Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Korea Północna?

a co? chcesz od nich czerpać wzorce?
oni się powoli zaczęli reformować w kierunku wolnego rynku co wcale nie na rękę ani Japończykom ani Chinom a Amerykanie jeszcze nie wiedzą co o tym myśleć. To est twor utrzymywany sztucznie zarówno od środka jak i z zewnątrz i tam prawa ekonomii przegrywały z ideologią i otoczeniem zewnetrznym bo i Rosja jest zainteresowana utrzymaniem tam takiej bomby z bardzo czułym zapalnikiem.

oczywiście północnokoreańska wolnorynkowość relatywnie do ich realiów  bo do wolnego rynku w pełnym tego słowa znaczeniu to tam jak do lotu załogowego na Plutona.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

znam kilku byłych ormowców i co najmnej jednego zomowca ktorzy są w PiSie
i lepiej żebym nie musiał tego udowadniać.

a ja znam wysoko postawionych i w rodzinie dalszej to ludzie wysoko oddani platformie ...  a przy wódce się śpiewa z nimi aby dobrze bawić trzeba jednego zabić .....itp 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, zetorki12 napisał:

A jak jest według @Romka ?

moja nie, Pawlaka i milera w programie premierzy i prezydenci ... na te słowa Komor zaczął pluć w programie i program przerwali reklamą co go tak zdenerwowało ?? 

@Ulman zapytaj tego gościa dostał w prezecie studia od komuny za ze cienki bolek z jego rodziny to musiało im wystarczyć 

10 minut temu, zetorki12 napisał:

Fajną masz rodzinę .

ja żonę wybrałem nie rodzinę 

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
Opublikowano

Ktoś przetłumaczy ? Romek , spróbuj kiedyś na trzeźwo napisać .

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

czyli okrągły stół jeśli twierdził że komunizm zbankrutował to akurat w tym przypadku miał rację bo to obiektywna prawda.

Rok Państwo
Polska Francja Grecja Hiszpania Portugalia
1950 2447 5186 1915 2189 2086
1960 3215 7398 3146 3072 2956
1970 4428 11 410 6211 6319 5473
1978 6111 14 240 8695 9023 7340
1980 5740 14 766 8971 9203 8044
1982 5288 15 132 8879 9293 8280
1989 5684 17 300 10 111 11 582 10 372

taka prawda ze mieliśmy najniższy dług w europie a my zbankrutowaliśmy ? 

6 minut temu, zetorki12 napisał:

Ktoś przetłumaczy ? Romek , spróbuj kiedyś na trzeźwo napisać

a co ci mam przetłumaczyć ?

• Like 1
Opublikowano

Widzisz Romuś . To nie wysokość długu prowadzi do plajty , a bardziej inwestycje które zysku nie dają

Ty może nie tłumacz sam siebie .

Opublikowano

Dopiero o planie marshalla pisałeś to teraz o co Ci chodzi? Jak to powiązać dług kraju na zewnątrz z niewydolnością wewnątrz? Dlaczego Świdnik potem Śląsk a następnie stocznie tak się wkur..ły?

Opublikowano
9 minut temu, zetorki12 napisał:

Widzisz Romuś . To nie wysokość długu prowadzi do plajty , a bardziej inwestycje które zysku nie dają

Ty może nie tłumacz sam siebie .

czyli dzisiaj mamy dług większy o 100 razy do jest dobrze ??

• Like 1
Opublikowano

On podobno tak pisze na trzeźwo więc nie ma żadnego usprawiedliwienia.

1 godzinę temu, mirro napisał:

A to bardzo ciekawe. Bo na tym forum wyklina się w pień dotacje, ponieważ zaowocowały podwyżką cen maszyn, środków ochrony rośli, nawozów. Nikt jeszcze nie podniósł tu kwestii wlania pieniędzy przez rząd w rynek i wpływu na drożenie żarcia i pozostałych spraw. Jakoś lamentu i pomstowania nie widzę. Czyżby pozostało to bez wpływu i sprzedający widząc kasę nie chcieli pociągnąć jej z rynku? 

Bo w TVPis jak mówią że nie drożeje to znaczy że nie drożeje. Kazdy kto twierdzi inaczej jest z PO i się nie zna albo kłamie.Ludzie majom wiencej pieniendzy i nie żyjom już w nendzy. 

Masz zupeółna racje - zwiekszona podaż pieniądza = wzrost cen. Tyle tylko że nikt nie powie że dostali socjal ale realnie ich siła nabywcza jest na takim samym poziomie. Pokażą jakąś kobicinę z dzieciakiem która odzyskała godność biorąc socjal z cudzych pieniędzy i lud się cieszy.

19 minut temu, Roman176 napisał:

oficjalna wersja okrągłego stołu brawo ty 

A to może Jarosław komunę obalił? 

15 minut temu, Roman176 napisał:

a ja znam wysoko postawionych i w rodzinie dalszej to ludzie wysoko oddani platformie ...  a przy wódce się śpiewa z nimi aby dobrze bawić trzeba jednego zabić .....itp 

Myslałem że tylko ty taki nieudany ale to wiele tłumaczy. Nagraj ich kiedyś, wyslij na Nowogrodzką i będziesz autorem najbardziej rewolucyjnego materiału propagandowego. Ty wódkę z komunistami i zdrajcami narodu a może i mordercami pijesz? HAAAAŃBAAAAAA!!!!

Nie skończyliśmy wczoraj tematu handlu

Czemu pańi Mieczysława musi mieć wolne w weekend w Biedronce a panią Grażynkę moga zmuszać do pracy w niedzielę w McDonalds?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Bo w TVPis jak mówią że nie drożeje to znaczy że nie drożeje. Kazdy kto twierdzi inaczej jest z PO i się nie zna albo kłamie.Ludzie majom wiencej pieniendzy i nie żyjom już w nendzy. 

Masz zupeółna racje - zwiekszona podaż pieniądza = wzrost cen. Tyle tylko że nikt nie powie że dostali socjal ale realnie ich siła nabywcza jest na takim samym poziomie. Pokażą jakąś kobicinę z dzieciakiem która odzyskała godność biorąc socjal z cudzych pieniędzy i lud się cieszy.

dziwne ze nie masz jeszcze swojego programu tvn albo z Michnikiem nie piszesz dla gw 

4 minuty temu, Ulman napisał:

A to może Jarosław komunę obalił? 

coś innego masz ?? typowy platfus  twojemu podobno autorytetowi jkm i Macierewiczowi Tusk pokrzyżował plany przy dekomunizacji czyż nie ??

6 minut temu, Ulman napisał:

Myslałem że tylko ty taki nieudany ale to wiele tłumaczy. Nagraj ich kiedyś, wyslij na Nowogrodzką i będziesz autorem najbardziej rewolucyjnego materiału propagandowego. Ty wódkę z komunistami i zdrajcami narodu a może i mordercami pijesz? HAAAAŃBAAAAAA!!!!

po co świadczy o twojej wpojonej latami propagandzie , niedawno się burzyłeś ze im wypłaty pis obniżał 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Zaczekam jak wytrzeźwieje kolega . :P Pytania proste , a ten zupełnie o czym innym .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v