Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam zachęcam do głosowania na Konfederacje. Polecam ich program poczytać. Poza tym nawet jeśli ktoś nie że wszystkim się zgadza to warto dać im szansę niech pokażą co potrafią. Są młodzi z konkretnymi pomysłami i przede wszystkim jako jedyni mówią o obniżaniu podatków zamiast bezgranicznego rozdawnictwa. Do tej pory ludzie dostają tylko ryby. Jeśli nie zaczniemy rozdawać im wedek zamiast ryb to obudzimy się za 30 lat gdzie nie będzie komu pracować w tym kraju. Zachęcam do przemyślenia i głosowania na Konfederacje.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

przedsiębiorcy sa z założenia  podejżani  .

Jednak nie poprosiłeś debilu swoich rodziców o pieniądze na słownik !

• Thanks 2
  • Haha 5
Opublikowano

Cholera faktycznie babol. Mea culpa. 

Cieszy mnie niezmiernie że tak uważnie sledzisz moje posty. Może kiedyś coś zrozumiesz. Jak już taki dociekliwy jestes to licze że równie pilnie będziesz obserwował  grafomańskie popisy kolegów z twojej socjalnej opcji. Tylko skoro nazywasz mnie debilem to jak o nich powiesz/napiszesz? Może zabraknąć skali.......

Może kiedyś bedziesz miał coś do pisania nieco więcej nż 2-3 zdania to bedzie można sprawdzić jak u ciebie z ortografią. 

1 godzinę temu, marluk napisał:

Ja tam zachęcam do głosowania na Konfederacje. Polecam ich program poczytać. Poza tym nawet jeśli ktoś nie że wszystkim się zgadza to warto dać im szansę niech pokażą co potrafią. Są młodzi z konkretnymi pomysłami i przede wszystkim jako jedyni mówią o obniżaniu podatków zamiast bezgranicznego rozdawnictwa. Do tej pory ludzie dostają tylko ryby. Jeśli nie zaczniemy rozdawać im wedek zamiast ryb to obudzimy się za 30 lat gdzie nie będzie komu pracować w tym kraju. Zachęcam do przemyślenia i głosowania na Konfederacje.

Ja sie absolutnie zgadzam. Niestety koledzy nie potrafią popierać nic poza socjalizmem i mówią że tak jak JKM mówi to sie nie da i kropka. Głosują by płacic coraz więcej danin bo im pińcet dadzom i przekop zrobia mimo że żaden nie wie po co . A nawet jakby mniej wiecej rozumieli to i tak zagłosują za PIS bo głos stracony czy cośtam-cośtam jak mawiała po pijaku posłanka PIS.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie ja jestem w pełni świadomy że państwo( rząd) nie posiada nic. Dysponuje naszymi wspólnymi dobrami. Wole żeby zabierali i dawali i inwestowali w infrastrukture i przemysł co samo z siebie daje owoce namacalne gołymi oczyma. Jak było do tej pory? Tylko brali od trzydziestu lat elektrownie atomową budują gaz od ruskich ciągną z najgorszą ceną w europie wyprzedali przemysł że nic polskiego nie ma. Za to mam na ich głosować aby było jak było? Kilkadziesiąt km autostrad za kase którą dostali za organizacje mistrzostw - tak rządzili mistrzowie. Mają nie zabierać i nic nie robić i tylko sobie pensje placić to też wole opcje zabierają i dają aniżeli tylko zabierają. Wybieram mniejsze zło jak i wiekszość obywateli a może i nie -okaże się. Jak im się w d*pach poprzewraca to za 4 lata znów są wybory i naród podziekuje ja też. Każdy ma prawo glosować na kogo chce i nie należy nikogo krytykować.

Edytowane przez BENNY82
  • Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano

Przecież poziom inwestycji jest najniższy od 1996. Władza chwali się dużymi projektami, ale tak naprawdę inwestuje mniej niż poprzednicy. 

Opublikowano

I

29 minut temu, Ulman napisał:

Cholera faktycznie babol. Mea culpa. 

Cieszy mnie niezmiernie że tak uważnie sledzisz moje posty. Może kiedyś coś zrozumiesz. Jak już taki dociekliwy jestes to licze że równie pilnie będziesz obserwował  grafomańskie popisy kolegów z twojej socjalnej opcji. Tylko skoro nazywasz mnie debilem to jak o nich powiesz/napiszesz? Może zabraknąć skali.......

Może kiedyś bedziesz miał coś do pisania nieco więcej nż 2-3 zdania to bedzie można sprawdzić jak u ciebie z ortografią. 

Ja sie absolutnie zgadzam. Niestety koledzy nie potrafią popierać nic poza socjalizmem i mówią że tak jak JKM mówi to sie nie da i kropka. Głosują by płacic coraz więcej danin bo im pińcet dadzom i przekop zrobia mimo że żaden nie wie po co . A nawet jakby mniej wiecej rozumieli to i tak zagłosują za PIS bo głos stracony czy cośtam-cośtam jak mawiała po pijaku posłanka PIS.

Weź sobie Ulman zrób symulację i załóż że konfederacja wygrywa wybory i............. co dalej??? Jak obsadzic stanowiska? Tylko nie opowiadaj że mają zaplecze ludzi a co ciekawsze specjalistów. Już widzę jak realizują program. Chęci i pierdolenie to trochę mało. 

• Like 4
Opublikowano

No sam widzisz wystarczy nie ustawiać przetargów tak aby połowa powedrowała na konto na kajmanach to i robota idzie jak wykonawca kase dostaje za prace. Nie trzeba miliardów wyprowadzać na lewo i prawo a płacić wykonawcom i nie najmować chińczyków. U mnie w regionie wwzystkie szlaki kolejowe wyremontowane nawet te nieczynne. Nowe dworce drogi. A tak to 20 km drogi remontowali i końca nie było widać.

• Like 2
Opublikowano

A w d*pie ze wszystkimi partiami . Tylko jeden PiS wie że rolnicy maja za niskie dopłaty . Może i gówno zrobią , ale nikt więcej rolnikom nic nie oferuje . Ja głosuję na PiS .

Opublikowano
2 godziny temu, marluk napisał:

różne bony , 1000+ to co jak nie rozdawnictwo

najmłodszy to z nich Korwin 🤣

to jest partia dla frajerów. ludzie w tej partii byli obecni w życiu około politycznym od zawsze. żadna to świeżynka

Opublikowano

Oszalałeś chyba . Nic nie zrobia, podniosa podatki ale ich poprzesz? Nie wierzę.

Benny  - czemu za to złodziejstwo nikogo nie potrafią zamknąć? Pewnie przez sady., Tuska Merkel Putina zydów  pedałów i masonów.

Gdzie ty mieszkasz ze dopiero teraz odnowili ci region. Zwróć uwagę że znaczna część inwestycji z kadencji PIS miała swój poczatek w poprzedniej kadencji.

8 minut temu, Slodki66 napisał:

Weź sobie Ulman zrób symulację i załóż że konfederacja wygrywa wybory i............. co dalej??? Jak obsadzic stanowiska? Tylko nie opowiadaj że mają zaplecze ludzi a co ciekawsze specjalistów. Już widzę jak realizują program. Chęci i pierdolenie to trochę mało. 

Nie denerwuj sie i nie przeklnaj bo ci zwieracz puści. Uważasz że taką Szydło, Macierewicza, Sasina, Jakiego  Kempe, Waszczykowskiego czy carycę Suskiego można nazwać fachowcem i dobrymi kadrami? Kpisz chyba. W otoczeniu Konfederacji jest wiele osób o wolnosciowych , konserwatywnych pogladach tylko że nie masz o tym pojecia bo nikt ci ich w TVPis nie pokaże . Zainteresuj sie tym na własną reke a jesli szukasz na siłę wytłumaczenia i powodu by głosować na PIS  to tak zrób i nie trać czasu

Opublikowano
17 minut temu, zetorki12 napisał:

A w d*pie ze wszystkimi partiami . Tylko jeden PiS wie że rolnicy maja za niskie dopłaty . Może i gówno zrobią , ale nikt więcej rolnikom nic nie oferuje . Ja głosuję na PiS .

a ja uważam że jeszcze za wczesnie na zrównanie dopłat ,  polskie rolnictwo jest jeszcze nieposkładane                                                                                               czy może ktoś dać link do programu konfederacji ?                                                  

Opublikowano

bo w zet trabili dzis ciagle o rolnictwie, ze jak to chlopom dobrze: dostaja suszowe, a i doplaty zwieksza w 2021. a pomiedzy wstawki badylarzy, ze warzywa nie wyrosly (pewnie wina rzadu), a potem biadolenie, ze zbytu nie ma albo cena za niska. ogolnie probowano podswiadomie wcisnac, ze za tego rzadu jest zle, trzeba zmienic.

Opublikowano

Dość mało realna ta obietnica . No ale kropla drąży skałę .

2 minuty temu, jarecki napisał:

a ja uważam że jeszcze za wczesnie na zrównanie dopłat ,  polskie rolnictwo jest jeszcze nieposkładane                                                                                               czy może ktoś dać link do programu konfederacji ?                                                  

Opublikowano
34 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ja tez wiem, że rolnicy mają za niskie dopłaty, ponadto gówno z tym zrobię. Założę partię - zagłosujesz na mnie?

Opublikowano

Na Ciebie nie , bo nie znam . A tym już trochę ufam . Ale śmiechu z nich czasami też mam całą kupę .

Opublikowano
23 minuty temu, jarecki napisał:

masz na www.konfederacja.net

Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

Oszalałeś chyba . Nic nie zrobia, podniosa podatki ale ich poprzesz? Nie wierzę.

Benny  - czemu za to złodziejstwo nikogo nie potrafią zamknąć? Pewnie przez sady., Tuska Merkel Putina zydów  pedałów i masonów.

Gdzie ty mieszkasz ze dopiero teraz odnowili ci region. Zwróć uwagę że znaczna część inwestycji z kadencji PIS miała swój poczatek w poprzedniej kadencji.

Nie denerwuj sie i nie przeklnaj bo ci zwieracz puści. Uważasz że taką Szydło, Macierewicza, Sasina, Jakiego  Kempe, Waszczykowskiego czy carycę Suskiego można nazwać fachowcem i dobrymi kadrami? Kpisz chyba. W otoczeniu Konfederacji jest wiele osób o wolnosciowych , konserwatywnych pogladach tylko że nie masz o tym pojecia bo nikt ci ich w TVPis nie pokaże . Zainteresuj sie tym na własną reke a jesli szukasz na siłę wytłumaczenia i powodu by głosować na PIS  to tak zrób i nie trać czasu

Tak jak zakup śmigłowca wielozadaniowego od żabojadów w ostarniej chwili nieprzemyślany zakup dobrze że maciora to odkręcił. Tak za czasów po-psl remont szlaków kolejowych polegał na wymianie zgniłych totalnie podkładów kolejowych to miało zapobiec wykolejeniu aby tory się nie rozjechały czyli było robione tak na odpier**l wiem bo robiłem przy tym. Pisiory wymienili podkłady na betony i nowe tory nowe budki z automatycznymi rogatkami dziekuję do widzenia. Ciekawe z czego koalicja psl- po zamierzała te inwestycje zrealizować ? Yroche na wyrost aby inni się z tym męczyli bo wiedzieli że koniec jest bliski.

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, jarecki napisał:

Po co nam zrównanie dopłat jak Janusz załatwi dopłaty do motyli na łące i dżdżownic w glebie 

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Jeden kiedyś powiedział . Żeby tylko 10% spełnili to co obiecują to już będzie dobrze .

Co z tego ze jakiś program jest . Teoria a praktyka swoją drogą .

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

ok .pszeczytałem tak z grubsza to jest zmiejszenie budżetu panstwa o  70  % hmm ciekawe ale czy było by realne ? nie , nie realne nawet jak by stworzyli  rząd wiekszosciowy to jest nie realny nawet nie bede otwierał dyskusji , ale  mysle że byli by lepszą opcją w parlamencie jak psl , jest tam kilku merytorycznych postaci mysle że mają szanse na      8 % ze wgledu na harakter parti czesć osób może wstydzić sie w sondażach poparcia ich tak samo jak pis jest niedowartosciowana w sondażach .       wprowadzenie kilku postulatów wiązło by sie z opuszczeniem unni europejskiej , z powodu konkurencyjnosci 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v