Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pracujecie dla mediów "publicznych" ?
Rzucili temat poboczny a Wy go roztrząsacie chyba już drugą stronę. 
Kurskiemu szacun.
We wiadomościach jeszcze bluzgi Owsiaka puścili no i ten już nieśmiertelny tęczowy temat. Mi to już zbrzydło bo niczego to nie zmienia
to co naprawdę może coś w naszym otoczeniu zmienić o tym tu cicho.
lepiej może zróbmy zrzutę 
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemal-caly-senat-usa-podpisal-list-w-sprawie-restytucji-mienia-ofiar-holocaustu-w/h4jk0vc
ta historia będzie miała bardzo daleko sięgające w przyszłość skutki bo za daleko już zaszła i zbyt została nagłośniona

i jest zastanawiające czy senatorowie USA to polityczni ignoranci czy może  zależy im na uszczupleniu PiS-owi elektoratu po ostatnim głosowaniu nad projektem ustawy Kukizowców
nie mogli wytrzymać na po wyborach?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

E. Owsiak "tradycyjnie" już te bluzgi - z Bukartykiem, albo lepiej, przy okazji. Roman nawet nie raczył jakoś prawdziwie tego zacytować. Dysydencie, dlatego właśnie Roman miał napisać kilka słów od siebie. Zatem czy to Open Air czy PolRock czy inni "bikiniarze" niech sobie wędrują przez Polskę do Gdańska, Kostrzyna czy Częstochowy za głosem własnej duszy. Trochę zmiana tonu w tych Stanach albowiem mowa o żywych. Oczywiście mam na myśli jedynie wydźwięk lub lepiej - marketing zdarzenia albowiem same zapisy dotyczą mienia bez następcy. Uważam, że jest coraz gorzej. Co tam jeszcze Polska będzie musiała kupić w Juesej aby szantaż się zakończył?

Opublikowano (edytowane)

Błyskotliwa riposta zwłaszcza zestawiona z nickiem 
kiedy link mi się otworzył jakbym usłyszał filmowego Onufrego.
śmiać się lajkiem nie wypada bo zwierzakowi bida jakaś się stała ale taka fajna perełka (jak dla mnie) dowcipu na ranek.

To że Amerykanie chcą sprzedać z zyskiem to cóż Im mieć za złe? To że potrafią wiązać fakty aby "wyjść na swoje"...
była kiedyś sprzedaż wiązana. chcesz kupić potrzebny ci młotek to musisz dobrać np pluszowego misia
mamy teraz przykład "przyjaźni wiązanej" ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Naparzają przed wyborami naszych. Czyli przygotowują grunt pod wrześniową wizytę Trumpa. Jak będzie po ich myśli to pogłaszczą po główce i karzą kupić więcej gazu. Jak nie pomyśli to nie pogłaszczą i tez karzą kupić.🤣 Przy okazji nasi pewnie zgłoszą się na ochotnika do misji, bo Niemcy kazali USA spadać na drzewo. 
Tu nie ma żadnej przyjaźni, bo nie może być o takiej mowy. Aaaa żeby nie było że nie mówiłem. W sprawie F16 tez zrobili naszych w baloooona. Okazało się że Block 52, to jednak w rozumieniu naszym i ich dwie różne sprawy.  Problem może nie duży ale stawia pod znakiem zapytania możliwość współpracy z F35. Czyli im głębiej się pogrzebie tym większy smród. 

Opublikowano
17 godzin temu, Roman176 napisał:

a mnie nie denerwuje tylko po tą są imprezy i ochrona ...   separowania patologi ....  a teraz tak z mojej strony wygląda to tak ja się nie boje nikogo .. mam prace ktra mnie testuje i muszę ciężko ćwiczyć mieć wysoką sprawność mnie jako matka byś nie bała się mnie pościć ... a teraz druga strona medalu twoja moja córka wskakuje do błota i sie dobrze bawi a jacyś patologia spodoba się siłą do błota obmacują i gwałcą  ?, 82 przestępstwa usiłowanie zgwałcenia 2/5 gwałtów ok 2 do 5 zgonów   ładne statystyki jak na imprezę 

18 do 40 latków udar ?

ciekawe czy po niedzielnej mysz też mają takie statystyki 

Nigdy nie spotkałam się tam z agresją. Wręcz przeciwnie młodzież jest szczęśliwa, uśmiechnięta, pozytywnie nastawiona wobec siebie. Wydurniają się, zaczepiają robiąc z siebie komediantów zadziwiając inwencją twórczą. Zabawa pod natryskami wokół których powstała kałuża i ktoś pośliznął się, inny zaczął śmiać się z niego, więc jeden drugiego zaczął chlapać, wciągać i stwierdzili nagle, że fajna ślizgawica.... po prostu dzieciaki zapragnęły taplać się jak świnki/zażywać kuracji błotnej. Widziałam  jak operatora kamery wciągnęli w błoto ze sprzętem, pewnie zasłużyło mu się, jako że dziennikarze od zawze szukali sensacji... jednakże na jego twarzy również był uśmiech, Gapie czekali, aż  ktoś ich wciągnie. Jak można gwałcić w błocie? Jest tak ślisko, że jeden na drugiego wpada, cieszą się dotykaniem.

Kilka lat temu jak sprawdzałam na oficjalnej stronie, to stworzyli sektory płatne i chronione np. dla rodzin z dziećmi+ plac zabaw, z miejscem na auto oraz możliwością wcześniejszej rezerwacji...

A w społeczeństwie nie słszysz o patologi, o naprawdę makabrycznych zdarzeniach, jest ich o wiele więcej....

Nie żal mi zgonów ludzi, którzy na własne życzenie naćpają się/zapijają....niech będą przestrogą! Takie festiwale również pewnie przyciągają mędy okoliczne....Owszem kradną buty spod namiotu, śpiwory....

Z 2 lata temu pierwszy brat był z rodziną i psem nad jeziorem pod namiotem i jakimś naćpanym małolatom zaczął przeszkadzać pies, po pewnym czasie ich dziewczyny przyszły ostrzec brata, żeby wynieśli się lepiej, bo tamci mają złe zamiary, więc szybko spakowali się.

Mnie i kuzynkę dawno temu  na Helu w drodze na plaże napadło dwóch małolatów i zabrało pieniędzę.

Nie znasz dnia ani godziny,.... co ma byc to będzie...  

Kiedy dziecko bedzie dorosłe to jak moge mu zabronić być samodzielnym?

Opublikowano (edytowane)

Ywa, Romanowi w TVPis powiedzieli że ten festiwal to zło, zgony, gwałty, patologia, złodzieje LGBT i pryszczate dziewczyny  a pewnie tez postkomuna, żydzi ruscy agenci i liberałowie. 

Roman, jak ty się nikogo nie boisz to brak ci podstawowej cechy każdego gatunku bardziej ogarniętego od meduzy - instynktu samozachowawczego.

Co do amerykanów -  od zawsze pisałem że postepowanie Trumpa można podsumowac- Kocham was krowy moje , bo was doje. Zakochaliśmy się w nich bez pamieci więc wiedzą że zrobimy co zechca. Pokazali marchewkę a teraz przyłożą kijem. 

We wrześniu Trump palnie przemowe o najbardziej bohaterskim narodzie na swiecie, najwyższym poświećeniu, nieustajacej przyjaźni między nami itp. Miedzy wierszami postraszy Rosją, i imigrantami i podsunie odpowiednie papiery do podpisania. W polityce nie ma przyjaźni tylko interesy 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Ywa, Romanowi w TVPis powiedzieli że ten festiwal to zło, zgony, gwałty, patologia, złodzieje LGBT i pryszczate dziewczyny  a pewnie tez postkomuna, żydzi ruscy agenci i liberałowie. 

Ulman nie do końca wiem o co chodziło Romanowi ale podejrzewam że po głowie chodziło mu określenie " k**wy, punki, terroryści.":lol:

Opublikowano
42 minuty temu, mirro napisał:

Ulman nie do końca wiem o co chodziło Romanowi ale podejrzewam że po głowie chodziło mu określenie " k**wy, punki, terroryści.":lol:

Oj tam od razu po głowie. Po prostu powtarza za propaganda.

Sprawa Kuchcińskiego nabiera rumieńców a on sam coraz bledszy.  Już się sprawy prostowały a tu znowu się nie zgadza. Papiery zgineły. w sumie to nie wiadomo kto, czym i ile dokładnie razy latał ..... , no ale przecież oni sa wiarygodni 

Opublikowano

wybory 13-w tym przypadku pinokio nie klamal-juz dawno podal date.... trzeba skrocic kampanie wyborcza bo jest zla, nastepnym razem zabronic w ogole kampanii a po kolejnych wyborach -zlikwidowac wybory-po co rozgrzewac atmosfere,wprowadzac niepotrzebne podzialy w spoleczenstwie?? po co komu wybory ?? cos wam to przypomina ??? mi tez .................

zmarl brunon kwiecien. 

nie moje klimaty ale tez pamietam😛, pare lat za mlody jestem.

Opublikowano
6 godzin temu, Ywa napisał:

Nigdy nie spotkałam się tam z agresją. Wręcz przeciwnie młodzież jest szczęśliwa, uśmiechnięta, pozytywnie nastawiona wobec siebie. Wydurniają się, zaczepiają robiąc z siebie komediantów zadziwiając inwencją twórczą. Zabawa pod natryskami wokół których powstała kałuża i ktoś pośliznął się, inny zaczął śmiać się z niego, więc jeden drugiego zaczął chlapać, wciągać i stwierdzili nagle, że fajna ślizgawica.... po prostu dzieciaki zapragnęły taplać się jak świnki/zażywać kuracji błotnej. Widziałam  jak operatora kamery wciągnęli w błoto ze sprzętem, pewnie zasłużyło mu się, jako że dziennikarze od zawze szukali sensacji... jednakże na jego twarzy również był uśmiech, Gapie czekali, aż  ktoś ich wciągnie. Jak można gwałcić w błocie? Jest tak ślisko, że jeden na drugiego wpada, cieszą się dotykaniem.

Kilka lat temu jak sprawdzałam na oficjalnej stronie, to stworzyli sektory płatne i chronione np. dla rodzin z dziećmi+ plac zabaw, z miejscem na auto oraz możliwością wcześniejszej rezerwacji...

A w społeczeństwie nie słszysz o patologi, o naprawdę makabrycznych zdarzeniach, jest ich o wiele więcej....

Nie żal mi zgonów ludzi, którzy na własne życzenie naćpają się/zapijają....niech będą przestrogą! Takie festiwale również pewnie przyciągają mędy okoliczne....Owszem kradną buty spod namiotu, śpiwory....

Z 2 lata temu pierwszy brat był z rodziną i psem nad jeziorem pod namiotem i jakimś naćpanym małolatom zaczął przeszkadzać pies, po pewnym czasie ich dziewczyny przyszły ostrzec brata, żeby wynieśli się lepiej, bo tamci mają złe zamiary, więc szybko spakowali się.

Mnie i kuzynkę dawno temu  na Helu w drodze na plaże napadło dwóch małolatów i zabrało pieniędzę.

Nie znasz dnia ani godziny,.... co ma byc to będzie...  

Kiedy dziecko będzie dorosłe to jak moge mu zabronić być samodzielnym?

widzisz to fajnie ze na ciebie chociaż zrobiło wrażenie spodobało ci się bo po to są imprezy zeby było fajnie i bezpiecznie ...chodz co roku bardzo się statystyki poprawiają na lepsze, przykładem jest ten rok ... mnie porostu nie podoba się dlaczego hmmm fanem jestem muzyki elektronicznej dlatego mam uprzedzenia dla panków ... 

z drugiej strony wielkie obrzydzenie po rege festiwal tam to tym ludziom naprawdę się należny w ryj bo to jest w mieście na rynku 3 dni zaczepiane matki z dzieckiem wózeczku zeby dała trochę kasy starsze osoby itp co dla mnie jest nie dopuszczalne ...

zgadzam się z tym co napisałaś 

Dnia 5.08.2019 o 07:58, Ulman napisał:

Jak zwykle nie rozumiesz istoty takich festiwali . Masa ludzi przyjeżdża tam by się zresetować, na kilka dni zupełnie odciąć od świata.

restartują to się ludzie pracujący z monotoniom jak robisz od poniedziałku do piątku stawanie rano jak co dzień co poniedziałek ... a ty z czego się restartujesz codziennego hejtowania na forum od rana do wieczora ??

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Roman176 napisał:

restartują to się ludzie pracujący z monotoniom jak robisz od poniedziałku do piątku stawanie rano jak co dzień co poniedziałek ... a ty z czego się restartujesz codziennego hejtowania na forum od rana do wieczora ??

monotoniom............jak mozna z tobą  dyskutować jak resetowanie  i restartowanie ci się myli? Ty byś się mógł zresetować bo jak dla mnie to ci się dawno system zawiesił.

Myslisz że tylko robol od młota oderwany może mieć potrzebę jakiejś odmiany?  A lekarz, rolnik, architekt czy taksówkarz juz  nie?  A może partia na ten temat jakies rozporzadzenie wydała? Ty się Roman najlepiej byś nadawał na estetykę Boys, Martyniuka i festiwalu muzyki tanecznej w Kelcach. Tam by ci się podobało.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

monotoniom............jak mozna z tobą  dyskutować jak resetowanie  i restartowanie ci się myli? Ty byś się mógł zresetować bo jak dla mnie to ci się dawno system zawiesił.

porostu jak można się resetować ciągle siedzą dz w domu ?  obal flaszkę i tak nie musisz rano wstawać reset jak ulał 

9 minut temu, Ulman napisał:

Myslisz że tylko robol od młota oderwany może mieć potrzebę jakiejś odmiany?  A lekarz, rolnik, architekt czy taksówkarz juz  nie?

a socjalista siedzący też ?

10 minut temu, Ulman napisał:

Ty się Roman najlepiej byś nadawał na estetykę Boys, Martyniuka i festiwalu muzyki tanecznej w Kelcach. Tam by ci się podobało.

a kiedy jest w Kielcach ? sprawdzę 

• Like 1
Opublikowano

Myslisz że każdy tak jak ty flachę wali na wieczór? 

Roman, co to według ciebie jest resetowanie się? Tobie się chyba faktycznie  zawiesiły funkcje poznawcze. 

Opublikowano

Tak w kwestii formalnej. Co to jest flaszka na łeb? Czy halba tam.. Reset jest dopiero przy odcince. No i pisanie negatywnie o miejscu tylko dlatego, że dojazd był uciążliwy to trochę przesada - nie uważasz Roman?

Opublikowano

Restart, reset a może nawet i research tu potrzebny.🤣

Ja chyba jednak nie zrozumiałem Romana. Myślałem że jemu każdy festiwal, koncert i inne zbiegowisko przeszkadza. A jemu tylko ten konkretny Owsiaka. No ale skoro Armina van Burena lubi, to chyba jeszcze nie jest z nim tak źle. .

• Like 1
Opublikowano

Owsiaka przeszkadza najbardziej bo on PISowskiej propagandzie wadzi jak mało kto. Opluwają go jak tylko mogą od 4 lat, a WOŚP co rok więcej zbiera i festiwal ma się bardzo dobrze. 

Opublikowano (edytowane)

Na tym festiwalu jest tak dużo atrakcji (np. skok z dźwigu, joga), iż nie da się być jednocześnie we wszystkich miejscacyh naraz, człowiek jest wymęczony, zakurzony samym obejsciem małej części wówczas myśli tylko o jedzeniu...miasto jest daleko...na szczęście specjalnie postawili na tą okazję w Kostrzynie lidl, ale odechciewa sie stanie w kilkudziesieciometrowej kolejce, aby w ogóle ochrona wpuściła cię do wnetrza marketu. 

Z planu  na ulotkach mozna dowiedzieć się gdzie, na jakiej scenie, w który dzień, o której godzinie odbywaja się  koncerty (naj)lepszych, zagranicznych zespołów, najczęściej w nocy, kiedy człowiek był wyczerpany po całym dniu i już niczego się nie chce a idzie się na siłę pod tą daną scene albo spać.

Wiodąca partia nie pała sympatią z oczywistych powodów, ponieważ na ASP festiwalu zapraszane są znane osoby kultury i in., np. Olejnik, Wojewódzki, Buzek, Wałęsa itp. a młodzież ma tam okazje posłuchać wykładów więc pewnie może być indoktrynowana zatem to młodzież całkowicie zepsuta, prawda?

A dziennikarze zbierający materiał tak naprawdę sami dobrze się bawią...nawet  spotka się ksiądza  gdzies leżącego między namiotami (a może po prostu ktoś przebrany za niego czy zakonnice)

Mnie interesowała tam m.in. kultura dalekiego wschodu...indie...spektakle, sztuki walki, wykłady...ich egzotyka (ludzie) oraz pyszne jedzenie.

http://www.vivakultura.pl/pokojowa-wioska-kryszny/

Zadarzały się pary, które zapraszały na festiwal swoje rodziny i zawierałyh na scenie związek małżeński to była nie lada atrakcja dla wszystkich.

Przed chwilą po wizycie mojej insyminatorki (weterynarz) z koszulką wosp kostrzyn dowiedziałam się, że była tgeraz na festiwalu, 7 raz,...więc za rok może razem pojedziemy:P 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

pada deszcz a chwilami nawet leje,jak przestanie -talerzowa i w pole-wczoraj mialem dozynki wiec trzeba troche poszalec😛,tylko obiad skoncze gotowac i w pole

bylem na trzydniowym festliwalu indyjskim ktory organizowala ta fundacja- z nudow bo bylo zimno i brzydki, mimo tego a moze dla tego jakiegos przesadnego zainteresowania turystow nie widzialem, na przedstawieniach spokojnie mozna bylo sobie usiasc, na zakonczenie z polakow zostalo nas z 10 osob i troche wiecej niemcow, reszta uciekla do pensjonatow-ja jestem nauczony na polu wiec wiatr, zimno i pare minut deszczu nie przeszkadza. na koniec rozdawali sari- niewiele zeszlo-chopom nie dawali😛, jakos filozofia wschodu mnie nie pociaga, zreszta krisznowcy w krakowie pojawili sie juz w latach 80,

gdy ktos powtarza hare kriszna to postepowy liberal a jak ojcze nasz to zacofany klerykal........

po 2010 pisowcy powinni unikac samolotow a okazuje sie ze bardzo je lubili-te darmowe to nawet za bardzo.-pokora ??umiar?? ojczyzne dojna racz nam dac panie...........

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/loty-marszalka-kuchcinskiego-zabieral-na-poklad-samolotu-politykow-pis/8h5ms7c

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v