Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

1. tak było od zawsze i nie wiem co cie bulwersuje? Moze socjalistyczna sprawiedliwość wymaga by państwo naprawiało wszelkie błędy obywatela i wszystkie straty jakich dozna?  Gdyby kupujący lewizne nie tracił to byśmy zgineli w złodziejstwie.

bo prywatny rzeczoznawca Badanie identyfikacyjne pojazdu . Ocena oryginalności numeru identyfikacyjnego ( dla Wydziału Komunikacji ) 300,00 zł 19. Opinia techniczna (historyczna) na temat pojazdu zabytkowego lub kolekcjonerskiego można ??

od zawsze to była dla ciebie komuna czasy się zmieniaj ą  a dobry diagnosta sam umie to sprawdzić tylko mu się nie chce 

22 godziny temu, Ulman napisał:

2. No i co z tego że sprawdzaja jak w papierach i tak się zgadza? Kto ci podczas rejestrowania pojazdu sprawdza dogłebnie auto? Przynosisz papiery dostajesz miekki dowód a po miesiącu własciwy i koniec. Pewnie powołał byś ze 20 tys nowych urzędników i rzeczoznawców by kazdego grata 3 razy sprawdzili?

sprawdzenie dokumentacji, kontakt z policją i szukanie odpowiedzi na stronie Centralnej Ewidencji Pojazdów oraz Europejskiego Rejestru Pojazdów. 

urząd wydziału komunikacji to robi amen 

23 godziny temu, Ulman napisał:

3. A co ma kasa i urzednik do faktu ze elementarną zasadą jest ze ukradzione powinno wrócić do właściciela? To co proponujesz to utopijny komunizm.  Jesli państwo wyrównywało by krzywdy bo ktoś kupił kradzione , albo bo mu ukradli,   to w zasadzie można by uznać że kradzież nie istnieje, własność jest wspólna. Komuna utopijna

zanim coś napiszesz to sprawdź jak to gdzieś idziej wygląda a później partacz 

23 godziny temu, Ulman napisał:

Absolutnie nie jest tak jak napisałeś w przykładzie. Jesli chciałbyś analogii do samochodów to tak jakbyś drukował kasę puścił ją w obieg a dopiero osobom trzecim te pieniądze by odebrano. Przykład podałeś jak zwykle od czapy

to tak jak pozamykali doradców Bieńkowskiej  oni byli doradcami czy nadzorcami Bieńkowskiej ??

procesu Pinora  Sąd nie może rozpocząć rozprawy, bo łapówkarski wspólnik senatora jest nieuchwytny!  gdzie uciekł ten sławny człowiek komuny ?

12 godzin temu, DTaras napisał:

Kto tak zakłada? Jedynie oskarżyciel i taka jego rola. Kupując poniżej ceny rynkowej musisz spodziewać się wad. Jeżeli niema jakościowych to prawnych. Gdy kupisz w cenie rynkowej jesteś wybroniony z automatu.

taaaa  gdzie się tego naczytałeś ? czyli mam kupować auto z 500 tyś km bo pewny, okazji masz setki m.i z powodu złej sytuacji majątkowej, bo kredyt ciąży albo jak moi sąsiedzi zmieniają auto co 2 lata jak jest nowe to pozbywają się ty byś chłopie auta nie kupił 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Kupujemy gaz drożej przez głupotę kolejnych ekip i anty rosyjskie nastawienie.

gdzie widziałeś te antyrosyjskie  nastroje ? jak Pawlak mld umarzał czy jak Tusk pił wino na molo albo jak Sikorski palił w Moskwie na balkonie doradcą putina fajkę ?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

To był interes. Dobrze ze pawlakowi nie dali do podpisu darowizny terytorium Rzeczypospolitej Polskiej do granicy z niemcami bo by k**wa też podpisał. Wynegocjował by Polakom miesiąc na wyprowadzkę a Donald ogłosił by sukces bo załatwił wszystkim miejscówkę w niemieckich obozach pracy. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Roman - jaki Ty masz do mnie zarzut? Jeżeli ktoś ukrywa bądź wyprzedaje majątek uciekając przed komornikiem - pozyskaną gotówkę powinien przeznaczyć przecież na spłatę - to w opisywanym przez Ciebie przypadku najmniej kupujesz ruchomość z wadą a najdalej jesteś wspólnik...

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, mirro napisał:

Jarecki co byś nie zrobił i jak to nie tłumaczył, to i tak rura białoruska i ukraińska służy Rosji  do dyscyplinowania tych dwu państw . Jak będziecie niegrzeczni to ani nie zarobicie na tranzycie, ani nie dostaniecie gazu do ogrzewania waszych wigwamów.:lol:
Wpięcie się w NS dałoby , w razie ograniczania przepływu tamtymi. komfort  wzruszenia ramionami i stwierdzenia że "róbta co chceta nas to wali bo gaz płynie przez NS". A tak, to Ukraina i Białoruś ma komfort ze jakby co to Polska i pierwsza podniesie wrzask.

ukraina od dwóch lat nie kupuje gazu z rosji a kupuje gaz rosyjski z niemiec niby to samo ale zarabią niemcy a i tak dla ukrainy taniej a gaz płynie swobodnie przez ukraine tranzytem .. Jezeli chodzi o cene to cena była uzgadniania za czasów PO ,kontrakty długoterminowe opierane o cene ropy to oni też podskakiwali putinowi ze drozej płacimy jak zachód  ? w razie kryzysu to staną fabryki ale gaz do ogrzania domów raczej bedzie . 

10 godzin temu, dysydent napisał:

bo dywersyfikować można fonetycznie interpretować jako pochodną dywersji 
Miała być dywersja ruskiej gospodarki a wyjdzie dywersja mojej kuchenki gazowej bo już w butlach gaz podrożał rok do roku a to dopiero początek.

jak regularnie kupujesz gaz to pewnie znasz cene a ta wacha sie od 40 zł za butle a raz kilka lat temu dałem nawet 55 zł w grudniu było 42 zł a teraz 47 zł . cena gazu jest uzalezniona od ceny ropy .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           To jeszcze nasz mądry rząd wkrecił USA z tym nord stream ? bo i usa sie nie podoba to co polcy podpuscili usa a ci debile dali sie wmanewrować .   BRAWO MY

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

USA szuka zaczepki aby budować własne wpływy i polityka przez surowce (nadzór nad nimi i ich przepływem) nie jest ruskim wynalazkiem.
chyba nie muszę dalej wykładać wniosków z obecnego układu i kto robi lepiej? Niemcy czy my. 
Z Rosji rura wystarczy a z Ameryką co najwyżej kable podmorskie aby sobie pogadać.
Przemijają Putiny, Merkele, Kaczyńskie, dryf kontynentów dużo wolniejszy i geografia zostaje.
Wcześniej czy później Europa jest skazana na współpracę z Rosją bo ta też leży w Europie a tylko przepychanki o to kto będzie miał więcej do gadania.
Prus w "Lalce" zauważył że najlepsze interesy z Polski można robić tylko na wschodzie i tu też dużo tłumaczenia dlaczego ale skrótowo - zachód Europy to już pustynia surowcowa i biologiczna a tylko efekt szarańczy jednego gatunku. to z czego tam czerpać?
Nawet do roboty to się nie nadaje bo zdegenerowane przesadnym dobrobytem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A najlepsze jest to, że w latach 90 już się raz obraziliśmy na Rosjan. Wtedy nie mieli kasy - podobno. Nie mniej można było inaczej. Jak to się mówi: na wszystko się można gniewać ale na amunicję, pakiety medyczne i jedzenie się nie obrażamy. Prus w "Lalce", Karol Jaroszyński w realu, lata '90 nic tych naszych "elyt" nie nauczyli.

Opublikowano (edytowane)

Karol Jaroszyński? pierwsze słyszę.
Elity? Skoro już przy "Lalce" to ten sam Prus rozważał poszukiwania ich w Żydach polskich a tu patrz; przyszli Niemcy i ... nawet zaszczepili "wrodzony antysemityzm". No same straty. Teraz już nie do odwrócenia bo szczep się przyjął i trzeba inaczej elity hodować. Tylko czy toto co teraz to jakie rasowe czy takie same kundle jak komunistyczne kacyki?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Skundlić się można wielorako - także dla pieniądza. Karol Jaroszyński na cukrowniach zbił majątek. Biznesu uczył się na hazardzie. Zapomniana postać a powinien mimo wszystko być to dobry przykład. Swoją drogą wątek Wokulskiego zdominowany jego rozterkami. Jak uświadamiałem polonistce nieuchronność takiego zakończenia, że będąc na wschodzie posmakował wódkę, wino i co ino a ta cała Łęcka to tylko nieodbyta przygoda włóczęgi zbierałem spore cięgi.

Opublikowano

Elementy hazardu to nieodłączny składnik biznesu kwestia tylko jak rozłożyć i na kogo ewentualną przegraną. Elity jakiejś grupy jeśli rzeczywiste to elity właśnie potrafią zyski dla swoich a straty obcym na łeb zwalić. Cała filozofia sztuka wiedzieć jak no i uznać że jednak są owi "swoi" a nie tylko ja sam bo wtedy i geniusz nikomu nieprzydatny i szybko się na takim poznają.

Opublikowano

pieknie pada- musze wypuscic swinie zeby potaplaly sie w blotku😛,  na pewno im sie to spodoba.....po swini + teraz w akcji swinie w blocie-swinia a sprawa polska-prawdopodobnie, gdyby kiedys bylo swin  pod dostatkiem i taniej kielbasy pelno w sklepach to do dzisiaj zylibysmy w prl-u....

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Roman176 napisał:

1. bo prywatny rzeczoznawca Badanie identyfikacyjne pojazdu . Ocena oryginalności numeru identyfikacyjnego ( dla Wydziału Komunikacji ) 300,00 zł 19. Opinia techniczna (historyczna) na temat pojazdu zabytkowego lub kolekcjonerskiego można ??

od zawsze to była dla ciebie komuna czasy się zmieniaj ą  a dobry diagnosta sam umie to sprawdzić tylko mu się nie chce 

2.sprawdzenie dokumentacji, kontakt z policją i szukanie odpowiedzi na stronie Centralnej Ewidencji Pojazdów oraz Europejskiego Rejestru Pojazdów. 

urząd wydziału komunikacji to robi amen 

3. zanim coś napiszesz to sprawdź jak to gdzieś idziej wygląda a później partacz 

4. to tak jak pozamykali doradców Bieńkowskiej  oni byli doradcami czy nadzorcami Bieńkowskiej ??

procesu Pinora  Sąd nie może rozpocząć rozprawy, bo łapówkarski wspólnik senatora jest nieuchwytny!  gdzie uciekł ten sławny człowiek komuny ?

5. taaaa  gdzie się tego naczytałeś ? czyli mam kupować auto z 500 tyś km bo pewny, okazji masz setki m.i z powodu złej sytuacji majątkowej, bo kredyt ciąży albo jak moi sąsiedzi zmieniają auto co 2 lata jak jest nowe to pozbywają się ty byś chłopie auta nie kupił 

6. gdzie widziałeś te antyrosyjskie  nastroje ? jak Pawlak mld umarzał czy jak Tusk pił wino na molo albo jak Sikorski palił w Moskwie na balkonie doradcą putina fajkę ?

1.  I musiał byś tych rzeczoznawców mieć z 50 tys  żeby wszystko obrobili. Czy ktoś zakazał tym którzy kupowali lewiznę sprawdzić to u rzeczoznawcy a nawet dwóch czy trzech ? Nie sprawdzili to mają za swoje i mam gdzieś czy na tym ucierpią czy nie. Auto musi wrócić do prawowitego właściciela bo takie są zasady od zarania świata a nie jakieś nocne bajania  w pijackim widzie.

2. A ci co kradną sa tacy głupi że byle gamoń może sprawdzić czy kupuje kradzione auto. Oni znaja meteody weryfikacji lepiej niż policja z urzedasami i wiedzą jak to omijac.

3. Zapytałem A co ma kasa i urzednik do faktu ze elementarną zasadą jest ze ukradzione powinno wrócić do właściciela? 

Co ma do powyzszego twoja odpowiedź?

4.O czym ty piszesz?

5.No pewnie u ciebie to co drugi za połowę ceny oddaje bo musi sprzedać przed wylotem na Seszele albo złapał gumę w aucie i twierdził że zaczyna się psuć i trzeba je czym predzej sprzedać.

Jako typowy lewicowiec  pieknie sam się podprowadziłeś do głęboko socjalistycznych rozwiązań. Otoż chciałbyś by obywatel był kompletnie odmużdzony, ubezwłasnowolniony przez państwo. Ono powinno zająć się z urzędu sprawdzeniem auta, , zatroszczeniem się by Kowalski nie kupił  fury z kreconym licznikiem a jak już mu sie przytrafi  kradzione auto to by mu państwo dało odszkodowanie bo jak mu zabiorą to co on biedny zrobi. To juz zalatuje komuną a napewno sprowadza obywatela do roli kompletnego idioty który nawet nie musi myśleć bo państwo zrobi to za niego. Tak było w ZSRR i tak teraz jest w Korei Pln

6. Kaczyński `i cała jego banda wyznawców od 30 lat pluja na Rosję codziennie. Reszta była conajmniej wstrzemieźliwa  w poprawnych kontaktach jednak również akcentując niechęć. Dla głupka wystarczającym dowodem na współpracę , ba, nawet zdradę to że się wogóle kontaktowali i spotykali. Czy Kaczyński zdradział jak sie spotykał prywatnie z Merkel? 

Dramatem demokracji jest to że taki jak ty osobnik który nie ma żadnego własnego pojęcia o świecie a jest produktem  marnej edukacji , propagandy i wpojonych uproszczeń by sie od myslenia nie spocić,  idzie na wybory i oddaje głos na podobnych sobie. 

4 godziny temu, Slodki66 napisał:

To był interes. Dobrze ze pawlakowi nie dali do podpisu darowizny terytorium Rzeczypospolitej Polskiej do granicy z niemcami bo by k**wa też podpisał. Wynegocjował by Polakom miesiąc na wyprowadzkę a Donald ogłosił by sukces bo załatwił wszystkim miejscówkę w niemieckich obozach pracy. 

To kiedy za te haniebne i niecne zdrady ich do pierdla wsadzą? 

Był tu kiedyś taki smieszny gość Marekfarmer który też takie brednie powtarzał więc się z nim założyłem że w ciągu 4 lat nic nikomu nie zrobią. Chyba przeżył załamanie nerwowe bo od jakiegoś pół roku po gościu ani widu ani złychu. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Czy wtedy byłem pewny? Zasadniczo tak bo to jest jedna swołocz i  tak ja nie postawili Ziobry przed TS tak nic nie zrobią Tuskowi Pawlakowi Rostowskiemu a nawet HGW.  To były tylko propagandowe bajki na rozgrzane głowy i emocje prostych ludzi. 

Opublikowano

potwierdzam ze pawlak ma sie dobrze-nawet czesto odwiedza moje rodzinne strony, moze temu ze jego nowa dziewczyna pochodzi z mojej wsi 😛😛😛, gdy we fakcie pokazali ich zdjecia to w calej okolicy wykupili naklad i krazyl od domu do domu😏

Opublikowano

Ty Ulman a ja myślałem że ty się założyłes że ruscy nam nic nie zrobią. 

O to to i ja bym się założył bo to niestety poprzeplatane towarzystwo. 

Z drugiej strony na końcu zawsze stoi "niezawisły sedzia". 

Opublikowano (edytowane)

Mogę się założyć bo zawsze zakładam się o coś czego jestem pewien. Nic nam nie zrobią a nikt z najwiekszych zwolenników tej teorii sPISkowej nie ma żadnych argumentów ani nie zna powodów dla których miałoby się to stać

My nic nikomu nie jestesmy winni, to wszyscy inni są winni nam https://wiadomosci.wp.pl/brudzinski-ws-roszczen-polska-zadnych-zobowiazan-nie-ma-6377711358310017a

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

afera afera afera niemiecka nieeeeeeeeeee ? Polacy wszystko zeżrą  czemu tvn i guwno prawda milczy ?

u nas był jeden zakład a tam hehehehe i cisza 😎

@jacuś i anty rolniku co ty na to ?

Opublikowano

noo

Sytuacja jest niezwykle podobna do tej w rzeźni w Kalinowie, która wywołała światową, medialną burzę i zniszczyła reputację naszej wołowiny. Jak się okazuje w wielu europejskich państwach dochodzi do takich sytuacji, a w Niemczech nie można nazwać jej „incydentalną”, ponieważ w jednym regionie wykryto co najmniej 4 takie ubojnie, w których ubijano chore, leżące krowy. Tamtejsi rolnicy tłumaczą, że to się po prostu opłaca i dlatego funkcjonuje szara strefa. 

Miejmy nadzieję, że światowe media o aferze w niemieckich rzeźniach też nie będą milczeć.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Niech Gazeta Polska , TVPis i Rydzyk to nagłośnią.

A karnowkich to już zapomniałeś

Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

Przerabiali tam chore i padline?

dla jaj wciągali do zakładu za nogi liną 😂

3 minuty temu, Slodki66 napisał:

No przecież gówno N tego nie nagłośni.

Masz rację Ulman my nic nikomu winni nie jesteśmy. 

Zmądrzałeś w końcu. Brawo Ty. 

On nigdy nie zmądrzeje 😁

Pewnie ma coś przygarniętego pożydowskiego i tak gada 😎

Opublikowano

No to niech to nagłośnią i będzie skandal w Niemczech. Chyba potrafią to zrobić?

7 minut temu, Slodki66 napisał:

Masz rację Ulman my nic nikomu winni nie jesteśmy. 

Zmądrzałeś w końcu. Brawo Ty. 

Nie jesteśmy winni ale żydki i tak od nas wyciągną grosza bo jesli nie to i w USA stracimy resztki sympatii

Ile w końcu tych reparacji dostaniemy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v