Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dla kogo proste dla tego proste. Jeśli do końca nie wie się czego chce (oprócz utrzymania czy zdobycia władzy) to cóż można służbom zadaniować?
Raz jesteśmy proamerykańscy, na drugi dzień prounijni a przecież coraz wyraźniejszy konflikt interesów unii i USA bo lądowe więzy to współpraca unii z Rosją, Chinami, morskie to wiadomo ze słabnącym wprawdzie ale jeszcze ciągle dominantem. 
Służby działają samopas bo jeszcze stara kadra związana w uwłaszczonym po komunie biznesie ma wsparcie nieformalne, no i nowe Antoniego wychowanki, oni mają więcej kłopotów ze samymi sobą wzajemnie niż z bieżącymi zdarzeniami zewnętrznymi.
dryfujemy a sternik ma rozdwojenie osobowości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Powinien zatem powiedzieć - a poleciałem i co mi zrobicie. Nie poddawać się ani szeregowemu posłu ani samokrytyki nie składać. Konsekwencji za to żadnych to też jak w monarchii prawie. Z tym, że w monarchi wszystko z góry ustalone a w naszym systemie tak nie jest. A może idzie ku temu? Aby brat mógł obok brata być pochowany... Samolot jeno w dupę dostał bo to maszyna na ładnych parę godzin lotu. Tego rozsądku mi w tym brakuje najbardziej albowiem zamówić lot to nie jest piernąć w kij i premedytacja w działaniu oczywista. To właściwie mógł tak dysponować środkami czy nie mógł? Bo już niewiem...

Opublikowano (edytowane)

5 min tv i rzeczywiście wałkowany temat nasuwa tylko jedna myśl.....ci  ludzie są tak małostkowi, że aż przykro słuchać, a do tego bez wyobraźni ....i oni reprezentują kraj, podejmują długofalowe decyzje....bravo.

Zdają sobie sprawę chyba tylko z tego, że rządzą na krótkim dystansie, dlatego wykorzystują to maxymalnie....bez kręgosłupa moralnego...(jedni i drudzy).

Przepychanka na poziomie domowego przedszkola.

Czy oni nie posiadają żadnego prawnego regulaminu, zakresu swych przywilei, wydatków....tylko SAMOPAS...?

Niech go/ich najlepiej r**(nie powinnam pisać tak na forum) za nadużycia wobec podatników i zakończą brukowe osmieszanie siebie na wzajem. Niech pokażą naduzywanie władzy  w imieniu, ale wbrew wyborcom wobec ameryhkańskich roszczeń żydów.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie na krótkim dystansie. tylko krótkiej smyczy. A jak widać tylko jedna rączka trzyma wszystkie końce. Z drugiej jednak strony to Kaczyński jest bardzo podatny na wrzaski ludu. jak ma kogoś rzucić na pożarcie to go rzuci. Tzn np Macierewicza niby rzucił ale jakoś lwy chyba głodne nie były, albo się brzydzą.

Kużwa to ja na przeprowadzkę miałem skrupuły kiedy mi proponowali Stara po kosztach paliwa w jednostce, w końcu i tak nie wziąłem bo mi głupio było. A tu sobie gościu samolot łatwi. A może jego wyloty były pod potrzeby rodziny ustawiane a On tylko przypadkiem korzystał.:lol:

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

To właściwie mógł tak dysponować środkami czy nie mógł? Bo już niewiem...

Ywa tu wyżej o malostkowości co i do tego pasuje.
odpowiem skrótowo bo pogoda i czasu szkoda na...
Każdy się może pomylić. Infrastruktura publiczna komu powinna służyć? Przede wszystkim organom publicznym i tylko im ale z kolei czepianie się że rodzina czy kto tam jeszcze jest oczywiście sluszne ale jakże małostkowe roztrząsanie tego do rangi problemu pierwszej wagi.
Mowię - "dupeńki dali "pan Marszałek" z lekka ale to drobiazg w porównaniu do... oj nie mam czasu
Film "Marsjanie atakują" kończą słowa głuchej babci tetryczki - "nie róbcie tego więcej" - jak nie pomoże? no to wtedy dopiero ... ja wiem? na Marsa? ;) 

Opublikowano

Nooo pewnie że mają.Polecieć do Madrytu albo Toronto zamiast do domciu. Bo do domciu to raczej chyba kierunek Gdańsk?:lol:
Tak się wzorują na Tusku że stwierdzili iż mogą a nawet powinni. 

Opublikowano (edytowane)

Specustawa wobec Westerpllate niby też

Rozmawiałam sobie pare lat wstecz z trenerem  syna, który lubiał historie naszych okolic i naprawdę mnie zainteresował...taki rarytas dla germanofobów....

https://pl.wikipedia.org/wiki/Erich_von_dem_Bach-Zelewski https://pl.wikiquote.org/wiki/Erich_von_dem_Bach-Zelewski

Właściwie zastanawiające czy ten morderca miał polskie korzenie tak jak Hitler żydowskie? Są rózne opracowania, hipotezy na temat Zelewskich?

Kiedyś również poznałam chłopaka i pytam się skąd owe nazwisko takie niezwykłe...jak mi odpowiedział, że jego dziadek był Niemcem...zbladłam z rozczarowania i zaproponowałam  jedną z sióstr  😛

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Premier czy Prezydent.Co dziwnego ze sobie latają gdzie chcą,Dla mnie to normalka, jak bym tez był premierem latał bym gdzie chciał na koszt podatników,taki przywilej bycia na wysokim Stanowisku.

Opublikowano

Samoloty rządowe są dla rządzących , ale czy można brać na pokład kogo przyjdzie do głowy ? To warto wyraźnie określić , bo jak widać niektórzy wyczucia nie mają .

Kuchciński zapłacił ... Czy to nie jest przyznanie się do winy ? Dostając mandat drogowy i przyjmując go , przyznajemy się do winy . Jeśli uważamy że jesteśmy niewinni idziemy do sądu .

Opublikowano

z czego ma niby zaplacic -jesli wedlug jego ostatniego oswiadczenia oszczednosci ma mniejsze niz  wplata na caritas ????  sprawdze w przyszlym oswiadczeniu czy , ile i w jakim banku wzial kredyt

dwa dni w kurwizji pokazywali wypowiedz milosciwie nam panujjacego prezesa z 2011 r ze tusk moze sobie latac gdzie i kiedy chce[o laskawca] a dzisiaj nagle narracja sie zmienila- slonce peru mozna porownac z adrianowym tygodniem w usa gdzie spotkal sie z burmistrzem chicago, gubernatorem stanu illinois i rybakami znad wielkich jezior..

problemem nie sa loty-tylko klamstwa i kombinacje ciagnace sie od kwietnia..

pierwsze ognisko asf na podkarpaciu-az boje sie zapytac kto mogl go zawlec z mazowsza 😛

ogladam teraz info-takie pytanie dla zwolennikow pis-u , nie razi was to ze robia z was glupa ??? honorowa dymisja[cytat] naprawde w to wierzycie ??

• Thanks 1
Opublikowano

Ciemny lud we wszystko uwierzy. Mało tego - jeszcze beda Kuchcińskiego bronić.

Prezes z nerwów miał dziś szczękościsk. Do czego to podobne by ktokolwiek go zmusił do wykopania swojego człowieka. Ani kroku wstecz!

Najfajniejsze jest że Kuchcińskiego wykopali a pokazuja Tuska. No ale trzeba wmówic ludowi że co prawda ten robił to samo co zły Tusk ale tak naprawdę to on jest dobry.  Obstawiam ze jest to w PISie codzienność bo nie wierzę by tylko jeden był taki gamoniowaty  by sie podkładać.  Przez 4 lata chyba ktoś by to zauważył i zwrócił uwagę. 

Coś mi mówi że wszyscy forumowi  wyznawcy PIS będa dziś zbyt zajęci by cokolwiek naPISać

Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał:

problemem nie sa loty-tylko klamstwa i kombinacje ciagnace sie od kwietnia..

dzięki za to czego u mnie zabrakło.

tym razem ja "filip z konopi" bo tak sobie wertuję najnowsze osiągnięcia pop kultury i tak się zastanawiam komu to zadedykować ten teledysk?...

:P 

Opublikowano (edytowane)

Najważniejsze żeby teraz godną odprawę dostał . Tak swoją drogą ciekawe ile dostanie w nagrodę za swoją niekompetencję ? No bo zwalniając się samemu z jakiejś firmy , to chyba na premię liczyć nie można ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

to pop-kultura tego bez pol litra,albo lepiej 0,7 nie zrozumiesz😛

jak wszystko najlepsze w tym kraju zadedykuj go prezesowi😊,

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/janow-podlaski-stadnina-zanotowala-strate-w-2018-roku-zle-warunki-sanitarne/zcd6tb4

ucho prezesa mi to przypomina-ciekawe czy to podpucha czy rzeczywiscie tak to bedzie wygladalo ?? dzisiaj ciagle powtarzaja o asfalcie dla komorowskiego w budzie ruskiej -zapomnieli o asfalcie na ul groblowej  w przecieszynie ????

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=jTZgRj1D0_4

Edytowane przez jacus
Opublikowano

To nie sprzeczka przyjaciółek. To raczej wizyta u spowiednika. 🤣 W zasadzie przysługa dla Kuchcińskiego. Bo ktoś ten bałagan na koniec będzie musiał posprzątać. Stwierdzenia iż postąpił honorowo, bo sam zrezygnował, są o kant dupska rozbić. Jakby jeździł samochodem to miałby czas po drodze spotkać się z obywatelami. Zatrzymałby się na siku na stacji benzynowej, zjadł hot-doga na Orlenie. Popatrzył z okna na "złoty łan żyta falujący na wietrze" ( tu ukłony w stronę Tarasa), zadumał się być może.
A może nawet zadał sobie nagle pytanie. " Co ja tu do k**wy nędzy robię"? 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Jakby jeździł samochodem to miałby czas po drodze spotkać się z obywatelami. Zatrzymałby się na siku na stacji benzynowej, zjadł hot-doga na Orlenie. Popatrzył z okna na "złoty łan żyta falujący na wietrze" ( tu ukłony w stronę Tarasa), zadumał się być może.

...albo i w tym życie wylądował po jakiej kolizji czy w najlepszym wypadku postał w korku ...
Bez obaw, będą jeździć "po ziemi" już niedługo, ale nie po to aby sprawdzić jak jest naprawdę lecz po to aby nas przekonać że wiedzą jak być powinno i oni to zrobią jak ich wybierzemy.

Kukiz to jednak tylko komediant podwórkowy. Z PSL-em się dogadał. Przecież PSL jest bardziej politycznie "gumowe" niż Gowin. 
Oni jeszcze tylko z zaborcami się nie układali ale tylko dlatego ze się historycznie rozminęli.
Na rolniczym portalu bardzo będzie zrozumiałe - szkodnik wielożerny
Psy, koty się zmieniają a pchła ta sama

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bardzo pragnąłbym kiedyś usłyszeć takie tłumaczenie ze strony polityka

" Tak, znam zakres środków dostępnych dla mnie, jako np Marszałka Sejmu, tak w zakresie komunikacji, warunków zakwaterowania oraz zasad korzystania z nich, jednak staram się ograniczać do spraw niezbędnych. Wiem że są dla mnie dostępne i w sytuacji absolutnie wymagającej ich użycia sprzęt i ludzie go obsługujący nie zawiodą."

Albo takie.

"Używałem bo mi wolno, wiem że loty z rodziną dobrze nie wyglądają ale stało się tak i już. Podjąłem decyzję i gotów jestem ponieść jej konsekwencje. Nie zdawałem sobie sprawy że to może wzbudzać tak negatywne emocje. Przepraszam tak podatników jak i tych co musieli wozić moje dupsko."

I na tego drugiego poszedłbym i zagłosował.😃 Serio.

Opublikowano (edytowane)

No pisałem to samo. 
Exmarszałek ma startować w wyborach i jak wykuje jeszcze na pamięć jeśli trafi na poprzedni wpis i będzie recytował gdzie się da..
to jeszcze i wyjdzie na to że trzeba i zagłosować ;) tylko jacus swoje doda - trzeba było tak od razu zanim samo się wydało.

i takie akademickie pytanie - a co by było gdyby się nie wydało?
złodziej swoje dzieci bije nie za to że kradły ale za to że się złapać dały.

Edytowane przez dysydent
powod edycji; zamiana z rasistowskiego na "akademicki"
Opublikowano

mirro - mam wrażenie, że ktoś to czyta z tych co z lotu ptaka na nas patrzą. Napiszę Ci teraz - obyś się nie zdziwił. Teraz, po dymisji, to już niewiem o co chodzi w tej niby aferze.

Opublikowano

Dysydent wiem że pisałeś. Ale to też moje marzenie.😃

Taras teraz to już rozwiązanie autorskie, tantiemy do Dysydenta proszę. Gdyby wystąpili wcześniej z takim tłumaczeniem to nawet mógłbym uwierzyć iż są w stanie spojrzeć komuś w twarz i zaprezentować sensowne stanowisko. Teraz to po ptokach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v