Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to  ,,made in '' to tez dobra sciema to tylko kraj zapakowania lub złozenia i najwieksze koncerny sie na tym slizgają i jadą , jest temat kłopoty john deer i własciciel pojazdu objasniał co z jakiego kraju , głowna tabliczka made in USA a podzespoły meksyk , chiny . liczy sie jak najtaniej kupić i tyle .

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Meksyk to naturalne zaplecze USA, Co bym nie brał do TG to i tak na pudełku nadruk Mexico. 

Co to te TG?

Czyżbyś też był przeciw pakietowy mobilności a może nawet za?

Opublikowano

Ee mirro! W Pakistanie niema co oglądać? No co Ty? Turcja ładna nawet od strony Iranu jest ciekawa. Indie jakoś mnie mniej interesowały ale na filmach ciekawie. Tak, że pociąg "przyjaźń" budować w Pesie i po części!

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

A marzy mi się taka cywilna wycieczka. 

żeby pociupciać ciapatą d*pę nie trzeba zaraz jechać za granicę 😂

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mirro napisał:

A marzy mi się taka cywilna wycieczka. 

Nie ma to jak udzielić odpowiedzi na pytanie którego nikt nie zadał. A może to prośba aby ktoś je jednak zadał?:efendi2:

https://www.tvn24.pl/jaroslaw-kaczynski-o-podatku-katastralnym-pis-go-nie-wprowadzi,943485,s.html

to jest odpowiedz na program PO-KO w ubiegłym tygodniu pojawiła sie wzmianka o przygotowywanym projekcie programu opozycji I i tam była wzmianka o dodatkowym podatku od wartosci nieruchomosci   zapomiałem kto to niby pisał ale opozycja odniosła sie do tego projektu tak samo jak do przecieku o decentralizacji   ,,nic nie wiemy  '' a pisali to niby nie związani z opozycją pseudo ekonomista , ale ,niby dla PO  . TO BYŁA NIBY TAKA PISANINA , CHYBA NA WYCZUCIE GRUNTU Z RAMIENIA PO

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

To mógł od razu powiedzieć że " jak PiS wygra to nie wprowadzi a jak PO to pewnie zaraz po wyborach".:cool:
Taką odpowiedź to ja rozumiem i na taką jestem przygotowany.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jeszcze za czasów Tuska mieli wprowadzić podatek kastralny , a tusk jak był premierem nie wprowadził , tylko wtedy chyba PIS straszył podatkiem kastralnym .zresztą pewnie podciagną ten temat pod straszenie wyborców tak jak kiedys tylko strony sie zmienią , kiedyś PIS straszył a teraz  PO-KO bedzie straszyć                  https://twitter.com/XXXXXXX00128902/status/1137268169402408960/photo/1?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1137268169402408960&ref_url=https%3A%2F%2Ffakty.interia.pl%2Fpolska%2Fnews-stan     fajny komentarz z potwierdzeniem tezy gawłowskiego .                         powoli sie dowiaduje ciekawych rzeczy wyborcy PIS nie płacą podatków , są zacofani , są biedni ,ale za to chlają i znecają sie nad rodziną 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Za Tuska to się dwa razy przymierzano do katastralnego za każdym razem w trochę innej formie. 

To plany rudego smieciucha z 2012 

Możliwość wprowadzenia takiego podatku zawarta została w projekcie założeń Krajowej Polityki Miejskiej do roku 2020. Według prezesa PiS, wprowadzenie podatku katastralnego oznaczałoby znaczne zwiększenie opodatkowania obywateli prowadzące wręcz do konfiskaty majątku.

Ministerstwo Rozwoju Regionalnego poinformowało wczoraj, iż „nowego podatku nie będzie”.  Premier Donald Tusk zaznaczył, że „składane są różne propozycje”, ale jeśli będzie w tej kwestii decyzja rządu, to pojawi się ona jako decyzja Rady Ministrów.

Prawo i Sprawiedliwość zapowiedziało organizację różnego rodzaju społecznych akcji sprzeciwu i skierowanie do Trybunału Konstytucyjnego skargi, jeśli rząd Donalda Tuska zdecyduje się na wprowadzenie w naszym kraju podatku katastralnego – od wartości nieruchomości. Jarosław Kaczyński powiedział, iż oczekuje w tej sprawie czytelnej deklaracji premiera.

Także żeby nie było że to PiS bo to pojebańce cały czas kombinują jak konie pod górkę. 

• Like 3
Opublikowano

Uuuuuuu to teraz nawet nie ma co z tym iść do TK. Przecież gdyby PiS chciał wprowadzić, to i tak TK powie że to zgodne ze wszystkimi aktami prawnymi. Toż to Pani Prezes TK to przyjaciółka Prezesa. I tak oto pętelka powoli zaciska się na szyi obywatela. " Totalna inwigilacja".:lol:

Opublikowano

Uuuuuuuu Mirro a pan rzeplinski to wzór cnót i za jego kadencji w TK i rządu pojebkow OFE okazało się że jest moje a jakoby nie moje bo rządu Tuska i zgodne z konstytucją było zajebanie tej kasy!!!!!! 

Nawet porównywać k**wa nie ma co tych standardów "lipnych" poprzednich dwóch kadencji PO PSL. 

• Like 1
Opublikowano

Sorry, że się wtrącę w dyskusję ale czasem zajrzę do tego tematu i czytając Twoje posty Slodki66 mam wrażenie, że Ty się marnujesz jako rolnik. Nie myślałeś ubiegać się o stanowisko jakiegoś rzecznika czy coś podobnego pisu. 

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Widział ktoś, gdzieś, coś? Czyli ową kasę? Oczywiście minus koszta operacyjne. :lol:

miruś twoje ulubione  żydki przegrywają

Opublikowano

@jacus jesteś ? Mam pytanie odnośnie Zetora . Ty tak trochę z tym kumaty .

Opublikowano
15 minut temu, thor1984 napisał:

Sorry, że się wtrącę w dyskusję ale czasem zajrzę do tego tematu i czytając Twoje posty Slodki66 mam wrażenie, że Ty się marnujesz jako rolnik. Nie myślałeś ubiegać się o stanowisko jakiegoś rzecznika czy coś podobnego pisu. 

schetynce czy babochłopowi nawet taki rzecznik już nie pomoże wygrać wyborów.

Opublikowano

To co niektórzy piszą i się wymądrzają to czysta teoria , a żydy dostaną tak jak dzisiaj . Żeby kasa w tych czasach się zostawała w portfelu to trzeba  uczciwie pracować . 👏👏👏😁😁😁😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

@jacus jesteś ? Mam pytanie odnośnie Zetora . Ty tak trochę z tym kumaty .

łon ma łursusa po łojcu  😂

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v