Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chipsy codziennym artykułem? Czekolada? Łał... Kto? Ja się pytam miał tyle siana aby markety odpalać skoro Elektromis sprzedał Biedronkę teraz jeden rzeźnik idzie w Dino a Delikatesy Centrum zaliczyły glebę. To kto? Upłynięcie ochrony patentowej? Weź przybliż na przykładzie dajmy na to glifosatu.

Opublikowano

ty pewnie fasolę codziennie wpierdalasz a inni np chipsy, czekoladę

był Piotr i Paweł i jakoś długo się nie nabył. delikatesy centrum to mniejsze niż groszek także leszcza porównujesz do giganta

Opublikowano

i gdzie to dino jest ? jak nie ma tego w każdym większym mieście

owszem franczyza ale to malutkie sklepy z małymi obrotami

Opublikowano

znane to jest coś czego leci reklama w telewizji i masz na każdym osiedlu

Opublikowano

Na wschodzie tego nie ma a kolega dalej jak do linii Wisły swiata nie widział. Syngenta nie jest niemiecka 

Racyl, to nie moje cyfry tylko gusowskie. Oczywiście ty wiesz lepiej tylko ni w w ząb nie umiesz tego na fakrtach udowodnić. Znowu komunały i bzdety. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Na wschodzie tego nie ma a kolega dalej jak do linii Wisły swiata nie widział. Syngenta nie jest niemiecka 

Racyl, to nie moje cyfry tylko gusowskie. Oczywiście ty wiesz lepiej tylko ni w w ząb nie umiesz tego na fakrtach udowodnić. Znowu komunały i bzdety. 

nie ma to nie znaczy że nie będzie. biedronce lidlom jakoś się opłaca na wschodzie. 

A kto powiedział że syngenta jest niemiecka ? czytaj ze zrozumieniem

zagonił cię ktoś róg i gadasz o komunałach

Opublikowano

No to jak Syngenta nie niemiecka to zostaje tylko Basf i niemiecko amerykański Bayer -Monsanto. Wiec czemu piszesz ze rolnik  nie ma wyboru tylko musi niemieckie  kupowac tak jak poniżej?

1 godzinę temu, racyl napisał:

rolnik też klepie komunały jak prawie nie ma nic do wyboru oprócz niemieckich środków ochrony😁

Roman, podobno Korwin notorycznie jest gościem TV Republika a nic od nich nie dałeś? Po co wkleiłeś 2 razy ten sam link? 

Opublikowano

Na twoje postrzeganie historii to bym się nie zamienił Ulman. Czytać ze zrozumieniem też nie potrafisz. 

Odbije piłkę z ruskimi i powiesz mi zapewne z jakich powodów ruscy nie chcą, nie mogą naszego kraju najechac. 

Dtaras pisałeś że po zajęciu Krymu Putin zyskał większe poparcie u Rosjan - dlaczego? 

Nakresl po krotce dlaczego Rzeczpospolita to nie to samo co Polska. 

U nas biedronkow jak mrówków i w każdej prawie wsi gminnej ten owad kolonie ma. Każda powiatówka ma Lidla Kaufland i z tych naszych kupieckich to zostało sporo tyle że obroty maja jak kiedyś jeden to dziś kilka. 

Opublikowano

1 .Ruscy nie mają żadnego interesu żeby nas najechać

2. Za rządów Putina  a takze i wcześniejszych nie zajeli żadnego kraju w naszej części  europy bo im to do niczego nie jest potrzebne. 

3. Potencjał Rosji jest przeceniany i słuzy do straszenia ciemnoty i uzewnętrzniania fobii rządzących . Pokojowe USA wydają 12x więcej na zbrojenia jak bandycka Rosja https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_państw_świata_według_wydatków_na_wojskowość 

Sklepom maleją obroty? To PISowskie  wolne niedziele nie pomogły? 

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

1 .Ruscy nie mają żadnego interesu żeby nas najechać

2. Za rządów Putina  a takze i wcześniejszych nie zajeli żadnego kraju w naszej części  europy bo im to do niczego nie jest potrzebne. 

3. Potencjał Rosji jest przeceniany i słuzy do straszenia ciemnoty i uzewnętrzniania fobii rządzących . Pokojowe USA wydają 12x więcej na zbrojenia jak bandycka Rosja https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_państw_świata_według_wydatków_na_wojskowość 

Sklepom maleją obroty? To PISowskie  wolne niedziele nie pomogły? 

Ulman a Twój dziadek to był KGB czy GRU ? 😂że tak wszystko wiesz co ruskie planują ? 😂

Opublikowano

Nie ja pisałem ale to prawda. Ludziom przestał odpowiadać doroczny obrazek gospodarza w sterowanym programie telewizyjnym. Potrzebowali bodźca i go dostali bo akurat syf na podległej Ukrainie jeszcze podkopywał wątpliwy autorytet. Wjechali na Krym, gawiedź miała ubaw jak Piesków i Ławrow mówili, że to nie oni a Zachód nic na to nie mógł poradzić bo w zasadzie na Ukrainie całe dowództwo stało pod znakiem zapytania. Gdyby mieli choć pewne swego struktury to Donbasu by nie utracili a choć tyle z tego, że Rosja tam niema pewności bytu. Zbyt kolorowo. Do tego propaganda o rzekomo rdzennych ziemiach podczas gdy rdzenni są, byli i będą tam tylko Kozacy. Rzeczpospolita Polska to republika poprzednie to Królestwa. Wielkie Księstwo Litewskie i Królestwo Polskie to Rzeczpospolita Obojga Narodów. Coś na kształt federacji Korony i Litwy. Potęgę tego Tworu chciałbyś widzieć ale książąt już niema... Po krótce. Od tamtej pory rozpoczął się w zasadzie kłopot z Rusią.

Opublikowano

Bo ta federacja to się od książąt zaczęła i przez książęta skończyła. :lol: A tak w ogóle to taka to była "pospolita" na ile pospolita była szlachta. Reszta miała tyle do gadania co nic. A szczególnie to już chłopi.:lol:

A tu wycięte sceny z  filmu "Akt odwagi".:lol: Pewnie szedł na "specnaz".  A tak poważnie to nawet fajne.

Jakby tu powiedzieć "robi się grubo". Misio siedzi, pryncypał powinien zacząć oglądać się za siebie.
https://wiadomosci.wp.pl/macierewicz-nakazal-wlamanie-do-siedziby-nato-sad-wydal-wyrok-6375896563074689a

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A gdzie w tym cytowanym poście są jakieś plany opisane?

Nic nie bój 😎 Ulman to znany na tym forum ruso- pasjonata

Opublikowano

Ulman z interesem to możesz do sąsiada z flaszką iść. Gdyby to było takie proste to po cholerę wojsko od zarania cywilizacji armie i podboję. Im dłużej trwa pokój tym większe ryzyko wojny. 

Rosja to nie tylko rządy Putina. Jutro może go nie być. Jesteś w stanie cokolwiek przewidzieć. Może Racyl ma rację i jesteś z KGB czy gru.  Zadziwiająca beztroska. 

Opublikowano

Dtaras to wg tej logiki Francja nie była albo nie jest Francją Niemcy no to wiadomo podzieliły się.... na Niemcy i naziści, Włosi też niewiadomo czy to nie cesarstwo rzymskie przypadkiem no wschodnie to wiadomo gawiedz bez przeszłości tacy tam Indianie ruskojezyczni wszelakiej maści w tym i my jako Polacy a raczej polaczki. Nic tylko się wstydzić i z podkulonym ogonem kanałami chodzić. Już murzynem lepiej być bo nie z polski tylko z Afryki. Brawo. 

Opublikowano

Nie idź tą drogą. Bo faktycznie okaże się że Francja nie zawsze była Francją, Niemcy to nawet cesarstwem byli. A wielkość Rzymu zależała od tego jak daleko zdołały zawędrować jego legiony.
Jak odetniesz "swoje judeo-chrześcijańskie korzenie" to zostanie Ci Polak. A jako Polak nie musisz chodzić kanałami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v