Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, jacus napisał:

w jednym z krajow afrykanskich jest wiecej ludzi ponizej 18 r niz w calej unii europejskiej i to jest jedyny prawdziwy komentarz do sprawy imigrantow i przyszlosci europy..

pisząc to nie mogłeś wiedzieć jaki film podczas edycji posta po Twym już wpisie (po prawdzie to jednocześnie i nie znałem Twego..) dorzuciłem w poprzednim moim ...
Doskonała przenośnia co czeka Europę w tym i nas a te barany za największy problem mają w ganianiu się z krzyżami za tęczami i spowrotem.
Japończycy tamy na 6 metrów zbudowali fala miala 10. 
W Europie jakie tamy i czy ktoś nawet zdaje sobie sprawę? czy tak samo przyjdzie patrzec bezsilnie już bardziej naszym dzieciom?...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

trudno powiedziec jak wygladala europa wschodnia gdy najezdzaly ja hordy ze wschodu-germanska i slowianska dzicz ..zatrzymali oni europe w rozwoju na1000 lat, dobrze ze starozytna kulture uchronili arabowie i bylo do czego sie odnosic w odrodzeniu.

juz mialem napisac poeta..ale glowa nie ta ale w ostatniej chwili sie powstrzymalem😛😛😛

wszyscy obecni europejczycy przybyli z azji i afryki, wiec nastapi tylko nastepny obrot kola historii, tyle ze blyskawiczny..

w starozytnym rzymie homoseksualizm byl czym zupelnie normalnym-ale nie to bylo przyczyna upadku cesarstwa- tylko metale ciezkie z ktorych robiono garnki, cos jak dzisiejsze zanieczyszczenie powietrza,wod i gleby-historia lubi sie powtarzac, przewaznie jako parodia.....

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

w starozytnym rzymie homoseksualizm byl czym zupelnie normalnym-ale nie to bylo przyczyna upadku cesarstwa- tylko metale ciezkie z ktorych robiono garnki, cos jak dzisiejsze zanieczyszczenie powietrza,wod i gleby-historia lubi sie powtarzac, przewaznie jako parodia.....

tak był normalny jak Ty teraz 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

trudno powiedziec jak wygladala europa wschodnia gdy najezdzaly ja hordy ze wschodu-germanska i slowianska dzicz ..zatrzymali oni europe w rozwoju na1000 lat, dobrze ze starozytna kulture uchronili arabowie i bylo do czego sie odnosic w odrodzeniu.

juz mialem napisac poeta..ale glowa nie ta ale w ostatniej chwili sie powstrzymalem😛😛😛

wszyscy obecni europejczycy przybyli z azji i afryki, wiec nastapi tylko nastepny obrot kola historii, tyle ze blyskawiczny..

A durne odczytywanie i tłumaczenie pod swoje potrzeby historii prowadzi do powtarzania w koło tych samych błędów .

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, racyl napisał:

tak był normalny jak Ty teraz 🤣

a ten jak zwykle. z pięciu poruszonych wątków odniósł się ... no jak by inaczej. :) 
co ja to? 

20 minut temu, jacus napisał:

przyczyna upadku cesarstwa- tylko metale ciezkie z ktorych robiono garnki, cos jak dzisiejsze zanieczyszczenie powietrza,wod i gleby-historia lubi sie powtarzac, przewaznie jako parodia.....

nie wiem czy dobrobyt i idące za nim lenistwo i degeneracja tym razem bo zanieczyszczenie na calej planecie i tym razem z tego powodu szanse wyrównane raczej bo tym samym powietrzem oddychają wszyscy i cala reszta skażeń też wszędzie. 
silniejszy ten kto ma motywację
Piszesz "Arabowie w Historii" a popatrz dziś na Dubaj. Ktory "czarny naród Afryki..."? dalej by rasistowsko było
motywacja i predyspozycje. trudno przewidzieć nawet kierunku tsunami.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pytam nowiem wykładu nie było czas u zobaczyć i... jakiego wykładu? PKB jest miarą produkcji i pod warunkiem równowagi dobrobytu. Trzeba bowiem yo coś sprzedać. Można nakopać węgla i zwałowiska utworzyć i z PKB będzie tyle, że wungiel na górze. Surowce, energia i lejbor dię zużył czyli PKB jest. To jedna z metod liczenia i podejrzewam, że o tej dyskutujecie. Czy tak? Jak tak to rzeczywiście tylko czubek góry. Wg mojej wiedzy liczy się w conajmniej trzech sposobach i zestawia z innymi czynnikami. Ktoś mnie oświeci? A w temacie emi i imigracji to o bursztynowym szlaku słyszeli? O jedwabnym? (szlaku) A skąd Cyganie?

Opublikowano

a no tak jeszcze i koloru tego tsunami

czytałem o tym kogucie do obiadu no i tym razem uciechy miałem co niemiara. 
Spokojnie. to takie "folklorystyczne rozrywki" których nikt poważny poważnie nie traktuje. Jak przychodzi co do czego to durnotami w większości już populacji się nie kierujemy.

Jedwabny szlak jest śmiertelnym zagrożeniem dla morskiego imperium bo omija kanały transportu przez to imperium kontrolowane tak że tym razem tak łatwo to wszystko nie pójdzie. Kontynentalne kraje euroazjatyckie musiały by stworzyć blok lądowy kontra kraje morskie a i jeszcze ta Afryka.
No rzeczywiście chichot Historii już powoli ... nie mniej to jest przebudowa dotychczasowego porządku świata na dobre
a jeszcze jedno USA zagroziły że wystąpią z WTO. Teraz się cała reszta zastanawia czy  nie dać "błogosławieństwa na drogę"?

Opublikowano (edytowane)

no tak, kury zjedzą pszenicę a sąsiad kury i g.. z tego będzie. ;) 
no właśnie. czy środki stracone , zmarnowane (akurat te kury nie z takich) też liczone do PKB?
Bo jak brutto to i w tym netto i tara, a jak tara to 100% wagi? 
rozwinę bo jak sąsiad powyższe przeczyta i nie kurom a pszenicę posieje i ta wymarznie to przecież liczona była do PKB a nic nikomu to nie dało tylko jeszcze jeden wskażnik wzrostu PKB bo ten sąsiad musiał jeszcze sprzedać te kury 
często gwałtowny wzrost PKB może być wskaźnikiem nie siły a dekapitalizacji gospodarki.
takie - "poprawiło się na trzy dni przed śmiercią"

nie jest to przelicznik miarodajny o sile gospodarki a tylko o chwilowej wycenie dóbr sprzedanych. Kto wie czy i obrotu nieruchomościami nie liczą? nie wiem i nie chce mi się sprawdzać bo i tak się nie dowiem
 o. też wreszcie znalazłem
https://wpolityce.pl/swiat/459228-trump-zagrozil-wyjsciem-usa-z-wto-oszukuja-nas-od-lat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Właśnie się liczy tylko wynik ustawia w pary a sam PKB to wodotrysk do telewizora. Tak uważam. Generalnie zawsze na końcu jest to gówno ale - na gównie chleb się rodzi. PKB to wskaźnik dotyczący gospodarki a nie gospodarstwa przecież. Próżno tam szukać pocieszenia dla obywatela bo on to jeden z czynników do jego wytworzenia. Kondycha ogólna jest nim wskazywana. Bardzo ogólna dodam.

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

możesz się wypisać od nich. co boisz się żę cie będą wytykać palcami na wsi 🤣

8 godzin temu, DTaras napisał:

Właśnie się liczy tylko wynik ustawia w pary a sam PKB to wodotrysk do telewizora. Tak uważam. Generalnie zawsze na końcu jest to gówno ale - na gównie chleb się rodzi. PKB to wskaźnik dotyczący gospodarki a nie gospodarstwa przecież. Próżno tam szukać pocieszenia dla obywatela bo on to jeden z czynników do jego wytworzenia. Kondycha ogólna jest nim wskazywana. Bardzo ogólna dodam.

damianek posieje reczki, gryki, fasoli na więcej czasu mu nie starczy bo jest przykuty do komputera. jego mamusia wezmie emeryturę, zrobi zakupy, porobi opłaty, codziennie obiad ugotuje a leń  żyje na czyjś koszt

I  ta mamusia lenia nie ma wpływu na PKB ?

Opublikowano (edytowane)

Zastanawia mnie co tam się odpiernicza po cichu w naszym kraju skoro taka afera już dłuższy czas na wokandzie. A tu takie coś napotkałęm🤨

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
10 godzin temu, dysydent napisał:

mentalność

słowo klucz , gdy zaczną dobiegać głosy że gospodarka przestaje rosnąć ludzie zaczynają sie martwić i zamiast wydawać kase , zostawiają ją na cieższe czasy i tak miejsze wydatki pogrążają jeszcze bardziej gospodarke . PKB  jest obrazem społeczenstwa bo im wieksze pkb to ludzie kupują droższe bardziej luksusowe produkty  bo mają wiecej pieniedzy , pamietacie było cośtakiego jak  ,, lider pricce '' tylko wraz z dochodami ludzie zaczeli  miej tam chodzić , a taką lepszą miarą jest siła nabywcza pieniądza , a i tamten gosc z linku  Dysydent  poruszył kwestie sorosza -magnata       tylko ciekawe bo on swoją działalnoscią przysłużył sie USA  czy nie miał parasola ochronnego CIA lub FBA .

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

możesz się wypisać od nich. co boisz się żę cie będą wytykać palcami na wsi 🤣

Ksiądz a czarny to co innego

Przez wiele lat był u nas na parafii proboszcz prawdziwy ksiądz, pogadał z każdym ,pośmiał się jak trzeba to opierdolił,w politykę się nie wpierdalał.

Ale.....

Zaczął komuś wyżej przeszkadzać i teraz jest nowy proboszcz,czarny.....Od początku urzędowania zaczął wprowadzać swoje rządy nawracać na poprawność polityczną 

• Like 2
Opublikowano

bo każdy ma poglądy polityczne , czy to ksiądz czy prezes firmy sztuką jest aby tych poglądów nie ujawniać choć wielkie korporacje coraz czesciej obnoszą sie ze swoim swiato  poglądem  czy to gogle czy coca cola 

Opublikowano (edytowane)

A to trzeba specjalnych święceń żeby widzieć że nie ma w czym wybierać ?

Te nowe podmioty jak kukiz, biedroń, razem i co tam  jeszcze dochowały swoich wartości w momencie założenia ?

Kiedyś sołtysie to właśnie było kiedyś wszyscy myśleli że trzeba się jakoś normalnie zachowywać a nie iść na totalność

Edytowane przez racyl
Opublikowano

dla tego śmiechu beczka bo z tego koguta to nawet rosołu nie będzie i tyle. A że ktoś ma pecha i Mu się "czarny" zamiast księdza na ambonę trafił? wyrazy współczucia. Kościół to nie nakaz, to oferta. Jeśli komu się wydaje we władzach czy samym Kościele że może być inaczej  i nakazem administracyjnym sumienia poprostuje to zniszczy Kościół albo sporą część funkcji jaką spełniał i jeszcze spełnia. 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A to trzeba specjalnych święceń żeby widzieć że nie ma w czym wybierać ?

Te nowe podmioty jak kukiz, biedroń, razem i co tam  jeszcze dochowały swoich wartości w momencie założenia ?

Kiedyś sołtysie to właśnie było kiedyś wszyscy myśleli że trzeba się jakoś normalnie zachowywać a nie iść na totalność

Twój paradoks  polega na tym, iż nie zdajesz sobie sprawy z tego, że popierając pis...popierasz po....jako że pis=po  😎

Opublikowano
48 minut temu, Ywa napisał:

Twój paradoks  polega na tym, iż nie zdajesz sobie sprawy z tego, że popierając pis...popierasz po....jako że pis=po  😎

jasne 🤣 gdzie taką wykładnię prezentują ? to nawet kupy się nie trzyma

to co pis opowiadał przed wyborami w 2015 to wydawało mi się jakby się z choinki urwali. coś obiecali, znależli pieniądze na to. następnie sporo innych rzeczy zaproponowali i też to zrobili i wygospodarowali na to pieniądze. takie rzeczy nie biorą się z nikąd

Antypolskość w platformie to widać z daleka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v