Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

To za darmo bedą jezdzić? Kierowcy , paliwo, sprzęt, ubezpieczenia....... A może to co bez sensu jest wg PISu za darmo i samo sie robi? 

Każdy normalny człowiek wie że to nie ma racji bytu ale ty jesteś "za" -   to w zupełnosci tłumaczy twoją postawe i poglądy🤣

Przekop dobrą inwestycją???  Umiesz to jakoś uzasadnić czy tak jak koledzy bedziesz pisał o walorach turystycznych dla Niemców na emeryturze i  transatlantyckich barkach  o zanurzeniu max  4 metry które uczynia Elbląg światowym portem.? 

Opublikowano

Nie będą jeździć to i paliwo ani kierowcy się nie przydadzą.

Co najwyżej puszczą dla picu parę autobusów a po wyborach gdy głosy będą już zdobyte, powiedzą że nikt nie korzysta jest to nie potrzebne.

Mi wystarczy że putin się wk***ia na przekop. A jakiaś żegluga i statki to efkt uboczny oczywiście także przydatny.

Opublikowano

"Putin się wk***ia na przekop i mnie to wystarczy". 😂 Argument "first class".  A jeśli wkurwienie jest udawane, a pod beretem Władimira krążą radosne myśli w stylu "kopcie Polaki, kopcie"? Damian, na litość boską, może umówmy się że jak coś piszesz do "śmichu", albo sarkastycznie to może pisz pochyłą czcionką?🤣 Tak dla jasności .

W zasadzie postawa zbieżna z trendami zauważalnymi w "polityce zagranicznej" miłościwie panujących. Nie prowadzi się polityki przez osiąganie założonych celów, tylko działania ku własnemu zadowoleniu. Tu zaś zadowolenie jest osiągane chyba jednak na zasadzie samogwałtu.😂

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

"Putin się wk***ia na przekop i mnie to wystarczy". 😂 Argument "first class".  A jeśli wkurwienie jest udawane, a pod beretem Władimira krążą radosne myśli w stylu "kopcie Polaki, kopcie"? Damian, na litość boską, może umówmy się że jak coś piszesz do "śmichu", albo sarkastycznie to może pisz pochyłą czcionką?🤣 Tak dla jasności .

W zasadzie postawa zbieżna z trendami zauważalnymi w "polityce zagranicznej" miłościwie panujących. Nie prowadzi się polityki przez osiąganie założonych celów, tylko działania ku własnemu zadowoleniu. Tu zaś zadowolenie jest osiągane chyba jednak na zasadzie samogwałtu.😂

Wolę z dwojga złego samogwałt niż gwałt jaki miał miejsce za poprzedników którzy występowali w roli streczycieli. 

Opublikowano
6 godzin temu, damianzbr napisał:

Nie będą jeździć to i paliwo ani kierowcy się nie przydadzą.

Co najwyżej puszczą dla picu parę autobusów a po wyborach gdy głosy będą już zdobyte, powiedzą że nikt nie korzysta jest to nie potrzebne.

Mi wystarczy że putin się wk***ia na przekop. A jakiaś żegluga i statki to efkt uboczny oczywiście także przydatny.

Będą jeździć  bo przecież oni dotrzymują obietnic nawet jeśli to nie ma sensu. 

Argumentacja zasadności  wykonania przekopu dowodzi ze Kurski robi świetna robotę. Nie ma znaczenia co robi PIS i czy ma to sens. - i tak to poprą Zupełnie jak za komuny. 

Tak nawiasem mówiąc - na taki argument jeszcze nikt się tu nie wysilił 

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Uważasz że sąsiad pijaczyna powinien ten wegiel dostawać?

KOPAŁEM SIE Z TYM ale zrozumiałem ze taka pomoc jest ptrzebna ,tak samo jak wiele ludzi bierze zasiłki socjalne nigdy nie pracowali a biorą .   co do pks sasiednie gminy jak i moja mają na stanie autobusu i zatrudnionych po kilku kierowców do obsług szkół dowożenia dzieci do szkoły , w godzinach południowych ta flota stoi na parkingach szkolnych a kierowcy wracają do domu , ich praca polega na 3 godzinnym dniu pracy nie wielkim dodatkowym nakładem da sie to przeorganizować ,ale na takie coś zabraknie woli wójtów , jak by było darmo sam bym skorzystał .

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Będą jeździć  bo przecież oni dotrzymują obietnic nawet jeśli to nie ma sensu. 

Argumentacja zasadności  wykonania przekopu dowodzi ze Kurski robi świetna robotę. Nie ma znaczenia co robi PIS i czy ma to sens. - i tak to poprą Zupełnie jak za komuny. 

Tak nawiasem mówiąc - na taki argument jeszcze nikt się tu nie wysilił 

sensu to nie ma twoje pisanie na tym forum bo nikt tu nie podziela twoich poglądów

Opublikowano

Jak nie ? Wytłumacz Ty jaki ma sens wprowadzanie linii autobusowych z których będzie korzystać mniej ludzi niż będzie kierowców ?

Opublikowano

wszyscy wychodzicie z założenia ze nikt nie bedzie jezdził , pewno w nie których gminach tak bedzie ale ja patrze na moją gmine pewno za mały przgląd , ale sporo osób korzysta z tego typu srodka transportu na odcinkach wieś - osada gminna , czy do osrodka zdrowia jada , czy do apteki 

Opublikowano (edytowane)

Według mnie nikt nie będzie jeździł no chyba ze by byli za darmo.

Mamy inne czasy niż kiedyś,auta są tanie,wszystkie babki dziadki mają prawko,Bilety są drogie w autobusach i busach.

Kiedyś samochody byli ciężko dostępne,drogie,ludzie starzy nie nadawali się do motoryzacji a z resztą po co im się było uczyć jeździć jak niedługo umierać trzeba a jakoś przemieszczać się musieli.

Samochody to wygoda, świat przyspieszył i nie ma czasu czekać na autobusy na przystanku.Teraz każdy ma swój a nie jeden na rodzinę.

Jedynie kolej ma jak tako przyszłość i przynosi zyski.

Nie wiem ale może Kaczyński niema prawka i robi to dla siebie.😀

Edytowane przez Gość
Opublikowano

no i żłobki i szkoły i .... od razu i z rozmachem WSZYSTKO ZA DARMO ! budujemy kapitalizm (?)
czy czasem nie jest to jakaś choroba pokomunistyczna świadomości społecznej?
Niczego nie potraficie zdobyć sobie sami, wygospodarować stworzyć zaoszczędzić? za darmo? a jednak ktoś to będzie musiał.... no ale czy ten ktoś zechce cokolwiek zrobić jeśli będzie np minimalistą a elementarne potrzeby egzystencjalne przynajmniej mają być zaspokojone za darmo? Przecież to prosta droga do upadku całości. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Rozumiesz nas źle, nie chodzi o za darmo tylko oto ze nikt nie będzie z tego korzystał z tych autobusów i się porostu tak mówi u nas na Podlasiu, jak coś nie potrzebne lub złe to się mówi za darmo bym nie chciał.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niemam kursywy. Paliwa nie liczcie bo to będzie autobus elektryczny, z Ursusa, bo każdy z producentów, którzy mają o tym pojęcie wypnie się na przetarg. W zasadzie chciałbym także jakiś dobry argument w sprawie przekopu odczytać. Inny od tych: "bo to dobre jest". Ten w postaci "zrobimy focha dla Rosji" to oczywiście żart? Bo taka budowla na pohybel... Nie, no nie wierzę, to musi być żart ..

Opublikowano

18 minut temu, DTaras napisał:

Niemam kursywy. Paliwa nie liczcie bo to będzie autobus elektryczny, z Ursusa, bo każdy z producentów, którzy mają o tym pojęcie wypnie się na przetarg. W zasadzie chciałbym także jakiś dobry argument w sprawie przekopu odczytać. Inny od tych: "bo to dobre jest". Ten w postaci "zrobimy focha dla Rosji" to oczywiście żart? Bo taka budowla na pohybel... Nie, no nie wierzę, to musi być żart ..

Jak ktoś chcę się dorobić na produkcji fasoli po 2zł to tym bardziej nie zrozumie ambitne plany rządu

Opublikowano (edytowane)

Racyl - fasolę czerwoną sprzedawałem po piątaku a kontrę po cztery pięćdziesiąt 
jak masz jakąś po dwa złote w pierwszym wyborze to chętnie kupię ale po żniwach bo teraz nie mam czasu a i dezinfekcja magazynu
.
Wiem o co Wam chodzi i przecież kursywą ... :) 
Mo chodzi o całą filozofię tworzenia relacji społecznych oraz określenia cech społecznych pożądanych. Postawy roszczeniowe uznawane za pozytywne a główna rola państwa to zaspokajanie tych potrzeb kosztem dyskryminacji postaw samodzielnych i kreatywnych; tak jest dzisiaj.
Socjal tak, ale wypluty w oczy z pogardą dla beneficjentów a nie socjal jako cel istnienia całości. Ja bym się posunął dalej i odebrał prawa wyborcze beneficjentom socjalu. Co? utopia? w każdym kryzysie wojnie czy tuż po nich tak jest bo decydują tylko ci co potrafią się obronić a łajzy kaleki i inne śmieci nie chronione nieistniejącym wówczas aparatem administracyjnym zwyczajnie giną o ile nie mają nikogo z rodziny kto by im pomógł.... w takich okresach jest najszybszy postęp.
Skrajnościami obrazuję a nie je wskazuję jako cel bo mi o trend chodzi. 
Czy dążymy do preferowania tych którzy wiedzą co robić jak i potrafią to zrobić? Czy stawiamy znak równości między wszystkimi bo "się należy". 
Według praw Przyrody nawet życie nikomu się nie należy jeśli go nie potrafi obronić a tylko organizacja społeczna niesprawiedliwie utrzymuje wielu przy życiu bez jakiegokolwiek celu na jakąkolwiek przyszłość. 
Zwyczajna wrażliwość i humanizm ale gdzieś jest granica po przekroczeniu której całość słabnie i upada. Degeneracja społeczeństw, cywilizacji i takie tam bzdety co nie raz miały potwierdzenie w Historii będą się potwierdzać do zawsze.
Zasada ratuj się kto może a rola państwa tylko aby zbyt brutalnych metod w tych przepychankach nie używano.
Pomysł z autobusami to już "wyście państwa przed szereg" kompetencji wszak nie istnieje realna potrzeba co ktoś tu całkiem fajnie ... a z resztą warte to cytatu

1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Według mnie nikt nie będzie jeździł no chyba ze by byli za darmo.

Mamy inne czasy niż kiedyś,auta są tanie,wszystkie babki dziadki mają prawko,Bilety są drogie w autobusach i busach.

Kiedyś samochody byli ciężko dostępne,drogie,ludzie starzy nie nadawali się do motoryzacji a z resztą po co im się było uczyć jeździć jak niedługo umierać trzeba a jakoś przemieszczać się musieli.

Samochody to wygoda, świat przyspieszył i nie ma czasu czekać na autobusy na przystanku.Teraz każdy ma swój a nie jeden na rodzinę.

Jedynie kolej ma jak tako przyszłość.

no popatrz - ten sam któremu odpowiadam 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Racyl - do mnie pije 😄 Tylko kto mu nagadał, że ja się chcę na fasoli dorobić? Dysydent? Pisałem ja tak, kiedy? Jestem pewien, że nie. Szkoda pisania albowiem ciężko dyskutować z kimś kto wie lepiej co się ma na myśli.

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Wiem o co Wam chodzi i przecież kursywą ... :) 
Mo chodzi o całą filozofię tworzenia relacji społecznych oraz określenia cech społecznych pożądanych. Postawy roszczeniowe uznawane za pozytywne a główna rola państwa to zaspokajanie tych potrzeb kosztem dyskryminacji postaw samodzielnych i kreatywnych; tak jest dzisiaj.
Socjal tak, ale wypluty w oczy z pogardą dla beneficjentów a nie socjal jako cel istnienia całości. Ja bym się posunął dalej i odebrał prawa wyborcze beneficjentom socjalu. Co? utopia? w każdym kryzysie wojnie czy tuż po nich tak jest bo decydują tylko ci co potrafią się obronić a łajzy kaleki i inne śmieci nie chronione nieistniejącym wówczas aparatem administracyjnym zwyczajnie giną o ile nie mają nikogo z rodziny kto by im pomógł.... w takich okresach jest najszybszy postęp.
Skrajnościami obrazuję a nie je wskazuję jako cel bo mi o rend chodzi. 
Czy dążymy do preferowania tych którzy wiedzą co robić jak i potrafią to zrobić? Czy stawiamy znak równości między wszystkimi bo "się należy". 
Według praw Przyrody nawet życie nikomu się nie należy jeśli go nie potrafi obronić a tylko organizacja społeczna niesprawiedliwie utrzymuje wielu przy życiu bez jakiegokolwiek celu na jakąkolwiek przyszłość. 
Zwyczajna wrażliwość i humanizm ale gdzieś jest granica po przekroczeniu której całość słabnie i upada. Degeneracja społeczeństw, cywilizacji i takie tam bzdety co nie raz miały potwierdzenie w Historii będą się potwierdzać do zawsze.
Zasada ratuj się kto może a rola państwa tylko aby zbyt brutalnych metod w tych przepychankach nie używano.
Pomysł z autobusami to już "wyście państwa przed szereg" kompetencji wszak nie istnieje realna potrzeba co ktoś tu całkiem fajnie ... a z resztą warte to cytatu

no popatrz - ten sam któremu odpowiadam 

mały człowieczku musisz zrozumieć w tym swoim maleńkim rozumku że to co dają za darmo to nikogo nie ogranicza żeby mógł się rozwijać jeszcze bardziej i być bardziej zamożnym.

kto jest ograniczonym minimalistą to i nim pozostanie i nie trzeba pisać tylu pierdół jak TY żeby to wyrazić

1 minutę temu, DTaras napisał:

Racyl - do mnie pije 😄 Tylko kto mu nagadał, że ja się chcę na fasoli dorobić? Dysydent? Pisałem ja tak, kiedy? Jestem pewien, że nie. Szkoda pisania albowiem ciężko dyskutować z kimś kto wie lepiej co się ma na myśli.

trochę fasoli posiane, gryki reczki, parę uli, chałupa byle jaka, nie ma za co pobudować nowej  i pewnie ze starymi siedzi, całymi dniami w na forum  i znalazł się ekspert od pomysłów rządu wartych miliardy złotych

Opublikowano

I się okazało, że jednak Jezus się pomylił... Racyl - chata stoi bo to bliźniak i tylko dlatego. To jedyny jej sens. Całkiem jak tego przekopu w przyszłości...

Opublikowano

nie mięszaj Jezusa w swoją niezaradność i nieudolność.

Jak człowiek co nic nie ma i mieszka na wsi i bazuje na tym co napiszą w internecie może zrozumieć plany za kilkadziesiat miliardów złotych.

Opublikowano

Niewiem Racyl, staram się nie oceniać. Jestem przekonany, że Ty to dokładnie wiesz. A Jezus? Sam się wmieszał w niezaradność nas wszystkich. Eksperyment fasolowy w trakcie i czas wniosków przed nami.

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

mały człowieczku musisz zrozumieć w tym swoim maleńkim rozumku że to co dają za darmo to nikogo nie ogranicza żeby mógł się rozwijać jeszcze bardziej i być bardziej zamożnym.

kto jest ograniczonym minimalistą to i nim pozostanie i nie trzeba pisać tylu pierdół jak TY żeby to wyrazić

dzięki  za argument przeciwko samemu sobie w czym jesteś mistrzem bo minimalista nawet pozbawiony zaspokojenia bodaj swych minimalnych wymagań może okazać się wcale nie taką łajzą i będzie musiał  wziąć się do roboty i może co jeszcze pożytecznego ogółowi przysporzy jeśli straci nadzieję na darmochę
Jak widzę nie tylko innych nie rozumiesz ale nawet tego co sam piszesz i nawet pierwszy lepszy "mały rozumek" musi Ci twe wlasne słowa tlumaczyć.
Ty masz jakiś problem bo się pewnie utyrasz a i tak inni lepiej na tym samym wychodzą i masz im to za złe jakoby podli byli a oni są zwyczajnie LEPSI w tym co robią i nie chcesz tego uznać bo z resztą i tak by to niczego nie zmieniło.
Stajesz zatem po stronie tępego przymusu jaki jest budowany w socjaliźmie unijnym bo tylko siłą innych jesteś w stanie wywalczyć dla siebie więcej niż potrafisz wypracować prymitywnymi metodami bo finezyjnieszych nie dość że wymyśleć to jeszcze nauczyć się nie jesteś zdolny. Możesz się pocieszyc że jesteś w większości ale zdajcie sobie sprawę że sami do niczeno lepszego nie dojdziecie bo świat nie jest stabilny i nawet wypracowanie metod dobrych na jeden uklad okaże się fiaskem gdy układ się zmieni a tu potrzebni tacy co nadążą za zmianami i się szybko dostosują i dla tego "podły kapitalizm" przegrał z zaplanowanym i zorganizowanym socjalizmem. 
Chaos zawsze zwycięża pierwszy gdy organizacja przekracza poziom konieczny do rozwoju tylko co dla jednych jest po za granicą zrozumiałości wcale nie musi być powodem do wyzwisk bo poziom takiej argumentacji niczego nie udowadnia a demaskuje oratora.
Wyrazy współczucia na wypadek kryzysu do którego przewaga takich indywiduów we władzy musi doprowadzić.
Nie bój się. Jeśli jesteś na tyle pracowity jakie robisz wrażenie to w normalnych realiach gospodarki zająl byś wiele wyższą pozycję niż w tych gdzie uczciwą pracą nie da się dorobić a można co najwyżej wegetować bo obedrą z zysku na socjal i tysiące innych wydumanych potrzeb tzw "społecznych" kreowanych odgórnie.
Niedopracowany to wpis ale sądzę że zmusi do myślenia czy kto się zgadza czy nie. Nie uzurpuję sobie prawa do nieomylności ale argumenty o rozmiarze rozumku do mnie nie docierają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v