Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co do obiecywania jakby patrzeć rzetelnie na te programy to żadna partia nie jest w stanie tego zrealizować. Tutaj chodzi o światopogląd. Lewica zaraz ci zakaże odstrzału dzików pis to przyklepie i dopiero będzie...

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Że madrze odpowiesz to nie licze ale miałem nadzieje że choć na temat ci się uda. Pytanie jest  proste - z czego płacone są wyższe pensje i podatki skoro jak powszechnie mówi propaganda , nic nie drożeje? 

Jak kretynowi można odpowiedzieć inaczej co chciałby dogonić zachód, zatrzymać pracowników, lekarzy, naukowców  a jednocześnie płacić pracownikowi 1,5tys na rękę

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Moja matka 4 dzieci wychowała i nie było 500plus. Babcia 6 dzieci wychowała i 500plus nie było. 

świadczy o twojej głupocie teraz wtedy jedna osoba pracowała i było 5 dzieci było stać na auto wczasy i kupić dom dzisiaj ??

Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Moja matka 4 dzieci wychowała i nie było 500plus. Babcia 6 dzieci wychowała i 500plus nie było. 

A ty będziesz patriota i wniosku nie złożysz jak mamusia i babcia żeby nie łamać tradycji  😂

Opublikowano

Jak pracownik słabo pracuję to tyle dostanie i ani złotówki więcej. A jak mu nie pasuje to niech zmieni prace,dokształci się.  

powiedz to swoim kolegom co wyjechali za chlebem za granicę bo w polsce grosze zarabiali

Opublikowano
racyl napisał:

3 minuty temu, leszek1000 napisał:

A ty będziesz patriota i wniosku nie złożysz jak mamusia i babcia żeby nie łamać tradycji  😂

przecież płaci podatki to dlaczego ma nie składać skoro to jest dobro publiczne?

Opublikowano
Przed chwilą, leszek1000 napisał:

Ale te 500plus to z naszych podatków jest. To chyba lepiej jakby VAT obniżyli niż oddawali nam nasze pieniądze. 

a ile ci z ofe gwizd li ? mi ok 15 tyś i co w zamian ? ano rudy ma dobrą posadę 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, leszek1000 napisał:

Płace minimalną można podnosić ale nie tak szybko na pis chce. Jacy z was prostaczy. Przecież 40% wynagrodzenia idzie na podatki to gdzie ty więcej zarobisz ???? 

Niby dlaczego tak szybko jak pis chce nie można podnieść płacy minimalnej?

Aż tak się troszczysz o zagranicznych pracodawców którzy sobie pobudowali kołchozy zagłady na PL ziemi i wykorzystują Polaków za miskę ryżu?

Co ty myślisz że PO to jacyś Polacy walczący o losy PL narodu?

Chyba na głowę upadłeś, PO to marionetki obcego kapitału, stąd tak duże poparcie, bo tak duża kasa = propaganda za nimi stoi. Ta kasa obcego kapitału walczyła o swoje tyłki i na szczęście się im nie udało. Już drugi raz z rzędu i teraz to będzie się działo gdy będą musieli zyskami podzielić się z Polakami.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
Przed chwilą, Mich9 napisał:

przecież płaci podatki to dlaczego ma nie składać skoro to jest dobro publiczne?

nie umie sie człowiek dostosować do obecnych warunków. mamy tu i teraz

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Pan wam daje 500plus i jeszcze skaczą że coś dostali. Nic nie dostaliście. Oddali wam waszą kasę i tyle w temacie. 

trzeba było się zgłosić za czasów Po-psl żeby ci coś oddała wtedy

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś się te 500plus skończy i wtedy będzie płacz i zgrzytanie. 

Już by się skończyło gdyby twoja frakcja wygrała.    :P Oni cholernie nie lubią się z nikim dzielić.    :P  

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v