Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś w TV usłyszałem , że Tramp powiedział , że zniesienie wiz coraz bliżej . Kurna tak jakby dalej mogło być . :P

A o Kalidofie słyszeliście . Wydawał się taki fajny gość ... :S

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 godzinę temu, dddddddddddddddddd napisał:

Brawo towarzyszu @Ulman - sam Władimir Władimirowicz Putin lepiej by tego nie napisał . Dzielny z Ciebie enkawudzista . 

Takich właśnie pożytecznych idiotów  jak Ty potrzebuje Putin , Merkel i Platforma Obywatelska - głupich ale za to bardzo pracowitych i lojalnych .

Naprawdę robisz dla nich świetną robotę .

Nawet ja się uśmiałem 🤪

Opublikowano (edytowane)

Rzecz o plotkach, pazerności fiskusa i opłakanych skutkach dla budżetu czyli dlaczego Portugalia jest dziadem starej unii i takim ma szansę pozostać. i jeszcze jak to marże handlowe z polskich sklepów będą opodatkowane w Holandii
http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/biedronka-bedzie-holenderska-wlasciciele-jeronimo-martins-przenosza-sie-z-portugalii-do-holandii,63105.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dddddddddddddddddd napisał:

Brawo towarzyszu @Ulman - sam Władimir Władimirowicz Putin lepiej by tego nie napisał . Dzielny z Ciebie enkawudzista . 

Takich właśnie pożytecznych idiotów  jak Ty potrzebuje Putin , Merkel i Platforma Obywatelska - głupich ale za to bardzo pracowitych i lojalnych .

Naprawdę robisz dla nich świetną robotę .

W krótkich słowach mógłbyś streścić czemu piejesz z zachwytu nad tym niebywale porażającym sukcesem?
https://www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/art,1440,wspolna-deklaracja-prezydentow-o-wspolpracy-obronnej-w-zakresie-obecnosci-sil-zbrojnych-usa-na-t
Bo jak na moje to w tej umowie interesy USA są zaklepane jak należy. Mówi się tam coś o ty co Polska z tego będzie miała? Budowa infrastruktury ma być po naszej stronie. Zapitolą Drawski Poligon pod swoje potrzeby i kij, Informacjami z dronów podzielą się, albo i nie. 
Możesz być pewien jednego. W razie konfliktu USa będą się bronić do ostatniego Polaka.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, dysydent napisał:

Rzecz o plotkach, pazerności fiskusa i opłakanych skutkach dla budżetu czyli dlaczego Portugalia jest dziadem starej unii i takim ma szansę pozostać. i jeszcze jak to marże handlowe z polskich sklepów będą opodatkowane w Holandii
http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/biedronka-bedzie-holenderska-wlasciciele-jeronimo-martins-przenosza-sie-z-portugalii-do-holandii,63105.html

biedronka juz dawno z portugali uciekła z podatkiem , a to za bardzo nie ma nic do tego , najbogatsi i tak płacą znikome podatki . chyba przeniesli do hiszpanni , a w hiszpannia też cienko przedzie .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Amunicja to Mesko. Nie mniej jednak prędzej czołgów zabraknie. Mirro - ja już napisałem coś podobnego ale to nie dociera. Wojna jom kippur pokazała, że nieżadne efy tylko baterie opl rządzą jeszcze przy obecnych technologiach i możliwości naprowadzania obrazem. Pogoda się poprawiła. Gorąc w nocy miałem, stojące powietrze a i w dzień cieplutko jak nieprzymierzając Irak. Dziś odbój. Może zamiast tych paru obcych chłopa pomyśleliby o stopniach na rzekach i tak nieżeglownych przecież?

Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał:

W krótkich słowach mógłbyś streścić czemu piejesz z zachwytu nad tym niebywale porażającym sukcesem?
https://www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/art,1440,wspolna-deklaracja-prezydentow-o-wspolpracy-obronnej-w-zakresie-obecnosci-sil-zbrojnych-usa-na-t
Bo jak na moje to w tej umowie interesy USA są zaklepane jak należy. Mówi się tam coś o ty co Polska z tego będzie miała? Budowa infrastruktury ma być po naszej stronie. Zapitolą Drawski Poligon pod swoje potrzeby i kij, Informacjami z dronów podzielą się, albo i nie. 
Możesz być pewien jednego. W razie konfliktu USa będą się bronić do ostatniego Polaka.

chyba dzis jakies cwiczenia w drawsku , zycze im powodzenia ,w pełnym umundurowaniu i wyposazeniu , jak sie myle to niech ktos sprostuje 

Opublikowano

Po pierwsze ktoś chłopaka zbadał zanim poszedł do szkoły, po drugie niewiemy jakie było zabezpieczenie szkolenia, po trzecie są choroby ukryte, po czwarte bez sensu jest robić te ćwiczenia w drużynie gdzie nie ćwiczy jednocześnie medyk (cy). Medyk na bieżąco ocenia stan, melduje dowódcy, wzywa pomoc. Dowódca się szkoli, medyk się szkoli, drużyna się szkoli, instruktor czuwa.

Opublikowano

Ciekawe co to były za zajęcia. Raz piszą że egzamin, raz że WF. Jak masówka i egzamin to obowiązkowo sanitarka. Jak ambulatorium pod ręką i lekarz na miejscu to już trochę inaczej. 
Przewalą mu konspekt do zajęć. Jak miał wpisane co trzeba to nic nikomu nie zrobią. Może czepią się że wody nie było na zajęciach. Choć z drugiej strony można odnieść wrażenie że ktoś do końca to mądry w tym przypadku nie był. Kurna pamiętam ze ZMECHU, wykładowcę z WF. Gościu sama żyła, biegał maratony jak w planie mieliśmy atletykę terenowa, to nie było przeproś. Choć raz sam już nie wyrobił z upału i pozwolił iść na basen. 
Jest jeszcze jedna sprawa i to dość ważna.  Kiedy moi mnie wkurwili do białości i stwierdzałem że czas przypomnieć kto tu rządzi też organizowałem biegi. Jednak wtedy sam stawałem na czele tego stada i nadawałem tempo biegu. Dowódcy plutonów zamykali stawkę i zbierali ewentualnych maruderów. Nigdy nie usłyszałem od przełożonego złego słowa, choćby ktoś się skarżył. Ale potem zmienił się przełożony i zasady. Okazało się że moje biegi na czele kompanii to uwłaczanie stopniowi i że nie rozumiem swojej roli. 

Opublikowano

Mamy reprezentatywny sejm (przekupny)....odzwierciedlający społeczeństwo...więc nie ma co narzekać na wyprzedaż majątku...

Tak zrozumiałam tego filozofa, lubie go słuchać: 

Opublikowano

I wzięli i skazali Pana Arabskiego za zbrodnię. A zbrodnia owa polegała na tym że dał samolocik Panu Kaczyńskiemu a ten wziął go iiiiiiii poleciał. "Dopuścił do realizacji lotu".:efendi2:  I na podstawie chciejstwa jednej z ofiar teraz skazali gościa ,co nie położył się na pasie startowym aby uniemożliwić wylot ekipy. Chciałbym zobaczyć moment jak Arabski mówi do Kaczyńskiego że nie będzie lotu bo tam nie ma lotniska. A Kaczyński na to że jest bo wczoraj tam Tusk lądował. To trzeba gościa i za Tuska też ukarać. 

Opublikowano

Biedny Pan arabski.... Zdziwił się pewnie no bo jak to! Przecież on był tylko urzędnikiem państwowym czyli bytem który podejmował do tej pory decyzję i za nic nie odpowiadał a tu taki zonk. O rzesz k**wa PiS owski Sąd wszystkiemu winien! Dla sąsiada krowa zdechla przez PiS! Platforma przegrała wybory przez PiS! Opozycja jest j**nieta i niedopierdolona też przez PiS! 

Nadciąga największy kataklizm bo PiS wygra kolejne wybory i nie zgadniecie przez kogo...... a tak przez PiS! 

Chętnie wspomoge ten kataklizm swoim głosem bo jako pisowska szarancza nie mam zamiaru dać się strząchnąć i myślę że reszta szaranczy zrobi to samo i znowu wszystko przez PiS. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, jarecki napisał:

jak pozyczysz samochod i gosc sie rozbije z powodu np . awari tego samochodu ,a o awari wiedziałes lecz nie powiedziałes zeby uwazał to ponosisz odpowiedzialnosc czy nie ?

No troszkę z tą analogią nie trafiłeś. Już widzę jak Arabski przed startem przekrzykuje ryk silników " uważajcie bo tam lotnisko kijowe, może lepiej nie lećcie".  A w odpowiedzi z wnętrza " a weź spier..aj".:lol:

Opublikowano

Krótko miałem okazję nosić mundur, ale ten akurat stanowi w pewnym stopniu izolację przed warunkami zewnętrznymi.

Zawsze przerażały mnie skarpety i buty, a o dziwo nawet noga mi się w nich nie pociła .

Opublikowano

ja rozumiem ale urzednik odpowiada , mógł przynajmiej zrobić notatke o złym stanie lotniska , po to był urzednikiem aby sprawdzić i ostrzec , to nawet nie arabski powinien sprawdzać a urzednik z jego nakazu ,ale to on ponosi odpowiedzialnosc ze nie doszło do sprawdzenia .piloci inaczej by sie zachowali prawdopodobnie gdyby wiedzieli o stanie infrastruktury tego lotniska .

Opublikowano

Piloci wiedzieli co jest grane ale rozkaz nie gazeta. Rosjanie dużo wcześniej przysłali kwit że nie są w stanie zapewnić pełnego zabezpieczenia lotów. A poza tym na pokładzie był  dowódca Sił Powietrznych co to miał dbać aby nie powtórzyła się tragedia z Mirosławca.  Podejrzewam że św Piotr jakby im się ukazał i namawiał do zmiany miejsca lądowania, tez by nic nie uzyskał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v