Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Produkcja tych akumulatorów do elektryków i ich późniejszy recykling też nie jest jakoś ekologiczny, prąd z węgla w Polsce też ma mało wspólnego z ekologią.

naprawdę ? wydawało mi się ze jak coś wyprodukowało środowisko jednak jest eko 

a jeśli chemia lub syntetyk to nie 

Opublikowano

na wsi nic, w miescie-przynajmniej krakowie moze w paru miejscach za darmo ladowac.

jesli policzyc wszystkie koszty ekologiczne to juz lepszy benzyniak -produkcja i utylizacja akumulatorow nijak ekologiczna nie jest....

• Like 2
Opublikowano

nie uran, lecz radon - gaz szlachetny, będący produktem ubocznym rozpadu uranu - stanowił główne zagrożenie”

pracowników fizycznych nie narażać na promieniowanie jonizujące dłużej niż... 8 lat. nie mogą pracować 

Opublikowano

Radon bez uranu i radu w przyrodzie nie wystepuje więc to i tak sie do uranu sptowadza. W sumie to mozesz równie dobrze napisać że uran nie szkodzi tylko promieniowanie które emituje

. W Kowarach masz jedno z kilku na swiecie inhalatoriów radonowych i mozesz tam leżeć przez kilka lat bez ryzyka przyjęcia zbyt dużej dawki.  

Opublikowano

uu chłopie na mapie radonowej to m. in. Wielkopolska przoduje. Tworzy się ją do oceny przydatności membran anty.. Trochu przesadziłeś z tą nieszkodliwością. Natomiast Romans należy wysłać do Złotego Stoku i wsadzić na łódkę w zalanym korytarzu. Niech cwaniak popróbuje wody z tego źródełka a później pogadamy 😁

Opublikowano

Można powiedzieć - wszędzie. Akumulatory w hybrydach zdaje się mają 10 lat gwarancji. Ale co tam akumilatory. Reflektory z żaröwą zaparowane być niemogą a w LED to norma i nie podlega wymianie gwarancyjnej. O to to to: https://images.app.goo.gl/8FfoYXrUDJBGQQrn6

Opublikowano

Niedaleko? Z tego co czytam to raczej są pretensje do kierunku ostrzału a reszta to dziennikarska panika. Odległość upadku była bezpieczna. Co do Twojego, mirro, spostrzeżenia to jest możliwość, że właśnie tak było😉

Opublikowano

Być może dlatego Rosja teraz przyzwala na wejście Turków na terytorium syryjskie bez bombardowań. Siły rządowe też nie kwapią się z reakcją na wejście obcych .

Igor i tak i nie. Ale odmowa wsparcia technologicznego w czasie eksploatacji może skutecznie sprowadzić jego użyteczność do zera.

Opublikowano

amerykańskie F35 muszą być ciągle połączone do serwerów amerykńskich a co do syrii to ameryka ich wydymała tak samo jak polaków podczas II WŚ, naprierw walczyli dla amerykanów i zachodu a teraz oddali ich turkom na pożarcie, to się nie zmieni, Ameryka jest krajem stworzonym przez terrorystów dla terrorystów 

hmmmmm przypomina mi się bratnia pomoc rosyjska z podręcznika https://dziennik-polityczny.com/2019/10/11/polska-szykuje-sie-do-nowego-potopu/?fbclid=IwAR15xiHO5hgtZjbXb55wYOWj8gS2V8-KPQTYvxMhT5rEqOGGkEvADpn-JDw

Opublikowano (edytowane)

Atak turecki jest dowodem na to że ludzie są większymi bydlakami od małp i zapewne dla tego te drugie są na wyginięciu czyli wniosek na argumenty przeciwko zbydlęceniu jest jeszcze większe zbydlęcenie? Wojna z Kurdami ma wszystkie znamiona wojny prewencyjnej....

mam tu inny dowód na to, że jako ludzie potrafimy być nieprzeciętnymi też idiotami wymyślając takie kuriozum jak cisza wyborcza a ten przypadek jest jaskrawym tego dowodem jak tu ukarano de facto uciszającego wrzaskliwe śmieci banerów porozczepiane gdzie popadło. 
https://wiadomosci.wp.pl/kartuzy-wybory-parlamentarne-2019-pierwszy-przypadek-zlamania-ciszy-wyborczej-6434305667077761a
przecież usuwanie propagandy nie ma nic wspólnego ze złamaniem ciszy wyborczej bo jest jej tylko obroną z logicznego punktu widzenia i ukarać można było za niszczenie własności, czy cokolwiek podobnego ale nie łamanie ciszy wyborczej.
Dalsze argumenty pozostawię temu artykułowi
https://www.dorzeczy.pl/kraj/117047/absurd-wyborczy.html

Oto dlaczego mam w pogardzie wielu tzw "dobrych obywateli" i skąd moja tu ksywa. 
Chyba niewiele już mogę dopisać co było by bardziej pogardliwie obraźliwe dla większości kultywującej tę chorą rzeczywistość ludzkiego stada zwaną omyłkowo cywilizacją. 

niech mi który teraz udowodni że złamałem ową ciszę, bo złamałem przynajmniej jej sensowność a samo życie dostarcza argumentów.
To już jesteśmy takie łajzy aby bać się znieść to kuriozum? 
Link do materiałów propagandowych np na yt jest złamaniem ciszy a one same? wszak nawet podanie lokalizacji banerów politycznych też można uznać za ... a one same? nie dość że paskudztwo estetyczne to jeszcze logiczny idiotyzm. 

Jakikolwiek będzie wynik wyborów dopilnujmy aby te śmieci plakatów zostały szybko posprzątane możliwie najszybciej choć zgodnie z logiką od trzynastu godzin powinno już ich nie być jeśli by cisza wyborcza miała być prawdziwa.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Turcy wzięli sobie F16 z kodami źródłowymi i nie poto pvhali kasę w F35 aby go dostać zaplombowanego. Patrząc na relacje Turcja - Syria jestem... no kuźwa w szoku jestem a najgorsze, że to kurcze różnie może być. Kurdowie to z jednej strony największy naród bez Państwa a z drugiej bardzo nieprzewidywalny, że tak to łagodnie ujmę. No i bez wojny chyba nie potrafią istnieć. Dysydent - to jest forum dla zalogowanych użytkowników zatem nie złamałeś moim zdaniem. Chodzi o to całe: "powszechne"..

Opublikowano (edytowane)

czytać forum może i niezalogowany
nie złamałem żadnego z przepisów bo nie namawiam na jakąkolwiek opcję ani przeciw. 
rozwijając wątek ukaranego za zerwanie plakatu to dajmy na to poprawienie zerwanego prze np. wiatr też jest...? 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ja mam ciszę wyborczą zawsze gdy nie włączam radia telewizji i na internecie omijam spoty różne itp. Przecież nikt nie zmusza, po za właśnie.
Nie wyjdziesz do sklepu aby nie natknąć się na szmatławe bilbordy a wtedy oczu zamknąć się nie da bo daleko nie zajdzie. jaka to cisza?! dla niewidomych co najwyżej

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v