Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, 12zbyszko napisał:

Już się nie możesz doczekać . Chcesz być beneficjentem . 😁

Nie będę beneficjentem bo nic nie dostaniemy śle lubię się znęcać nad PISowskimi urojeniami. 

Ktorys z kolegów tu pisał ze amerykańskie sady nakażą Niemcom wypłacić reparacje wiec tylko vzekam na kolejne tego typu rewelacje

Opublikowano

Czy ja wiem?🤔 Z Węgier na zachód ok ale ze Słowacji? Poza tym ta via baltica to mi się wydaje coś jak CPK w Baranowie albo prom dla PŻB. Pisałem już jak się ostatnie dwa lata kondonią z S6. A tam niema gór...

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

To nie kwestia "co zrobić z Rosją" tylko jak się pozycjonować w tym nurcie wydarzeń. Jak widać na samodzielną politykę zagraniczną nie mamy szans. Kiedyś celami było wejście do NATO i Uni. Co teraz jest takim celem? Ktoś go określił?  A Rosją trzeba robić - interesy. Niestety nasz nowy- stary sojusznik uważa że powinniśmy robić niekorzystne dla siebie, w imię zabezpieczenia jego własnych.  USA z Chinami kopie się nieustannie. Jednak wszystko dalej się kręci. Nie mniej z działań Stanów widać że jednak w ewentualnym konflikcie widziałyby Rosję po swojej stronie. Jarecki wskaż mi punkt na styku stosunków Polska- Rosja niemożliwy do przeskoczenia w normalnych rozmowach? Pomijam sprawy światopoglądowe, obrzucania się błotem, demontażu pomników i Macierewicza. Na ile Stany zdominowały naszych rządzących będzie widać kto zawalczy o port kolejowy dla towarów z Chin. Jak dobrze pójdzie to wygrają Słowacy a my wybudujemy tylko via Baltica jako dalszy trakt na północ, bo na zachód już jest jak jechać.

Nie ma prostej recepty bo tu nakłada się wiele interesów a teraz jeszcze amerykańskie. 

TEN PUNKT to oddanie wraku samolotu , tak moim zdaniem . A czy jestesmy sami ?  byłoby kilka krajów co ma zdanie co do Rosji podobne jak my tylko to  TYLKO te kraje sa zbyt małe  , a po drugie to nawet chyba sam kaczynski powiedział  ze bedziemy popierać działania korzystne dla nas , czyli jak kazdy kraj tak zrobi poprze to co dla siebie wygodne to konflikty wewnątrz unijne bedą .     a ja sam nie wiem co z rosją zrobić  .

• Like 2
Opublikowano

To że każdy z tych naszych niby przyjaciół ciągnie w swoją stronę i próbuje choćby układać się z Rosją już  przerabialiśmy. Pytanie tylko dlaczego zachowujemy się jak mały szczekający ratlerek? Co musi się stać aby sumienna praca naszej dyplomacji zaowocowała naszym lepszym położeniem w negocjacjach? Może faktycznie potrzeba tej sumiennej pracy, wręcz orki?
Jarecki a może tym punktem byłoby zakończenie śledztwa smoleńskiego i zaproszenie MAKu do wyciągnięcia wspólnych wniosków co do zabezpieczenia i obsługi lotów takich jak ten do Katynia? Ustalić wspólnie procedury, wykazy lotnisk głównych i zapasowych, sposób zabezpieczenia AT.  Może Jakiś sygnał że nie zależy nam na karaniu obsługi Smoleńska? Przecież wiadomo że i tak się nie zgodzą a orzekanie o winie tych ludzi przez nasz wymiar sprawiedliwości, to właśnie jak nakazywanie wypłacenia nam  reparacji przez sądy zza oceanu. Wrak leży leżał i będzie leżał do czasu aż zakończy się nasze śledztwo albo zamkną Antoniego. Ja też bym trzymał ten wrak i kazał wszystkim czekać. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Nie będę beneficjentem bo nic nie dostaniemy śle lubię się znęcać nad PISowskimi urojeniami. 

Ktorys z kolegów tu pisał ze amerykańskie sady nakażą Niemcom wypłacić reparacje wiec tylko vzekam na kolejne tego typu rewelacje

Tak jakbym słyszał Rostoskiego 😁👏

• Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

coiraz czesciej słychać o kuriozalnych wyrokach , niby sprawa oczywista ze tak jest , ale wyrok sądu daje obywatelom prawo do odszkodowań https://niezalezna.pl/277214-panstwo-winne-zanieczyszczenia-powietrza             ,  sądy w usa tez mogły by uznac niemcy wiinne  opuszczenia obywateli pochodzenia rzydowskiego terytorium polski ze wzgledu na przesladowania w okupowanej polsce , zresztą taki wyrok zapadł w jakims kraju chyba w afrykanskim za czystki etniczne .

Opublikowano

mirro - gdyby mieli coś w głowach to ustawiliby się z nurtem aby czując wiatr z niego wyskoczyć. W głowach jest jedynie myśl o pielęgnowaniu stanu, który pozwala przyciągać słuchaczy. A Rosja? Ich na to stać. Kulają ten kłębek a nasi jak kociaki za nim ganiają. Poco im ten cholerny wrak?

Opublikowano

A o czym to świadczy? Że córka znajomych lepiej łączy przyczynę ze skutkiem niż imć Morawiecki? Czy, że dziecko ma swój spodób świat widzi? Może i śmieszne ale nie ośmieszające moim zdaniem. Czy poco ta wrzutka? Owczy pęd jakiś?

Opublikowano

swiadczy to o tym ze opozycja chocby pis robił cos dla obywateli polskich to oni nie zwazają na nic i za wszelką cene liżą dupe unni temat tyczył sie kolejnych ograniczeń klimatycznych które wprowadzi UE  , jak narazie niemcy w przeliczeniu na obywatela mają wieksza emisje gazów jak polska . UE  nie zbawi swiata w pojedynke jak chiny , rosja , indie , usa nie ograniczą sie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

a ja cos napisałem o różnicy ? CO2 TO CO2  czy  z gazu  czy z pierdziołka to to samo CO2 . Z unni powychodziły firmy do chin z produkcją chemi , czy to składniki leków czy witaminy dla zwierząt w chinach do tej pory produkcja była poza kontrolą , faktycznie my jako urzytkownica mielismy dzieki temu taniej ale i chiny ostatnio wprowadzają powoli normy .jak w unni bedą kolewjne ograniczenia to zostanie tylko to dowyprodukowania co niezbedne jak prąd a reszta czy huty  czy chemia jak jeszcze nie wyprowadziła sie to sie wyprowadzi .      dalej unia nie widzi przyczyny ze skutkiem ? w krajach ameryki łacinskiej czy w brazyli wycina sie tysiace hektarów lasów deszczowych pod hodowle i uprawe to moze unia wprowadzi embargo na tamte kraje ?  ten banan to pokazuje dokładny obraz opozycji zrobimy tak jak chćą rozwiniete kraje europy a reszta jakoś to bedzie ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

o czym wy mowicie przeciez zadnych zmian klimatu nie ma-tak przynajmniej w tvp-info mowia....

slyszeliscei rozmowe kondona z ekspertem z usa- gdy nas rosja w koncu napadnie to musimy bronic sie przez 30 dni-jak w 39 roku.. bo dopiero wtedy moze nadejsc realna odsiecz wojsk nato, mam tylko jedna watpliwosc-czy jak wtedy napadna nas slowacy a pozniej zaczna nas okupowac wegrzy-damy rade ???

miska maja wypuscic-za 100 tys kaucji

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

100 tys kaucji

I kto wpłaci ?

Opublikowano

Wypadałoby żeby wpłacił patron Macierewicz do spółki z niejakim panem Rydzykiem. Może i kolega Janiger jakie pieniążki podrzuci, oczywiście status represjonowanego do przyznania bez zbędnej zwłoki. :lol:

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jacus napisał:

o czym wy mowicie przeciez zadnych zmian klimatu nie ma-tak przynajmniej w tvp-info mowia....

slyszeliscei rozmowe kondona z ekspertem z usa- gdy nas rosja w koncu napadnie to musimy bronic sie przez 30 dni-jak w 39 roku.. bo dopiero wtedy moze nadejsc realna odsiecz wojsk nato, mam tylko jedna watpliwosc-czy jak wtedy napadna nas slowacy a pozniej zaczna nas okupowac wegrzy-damy rade ???

miska maja wypuscic-za 100 tys kaucji

,,i wyszło szydło z wora  '' kto ogląd tvp   wstyd , wstyd i hańba        a co to jest 100 tyś , wy se jaja robicie ?      dzieje ziemi to setki tysiecy lat i różnie bywało w dziejach od zlodowaceń po piekielnie gorace lata .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jaki smog co najwyzej smok. powietrze u nas jest tak czyste ze to az widac i czuc jego swiezy zapach.............niestety to akurat jest najprawdziwsza prawda.

jarecki-slonko ci przygrzalo ?? 100 tys to kaucja za miska a nie czaso-okres zmian klimatu na ziemi, ostatnie zlodowacenie skonczylo sie z kilometr od mojego domu, tam morena czolowa napchala piasku , krzemieni i rud darniowych, w suchym roku to tam nawet trawa nie chce rosnac.

Opublikowano
Dnia 25.06.2019 o 06:42, mirro napisał:

A to ja mam pytanie na śniadanie. Jak nasi konserwatywni sojusznicy (USA) obwiesili swoją ambasadę tęczowymi flagami i ogłosili miesiąc święta LGBT, to jaka będzie nasza odpowiedź? Jako jeszcze bardziej konserwatywni wywiesimy więcej tych flag, czy może jednak nie będziemy ich wieszać i wyjdziemy na lewaków?🤣
Czekam na ruch bo już trochę pogubiłem się w tym wszystkim. 😂

Normalnie nawet przez baniak mi nie przeleciało że ujrzę takie coś.

miruś a jak somsiad pojedzie do zielonego jęczmienia kombajnem ty też pojedziesz ?? 

Dnia 25.06.2019 o 07:58, Ulman napisał:

No ale do tematu  - a co ma do rzeczy ze Tarpan, Bizon  czy Star ciulowy z „...ale jak socjal dawaj a to Ok” albo „....ale jak PGR dopłacali to złe ?”  Do Stara tez tak  powinni dopłacać jak do PGRow żeby  tylko istniał? Pewnie w twoim uwielbieniu skrajnie lewicowych zachowań gospodarczych uważasz ze wszyscy powinni dokładać do dziadostwa tylko po to by istniało.  

a morze dokładali takim baranom jak ty ? star starem ale zabudowy i inne budynki były potrzebne panu na otwarcie jedynego dilera mercedesa w pl 

i według ciebie jest ok a ty jesteś baran komunista jak te rozprawy się skoczyły ? dowody w sodzie się straciły jeden gość nabił sobie butelkę do pełna na pokolenia tyśoce osób straciło prace a studiujący komunista ulman potwierdza ze tak powinno być 🤣

panie tylko układy 

a co do pgr Kietrzu i głubczycach i u mnie przynosiły zyski tylko jednym wybuchła wojna związkowa  i się obroniły Kietrz a przynosił mln zysku a w głubczycach do samo niema jak sprzedać korę złote jaja a wiesz co się stało z ciąganiami kombajnami a no własnie komuniści sprzedawali i się kasą dzielili to pasowało ....

https://www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/wiadomosci/tarpan-wraca-do-produkcji-w-poznaniu-tak-wygląda-nowy-model-pomaga-volkswagen/ar-BBVudFT

1 godzinę temu, jacus napisał:

skont wiesz ze są ??

Opublikowano (edytowane)

https://www.newsweek.pl/swiat/polityka/rosja-odzyskuje-pelny-glos-w-radzie-europy-przyczynil-sie-do-tego-miedzy-innymi/epk5f69

w0Zk9kqTURBXy81YjI4OWIxZDM0ZTc2OGQ3ZGQyM

Rosja odzyskuje pełny głos w Radzie Europy. Przyczynił się do tego między innymi polski poseł… przez pomyłkę

k**wa kiedy te barany bd się mylić na korzyść polski to im się ręce nie mylą !!!!!!!!!!!!!

jacuś twoi zdrajcy 

Niemcy fetują powrót Rosji do Rady Europy. „F*ck you” - odpowiada Garri Kasparow!

https://niezalezna.pl/277286-niemcy-fetuja-powrot-rosji-do-rady-europy-fck-you-odpowiada-garri-kasparow

Edytowane przez Roman176
  • Haha 2
Opublikowano

no przeciez pisze ze globalnego ocieplenia nie ma, a to ze temperatury dobowe co roku bija rekordy to wina chinskiego sprzetu- rozbic wszystkie i problem zniknie, skad ty mozesz wiedziec ze ostatnia prawdziwa zima byla 86\87 wtedy wisla zamarzla na 1 metr a w szkole mielismy wolne bo rozmrozilo rury co.....

o twojej inteligencji najlepiej swiadczy link o tarpanie,ktory podales-popatrzyles na date co prawda 2 kwietnia ale oni sa tak samo opoznieni jak ty ????  zreszta gdybys tylko zobaczyl na tytuly pozostalych artykow to bys od razu wiedzial ze jaja sobie robia.......

a jakie realne uprawnienia ma rada europy ??? kto o niej slyszal ,kto wie jakie kraje w niej zasiadaja ???????

mieszkowski to wypisz wymaluj ty- tylko ty jestes na poziomie  najnizszego wyrobiska a on piwnic teatru😛

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

no przeciez pisze ze globalnego ocieplenia nie ma, a to ze temperatury dobowe co roku bija rekordy to wina chinskiego sprzetu- rozbic wszystkie i problem zniknie, skad ty mozesz wiedziec ze ostatnia prawdziwa zima byla 86\87 wtedy wisla zamarzla na 1 metr a w szkole mielismy wolne bo rozmrozilo rury co.....

a w 79 jaka była ?

2 minuty temu, jacus napisał:

o twojej inteligencji najlepiej swiadczy link o tarpanie,ktory podales-popatrzyles na date co prawda 2 kwietnia ale oni sa tak samo opoznieni jak ty ????  zreszta gdybys tylko zobaczyl na tytuly pozostalych artykow to bys od razu wiedzial ze jaja sobie robia.......

jak byś myślał to byś wiedział ze w latach 90 odrazu   chapnął vw a chodziło o tarpana czy o fabrykę ?

skoda też technologi nie miła plastik i 2 t i co tysiące ludzi produkuje w czechach a my mamy wspomnienia tuska i pewło 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v