Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, mirro napisał:

W tamtym roku kradli mi marchew. Jak przez przypadek wpadli i wytłumaczyłem gdzie na polu jest jaka odmiana ,która najsmaczniejsza i coby przyszli w dzień bo nie widzą w nocy co wyrywają to obiecali że tak będzie. I tak było. Tłumaczyli tez że nie udała się w ogródkach  a tu taka piękna i na zimę chcieli. A jak na zimę to proszę bardzo.
W tym roku było posiane co innego a ci sami przychodzą i pytają. Gdzie marchew? :lol:

Teraz to już im sie nalezy. Spróbuj powiedzieć że nie dostana to beda obrażeni.  Jak ty im śmiesz nie dawać. Nie ważne ze to nie ich - masz dać i juz bo masz duzo tej marchwi a oni nie maja bo zasiali a jak poszli zbierac to się okazało ze nie urosła.  Komune z ludzi nie tak prosto wyplenić.

Opublikowano (edytowane)

ja tam podejrzewam że w tym roku to nawet już nie zasiali
a po co? i tak im się nie udaje.
Gdyby posiali to ten rok dla marchwi jest lepszy niż ubiegły (przynajmniej wschody były lepsze) i nie wiedzieli by co ze swoją zrobić.
Pośredni efekt długofalowy rozdawnictwa - eliminacja konkurencji.

a zaraz, to co? Jacus piszesz ze już powołali nowego marszałka? no jak nic muszę wiadomości obejrzeć z neta bodaj bo przegapiłem.
Szybko się dzieje w tej polityce.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A czy nie byłoby najnormalniejsze na swiecie gdyby po prostu przyszli i kupili te pare kilo. Taki scenariusz nie przyszedł im do głowy? Kraść  - tak , za darmo na krzywy ryj - tak a tak po prostu kupić jak chleb w sklepie to nie przyszło do głowy? 

Mirro, a tak przez ciekawość , co to za odmiana taka smaczna?

Opublikowano (edytowane)

no i naoglądałem te wiadomości, do ósmej minuty.
ile q..wa razy można tego samego słuchać bo znów o tych taśmach wcześniej elewarach, ja to już znam na pamięć i to żeby tylko wspomnieli odwołując się do faktów powszechnie już znanych to nie, po kolei i od nowa puszczają to samo w kółko 
jak kto obejrzał do końca to było tam jeszcze co ciekawego czy darować sobie?
Ja rozumiem reklamy jakiegoś piwa adresowane i do debili ale i one inteligentniejsze od prymitywizmu współczesnych masmediów informacyjnych.
wszystkich

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no tak bo w zeszłym roku u Mirra to była kradzież a w tym tylko pytanie o lokalizację a później to już za przyzwoleniem.
nawet jak sami pole znajdą "to się pytali"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Żebyś wiedział że kradną mniej .

Kradną ludziska ryby u mnie na stawach,taki karp 20-30zł nie majątek ale kradziony lepszy musi, ludzie myślą ze jak jest staw to się idzie i łapie jak do lasu zbiera grzyby.Nikogo nie pyta,a jak złapiesz to ja tylko łowię i wypuszczam s powrotem.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

W polu pewnie jeszcze. Ywa - etyka jest we wszystkim gdzie świadomość istnieje. Póki wojakowi nie jeżą się włosy, których niema bo wroga nie widzi działa metodycznie, wybiera świadomie gdzie strzela. Etyka istnieje. Żaden to instynkt co nie oznacza, że nikogo kulą nie trafi. Nie, nie wszystko uważam jest wytłumaczalne to zawsze jakieś kompromisy w celu odbudowania poczucia przyzwoitości. Mirro pisze: nie śni mi się. Nigdy w to nie uwierzę. Sam nieraz budzę się z niepokojem i ni uja nie mogę sobie przypomnieć co mi się śniło ale ze trzy razy w roku nie jest to tajemnica. Nomen omen najgorzej wdpominsm sny gdzie biegnę bo kuźwa zawsze jakoś znora mnie ten bieg i o nurkowaniu na bezdechu. A to już inna dprawa. Gorsza jest niewyjaśniona bezsenność.

Opublikowano (edytowane)

Mi się nić nie śni a śni się tym co tylko cały czas o czymś myślą i jak w dzień o czymś myślisz to w nocy masz bezsenność w drugiej fazie snu.

Ja miałem tak kilka razy ze ktoś oddaje pole w dzierżawę i czy brać czy sobie odpuścić.Niby ładne duże kawałki.ale ziemia słabej klasy.I tak dalej i to powoduje bezsenność.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Dnia 8.08.2019 o 17:46, Ulman napisał:

Imperium kontratakuje!

złodziej krzyczy z łap złodzieja 

47 minut temu, Ulman napisał:

Tlić pod dupcią się zaczyna😘

Gdzie sie podziali wszyscy wyznawcy PISu?

pracują a nie z socjała żyją ...

12 godzin temu, mirro napisał:

To ja jeszcze tylko dla porządku i spokoju własnego sumienia zapytam. A jak był taki "zalatany" to przypadkiem kilometrówki za samochód jeszcze nie brał?🤣

mirro a morze to jest tak jak z @Ulman biorą bo im się należy bo dawają ?? znasz kogoś kto popiera po sraa na 500 i nie bierze, srają i biorą jak politycy 

jak i bogaci tak i biedni a 500 nie jest obowiązkowe 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Tlić pod dupcią się zaczyna😘

Gdzie sie podziali wszyscy wyznawcy PISu?

są :D  , taka złodziejska mentalnosc polaka to jest w genach , aby coś przekrecić , a wynika to z braku kary nie pisze ze każdy ma isc siedzieć za byle kradzież ale nieuchronnosc kary , przyjeło sie ze jak miałeś układy znajomosci to mogłeś być bezkarny ale i nieraz mała szkoda . a zazwyczaj ci co najwiecej krzyczą mają najwiecej na sumieniu , reszty od niedzieli postów nie czytałem , a odnosnie kuchcinskiego to prawa on niezłamał a co najwyżej dobre obyczaje , ale latali wszyscy od tuska przez kopacz i szydło tez sporo latała , 

7 godzin temu, Roman176 napisał:

znasz kogoś kto popiera po sraa na 500

ja popieram i niebrałem bo mam jedno dziecko ,ale widze jaki to ma wpływ na gospodarke ,nawet ostatnio wysokie ceny warzyw są potroszcze spowodowane grupszymi portfelami kupujacych .

8 godzin temu, DTaras napisał:

nurkowaniu na bezdechu

a moze masz bezdech w nocy , i budzisz sie nagle , proponuje badanie bo to jest grozne .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

taka złodziejska mentalnosc polaka to jest w genach , aby coś przekrecić , a wynika to z braku kary nie pisze ze każdy ma isc siedzieć za byle kradzież ale nieuchronnosc kary

nie.
Brak poczucia współwłasności nawet najbliższego otoczenia. Brak wiary w sprawczość obrony stada w którym żyje. Zaszłości historyczne ale i stosunkowa przyjazność klimatu lokalizacji geograficznej. Niemcy mają nieco lepsze warunki ale tylko nieco i u nas jeszcze ten syndrom drugiego miejsca.
Nieodpowiedzialność za współwłasność? skuteczne współdziałanie z innymi? nie musimy.
Powiedz Holendrowi żeby podebrał sobie kamieni np. na fundament garażu z tamy przeciwpowodziowej .... niejeden doktorat na ten temat napisał i wielu jeszcze napisze. 
tak w mglistym zarysie przyczyny cwaniactwa polskiego przeciwko własnemu otoczeniu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jarecki - każdy ma bezdech a nie u każdego jest groźny. Nie o to chodziło. Dysydencie - bycie uczciwym jest niepopularne. Pomimo, że się ceni to czego brakuje. Zdarza mi się zwrócić uwagę jak ostatnio młodzieży naszej w Jańskich Łaźniach. Opiekun niby dołączył ale to ja pozbierałem papierki po lodach za gówniarzy. Dla mnie pestka a dla młodzieży widać wyczyn. Wiem, owczy pęd pokazywania jeden przez drugiego niezależności w wieku tych nastu lat to norma. Jednak ani jedno z dziesięciorga nie zreflektowało się za drobną przyzwoitością. Wychowawców trzech i żaden sam z siebie nie sprawował kontroli - jedni warci drugich. Kręgosłupy z plasteliny. Kiedyś pisałem co to patriotyzm w tych czasach a na tym przykładzie widać jak bez wojny marniejemy. I do kogo za to o reperacje?

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

mirro a morze to jest tak jak z @Ulman biorą bo im się należy bo dawają ?? znasz kogoś kto popiera po sraa na 500 i nie bierze, srają i biorą jak politycy 

jak i bogaci tak i biedni a 500 nie jest obowiązkowe 

Oj Roman, Roman, gdyby nie internet to tylko najbliżsi by wiedzieli żeś izidiociały lewicowiec.  Jako osobnik z defektem podstwowych funkcji logicznych nigdy tego nie pojmiesz. Płacę na 500+ więc go biorę i kazdy normalnie  myślący człowiek to rozumie. Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę.

Pisałeś że loty to sprawa nieaktualna bo zapłącił  a Kuchcińskiego na pysk wyrzucili. Czemu nie wystarczyło że zapłacił i przeprosił?

2 godziny temu, jarecki napisał:

........... a odnosnie kuchcinskiego to prawa on niezłamał a co najwyżej dobre obyczaje , ale latali wszyscy od tuska przez kopacz i szydło tez sporo latała , 

ja popieram i niebrałem bo mam jedno dziecko ,ale widze jaki to ma wpływ na gospodarke ,nawet ostatnio wysokie ceny warzyw są potroszcze spowodowane grupszymi portfelami kupujacych .

a moze masz bezdech w nocy , i budzisz sie nagle , proponuje badanie bo to jest grozne .

Wiec domniemuje ze Szydło Tuski i Kopacz tez prawa nie złamali a nie wiedzieć czemu w ręzimówce ich wkoło pokazują?  

Skoro Kopacz  z Szydło i Kuchciński z Tuskiem robia to samo to gdzie tu dobra zmiana? To jest jedno tałatajstwo 

Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

Wiec domniemuje ze Szydło Tuski i Kopacz tez prawa nie złamali a nie wiedzieć czemu w ręzimówce ich wkoło pokazują? 

a złamali prawo ?   według mie nie  tylko kwestia obyczajów .    Ja  piernicze  ostatni raz w telewizje oglądałem dosc dawno jedynie to tvp sport oglądam nawet czesto , potem carton network  a i  programy sportowe eleven czy eurosport  a wy czytam  oglądacie tą  ,,rezimówke '' wiec albo coś jest z wami nie tak ze sie celowo katujecie albo podswiadomie popieracie działania rządu a prubujecie sobie wmówić ze oni są  ,,be '' .      Robicie i piszecie coś wbrew swojej woli ?

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

morze to

Nie ma takiego morza .🧐

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

nie.
Brak poczucia współwłasności nawet najbliższego otoczenia. Brak wiary w sprawczość obrony stada w którym żyje. Zaszłości historyczne ale i stosunkowa przyjazność klimatu lokalizacji geograficznej. Niemcy mają nieco lepsze warunki ale tylko nieco i u nas jeszcze ten syndrom drugiego miejsca.
Nieodpowiedzialność za współwłasność? skuteczne współdziałanie z innymi? nie musimy.
Powiedz Holendrowi żeby podebrał sobie kamieni np. na fundament garażu z tamy przeciwpowodziowej .... niejeden doktorat na ten temat napisał i wielu jeszcze napisze. 
tak w mglistym zarysie przyczyny cwaniactwa polskiego przeciwko własnemu otoczeniu.

napisałem kiedyś o moim fryzjerze , płaciłem 15 zł a nagle podniósł sie na 20 zł i wydał paragoni ok . zrozumiałem ze płacić podatki zaczął i ok . tylko dlaczego ten paragon wydał 1 raz a ja dalej płace 20 zł ? jak to nazwać ? to jest oszustwo ? trzeba uczyć ludzi prawa od karania drobnych przestepstw , prezydent czy burmistrz nowego jorku chyba Julianni [ dzulianni ] zaczał karać za wyrzucanie papierku na ulice i new jork stał sie z miasta bezprawia jednym ze spokojniejszych miast USA pod jego rządami .              w polsce jak policja złapała kogoś na radar , to mówili ze sie ukryli i polują nawet na forum tu ktoś napisał ze chodzi o budżet miasta czy panstwa , a nie widział ze to jest złamanie prawa , w krajach skandynawskich nikt by tak nie powiedział ale w polsce tak bo sie ukryli z radarem .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Jak ci nie pasuje to idz do innego.  Gdyby  go nie skubali na socjalne rozpasanie to by nie musiał oszukiwać.

Czy złąmali prawo ? Oczywiscie ze tak - przywłaszczenie korzysci przynakeznych funkcjonariuszowi publicznemu na rzecz osówb prywatnych. Tyle tylko ze  to robia od wielu lat wiec wszystkim pasuje narracja ze prawa nie złamano.  

Oczywiście że ogladam TVPis by w gorących momentach dowiedzieć się jaką narrację ciemnocie podaja. To jest rzeczywistość alternatywna , taka po drugiej stronie lustra.  Było bardzo fajnie bo Kuchcińcki na pysk wyleciał a tylko Tuska pokazywali. O.o 

Ciekawe tylko skoro nic sie nie stało czemu tak nagle wszystkim bez wyjatku forumowym wyznawcom PIS prad odcieło? Aż się zaniepokoiłem czy jakiegoś załamania nerwowego nie przezyli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v