Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Niestety, ktoś kto to napisał powinien już leżeć na glebie z rękami z tyłu w kajdankach. Niestety bo ktoś jednak zdecydował się coś takiego napisać. Nawet jeśli to fałszywka.

nie jestem obcykany na twiterze i nie mam tam konta, więc ciężko było mi znaleźć bezpośredni odnośnik, ale obrazek przekleiłem z komentarzy na twiterze a nie jakis wykopów czy demotów, więc jest na 100% autentyczny.

I pomyśleć że taką mamy opozycję. Masz rację, dawno wszystkich ich powinni w kajdanach na glebie.

Opublikowano

następny - zawsze się znajdzie jednostka, która działa na szkodę jakiejś grupy z własnej głupoty bądź innych pobudek. Internet jest anonimowy i na kanwie dezaprobaty mowy nienawiści może to pisać troll. Tu naprawdę należałoby go odszukać i oswoić z glebą. Kto wie co by się okazało.

Opublikowano

Z tego co piszą to całe to #SilniRazem słynie w szczególności z wulgaryzmu, obrażania i agresji.

W dodatku nie jest to pojedyncza sztuka, wiele osób pisało tego typu wulgaryzmy do których dodawali hashtag #SilniRazem

Więc to nie jest jednostka tylko właśnie cała grupa i wcale nie anonimowa. (chyba że pisali zawsze z fikcyjnych kont z zmyślonymi imionami nazwiskami)

Opublikowano

racyl - Gdy sięgniesz dalej i porównasz wiadomości z dziennikiem telewizyjnym będzie ciekawiej. To plus córa było przyczyną, przez którą w telewizorze oglądam Maszę, Martę, Minimki i inne podobne. Zauważ, że napisałem ogólnie a skoro to PiS to przydałoby się aby spełnił obietnicę statutową a nie powielał stare wzorce na zasadzie przedszkolnej. Gdzie bowiem na nowa jakość? Hak to Tuwim napisał lepiej fla nas niech prawo pozostanie prawem a sprawiedliwość sprawiedliwością. Telewizja ma to do siebie, że gadający obraz przeleci a co 7 słowo dotrze. Tekst pisany można sobie przeczytać kilka razy. Np prof. Modzelewski doczekał się obiecanych w poprzednich wyborach zmian w Vat. Pomimo, że to dobrze to nie może pojąć dlaczego po czterech latach dopiero. Od moich rozmówców wiem tyle, że trzeba z czegoś żyć zanim zmieni się branżę. Ot co..

damian - komu zależy przy tworzeniu ruchu społecznego aby stał się z powodu agresji niepopularny?

Opublikowano (edytowane)

Już nie fantazjuj że krasnoludki albo ufoludziki podstępnie podszywają się pod ten ruch aby go dyskredytować takim wpisami.

Historia zna wiele przypadków w których właśnie agresja i złe zachowanie gwarantowały popularność.

I w tym przypadku sądzili że będzie tak samo. Zresztą w pewnym stopniu swój cel osiągnęli, popularne to to się stało na całą PL nawet busy tym oklejają.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, DTaras napisał:

następny - zawsze się znajdzie jednostka, która działa na szkodę jakiejś grupy z własnej głupoty bądź innych pobudek. Internet jest anonimowy i na kanwie dezaprobaty mowy nienawiści może to pisać troll. Tu naprawdę należałoby go odszukać i oswoić z glebą. Kto wie co by się okazało.

fenomenalne zjawisko to "#silnirazem"
Dla PO czy tam KO? (nie wiem) jest jakoby zmontowana perfidnie antyreklama i teraz krzyczeć tylko - patrzcie jak brudnymi metodami z nami poczynają.
Dla PIS z kolei to krzyczenie - patrzcie jakich tamci zwolenników mają
O klasie obydwu stron świadczyło by tylko jedno; zgodnie oświadczyć że to tylko śmieci internetowe ale nie liczę na to abym czegoś takiego doczekał. Znaczy współdziałania tych dwu band politycznych.

Zadbali aż nadto skutecznie aby coraz większa część społeczeństwa na politykę patrzyła z obrzydzeniem i przyjdzie im za to zapłacić, oj przyjdzie.
Chyba nawet już przeczuwają.

i jeszcze dygresja choć nieco w temacie
tak tendencyjną interpretację może napisać tylko szmatławiec do którego to grona zalecam i ten portal dopisać. 
https://natemat.pl/284755,ambasador-rp-w-londynie-apeluje-do-polakow-chodzi-o-wnioski-i-brexit
Mieli tylko pecha bo mi się akurat przy innej okazji nawinęło

NIKOMU NIE MOŻNA WIERZYĆ W NIC to jest moja domena i jak dotychczas dobrze na niej wychodzę bo oszczędza to rozczarowań a jedyne szansa na miłe zaskoczenie

Powinna być pełna wolność słowa utrzymana bo najlepiej poznać wtedy świnie na odległość i nawet bez zdjęcia.

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Haha ale debile.

Ambasador przypomina o dopięciu formalności a kretyn z szmatławca daje tytuł o czym inny.

Pewnie bierze towar z tego samego miejsca co jutuber grubas linkowany na poprzedniej stronie. xD

Opublikowano (edytowane)

Chyba jeszcze raz podlinkuję jednego gostka o manipulacji informacją bo warto przed wyborami zwłaszcza
wystarczy słuchać
szkoda że scifun coraz mniej "nadaje"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Damian , tytuł jak tytuł. Postawiony raczej w formie pytania, niż stwierdzenia.  Ciekawe tylko ilu wybierze powrót, a ilu tylko przeniesie się do innego kraju. Robota ambasadora wskazana, informować i przypominać  trzeba bo potem płacz i lament. Jednak jakoś rząd autobusów dla chcących wrócić nie podstawia.😂

Opublikowano (edytowane)

Ten tytuł to czysta manipulacja i nie odwracaj kota ogonem. ok??

Clicktrans za***any ogłoszeniami o przeprowadzkach. Mam w nim konto prawie od samego początku, kiedyś ogłaszali i zwozili tylko auta, części i motory.

Teraz poszukują przewoźników do zrealizowania przeprowadzki na relacji GB - PL.

Może nie chce im się tych papierków wypełniać co to ambasador przypominał i wolą się spakować??? Nie wiem.

https://clicktrans.pl/

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Damian , tytuł jak tytuł. Postawiony raczej w formie pytania, niż stwierdzenia.  Ciekawe tylko ilu wybierze powrót, a ilu tylko przeniesie się do innego kraju. Robota ambasadora wskazana, informować i przypominać  trzeba bo potem płacz i lament. Jednak jakoś rząd autobusów dla chcących wrócić nie podstawia.😂

tytuł nie ma znaczenia 😂 to tak samo ciebie można nazwać kapralem i też to nie będzie miało znaczenia 😂

Opublikowano (edytowane)

Zmanipulował Cię ten tytuł? No chyba nie. Bo przeczytałeś resztę. Czerpanie wiedzy z tytułów to to samo co z komentarzy pod artykułem ( co ktoś tu raczył zauważyć). Masz baniak na właściwym miejscu to czytasz i oceniasz. Im więcej czytasz tym nabierasz większego dystansu. A tych co nie czytają i tak nie uratujesz. przyjmą na "wiarę" po tytule.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tu naprawdę należałoby go odszukać i oswoić z glebą. Kto wie co by się okazało.

i do mirro wystarczy wejsc w serwis informacyjny i poczytać komentarze pod tekstami , co cwansza stacja to tak jak napisałem wczesniej blokuje możliwość komentowania bo wie jak komentarze bedą , ale cóż , chyba ze 2 dni temu byliscie przeciwni ucywilizowaniu internetu .   nie nadążam za tematem .:|

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

racyl - Gdy sięgniesz dalej i porównasz wiadomości z dziennikiem telewizyjnym będzie ciekawiej. To plus córa było przyczyną, przez którą w telewizorze oglądam Maszę, Martę, Minimki i inne podobne. Zauważ, że napisałem ogólnie a skoro to PiS to przydałoby się aby spełnił obietnicę statutową a nie powielał stare wzorce na zasadzie przedszkolnej. Gdzie bowiem na nowa jakość? Hak to Tuwim napisał lepiej fla nas niech prawo pozostanie prawem a sprawiedliwość sprawiedliwością. Telewizja ma to do siebie, że gadający obraz przeleci a co 7 słowo dotrze. Tekst pisany można sobie przeczytać kilka razy. Np prof. Modzelewski doczekał się obiecanych w poprzednich wyborach zmian w Vat. Pomimo, że to dobrze to nie może pojąć dlaczego po czterech latach dopiero. Od moich rozmówców wiem tyle, że trzeba z czegoś żyć zanim zmieni się branżę. Ot co..

damian - komu zależy przy tworzeniu ruchu społecznego aby stał się z powodu agresji niepopularny?

to tak jakbyś mówił o wcześniejszych konwencjach i przemówieniach polityków PO którzy w każdym wypowiedzianym zdaniu używali słowa PIS

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Zmanipulował Cię ten tytuł? No chyba nie. Bo przeczytałeś resztę. Czerpanie wiedzy z tytułów to to samo co z komentarzy pod artykułem ( co ktoś tu raczył zauważyć). Masz baniak na właściwym miejscu to czytasz i oceniasz. Im więcej czytasz tym nabierasz większego dystansu. A tych co nie czytają i tak nie uratujesz. przyjmą na "wiarę" po tytule.

Więc uważasz że jest sobie on od tak i wcale nie ma na celu nikogo zmanipulować? Że on po prostu jest dla poprawy humoru tych co mają baniak na właściwym miejscu?

Ciekawa teoria, ciekawa. oryginalna taka. 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

to po cholerę dają porażające/sensacyjne tytuły na pierwszej stronie czy w okienku głównego tematu strony ?.

tytuł ma zachęcać i wzbudzać emocje

Opublikowano (edytowane)

ma zachęcać do nienawidzenia PISu - tak w skrócie.

Opublikowano

Za rzekome kłamstwa i dwulicowość.

Każdy wie co Pis obiecuje, np. że dobrobytem ściągnie Polaków do ojczyzny. Zmanipulowany tytuł nieopatrznie można zinterpretować jakoby było zupełnie inaczej i nie tyle  że ich nie ściągnie tylko nawet że tu ich nie chce.

Taka sensacja która powinna wylać czarę goryczy na pis,  rozumiesz?

Czy zmanipulowany jesteś?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, racyl napisał:

czołowy leń się obudził 😂

tak ci się spodobał ten macierewicz , w twoim typie jest czy co 🤣

Może chce karierę zrobić jak Misio albo Edziu?

Edytowane przez soltys48
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v