Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed błędami rodzicielskimi nie da się w pełni uchronić....do każdego podejść trzeba indywidualnie, każdy jest idywiduum.

Z drugiej strony patrząc błędem jest mimowolne faworyzowanie jednego syna w zadawaniu pracy....drugi, bo młodszy czuje się odrzucony więc szuka starszych kolegów.

Na przykładzie brata to trochę obawiam się tej zawodówki (choć znam wiele pozytywnych przykładów).

W zawodówce dostaje się pierwsze pieniądze....więc zachciało mu się od razu na głęboką wodę pracować na pełen etat i naukę miał gdzieś. Jako 20 latek miał satysfakcje zarabiając 5-6 tys. Jednakże jako materialista chciał więcej...wpadł w piramidę finansową, polega ona mniej więcej na tym, że inwestujesz, natępnie szukasz naiwniaków, którzy będą na ciebie pracować, po to żeby samemu nie pracować/ być kierownikiem a kasa ma niby płynąć według sekciarskiej grupy. 

Nie można było mu przemówić do rozsądku, musiął sam do tego dojść sięgając dna. Matka niekonsekwentna, bo ostrzegała, że jak wpadnie w coś złego to won. Toteż z podkulonym ogonem wrócił, bo kto inny jak nie rodzina bedzie spłacać długi. Odbił się od dna wrócił do poprzedniej pracy i awansował.

Za to ma wybitny dar ładowania się w tarapaty. Ostatnio w delegacji w Olsztynie poszedł sobie z kolegą na dyskotekę....żle spojrzał na ochroniarza....no niewiem co musiał zrobić, bo od 5 tak mu się oberwało, że wylądował w szpitalu ze wstrząśnieniem.... portfel stracił.

Uważałam zawsze, że właśnie na dyskotekach  największa jest patologia i trzeba omijać szerokim łukiem....:P

Opublikowano
3 godziny temu, Ywa napisał:

Uważałam zawsze, że właśnie na dyskotekach  największa jest patologia i trzeba omijać szerokim łukiem...

dla tego bardzo szybko z tego "show buisnesu" się wycofałem bo to rzeczywiście prawda.
Remizy to były niemal większe prywatki i całkiem inny klimat z resztą za każdym razem inny a masówki współczesne to żywioł gdzie rzeczywiście największe śmiecie ściąga i wielu chciało by swoje pokątne interesa przy okazji kręcić.

Opublikowano

A ja mam takie grosze. Wstrząs mózgu od szybkiego kopniaka jest możliwy albo od dobrego trafienia z bańki lub np upadku po walnięciu w żuchwę albo podcięciu przy pościgu. Portfel zabiera się także nie dla kasy a dla tego by wiedzieć z kim się ma do czynienia. Taki odruch... Iwa to nie musiało być pięciu. A to prawda istotnie porównując dyskoteki z festiwalami. Festiwal skupia ludzi w grupy a na dyskotekę idzie się samemu do ciemnej jaskini zamaskowanej hałasem i światłem. Prędzej doznasz uszczerbku w dyskotece a na festiwalu pomocy od obcych ludzi. Czy na woodstokach nie było Policji? Była od zawsze w cywilu i łowiła handlarzy Roman. Jest także służba festiwalowa. Tyś tam nigdy nie był - tak uważam.

Opublikowano

Roman niech najpierw pojedzie na takie ugrzecznione coś. Oto flagowy przykład "lewackiego " festiwalu gdzie o tęczę nietrudno. I to gdzie? Ano w Rumunii.:)

Opublikowano

Dziś po odczytaniu oświadczenia dał dyla i nie chciał odpowiadać na żadne pytania. Ale coś z brzmienia głosu chyba nietęgo, ten teges. Może Prezes mu infamią zagroził?

Opublikowano

Ja obstawiam że prezes im nie powiedział żeby rodziny na krzywy ryj nie zabierać i myśleli że to dozwolone. Jarosław  nie ma rodziny więc mu nie przyszło do głowy takie nadużycie. 

Tak patrząc na to z boku to mamy straszne dziadostwo w całej klasie politycznej. 80% to kompletne dziady i gołodupce. Wiekszość elektoratu ma nabite do głowy od komuny  że jak coś ma to już z założenie jest podejzany. Dziadostwo jest dla nich synonimem uczciwości więc wybieraja takich golasów którzy przez całe zycie  do niczego nie doszli. Potem  wybrańcy  nami rządzą i jeszcze bardziej utrwalają ten etos uczciwego gołodupca w polityce.

Opublikowano

28 + 15 = ile by to w osmiorniczkach wyszlo😛 ???? pokora,umiar- pamietacie brozke........

w kurwizji nie pokazali- zycie dopisalo dzisiaj ciag dalszy ostatnich rozmow o krakowskich kibolach

rano przed jednym z centorow handlowych policja i antyterrorysci zatrzymali 22 islamskich terrorystow, ktorzy przyjechali do krakowa wprowadzac szariat w wersji kaukaskiej, jak to w krakowie mieli maczety i sprezynowce a ze to gorale to i jakies obrzyny czy inne kalasznikowy tez sie znalazly-mieli duzo szczescia bo ich ktos sypnal i spotkali sie tylko z psami a nie kibolami cracovii- zamiast wachac asfalt to wachaliby kwiatki od spodu..przyroda nie znosi prozni- policja zlikwidowala gang "psow" zwanych z polska sharks-ami[znaczy kiboli wisly] i w ich miejsce w handlu narkotykami i zbieraniem haraczu od nielegalnie handlujacymi obcokrajowcami na bazarach probowali wejsc czeczency i ormianie.

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Jak zwykle nie rozumiesz istoty takich festiwali . Masa ludzi przyjeżdża tam by się zresetować, na kilka dni zupełnie odciąć od świata. Robią co chcą. Nie oceniają ale tez. nie chca być oceniani wiec zapewne tak pryszczata łaska ma w nosie takich Romanow i robi na co ma ochotę bo duża cześć uczestników festiwalu jej oceniać nie będzie a resztę ma gdzieś. Jak potrzebujesz doznań estetycznych to idź na Martyniuka

wtf ??? twoja jedyna impreza w życiu to była remiza i dożynki . No tak bo zabawa we blocie swiadczy o tym ze ktos jest rozrywkowy...

dla mnie same obracanie karetek i kładów sanitariuszy z ćpunami ?? to jest res set ?? przerażenie 

3 godziny temu, mirro napisał:

Roman niech najpierw pojedzie na takie ugrzecznione coś. Oto flagowy przykład "lewackiego " festiwalu gdzie o tęczę nietrudno. I to gdzie? Ano w Rumunii.:)

to lewacka z tęczą Armina błahhhhhhhhhhhaaaaaaaa miruś daj już spokój 

• Like 1
Opublikowano

Tak, tak Roman. Wszystko przez festiwal. Skąd wiesz, że to nie był udar? Tak samo jak pryszcze to napewno od amfetaminy... Zatem od dziś, gdy starszą Panią z kościoła wynoszą to nabrała się guzików. Tam jest Roman ćwierć baniaka głów. Gdyby było jak piszesz to pkp musiałaby podstawić pociągi - ambulansy. Ale tak. Zdarzają się naćpane jednostki, złodziejstwo i rzyganie po alkoholu. Co do tego ostatniego to i na pielgrzymkach do Częstochowy się zdarza.

Opublikowano
14 godzin temu, Ywa napisał:

Roman denerwuje mnie wkładanie wszystkich do jednego wora .......towarzystwo trzeba umieć sobie dobrać, a patologie omijać, czyli ćpunów .

Ja jeździłam w innym celu niż przytoczonym przez Ciebie poniżej. I większość podejżewam również...a propaganda/dziennikarze lubią pokazywać wszystko co najgorsze....mnie to nie rusza.Tak samo mi, jak i Tobie wiele rzeczy nie podobało się, tym bardziej jestem wdzięczna, że zobaczyłam to na własne oczy (ciekawość poznawania uczy), ale nie uciekałam, przebywałam w zupełnie odmiennym, spokojniejszym, pozytywnym miejscu. I dlatego powracałam tam kilkaktrotnie. I chciałabym wybrać się jeszcze kiedyś....mam nadzieje, że ten festiwal zawsze bedzię.

a mnie nie denerwuje tylko po tą są imprezy i ochrona ...   separowania patologi ....  a teraz tak z mojej strony wygląda to tak ja się nie boje nikogo .. mam prace ktra mnie testuje i muszę ciężko ćwiczyć mieć wysoką sprawność mnie jako matka byś nie bała się mnie pościć ... a teraz druga strona medalu twoja moja córka wskakuje do błota i sie dobrze bawi a jacyś patologia spodoba się siłą do błota obmacują i gwałcą  ?, 82 przestępstwa usiłowanie zgwałcenia 2/5 gwałtów ok 2 do 5 zgonów   ładne statystyki jak na imprezę 

8 minut temu, DTaras napisał:

Tak, tak Roman. Wszystko przez festiwal. Skąd wiesz, że to nie był udar?

18 do 40 latków udar ?

9 minut temu, DTaras napisał:

Zatem od dziś, gdy starszą Panią z kościoła wynoszą to nabrała się guzików. Tam jest Roman ćwierć baniaka głów. Gdyby było jak piszesz to pkp musiałaby podstawić pociągi - ambulansy. Ale tak. Zdarzają się naćpane jednostki, złodziejstwo i rzyganie po alkoholu. Co do tego ostatniego to i na pielgrzymkach do Częstochowy się zdarza.

ciekawe czy po niedzielnej mysz też mają takie statystyki 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

YT uważałem za totalny śmietnik gdzie trafia wszystko co tylko komu przyjdzie do głowy a nie chce za to autorskich tantiem i to dodawało swoistego uroku dla tego szamba gdzie wszystkie ścieki się mieszają a każdy wyławia dla siebie co go interesuje. 
Wystarczy kliknąć zakładkę "na czasie" aby przekonać się jaka to pospólna szmira a tu patrz
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wrealu24-tv-usuniety-z-youtube-za-mowe-nienawisci-marcin-rola-zyjemy-w-czasach-pelzajacego-totalitaryzmu

utracił ten "kanał" w moich oczach wiele ze swej wiarygodności.
Nie żebym płakał akurat po tym "wrealu24" bo oni sobie dadzą radę jeśli są naprawdę coś warci a jeśli nie to tym lepiej
nie oglądałem i nie wiem a teraz z czystej ciekawości wyszukałem ich autorski portal czyli okazało się to wszystko nawet rodzajem reklamy.
Szybciej niz mi się wydawało internet zamieni się w reklamowy supermarket bo co to za wiarygodność tresci jesli kto inny je dla mnie selekcjonuje?

Ludzie umierają wszędzie
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-08-05/grozny-wypadek-belgijskiego-kolarza-na-trasie-tour-de-polonge/

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

kufa! Słoneczny, cieplny, odwodnienie. Roman do diaska! Gdybyś wziął dajmy ten tysiąc kościołów w to może zdarzyć się taka niedziela, że i dwa zgony będą. A niedziel 52 w roku. Napisz może także poradnik jak te psy mają wykrywać gwałcicieli. Idę o zakład, że jeden piątek w dyskotekach w okresie letnim bije tę statystykę na głowę.

Opublikowano

kufa gdzie porównujesz do kościoła ! to nie impreza morze pogadajmy o sanrise festiwal albo chodzby o tym co miruś wkleił tam niema próby gwałtów pobić śmiertelnych itp

bo za bezpieczeństwo imprezy organizator odpowiada  !!!

• Like 1
Opublikowano

Każda menda teraz do Kościoła się przypierdala . Pedały za to celebryty u takich , Popaprane czasy nastały . Tak z boku patrząc , to większość to zboczeńce , bo tylko pederastów ciągle słychać .

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

nacpali sie czy pinokio w sosie wlasnym im zaszkodzil ?? 60 osob na 6 tys to naprawde niewiele.......

https://natemat.pl/280707,zlot-30-lecia-zhr-z-morawieckim-wielu-harcerzy-zaslablo-podczas-apelu

roman -zmien prace bo ta naprawde ci szkodzi na glowe podobnie jak dziesiatkom tysiecy twoich kolegow,.

zginą ktoś było 80 prób gwałtów ile śmiertelnych ??? pobić ??

twoja głowa tego nie-przerabia ??

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

parafia sw katarzyny, czechowice -dziedzice, kilka lat temu, po wieczornej sobotniej-czyli juz niedzielnej mszy -brat ojca wychodzi z kosciola i na alejce umiera[swoje lata juz mial] niedziela rano -na mszy umiera kobieta- tak mi sie przypomnialo.

romus-debilu skad masz takie dane ?? jeden polglowek ze slaska ,taki jak ty zglosil nawet podlozenie bomby. polglowku nabij sobie w koncu ten kifof zeby ci na glowe nie spadal bo dlugo nie pociagniesz

http://www.lubuska.policja.gov.pl/go/serwis-informacyjny/aktualnosci/30442,Policyjny-raport-ze-zdarzen-na-XXV-PolandRock-Festival.html

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

2017 2016 2015 

Zgon : 2 sierpnia 2019 roku o godz. 16.15

Zgon na terenie festiwalu: 1 sierpnia 2019 roku 

według mojego ok 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

82 przestępstwa usiłowanie zgwałcenia 2/5 gwałtów ok 2 do 5 zgonów 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

zetor - przeczytaj sobie wyżej o co chodziło z kościołem. Będąc w Toruniu pomagałem sanitariuszowi dostojną Panią cucić i postawiłem takie zdarzenie w kontrze do quadów jeżdżących z pomocą. Roman twierdził, że to z powodu prochów jedynie na podstawie tego, że (rzekomo) widział quady. Zatem gdy dwóch facetów prowadzi babkę z kościoła do karetki można identyczny wniisek wyciągnąć. Nic nie miałem do kościoła. Samiście wpadli w dziwną zbieżność. Roman - chciałbym poznać w konkretach co masz do zarzucenia festiwalowi. Samo określenie próba zgwałcenia posiada wewnątrz przesłanie, że jednak ktoś czuwa. A zatem do konkretów.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Roman twierdził, że to z powodu prochów jedynie na podstawie tego, że (rzekomo) widział quady. Zatem gdy dwóch facetów prowadzi babkę z kościoła do karetki można identyczny wniisek wyciągnąć. Nic nie miałem do kościoła. Samiście wpadli w dziwną zbieżność.

jacuś już podał statystyki  narkotyki śmierć przyczyny 

• Like 1
Opublikowano

Przepierdzielił jeden facet z amfetaminą, dość przypadkowy gość. Zmarł we własnym namiocie. Drugi niewiadomo - facet ponad 50 lat. Tak się zastanawiam skąd ten szpaler z psami wziąłeś bo przy tego typu akcji zwierze musi być skupione. Raczej celnicy mają tak szkolone psy ... Ale to inny temat Dajemy dwie sztuki do ok 200 tys. Jaka to część, nomen omen, promila?

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Roman - chciałbym poznać w konkretach co masz do zarzucenia festiwalowi. Samo określenie próba zgwałcenia posiada wewnątrz przesłanie, że jednak ktoś czuwa. A zatem do konkretów.

ano już czerwona zaraza oburzenia tak konsekwencje tak ???

owsiak ?? k**wy pisowskie itp ???  cisza ?? 

zagalopował hahahaha 

3 minuty temu, DTaras napisał:

Przepierdzielił jeden facet z amfetaminą, dość przypadkowy gość. Zmarł we własnym namiocie. Drugi niewiadomo - facet ponad 50 lat. Tak się zastanawiam skąd ten szpaler z psami wziąłeś bo przy tego typu akcji zwierze musi być skupione. Raczej celnicy mają tak szkolone psy ... Ale to inny temat Dajemy dwie sztuki do ok 200 tys. Jaka to część, nomen omen, promila?

Kolejny trup na Pol'and'Rock. Większość przestępstw na festiwalu to narkotyki

https://www.salon24.pl/newsroom/974633,kolejny-trup-na-pol-and-rock-wiekszosc-przestepstw-na-festiwalu-to-narkotyki

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v