Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Wczoraj zdążyłem pojechać w Twoje strony do Emilianowa po części do siewnika. Podziękować Bogu za S8. Opryskać 30ha groszku i popisać na forum. To może Ty słabo czas wykorzystujesz.:-o

do emilianowa gm . zabrodzie ? koło wyszkowa ?bo to tez obok  S8

Opublikowano (edytowane)

A to może faktycznie Twoje strony. Przepraszam jeśli pomyliłem adresatów. Tak tego Emilianowa. Koło Radzymina.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Wiesz przyjacielu robię w życiu głupoty i ważne rzeczy. Dla jednych głupotą jest gdy wykonuję pracę i nie biorę za to pieniędzy a dla mnie to ważna sprawa. W każdym razie najbardziej zajęci ludzie mają czas na wszystko.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

Wiesz przyjacielu robię w życiu głupoty i ważne rzeczy. Dla jednych głupotą jest gdy wykonuję pracę i nie biorę za to pieniędzy a dla mnie to ważna sprawa. W każdym razie najbardziej zajęci ludzie mają czas na wszystko.

Jasne  😁jak żyją z tatusiowej renty  😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

No comments.:brawo::gent:
Jarecki 4 w jedną. 

Opublikowano (edytowane)

przeglądam kilka tematów i tylko w tym i pogodzie jest paru takich stałych obiboków na aby klepią w klawiaturę .

świątek piątek czy niedziela i od razu widać kto nie ma nic do roboty

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, racyl napisał:

przeglądam kilka tematów i tylko w tym i pogodzie jest paru takich stałych obiboków na aby klepią w klawiaturę .

świątek piątek czy niedziela i od razu widać kto nie ma nic do roboty

Jak to nie ma a po 500+ sie udac to nie robota albo po bony zywnościowe a potem do sklepu i je wymienić i tak mija zycie jedni mają lekko inni cięzko

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

w wolnym czasie mozecie tez troche poczytac-dzieciom bajke o dobrej zmianie pinokia 

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ksiazka-delfin-mateusz-morawiecki-poszkodowani-przez-bank-premiera/e7wy899?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne

albo cos dla doroslych- sam jeszcze nie ogladalem 

dzieci pajacusiu to akurat od dobrej zmiany dostają coś

Od ciebie to nikt nie ma dłuższego nochala w okolicy

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

racyl - tak się utarło dziwnie podczas, gdy to jest dodatek przysługujący w związku z posiadaniem dzieci ale dla rodziców. Tak wynika z przepisów.

zapomniałem że żadna nie chcę takiego i z nim dzieci  co żyje z mamusinej renty

Opublikowano

impotentom przypominam ze takze tu sa tacy co maja dzieci i 500+ nie jest im obce 😛.

pinokio mi dal 500 +[ nawet 1000 na chwile] -skad je wzial ?? pozyczyl na zone w bz wbk???? czy to moje pieniadze ktore jedna reka zabral a druga dal ???? pobierajac przy tym sowita prowizje. 

robiono niedawno badania socjologiczne samotnych mezczyzn z polski wschodniej- biedni,niewyksztalceni, zyjacy na koszt rodzicow , bez zadnych ambicji-nie dziwota ze wschod wymiera......normalnie chlopaki do wziecia-racyl byles juz tam czy dopiero sie zglosiles ?????

widac ze prezes film ogladal- w szczecinie sie zapowietrzyl jak o tym mowil, nagle sobie o polanskim przypomnieli, gdyby on byl ksiedzem w watykanie -do niedawna-zadnego przestepstwa by nie popelnil-tam prob pedofilli przez wieki wynosil 13 lat- ciekawe czemu, moze temyu ze "teczowa panienka" miala 14 lat jak urodzila jezusa ??

w jednym ma racje-kosciol zniknie szybko tak jak w irlandii, dawno by sie tak stalo gdyby nie dobry wujek komunizm -ktory dosc szczelnie odseperowal dzieci od ksiezy.odbierajac im sierocince i szkoly.....

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał:

impotentom przypominam ze takze tu sa tacy co maja dzieci i 500+ nie jest im obce 😛.

pinokio mi dal 500 +[ nawet 1000 na chwile] -skad je wzial ?? pozyczyl na zone w bz wbk???? czy to moje pieniadze ktore jedna reka zabral a druga dal ???? pobierajac przy tym sowita prowizje. 

robiono niedawno badania socjologiczne samotnych mezczyzn z polski wschodniej- biedni,niewyksztalceni, zyjacy na koszt rodzicow , bez zadnych ambicji-nie dziwota ze wschod wymiera......normalnie chlopaki do wziecia

mówisz że Ci zabrał, czyli wszystko jasne kim TY jesteś i czym się zajmowałeś. nic dziwnego że teraz taki jazgot z twojej japy 🤣

Ciekawe te twoje badania że zawsze polskę wsochdnią tylko badają tak jakby na zachodzie czy południu niedojdów nie było po za jedną na tym forum

Jak to wcześniej pisałeś ? że zachód jest rozwiniety bo ma wsie po 500numerów 😄 a jak ja mam w polsce wschodniej 20minut to jestem gorszy 😄

Edytowane przez racyl
Opublikowano

nie wierz prezesowi-seks to fajna rzecz, kazdy ksiadz ci to powie😛-mi mozesz nie wierzyc. nie wiem czy wiesz, nawet przez internet mozesz sobie znalezc dziewczyne czy tam chlopaka[nie wnikam co wolisz] , jak jestes niezdolny to adoptuj-to nic wielkiego-sam mam taka chrzesnice, nie wiem o co takie halo z morawieckim, 

https://natemat.pl/108469,polska-wschodnia-mieszka-w-domach-bez-lazienki-ta-mapa-zadziwila-internautow-ale-nie-jest-tak-zle-jak-pokazuje

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

i wziołeś te pieniądze mam rozumieć z obrzydzeniem? Różnica między ,,pinokiem" a ryżym jest taka że ,,pinokio" jedną

ręką daje drugą zabiera a ryży grabił obiema rękami nic nie dając bo nie miał trzeciej ręki.Potrafił nawet nieboszczyków okraść zmniejszając zasiłek pogrzebowy!

22 minuty temu, jacus napisał:

robiono niedawno badania socjologiczne samotnych mezczyzn z polski wschodniej- biedni,niewyksztalceni, zyjacy na koszt rodzicow , bez zadnych ambicji-nie dziwota ze wschod wymiera......normalnie chlopaki do wziecia-racyl byles juz tam czy dopiero sie zglosiles ?????

w jednym ma racje-kosciol zniknie szybko tak jak w irlandii, dawno by sie tak stalo gdyby nie dobry wujek komunizm -ktory dosc szczelnie odseperowal dzieci od ksiezy.odbierajac im sierocince i szkoly.....

w innych częściach Polski większość wykształconych ,bogatych z ambicjami🤣 z co najmniej trójką dzieci

o kościół się nie martw ,znikniesz szybciej niż kościół

• Like 3
Opublikowano

Donald pyta się Angeli ile zarabia u ciebie zwykły człowiek  . 3 tyś euro . A ile wydaje na życie  ? 2 tyś . A co robi z resztą ? A co mnie to obchodzi mówi Angela .

Angela pyta się Donalda . A u ciebie ile zarabia zwykły  człowiek  ? 2 tyś . A ile wydaje na życie ? 3 tyś . A skąd resztę bierze ? A co mnie to obchodzi odpowiada Donald .

• Thanks 2
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Przyszedł Ziobro od brygad pościgowych i coraz trudniej tego brakującego tysiaka "skombinować" z różnych machlojek.

Czy wystarczająco długo się utrzyma zanim nie będzie innego wyjścia i trzeba będzie "deficyt" uczciwym zarobkiem uzupełnić?
Tym dłużej to trwać będzie im pazerność państwa będzie odbierać większość z wypracowanego dochodu.
Wszystko zależy co będzie się działo po tym jak "wyborcza rozrzutność" się skończy a skończyć się musi w ten czy inny sposób.

Wiedzą i z PO i z PIS że jeśli się kto nie liczy z pieniędzmi te policzą się same bo są też inni którzy nawet tego nie wiedzą też wśród elektoratu tych partii.
cudów nie ma w gospodarce też.
co najwyżej w dowcipach o "cudownym rozmnożeniu dochodów"

Sam nie wiem które wybory ważniejsze bo trudno ocenić kto tu rządzi bardziej. Warszawa czy Bruksela?

Przypomniało mi się a propos tego dowcipu że już za późnego Gierka analizy ekonomiczne polskiej gospodarki wykazywały że Polacy więcej wydawali niż oficjalnie zarabiali.
(z punktu widzenia budżetów domowych nie całej gospodarki bo to drugie dotyczy większość krajów na świecie i uznawane za normalne w tych krajach)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

nie wierz prezesowi-seks to fajna rzecz, kazdy ksiadz ci to powie😛-

wiec wiem z kąt powrót do tematu pedofili , a to za sprawą schetyny który ogłosił wczoraj  ze najwiekszym zagrożeniem dzieci jest pedofilia księży , tylko o pedofili było wiadomo za czasów ich sprawowania władzy a minister budka ani  rząd PO nic nie zrobił ,a teraz patrze przemilcza wiekszy problem jakim jest pozostawienie dzieci bez opieki   ,   a pogoń za pieniedzmi , teraz problemem wsród dzieci i młodzieży są narkotyki , dopalacze a KO tego nie zauważa , tak trzeba rozprawić sie z przeszłoscią ale trzeba mysleć o terazniejszosci i jutrze  .

Opublikowano

Jarecki - popraweczka. O tych sprawach wiadomo o wiele wcześniej. Zagrożenie, które wymieniłeś dla przykładu to problem, który spowodował, że nie każdy mak można chodować. Gówniażeria siedzi po kątach jak menele bo rodziców stać tylko na spełnianie zachcianek. Pyskacze mają własne pieniądze, komórki internet a także wirtualny świat i zbyt dużo czasu jak sądzę. Starych za dupy trzeba brać bo wychowują kretynów...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Rzecz nabrała rumieńców po nieudolnej reakcji jednego z naczelnych szamanów który z pozycji pychy i zarozumialstwa odpowiedział na  nie ważne już czy nawet sfingowane zarzuty  wobec jego podwładnych.
Nie jest to odpowiedź pokory czy szacunku do osoby ludzkiej choćby tym czlowiekiem był oponent  podważający nie tyle istotę Wiary co wiarygodność jednego z jej głosicieli.
Pycha i zarozumialstwo a na koniec zapędzenie samego szatana do argumentacji to już przesada jak na dzisiejsze czasy stąd ten cały ferment.
Mam mieć wyobrażenie jak hierarchowie Kościoła patrzą na mnie mającego czelność mieć wątpliwości czy jakiegoś Sekielskiego bo jaka różnica?
Filmu nie oglądałem ale już widać że rolę prowokacji spełnił bardzo szybko i skutecznie
https://wiadomosci.wp.pl/abp-glodz-zostal-spytany-o-film-o-pedofilii-nie-ogladam-byle-czego-6380190582294145a
sam artykuł linkowany oceniam na tendencyjny i jednostronny co nie umniejsza wagi faktów które porusza a tendencyjność potwierdza umieszczone zdjęcie starego chłopa z "brodą wyżej od nosa" z pomponikiem na czapce i wspomniane wyobrażenie ma ten artykuł kształtować
MTcyODk3YjUCGzl3REhvIEFDbS0CEWF2Flt1ZkR8
na taki Kościół ataki są zbędne . Przechodzi do zestawu opowieści fantasy na własne życzenie bo odległa to się robi kraina dla naszej szarej codzienności

Zginąć jako struktura organizacyjna wyznania nie zginie Kościół ale dużo się w Nim zmieni i to szybko.
Wojna ideologiczna jest odwieczna i sztuką jest się nie dac w nią wciągnąć.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Miałem ci ja okazję, parę lat temu, znaleźć się w pobliżu tej namiastki biskupa polowego przy okazji wyświęcania podziemnego parkingu przy kościele garnizonowym w Lublinie. Jakby nie jego sekretarz to myślę że usłyszałby parę ciepłych słów na swój temat od żołnierzy co to w czasie mszy za kompanię honorową robili. Większego gbura to ciężko znaleźć. 

Opublikowano

no to sakramentalne - "kto się wywyższa ..." chyba zadziałało bo zaczyna mu się pasmo problemów w tym wiele jego współautorstwa.
Teraz "sekretarz" ma jeszcze więcej roboty bo przed samym sobą obronić kogoś to rzeczywiście sięga cudu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v