Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, LuckyLuke12345 napisał:

A co? PiS zrzucił szambo do Wisły? 

Pewnie że nie , Wszyscy wiedzą że to Tusk z Trzaskowskim odkręcili zawór. Mam jeszcze jeden trop. W miastach rządzonych przez PO jest wiecej wypadków drogowych, gwałtów i złodziejstwa niż w tych zarządzanych przez PIS.

Opublikowano

No co . Taśma klejąca puściła😁 i znowu     plaza Mikoszewo będzie zamknięta 😭tylko że miesiąc temu też byla zamknięta . Pewnie byly nie kontrolowane zrzuty .

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

w krakowie rzadzi sld i po-a golebie sraja az milo i to rowno na wszystkie😛.

wisla plyna scieki- tak od tysiaca lat co najmniej, oczywiscie dzisaj mniej niz jeszcze 20 -30 lat temu, bo pare miast i wsi dorobilo sie oczyszczalni, problemem jest ze wody jest conajmniej o polowe mniej niz dawniej, ja znam takie rzeczki czy rowy w ktorych obecnie scieki sa glownym nosnikiem wody- oczyszczalnia od nowosci jest nie w pelni sprawna i przelewem scieki ida prosto do rzeki i do wisly- niedawno tez byla telewizja,prasa ,i co z tego ,scieki dalej plyna i tak od kilkunastu lat, kary nakladaja i anuluja, tocza siesprawy sadowe i odwolania a kara 2 mln wisi w powietrzu...

kurna u nas scieki nie sa niebezpieczne- info z wczoraj,do warszawy jeszcze nie doszly ale do krakowa na pewno- gdzie jest kurwizja do k**wy nedzy😛

https://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/malopolska-zachodnia/nieznana-ciecz-na-jeziorze-mucharskim-nie-jest-szkodliwa/

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Nie wiem czemu ale po tej aferze z trollami aktywność PISowskich wielbicieli na tym forum spadła drastycznie. Chyba szefów im pozwalniali i chaos zapanował

niektórzy pracują a nie jak ty czekają od do i na socjal a propo kiedy płacą 500 ???🤣

5 godzin temu, Ulman napisał:

Pewnie Romanowi tak długo na tym schodzi ze ma gotowe teksty  dopiero około północy 

powoli rzepaki skoczyłem siać k**wa jaki rolnik siedzi od rana do nocy na kompie ?? 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak PIS ma tylko 4 czy 5 prezydentów miast na ponad 100 to praktycznie  zawsze bedzie wina opozycji. Jak się rozdupczy oczyszczalnia w Chełmie czy Zamościu to pewnie sie tym nikt nawet nie zainteresuje. 

eeeeeeeee tuman powiedział tuman napisał  coś jak rezerwy ? czy rezerwa to wylewka do Wisły ??

Tak z ciekawosci sprawdziłem jaki jest średni przepływ wody w Wisle w Wawie. Wg internetu jest to 1000m3/s Ściekó maja zrzucić 260 000 m3 czyli tyle ile przepływa Wisłą przez 4 minuty. Cholera wie czy to duzo czy mało ale emat PISowi spadł z nieba jak na zamówienie.

tak z ciekawości zapomniałeś ze mamy susze jest woda za kostki 

gf-KZFj-wSnb-MHo8_wisla-wysycha.jpg

teraz patolu pomyśl co się stanie życzę ci takiej wody w kranie 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Taki który umie sobie robote zorganizować . Nigdy tego nie zrozumiesz.

tak tak orka siew wapnowanie itp a ty całe żniwa od rana do wieczora przed kompem ....  

ja pier**le czytam brukowce lewicowe a lewica myśli o zakazie wstępu dzieci do lat 6 do restauracji wolność pedałowanie ok a dzieci w restauracji przeszkadzają 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

A jaka rezerwa? Czego rezerwa ? Czyja rezerwa?

To zdjecie dla głupków bo tylko głupek moze w to uwierzyć. Pewnie rowerami przez wisłę jezdzą i matki z wózkami na spacery chodzą. 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

A jaka rezerwa? Czego rezerwa ? Czyja rezerwa?

pompy rezerwowy i procedury  wszystko pracuje na zmianę zeby była konserwacja sprzętu ... 

8 minut temu, Ulman napisał:

To zdjecie dla głupków bo tylko głupek moze w to uwierzyć. Pewnie rowerami przez wisłę jezdzą i matki z wózkami na spacery chodzą. 

to poczytaj a nie bełkocz jak zawsze 

• Like 4
Opublikowano

Tak , tak....pompy , procedury itp. Na ściekach widzę że się dobrze znasz.

Co poczytać?

Druga stacja w wawie 136 cm. Modlin kilka km dalej 255cm. Zalezy jakie są średnie stany na konkretnej stacji pomiarowej bo na jednej 100 cm to sredni  stan a na innej 250 cm jest stanem niskim. Nawet na tym co Jacuś zlinkował masz podany przepływ  ok 250 m3/s . Zrzut scieków bedzie trwał kilkadziesiąt godzin i wyniesie 260 000 m3 czyli tyle ile wody przepływa Wisłą w ciagu 1000 sekund tzn w niecałe 17 minut.  Z pewnoscia podniesie to drastycznie poziom wody w rzece.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Pewnie że nie , Wszyscy wiedzą że to Tusk z Trzaskowskim odkręcili zawór. Mam jeszcze jeden trop. W miastach rządzonych przez PO jest wiecej wypadków drogowych, gwałtów i złodziejstwa niż w tych zarządzanych przez PIS.

No w końcu żeś się Ulman ogarnął i zorientował w rzeczywistości. W końcu będziesz wiedział na kogo głosować. Brawo Ty! 

Taki który umie sobie robote zorganizować . Nigdy tego nie zrozumiesz. 

I

Se zorganizowales za TROLL500+. Brejza ci płaci czy inny trolodawca??? 

Ja bym takiego trolla na zbity ryj wy***ał bo po czterech latach trolowania PiS dalej w ofensywie a Grześ ma problemy żeby uwikłanych działaczy zastępować mniej uwikłanymi w afery i aferki. 

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano

Włączyłem Tv a tam reklamują filtry do wody . W Polsat nie ściemniają . W info czy Polsat wypowiedzi fachowców się pokrywają .  

Zastanawiam się jakie konsekwencje będą dla tych fachowców  od taśmy klejącej . Pewnie żadne .  

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

W TVP info apokalipsa ekologiczna w wawie. Znowu wina opozycji

ty sobie nie zdajesz sprawy ze swoich słow .                      to jest najgorszy okres na taką awarie , wody w wisle mało  ,a w górnym biegu rzeki niektóre miasta czerpią wode z pod dna  wisły  , ten bród niespłynie tak łatwo jak by miało to miejsce orzy sredcnim poziomie wody ,narazie niewiadmo ile dokładnie jest spuszczanych scieków i trzeba poczekać , awaria jak awaria nie pierwsza i nie ostatnia .

• Like 5
Opublikowano

Dobrze że Czaskowski potrafi postawić palety dla relaksu, a z EldZbTQQ+ na paradki chadza. Super prezio jest, tak trzymać, a że coś tam do Wisełki się  wlewa to pisowska propaganda, reżimowej telewizji w tenkraju. W Wolnym Mieście Niemieckim prezio też spuszczłał i było ok, to też propaganda pisowskich reżimowych mediów. Obronimy demokrację i konstytucję. OTUA to nasz wódz.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

coc ci w glowke sie stalo-za duzo slonka czy kurwizji ??

malopolski insektorat ochrony srodowiska stwierdzil  po badaniach ze scieki ktore we wtrek wpynely na zapore w swinnej-porebie pod wadowicami, sa nieszkodliwe a te scieki z warszawy bez badan sa szkodliwe ???? chyba temu ze to scieki jak najbardziej pis-owskie to temu pewnie nieszkodliwe.

przed chwila byla konferencja w plocku- gdy z orlenu w tamtym roku zaczely plynac ropopochodne scieki to nikt sztabu nie zwolywal, gdy wypuszczono z rafinerii benoapireny to nikt nie robil wydan specjalnych a sprawe umorzyla prokuratura.

do 2012 roku scieki tak samo plynely do wisly z warszawy bez oczyszczenia........wisla byla i jest sciekiem, cos sie poprawilo ale niewiele.

wczoraj wojewoda malopolski[byly katecheta ] uchylil ustawe rady miasta o stalym monitoringu zanieczyszczen wydobywajacych sie z huty alcerol-mittal- co pare dni widac chmury teczowego dymu a wladze panstwowe staraja sie zamiatac sprawy pod dywan.

od 2 lat plona setki wysypisk smieci- to wynik programu smieci + ,dzieki ustawie uchwalonej przez pis do polski plyna i jada setki tysiecy ton smieci z calego swiata- nawet z nowej zelandi,australii czy nigerii- jakos nie widze wydan specjalnyvh, w sierpniu w mojej okolicy 2 sie palily.......

Opublikowano

A gdzie się podziali ekolodzy w tym przypadku ? Gdy Szyszko wycinał puszczę był szum ,krzyk ,tylko nie wiem czy któryś z ekologów sprawdzał jakie to drzewo jest wycinane i gdzie trafia. Poza tym w lesie zwierzęta mają gdzie uciec ,w wodzie już nie ,chyba że do Bałtyku.

• Like 4
  • Thanks 2
Opublikowano

Tęczowy POpapraniec sPOd znaku czterech liter Rafał Kazimierz Trzaskowski  oznajmił  że puszcza ścieki "w sposób kontrolowany" 3 tys litrów/sek. Pełna kontrola - wiedziałem że jest głupi ,ale żeby aż tak?
Niestety ekolodzy milczą. Pewnie Soros nie płaci za takie coś.
EDEMUPoXYAMaKIY.jpg
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ścieki na młyn kampanii? Znowu?

ee  , wyborcy i tak już mają swoje opcje polityczne a nie zdecydowanych w sondażach ubywa .W normalnym kraju taki ktoś jak cimoszewicz nie powinien kandydować a jak już to bez poparcia czy głosów wyborców a stało sie odwrotnie wszedł do parlamentu to swiadczy ze ludziegłosują na partie choc by nie wiem co . 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, agromatik napisał:

Afera ściekowa- proponuje powołać komisje (co najmniej senacką) do zbadania, czy w ściekach płynie gówno jedynie wyborców platformy, czy tez inne opcje tam też swoje moczą.

Nie wiem czy się śmiać 🤔z tych mądrości czy płakać . Żeby było to tylko gówno. Ale reprymenda będzie jak nimce nad baltykiem uczulenia dostaną 😂😂😂

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v