏,przy tych  taka Kuchcińskiego gdzie zabrał dwa czy trzy razy żone to Pikuś

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

I bardzo dobre podejście. Dlatego uważam że większość gospodarstw rolnych ( dotyczy to również forumowiczów) powinno upaść. Wtedy faktycznie pietruszka będzie na stałe po 18PLN. A każdemu kto zejdzie z ceny na rynku zakazać działalności i odebrać ziemię. W końcu każdy chce godnie zarabiać a nie tylko ten co ma ustaloną przez państwo płacę.😂

To jeszcze mało padło gospodarstw ? Bedziesz jadł i wymiotowal tą  chemią , i szukał gdzie kupic coś w miarę eko. Już zachód sobie użył intensywnego rolnictwa.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Damian a jak mas mają nie ruchać na setki miliardów skoro facet na ministerialnym stołku umoczony jest po pachy w czerpaniu korzyści z nierządu, pieniążkach bez paragonów, w zasadzie na łasce półświatka? Gościu co zajmował się Administracją Skarbową, którego ludzie ścigali mechanika za wymianę żarówki bez paragonu. Facet z dostępem do największych tajemnic państwowych. Człowiek któremu ABW nawet nie chce wdrożyć postępowania sprawdzającego albo zawiesić dostęp do informacji niejawnej. Kiedy to się skończy? Kiedy będą ludzie nieumoczeni, albo choć tacy co będą bali się umoczyć? To jest ta nowa Jakość?  Już lepiej było jak gościu był prowadzony przez nasze służby a nie zależny od półświatka. Takiej chcesz przyszłości?  Bagatelizujcie sprawę Banasia to państwo z dykty będzie trwało jeszcze wiele lat. Tylko potem nie płakać że najlepiej z budynkach rządowych czują się lobbyści, przestępcy i agenci ( niestety nie nasi).

przykro mi ale nigdy , brak w ludziach honoru ale to nie tylko w polsce , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
50 minut temu, damianzbr napisał:

I to nie takich gdzie ktoś komuś d*py dawał w jakieś kamienicy a drugi brał za to kasę, tylko takich jak nas wszystkich wyruchali bez mydła na setki miliardów.

Chodzi o to że z widły robią igły i ryją beret tym nie świadomym mieszczuchom. Dlaczego nie ryją bani jak to PO kradło i aby nigdy więcej do władzy się nie dostało. No dlaczego tego nie robią tylko na pis psioczą a na prawdziwych złodziej z PO ani słowa.

Nie przetlumaczysz, jak ktoś ma zryty beret to ch*j tam szambo może  napierdalać na całą Wisłę ale nic sie nie dzieję można pić.🙃

• Like 1
Opublikowano

grześ - on to kursywą pisał... tak ursus - a argument oczywiście na miliony. Konstytucję musiałby zmienić. Wtedy by wszystkie swoje zachciewajki załatwił. Nooo coś w tym Ursus jest. Zobaczymy jak to zmanipulują.

Opublikowano
31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No i PiS nie ma większości w Senacie, hahaha :) Każda ustawa będzie musiała być dwa razy przegłosowywana w sejmie :)

ja bym nie był taki pewien pis wygrał i ma 48 mandatów i jest 4 niezależnych a wiec :D

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No pewnie, ze biorą. Skoro płaca na to podatki to czemu mają nie brać. Pis nie gardzi ich podatkami tez je bierze. A co do Banasia. Nie prawdę mówili w TVN. Widziałeś tego bandytę od któremu Banaś wynajmował kamienicę za cenę mieszkania na burdel? Ja bym tego ryciem beretu nie nazywał. Po prostu tak było i ludzie mają prawo wiedzieć co źle robią politycy z jakiej partii by nie byli. Bo na nich płacą.

PS sam słyszałem jak dwóch dość zagorzałych wyborców pisu z goryczą w głosie komentowało aferę Kuchcińskiego. Który tłumaczył się, ze po też. A oni komentowali, że przecież wyście mieli być inni. Teraz jeszcze poszli zagłosować na pis. Ale wystarczy dołożyć jeszcze troszkę i żyłka pęknie. W następnych wyborach czara żalu może się przelać i mogą nie pójść. Wystarczy, ze np ceny jeszcze wzrosną itd.

Brawo .👏👏👏👏takich wodzów jak Schetyna życzę więcej w opozycji to wtedy Polska bedzie się rozwijać . 😁😁😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

To jeszcze mało padło gospodarstw ? Bedziesz jadł i wymiotowal tą  chemią , i szukał gdzie kupic coś w miarę eko. Już zachód sobie użył intensywnego rolnictwa.

Powiedzmy że nakopię 1000 ton marchewki. To już podpadam pod twoją definicję intensywnego rolnictwa? A ile próbek tego co produkujesz wysyłasz do laboratorium na badania pozostałości ŚOR , metali ciężkich? Ile wysyłasz na badania bakteryjne? Co jest bardziej EKO i bezpieczne? Moje przebadane czy od gościa co tylko deklarował jako "niepryskane". Pojęcie "w miarę" - kombajn jest w miarę sprawny tzn jeździ ale kosić się nim nie da.  

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, damianzbr napisał:

U mnie z rodziny warszawiacy wszyscy równo biorą 500+, trzynaste emerytury, wychodzone mają wizyty w najlepszych szpitalach bo mieszkają w warszawie i mogą do rejestracji codziennie o 6 rano stawać w kolejce, na wakacje jeżdżą co roku po dwa razy, w majówkę się simieją ze nie że zamiast przy grilu posiedzieć z nimi to ja głupi sieję kukurydzę

To się ciesz bo u mnie rodzina wogóle nie pracuje,mój dziadek po wojnie kupił 2ha w centrum wawy i żyją z wynajmu magazynów i mają po 200-300tyś na miesiąc.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Wiesi0 napisał:

To się ciesz bo u mnie rodzina wo góle nie pracuje,mój dziadek kupił 2ha w centrum wawy i żyją z wynajmu magazynów i mają po 200-300tyś na miesiąc.

To po dziadku kiedyś spadek przejmiesz 😊 , i będziesz doił Warszawe

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Przecież tłumaczyłem powyżej. To jak kradło po już na ludzi tak nie działa jak 4 lata temu. Nie mam zamiaru się tu licytować kto co kradł. Bo ci z pisu gorsi nie są. Mają w tvn w koło powtarzać afery po z przed iluś lat, które wszyscy znają a o świeżych aferach pisu milczeć? To chyba z tvp ci się pomyliło. Powyżej ci napisałem jak dwaj wyborcy pisu odpowiedzieli na tłumaczenia Kuchcińskiego, ze po tez tak robiło. "Wy mieliście tego nie robić". I wynik jest taki, że partie opozycyjne mają więcej  KO i lewica mają tylko nieco mniej niż  6% głosów niż pis. Natomiast z psl em mają może ze 2 % mniej niż pis z konfederacją. W senacie opozycja może wygrać lub będzie praktycznie remis. Bo jak pisałem najlepszym doradcą do głosowania jest portfel. Dał on głosy pisowi pozwalające wygrać w 2015 roku. Może zabrać te głosy i dać przegrać w 2023 roku. I pisanie tu o ryciu beretów to tylko zaklinanie rzeczywistości.

PS w cieniu naszych wyborów odbyły się wybory na Węgrzech. Orban w Budapeszcie przegrał. Tam chyba tez tvn podłączyli. Nie wspominam już o tym, ze jakimś dziwnym trafem wielu wyborców pisu wie co mówili w tvn, kto był u Olejnik itd.

2 godziny temu, jarecki napisał:

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , ostatnio jedna osoba z warszawy narzekała że 2 miesiące czeka na ekipe wykonczeniową i jest drugie tyle drożej jak 5 lat temu . a ja pytam Ciebie Hubert czyja to wina lub może nie wina a czewmu tak podrożało skoro już podniosłeś watek ?

Czemu podrożało to jest cała masa przyczyn. 500 plus spowodowało wzrost cen. To chyba każdy pamięta. Więcej pieniądza na rynku, większa konsumpcja tj popyt to i cena rośnie. A skoro ceny w sklepach rosną to pracownik szuka pracy gdzie więcej zarobi . Podstawy ekonomii. Zus podrożał o 250 zł czy coś koło tego. 

Do tego mamy wzrost gospodarczy co nie jest ani winą ani zasługą piu. Bo wzrost jest na całym świecie. A wzrost gospodarczy to większy popyt na pracownika. A więc jego cena rośnie.

Juz nie wspominam o tym, że skoro podrożał powiedzmy pracownik, który ma wykonać np remont to i podrożał pracownik w fabryce, która ma wyprodukować klej czy płytki.

Generalnie rząd w jakiś sposób przyczynił się do wzrostu cen swoja polityką i tego się nie da ukryć. A przed nami np jeszcze możliwa drastyczna podwyżka cen prądu. Bowiem, póki co w projekcie budżetu 2020 nie zapisano dotacji na pokrycie podwyżki jak w 2019. Polecam np też przeanalizować sobie na wykresach dostępnych w necie korelację cen ropy naftowej i paliwa na stacji za rządu po i teraz. Cena paliwa tez ma nie mały wpływ na drożyznę.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
jarecki napisał:

31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No i PiS nie ma większości w Senacie, hahaha :) Każda ustawa będzie musiała być dwa razy przegłosowywana w sejmie :)

ja bym nie był taki pewien pis wygrał i ma 48 mandatów i jest 4 niezależnych a wiec :D

Tylko ze ci niezależni popierają opozycję :)

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał:

Czemu podrożało to jest cała masa przyczyn. 500 plus spowodowało wzrost cen. To chyba każdy pamięta. Więcej pieniądza na rynku, większa konsumpcja tj popyt to i cena rośnie. A skoro ceny w sklepach rosną to pracownik szuka pracy gdzie więcej zarobi . Podstawy ekonomii. Zus podrożał o 250 zł czy coś koło tego. 

Do tego mamy wzrost gospodarczy co nie jest ani winą ani zasługą piu. Bo wzrost jest na całym świecie. A wzrost gospodarczy to większy popyt na pracownika. A więc jego cena rośnie.

Juz nie wspominam o tym, że skoro podrożał powiedzmy pracownik, który ma wykonać np remont to i podrożał pracownik w fabryce, która ma wyprodukować klej czy płytki.

powodem podwyżki po czesci jest emigracja polaków z powodu niskich płac ,i zus tu nie ma nic do rzeczy kombinujesz motasz ,  jest brak pracowników 500 plus nic nie ma do tego ja zapytałem o wzrost wynagrodzenia dla pracownika , bo towar zbytnio nie podrożał a dodatkowo nie jest wiecej mieszkań oddawanych w warszawie , i jest spowolnienie gospodarcze w europie 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Większości nie zdobył PIS 😢

Nie będzie pensji 4000 bo senat odrzuci, nie będzie dopłat dla rolników.

Bezszyjny drwi że nie da spełnić obietnic rządu bo senat nie poprze😡

senat nic nie może .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v