Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kamiennice to pikuś . Teraz żadają o wiele wiecej i to dostaną. 

Skad  ci się ten Orban wziął? Co on  ma do tego ?

Jaki był powód dla którego nie lubiano żydów?

Opublikowano

takiego polaczka jak racyl to wszyscy lubia-idealny kandydat na parobka,  co prawda ani rozumu ani sily ale do pasienia krow u helmuta sie nada...jego babka umial sie z niemcami na lezaco dogadac to i on zdola😛

komisja warszawska zbadala kilkadziesiat kamienic i  nic o obywatelach usa i izraela nie slyszalem.

orban mu sie z urbanem pomylil , za duzo kurwizji oglada i temu takie skojarzenia...

prezes i jego swita ciagle mowi ze dogonimy a nawet przegonimy- ale te germance to takie zle i niedobre, albo i gorsze lgbt,ddt,vw i Q, to co sie stanie jak my bedziemy tacy sami albo i lepsi-az sie boje😊, choc mi sie wydaje ze moje oczy tego nie zobacza...

Opublikowano
Dnia 21.05.2019 o 23:39, Ulman napisał:

sPISkowy sPISek  powiadasz. Niezwykła głebia tntelektualna🤣

no niestety twoja choroba psychiczno obsesyjna 

Dnia 21.05.2019 o 23:41, Ulman napisał:

vat od wyłudzeń? No ciekawie się robi ............

https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/vat/odliczanie-i-zwrot-podatku/695477,Wyludzenia-VAT-w-Polsce.html

7 godzin temu, Mich9 napisał:

Film już został zacenzurowany ależ cenzura, państwo policyjne

peło i akta 2 zadziałały nie pastwo 

• Like 3
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

takiego polaczka jak racyl to wszyscy lubia-idealny kandydat na parobka,  co prawda ani rozumu ani sily ale do pasienia krow u helmuta sie nada...jego babka umial sie z niemcami na lezaco dogadac to i on zdola😛

komisja warszawska zbadala kilkadziesiat kamienic i  nic o obywatelach usa i izraela nie slyszalem.

orban mu sie z urbanem pomylil , za duzo kurwizji oglada i temu takie skojarzenia...

prezes i jego swita ciagle mowi ze dogonimy a nawet przegonimy- ale te germance to takie zle i niedobre, albo i gorsze lgbt,ddt,vw i Q, to co sie stanie jak my bedziemy tacy sami albo i lepsi-az sie boje😊, choc mi sie wydaje ze moje oczy tego nie zobacza...

jesteś pozbawiony jakiego kolwiek rozumu jak nitrass przynosząc buciki, chyba mu sie to z symbolem aborcji pomyliły, demonstracje pomylił i nie po własciwej stronie się znalazł. rozmiar tych butów ni jak się ma do wieku osób molestowanych w kosciele

wystarczy troche się zastanowić i głupot nie powielać

nic nie oddała hanka w warszawie to gdzie to mienie żydów jest w takim razie ? co może żydów nie było  w warszawie

Opublikowano

Symbol to symbol. Musi przejaskrawiać aby wzbudzać pewne uczucia, jak nie będzie to nie spełni zadania. Podejrzewam że gumo- filce w rozmiarze 12 nie wzbudzały by refleksji, no może tylko śmiech. 
W niedzielę wkleiłem link do TV Bełzyce. Z materiału wynika że pół rynku w Bełżycach było żydowskie, cmentarz żydowski też tam jest spory. Pewien jesteś że w najbliższym sąsiedztwie masz te sprawy poukładane i pozałatwiane?

Opublikowano

to prawda, jest cmentarz żydowski i chyba jedyny w okolicy także i musi być duży. drugi widziałem przy unickiej w lublinie

pytanie czy ktoś dba o ten cmentarz

nikt nie opowiada czy pisze że jakiś żyd się o coś upomina. jest sporo chałupek co już opustoszały

chodziłem tam do średniej szkoły także znam to miasto

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał:

propaganda pis-u wyglada tak - naprawde to nitras polozyl buciki na lawie prezesa, pies-syn agenta sb z 30-letnim stazem-   rzuca  je na ziemie i przydeptuje je inny pis-uar,a wtedy do eunucha doskakuje 5 pretorianow.....pis-oglupek zobaczy napis ze rzucal i uwierz

tu nawet nie chodzi o buciki tylko o samo zachowanie posła ,takie sceny są na ukrainie w tajlandi gdzie banda głupków używa argumentu siły w parlamencie .  

8 godzin temu, jacus napisał:

omisja warszawska zbadala kilkadziesiat kamienic i  nic o obywatelach usa i izraela nie slyszalem.

bardzo wielu obywateli z nazwiskiem żydowskim , czy rosyjskim zmieniło nazwisko no polsko- brzmiące  np . bronek komorowski  ale wielu znanych z mediów ich dziadowie zmienili nazwiska z rzydowskich czy sowieckich na polskie

8 godzin temu, Ulman napisał:

Jaki był powód dla którego nie lubiano żydów?

bo żyd miał przedwszystkim handel , fabryki  a polacy musiewli pracować   .   był na dzisiejszy jezyk spekulantem

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

no niestety twoja choroba psychiczno obsesyjna 

https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/vat/odliczanie-i-zwrot-podatku/695477,Wyludzenia-VAT-w-Polsce.html

peło i akta 2 zadziałały nie pastwo 

Tak jak PISaleś - to  wszystko jest sPISkowy sPISek😳

Jarecki , czyli ich nielubiani bo do czegoś doszli, byli bardziej rozwojowi, myślący zaradni. To była po prostu zazdrość. Bronił ktoś wtedy ktoś naszym  mieć sklep albo fabrykę ? Dlaczego uważasz ze byli spekulantami? Czym spekulowali?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Ulman napisał:

Jarecki , czyli ich nielubiani bo do czegoś doszli, byli bardziej rozwojowi, myślący zaradni. To była po prostu zazdrość. Bronił ktoś wtedy ktoś naszym  mieć sklep albo fabrykę ? Dlaczego uważasz ze byli spekulantami? Czym spekulowali?

po czesci sie zgodze  , doszli do czegos kosztem innych.  mając pieniadze posyłali swoje dzieci do dobrych szkół , co skutkowało wypieraniem z zawodu polaków np . w moim rejonie  była weterynaria zdominowana było wielu lekarzy zydowskiego pochodzenia po czesci to było spowodowane iloscią rzydów w polsce  . Słychać do dzis o kjilku polakach jeden przyczynił sie do budowy szpitala w rejonie itp.   ale o żadnym  żydzie który coś zrobił dla polski jakos cicho a było ich duuuużo .    jeszcze odnosnie spekulacji mając opanowany handel ustalali ceny na produkty które nie były wytwarzane w rejonie .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

W USA wielu Polaków też zmieniało nazwiska na bardziej amerykańskie. I co? Kolejne pytanie to takie. A co Polacy zrobili sami dla siebie kiedy Żydzi opanowywali handel? Szlachta do spółki z kościołem zastanawiała się tylko jak utrzymać stan gry. Jakoś nawet z pańszczyzną nie potrafili sobie poradzić. A jak wszystko pizło to na emigrację i tam łzawe poematy o tęsknocie za "szumiącymi wierzbami.🤣
A do jakich to dobrych szkół posyłali swoje dzieci? Pewnie do talmudycznych. 

Opublikowano

ale pieknie leje-chyba w 2010 tak ostatnio dawalo,dobrze ze dopiero drugi dzien.. 

a my biedacy sami musielismy tyrac zamiast zydow-kurna ten senat rzeczypospolitej krakowskiej ktory uchwalil zakaz osiedlania zydow na jej terenie,niech bedzie przeklety na wieki..........😛 moi pradziadowie mieli sklep kolonialny, babka co tydzien chodzila na targ w krakowie sprzedawc zywnosc, pra i dziadek byli stolarzamj, kowalami inny byl flisakiem i do gdanska splawial towary-jak sprzedal galar na opal to na nogach musial wracac, gorzej jak nie sprzedal to musieli go z powrotem targac az trafil sie kupiec[ci zli niemieccy gdanszczanie], brat babki byl szewcem inny krawcem- i to temu ze nie bylo komu robic[podobnie jak dzisiaj]  taki ksiadz proboszcz krolikowski z niejakim nauczycielem stefczykiem  sami musieli zalozyc kase oszczednosciowo-kredytowa bo nie bylo banksterow, nawet karczme musial polak prowadzic - to wszystko byla wina zydow............bo ich nie bylo, jeszcze w garazu schowane na pamiatke mam akcesoria rzemieslnicze po przodkach

ciekawe ilu z was ma jeszcze zrabowane mienie zydowskie,ilu mieszka w takich domach, ilu ma pola ?????????? nie strasza was duchy pomordowanych, nie odwiedza dybuk ????  cala ta dyskusja jest jakims wyrzutem sumienia-ale to dyskusja nie o moralnosci ale o polityce ,tam dekalog nie ma znaczenia, jak to szlo-ani zadnej rzeczy, ktora jego jest.

X przykazanie -dla tych co mieli 1000 godzin religii przypomnienie, bo moze nie znaja albo zapomnieli.

moj pra-pra to juz w XVII w sobie nazwisko zmienil -za duzo bylo kowali w okolicy i sie mylili ludzie, inny tez zmienil w pomroce dziejow pierwsza litere- i zupelnie niedawno musialem w urzedzie prostowac oczywista pomylke pisarska-urzedniczka przekrecila a nie sprawdzilem. mam stare dokumenty sprzed 150 lat i do dzisiaj wszystkie nazwiska funkcjonuja w okolicy, moje nawet pod tym samym numerem.

a gdzie zdolne i pracowite zydowskie dziecko mialo robic kariere-w kosciele,wojsku, urzedzie ???? zobaczcie ilu amerykanskich i zydowskich noblistow pochodzi z ziem polskich.....

https://pl.wikipedia.org/wiki/Numerus_clausus_(szkolnictwo_wyższe)

Opublikowano

zrudło  Jacuś   

W Polsce próbowano formalnie wprowadzić numerus clausus w 1923 roku[2], ale spotkało się to z zastrzeżeniami ze strony Ligi Narodów, a także protestami przedstawicieli inteligencji. Stało się to jednak w 1937 roku, gdy niektóre uniwersytety przyjęły limit 10 procent, zgodny z udziałem ludności żydowskiej w kraju. Przedtem udział studentów żydowskich sięgał 20-40 procent[potrzebny przypis].

Oficjalnym powodem takiej polityki była chęć wyrównania szans młodzieży polskiej, która była dyskryminowana jeszcze w czasach carskich, oraz promowania młodzieży z małych ośrodków, która miała mniejsze szanse w porównaniu z miejską młodzieżą żydowską. Pomimo ograniczeń inteligencja pochodzenia żydowskiego stanowiła przed drugą wojną światową niemal połowę całej inteligencji, ale wskutek wymordowania ludności żydowskiej przez Niemców odsetek ten drastycznie spadł.

Żydzi starali się obejść przepisy, zmieniając religię lub wyjeżdżali na studia do krajów, które nie stosowały dyskryminacji. Skrupulatnie przestrzegały numerus clausus wydziały medyczne, w wyniku czego w roku akademickim 1933/1934 Żydzi uzyskali na krajowych wydziałach medycyny 132 dyplomy oraz nostryfikowali 93 dyplomy zagraniczne[1].

Niemcy

Opublikowano

teraz to jest tylko pierdolenie po jednej czy drugiej stronie ogółu.

zgłosi się jeden pojedyńczy człowiek z papierami to odzyska daną nieruchomość. ogólnie to ani omówić ani zwrócić się nie da. do dawania to musi żyć uprawniony potomek a jak nie ma to komu mogą dać

Opublikowano

straz wyje, gdzies topi- ale o tej porze wszyscy w robocie wiec nikt nie pojedzie, tak naprawde nasza straz do niczego nie jest potrzebna,gdyby nie strazak ktory trawy podpala to nie mieli by co robic-o oczywiscie wieczorami grasuje, jak zaloga jest w gotowosci, nie sadze zeby strazacy nie podejrzewali kto to jest-ale twardych dowodow brak...

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wyborcza-w-ten-sposob-abp-glodz-kryl-ks-buzana/embt337?utm_source=detal_viasg_wiadomosci&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne&srcc=ucs&utm_v=2

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/tylko-nie-mow-nikomu-ryszard-terlecki-wysyla-sms-y-do-poslow-pis/q9r1cpr

to jak uwazasz-prawicowe media tak samo klamia jak lewackie ???? patrzysz na tytul i czytasz "rzucal" a na filmie wyraznie widac jak kladzie-to klamstwo czy nie ??? jakby gumofilc wyjsciowy polozyl to bylo by fajnie😛

przy porownywaniu ilosci wyksztalconych zydow to trzeba brac pod uwage tylko potomkow szlachty i mieszczan-bo chlopski syn to mial mizerne szanse na wyzsze wyksztalcenie, takie jednostki jak wspomniany stefczyk to na palcach jednej reki by policzyl...

na dzisaj ta sprawa jest wyciagana na cele kampani wyborczej, potem tej do izb rolniczych😛 nastepnie do sejmu, a w miedzy czasie moga sie zdarzyc powtorne wybory w izraelu-wiec temat bedzie grzany miesiacami , a sprawa zakonczy sie tak jak reparacje od niemcow.................

i sprawdzilo sie nikt nie jedzie a ksrg maja jeszcze chwile. w calej gminie spokojnie wystarcza dwie straze a 10 pozostalych to tylko marnowanie dziesiatek tysiecy rocznie.

Opublikowano

Chodzi o to aby wspaniała zmiana, ani żadna inna, nie ustaliła prawa aby gmina wyznaniowa była beneficjentem członka i to nieżyjącego. Tyle. Aby dawno rozpoznane sprawy nie otrzymały biegu. Przy okazji. Cóżeście się czepili szybkich głosowań? W jakimkolwiek parlamencie ustawy się proceduje a taki poseł ma obowiązek się z tym zapoznawać. Głosować przychodzi wg porządku i przygotowany. To nie eurowizja. W latach międzywojennych dostęp do oświaty nie był jak obecnie. Znane jest także powiedzenie: zamienię przedwojenną maturę na obecny doktorat. Zatem ostrożnie z tym określeniem iż jednych było stać na dobre szkoły, innych nie. Mirro. Tęsknota możnych za szumiącymi wierzbami wynikała przeważnie z przymusowego odstawienia szumu dziwek, alkoholu oraz hazardu. One szumią w gratisie. Trafiłeś zacnie - nie wszyscy jednak dopuszczą taką wersję. Właśnie przeleciał mi nad głową prawdopodobnie blackhawk. Szedł w chmurach więc na przyrządach a podstawa dzisiaj nie jest nisko. WTF?

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Chodzi o to aby wspaniała zmiana, ani żadna inna, nie ustaliła prawa aby gmina wyznaniowa była beneficjentem członka i to nieżyjącego. Tyle. Aby dawno rozpoznane sprawy nie otrzymały biegu. Przy okazji. Cóżeście się czepili szybkich głosowań? W jakimkolwiek parlamencie ustawy się proceduje a taki poseł ma obowiązek się z tym zapoznawać. Głosować przychodzi wg porządku i przygotowany. To nie eurowizja.

Jeśli opracują rzetelną metodę to jak dla mnie te głosowania mogą trwać i sekundę Ale jeśli przy obecnych metodach dochodzi do pomyłki o 500 głosów to chyba jest to jakiś totalny burdel Albo jeśli później posłowie składają korekty bo w tej gonitwie popełnili pomyłkę  i nie wiedzieli za którą dyrektywą głosują to chyba świadczy też nie najlepiej o tym "wzorze praworządności"

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

ja tam na smiglowcach sie nie znam-patrze tylko na malowanie, chyba ze prezes alcelor-mittal leci ,bo oni maja takiego malego .

teraz to nawet w nocy lataja -kiedys tak nie bylo, czasami samolot jak nadlatuje to zmienia swiatla z dlugich na krotkie-fajnie to wyglada.

coz innego zostalo-modlitwa😂

https://krakow.onet.pl/posiedzenie-sztabu-kryzysowego-w-krakowie-premier-modlmy-sie-zeby-ten-deszcz-przestal/3qgxz75?utm_source=detal_viasg_wiadomosci&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne&srcc=ucs&utm_v=2

z wlasnego doswiadczenia  napisze, ze wiekszosc takich akcji przeciwpowodziowych jakie sa u nas- nic nie daje, to tylko pokazowki zeby ludzie widzieli ze o nich wladza dba, to marnowanie sil i srodkow na zupelnie bezsensowne dzialania, takie rzucanie workow czy obstawiane ogrodzen pomoze jak umartemu kadzidlo.........pompowanie piwnic powoduje jeszcze wiekszy naplyw wody-dopiero jak poziom wod gruntowych spadnie wtedy sie pompuje...

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

widzisz polglowku -ja kilka razy widzialem kolo swojego domu takie widoki i sie ubezpieczam , zawsze biore odszkodowanie ktore z nawiazka rekompensuje szkody, a tacy imbecyle jak ty-choc nie sadze zebys mial cokolwiek wlasnego- potem wyciagaja reka do panstwa -"rumunskie pandy"

nam tez adamczyk obiecywal cuda wianki-przed wyborami,mieszka w sasiedniej gminie, i z tego to tylko dwa razy pomiary robiono i nic ponad to co zawsze- koszenie walow i konserwacja sluz 

Edytowane przez jacus
Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

widzisz polglowku -ja kilka razy widzialem kolo swojego domu takie widoki i sie ubezpieczam , zawsze biore odszkodowanie ktore z nawiazka rekompensuje szkody, a tacy imbecyle jak ty-choc nie sadze zebys mial cokolwiek wlasnego- potem wyciagaja reka do panstwa -"rumunskie pandy"

Ty to jak zwykle nie rozgarnięty cudaczek co mu się wydaje że jest najmądrzejszy

Nigdy za nic nie dostałeś odszkodowania za jakąś nieruchomość bo inaczej takich pierdół byś nie wypisywał

Z nawiązką ? nie rozśmieszaj ludzi. żeby dostać tyle to trzeba praktycznie ubezpieczyć sie od wszystkiego a także ubezpieczyć szczegółowo wyposażenie domu a tego prawie nikt nie robi bo i składki są wysokie.

Po pożarze domu przelew z odszkodowaniem przyszedł po 6 tygodniach. gdyby nie własne oszczędności i pomoc ludzi, służb to za samo ubezpieczenie pokryłoby 1/3 żeby przywrócić dom do stanu wyjściowego. tak samo po zgłoszeniu kazali robić zdjęcia i wysyłać na email. Nic nie dochodzili przyczyn i nie utrudniali ale 6 tyg bez pomocy innych to sam byś się zesrał

Od państwa dostajesz zasiłek celowy 6 tys i kontener na odpady i na tym się pomoc kończy.

z nawiązką to może dostaniesz w oc czy AC ale o nieruchomości zapomnij .

Znajdz sie w takiej sytuacji a potem się wypowiadaj jaki ty mocny jesteś i ile to bys nie zarobił na ubezpieczeniu

Opublikowano

Racyl powiem tyle, kiedyś podczas powodzi na Wilkowie usłyszałem "woda przyniosła". Była to odpowiedź na moje pytanie czy te setki metrów kwadratowych kostki, i inne dobra to z samych sadów. Tak więc różnie to bywa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v