Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie  umiesz zorganizować to i czasu nie masz.

Jesli ty to na trzeźwo piszesz to już jest prawdziwy dramat

naprawdę a kto był ten głupi co ludzi w sobotę i niedziele do marketu by gonił a sam leci kulki 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Czwarte

to 4 pensje ???

• Like 5
Opublikowano

Może i tak, tylko akurat tu było zupełnie na odwrót. Nakazywanie pracy a nie zabranianie. Nakazywanie za miskę ryżu w niedzielę i święta na rzecz zachodnich koncernów.

Socjalizm, lewicowy, prawicowy, nacjonalizm to jest nic przy tym niewolnictwie jaki tu mieliśmy w PL za PO.

Dobrze że Jarek to ukrócił 👍

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Zabranianie pracy to socjalizm w najgorszej postaci i nie dziwne ze jako lewicowiec uważasz to za głupie 

w kapitalizmie z braku rak do pracy to ty bd żył za miskę ryżu 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Zagrywka i to pod ideologie PO, to są twoje wywody a nue ustawy PIS które nie idą w parze z waszą ideologią którą w skrócie można opisać ,,Polacy - nie zniszczyliśmy ich wojną, więc zrobimy to gospodarczo, bo muszą zostać sługami nas panów,,

Teraz się pracuje nie z przymusu tylko gdy się chce

Proszę bardzo dzień z zakazem handlu parking pod biedronką świeci pustkami

389HFIZ_-FQqSnijBEYtQjPjUFqF_eMu5TQvcfyi

a u lokalnego sklepikarza towaru zbrakło na pułkach:

n8OpfBTaGGtN-vIS5ZusepAWYuhlVfGyjOaJiVnV

W biedronce nie chcą i dzięki PIS już nie muszą pracować, lokalny sklepikarz też nie musi ale dzięki PIS chce i to ich różni, a łączy że Jarka za to wynoszą pod niebiosa.

Za POjebów było wszystko na odwrót. W biedronce nie chciałeś a i tak musiałeś pracować w niedzielę.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Jaką naszą? Dlaczego Żabkom, Orlenom, Asom i tp. zdjęć nie robisz? Doklejasz do tego jakąś prozę o lewitującym Jarku. Jedna niedziela w miesiącu nadal jest robocza plus niedziele handlowe. Idąc Twoim tokiem rozumowania pracownicy są tam wtedy z przymusu. Lokalny sklepikarz gdyby miał zarabiać tylko w te trzy niedziele to już dawno by go nie było. On zapewne ma czynne od 6 do 20 może 22 i nie uświadczysz u niego 3 pracowników bo tak by wypadało czas pracy z urlopami zgrać. Robią na lewo i to na bank a Tobie się wydaje, że jak market nieczynny to jest już raj. Jeszcze mu minimalną podniosą to napewno Pan Jarosław zacznie krążyć wokół słońca.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Jaką naszą? Dlaczego Żabkom, Orlenom, Asom i tp. zdjęć nie robisz? Doklejasz do tego jakąś prozę o lewitującym Jarku. Jedna niedziela w miesiącu nadal jest robocza plus niedziele handlowe. Idąc Twoim tokiem rozumowania pracownicy są tam wtedy z przymusu. Lokalny sklepikarz gdyby miał zarabiać tylko w te trzy niedziele to już dawno by go nie było. On zapewne ma czynne od 6 do 20 może 22 i nie uświadczysz u niego 3 pracowników bo tak by wypadało czas pracy z urlopami zgrać. Robią na lewo i to na bank a Tobie się wydaje, że jak market nieczynny to jest już raj. Jeszcze mu minimalną podniosą to napewno Pan Jarosław zacznie krążyć wokół słońca.

Robię zdjęcia tam gdzie musieli kiedyś pracować a jak widać nie było to nikomu potrzebne po za właścicielom owych korporacji.

Na moje ustawa powinna nawet brzmieć: ,,zakaz handlu w niedzielę dotyczy tylko podmioty z zagranicznym kapitałem. Wszystkie PL niech handlują do woli,,

xD😂

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Polska dla Polaków?
nacjonalistyczne, nie przeszło by w Brukseli bo tak naprawdę to ona tu rządzi i... kicha.
Musieli kombinować a i tak za sukces polskich ustawodawców "lokalnych" uznaję że przeszło to co jest
Sukces w sensie prawnym bo regulacje prawne nakazujące czy zakazujące pracy rzeczywiście nie wyglądają zbyt "wolnorynkowo" co też i laurkę Brukseli wystawia. Ciekawe co przehandlowano za takie coś?
Mamy zakaz handlu w niedzielę to czego w zamian nie mamy? tajemnica kuluarów bo wiemy jak działa polityka "kompromisów" unijna

a propos Biedronki to nie kupujcie kawy marki "Parana" (przynajmniej na zapas) bo po wieloletniej stabilności parametrów  tej marki pojawiła się partia kwalifikująca się do sanepidu i powinienem nawet to zgłosić ale w nerwach zostalo to wyrzucone do śmieci. smak zmiotek z posadzki w utylizatorni starych opon.
Do publicznej wiadomości z pełną odpowiedzialnością podaję to może posprawdzają i usuną trefną partię bo rzeczywiście pierwsza wpadka tej marki kawy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Akurat użycie słowa "świętować' uznaję w tym przypadku za wysoce niefortunne. Trzeba było napisać "obchody rocznicy napaści  albo agresji". Chociaż biorąc na tapetę "weterans day", gdzie parady pikniki i wesołość ogólna, pomimo zadumy nad tymi co polegli, to znowu chyba popadamy w czarną rozpacz. 
Wracając do handlu to PiS jednak udupił drobnych sklepikarzy i ich rodziny, bo teraz muszą stać w niedzielę za ladą. A pewnie chętnie skorzystaliby z rodzinnego charakteru niedzieli i posiedzieli z rodziną. A tak zwiedzeni możliwością zwiększenia obrotu gniją za ladą a i niekiedy zmuszając do tego dzieci. I jeszcze wmówił że za to  mają być wdzięczni.:) A jak chcą mieć lżej, to niech zamykają interes i idą na kasę do marketu. To przynajmniej będą mieli wolne niedziele.

• Thanks 1
Opublikowano

o Mirro też na obiad do kompa? witam
sam miałem dopisać o tym "świętowaniu" ale już nie muszę
na razie ważniejsze wywietrzenie kuchni po tej kawie
dziś mam herbate do obiadu.

Opublikowano

Oni to "tanią" lavazze wprowadzili? Jak tak to co się dziwisz? Wszędzie teraz urabiają bokami. Śmietana 325g Coca cola 0.85l i jak tak się zorientujesz to ceny nie wzrosły, ale.... W stanach to mają radochę na pogrzebach. Niewiem. Dzień święty święcić to świętują. Porozmywane to jakieś, bardziej okazja do występów w telewizji. Żeby choć apelu poległych nie zdusiła ta cała otoczka.

Opublikowano (edytowane)

z tymi cenami nie wiem czy trafiłem na kampanię wyborczą i tendencyjny materiał czy rzetelną analizę onetu ale muszę historię włączyć
jak nie znajdę post ten trochę na wyrost napisałem
a nie to tylko onet przekierował na: https://businessinsider.com.pl/500-plus-i-trzynasta-emerytura-lagodzi-skutki-drozejacej-zywnosci/w0296g2?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kawę to ja łykam jak kura ziarno.:) Dzisiaj chyba skończymy drylowanie wiśni, tylko od rana stacja uzdatniania wody szwankowała i skraplacze od tuneli  nie dostawały dodatkowego chłodzenia. Ale po wyczyszczeniu zaworów udało się ruszyć, To w nagrodę przylazłem na kawę i obiad, 

Opublikowano

I co zrobisz jak nic nie zrobisz? "Nima miodu czeba zapie...lać". Dobre miałem jednak wrażenie z bodaj początku roku ..mirro - niektórzy przechodzą na azot i sobie chwalą ale już chyba pisałem o Bomadeku (?).

Opublikowano (edytowane)

aleś literowek nasypał
a Mirro nie pisz mi o kawie bo wezmę i pójdę do sklepu ... nikogo w domu nie ma nawet na posyłki .
Poczytałem tego buisnessider-a i ... ani nie mam emerytów ani "plusowych" dzieci już w rodzinie
znaczy to u mnie statystyka dochodów spadła?
a teraz jeszcze dycha za kawę w śmieci
już dziś nie piszę więcej bo będę negatywnie stronniczy :S

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Noooo zastosowań dla 13 emerytury to już w ty roku padło kilka. Od leków, przez rachunki, wakacje, no i teraz żywność. A nie, po drodze był jeszcze Dzień Dziecka.
Normalnie lek na wszystko i spadek akcji Ursusa tez. 

Opublikowano

Nareperowane. Paluchy nie dość, że brudne to grube. Na Ursusa nie. Gdyby było "Ursusy dla emerytów" to cośby tam pomogło. A może? Gdyby tak Ursus wyremontował kilka T72? Albo choć pozakładał w nich niewiem, ledy. To by uratowało dwie tradycyjne firmy...

Opublikowano
36 minut temu, damianzbr napisał:

Robię zdjęcia tam gdzie musieli kiedyś pracować a jak widać nie było to nikomu potrzebne po za właścicielom owych korporacji.

Na moje ustawa powinna nawet brzmieć: ,,zakaz handlu w niedzielę dotyczy tylko podmioty z zagranicznym kapitałem. Wszystkie PL niech handlują do woli,,

Idąc Twoim tokiem rozumowania to dodał bym jeszcze zakaz wyjeżdżania Polaków za granie do pracy, zakaz kupowania zagranicznych maszyn, nawozów, pasz bo po co mamy bogacić przykładowego Niemca. Tylko ciekawe czy jak byś miał sprzedać towar w Polsce po 100 zł  i do Niemiec po 150 zł to sprzedałbyś Polakowi czy Niemcowi?  Nie piję do Ciebie ale zaczyna być na tym forum już wkurwiające jaka to zagranica jest zła a w co drugim domu stoją zagraniczne maszyny, a niemal każdy ma kogoś w rodzinie kto wyjeżdża za granicę za robotą. 

Opublikowano
50 minut temu, WawrzyniecPruski napisał:

Folksdojcze z Platformy Obywatelskiej  wraz z delegacją niemiecką szykują się do radosnego świętowania 1 września ! https://wpolityce.pl/polityka/457194-nie-do-wiary-miasto-gdansk-promuje-swietowanie-1-wrzesnia 

D-4UrsiXYAAJ2_f.jpg

Jakie święto , jaka radość , jakie tańce ? Jak można się bawić na trupach milionów Polskich obywateli ?

Tępej Dülkiewicz od niemieckiej kasy w łbie się POmieszało .

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano (edytowane)

To już wiadomo do czego Dülkiewicz potrzebny był ten rydwan !

Niestety Dülkiewicz w  swym kretyństwie nie jest osamotniona - kompleks przybłędy czekającego na niemiecką adopcje jest w Platformie Obywatelskiej powszechny .

Edytowane przez dddddddddddddddddd
  • Like 2
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v