Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś chcę na róże głosować to kompletnie rozumu nie ma i nie będzie mieć

w biedronce zawsze jest promocja na coś i ludzi to przyciąga. jak mam np kupować bułkę za 0,40-0,50 s klepie to kupię tą dmuchaną w biedronce za 0,25

stokrotka to jest dopiero droga

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

no dobrze ale nie miejmy ponownie takich reprezentantów jak boni, pitera czy róża coś tam coś tam

A to fajnie bo zamienimy Panią Różę na Panią Kruk ( coś tam, coś tam) . Zmiana jakościowa, jak to w "Dobrej Zmianie":lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

A to fajnie bo zamienimy Panią Różę na Panią Kruk ( coś tam, coś tam) . Zmiana jakościowa, jak to w "Dobrej Zmianie":lol:

i to jest takie złe w/g ciebie ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Nie, no skąd. Jak ktoś łazi po korytarzach sejmowych narąbany i jeszcze rozmawia bełkocząc z dziennikarzami, to pewnie daje wyraźny znak iż jest gotów godnie reprezentować nas za granicą.
Może niech choć tych co mniej walą gaz w godzinach służbowych wysyłają.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Nie, no skąd. Jak ktoś łazi po korytarzach sejmowych narąbany i jeszcze rozmawia bełkocząc z dziennikarzami, to pewnie daje wyraźny znak iż jest gotów godnie reprezentować nas za granicą.

lepsza pijaczka niż złośliwy szkodnik

myślałem że Ty Miruś bardziej rozgarnięty jesteś i patrzysz co jest  w środku a nie tylko na opakowanie

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Pewnie z Junkerem wspólny język by znalazł i sprawy by załatwił 🥂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał:

lmyślałem że Ty Miruś bardziej rozgarnięty jesteś i patrzysz co jest  w środku a nie tylko na opakowanie

jak z Junckerem oboje usiądą to "w środku " będą mieli to samo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

lepsza pijaczka niż złośliwy szkodnik

myślałem że Ty Miruś bardziej rozgarnięty jesteś i patrzysz co jest  w środku a nie tylko na opakowanie

Niestety nie uznaję walenia gazu a potem chwiania się przed "szykiem kompanii". Można to zrobić tylko raz, potem ciężko odbudować autorytet.

Opublikowano (edytowane)

prześladowaną, walczącą  Różę w niemieckiej telewizji da się odbudować ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Przynajmniej możesz z nią polemizować. Bo była trzeźwa jak to gadała. A tym bardziej wyrobić sobie jakieś zdanie. Przy pijanym szkoda czasu na dysputę bo za chwilę i tak zapomni.:lol:

Opublikowano

http://www.farmer.pl/fakty/polska/biedron-uruchamia-agro-wiosne-chce-tez-informacji-rzadu-nt-dzialan-ws-przeciwdzialania-suszy,85548.html Wy tu gadu gadu a wychodzi że trzeba będzie na biedronia głosować 😁

Opublikowano

polemizować ?obśmiali ja wszędzie a ona dalej takie rzeczy odstawia

pijany kiedyś dojdzie do siebie i ocknie się a takie coś jaka ta róża to nawet nie rozumie że nawet szkodzi

Opublikowano

w platformie też by kogoś normalnego znalazł bez tych nachalnych na obronę macierzystej partii kosztem wszystkiego co po drodze

na lubelszczyżnie trudno o dobrego kandydata z pisu czy to na prezydenta lublina czy posła

jeszcze jest Piotrowski i jakoś wstydu nie przynosi od tylu lat

Opublikowano

Tych mniej nachalnych nie wystawia się, bo są za mało nachalni. Czytaj agresywni. A to nie daje gwarancji widowiska. A widowisko musi być, bo to sposób komunikacji z wyborcami. 

Opublikowano
13 godzin temu, Slodki66 napisał:

Dla twojej wiadomości Ulman to to państwo ma 1000 lat historii a dla ciebie prawdziwa polska to po 45 się zaczęła? Jak możesz zakładać że nie broniąc się to by nas nie rozgrabiono i nie wymordowano jak Niemcy miały plan eksterminacji Żydów i tego co słowiańskie a ruscy z kolei wymordowac wszystko co nie da się przechrzcic na sowiecką modłę oraz inteligencje. Wg ciebie to powinniśmy jak Francuzi naród tchórzy i kolaborantow który Żydów spakował na pociągi i dostarczył niemcom. Gdyby wszyscy zareagowali od razu i bronili się jak Polacy to wojna błyskawiczna Niemców zakończyła by się szybciej niż zaczęła. No ale cioty twojego pokroju i rozumujace tak samo stwierdziły że można dupe skulić i przeczekać. Efekt taki że zachodnim kurwiarzom dupe ratować znowu musiała USA i brytole którzy to wg twojej logiki powinni się poddać przed pierwszym wystrzalem. 

Ruscy czerwoni to ci k**wa przypomnę wyzwalali samych siebie bo ich k**wa sojusznik najechał, sojusznik któremu ty byś się poddał sliniac  się i sapiac co by tylko swój mająteczek i śmierdzace dupsko ocalić. Tacy właśnie ludzie byli potrzebni Sowietom po wojnie do zaszczuwania pozostałych. 

W Katyniu to polscy oficerowie i cała reszta samobójstwo popełniła i zakopali się w masowych grobach żeby ruskiej kochanej armii czerwonej opinie zszargac. 

Masakra. Jak można dać sobie mózg aż tak wyprać. 

Słodziak z ciebie. Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, nad historią żadnej własnej refleksji nie miałeś. Ot produkt masowej edukacji i oficjalnej  wersji historii podanej hasłowo.  Jakoś Czechów naszych braci słowian nie eksterminowali. A tak w sumie po jaką cholerę mieli by to robić? Kogo by w to miejsce nasiedlili?  O tym że Francuzi to naród tchówrzy nikt już nie pamięta a jeśli nawet to jest to kompletnie bez jakiegokolwiek znaczenia. Tylko u nas ten temat podnosimy by usprawiedliwić nasze wojowanie i ofiary w ludziach. Nie jesteśmy tchórzami jak oni i daliśmy sie pozabijać.

Właśnie tacy jak ty pewnie jako jedni z pierwszysch dali by się zabić ale to akurat  kazdy gamoń potrafi. Sztuka jest przeżyć i ponieść minimalne straty..

13 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Nie byłem tam lecz gdy się słucha opowieści tych którzy przeżyli to patriota może to zrozumieć . Gadanie po fakcie czy , że nie było sensu to czysta obraza tych co zgineli . Lepiej milczeć .

Gdyby Polski bronili ludzie o poglądach Ulmana to dzisiaj byśmy byli wielkim mocarstwem i szwargotali po niemiecku .

No to powiedz kolego co powstańcy chcieli osiągnąć  ijakie zuski powstanie przyniosło?

9 godzin temu, dysydent napisał:

Uznanie faktów obiektywnych jest pogardą? ukrywanie prawdy własnego położenia i udawanie potęgi nie jest szacunkiem dla kraju, jest zwykłą głupotą.
Jeden murzyn nawet prezydentem mocarstwa został ale właśnie że uznał iż warunkiem tego było wykształcenie, praca i skuteczne działanie oraz wytknięcie błędów tego właśnie mocarstwa czyli jego własnego kraju. Czy słuszne? nie wiem ale wytknięcie skuteczne.
Dla tego użycie określenia "murzyńska mentalność" jednoznacznie określa używającego.
a jaka mentalność nakazuje uznanie stanu wizowych relacji Polski do USA za szacunek do Polski?

Jeśli kto nie zrozumiał (to już nie do cytowanego piszę) co napisałem proszę oszczędzenie sobie dyskusji ze mną na tym poziomie.

Napchano frustratom i gamoniom że Polska jest najważniejsza na świecie bo coś tam coś tam i teraz nic pod beret nie dociera. Najgorsze że nawet nikt nie ma własnych przemysleń na ten temat

8 godzin temu, racyl napisał:

I powiedz jeszcze że nie pójdziesz nabić kasy w markecie portugalskim, niemieckim, skandynawskim   czy francuskim

Możesz wrzucić kartkę do urny raz na 4-5 lat w danych wyborach i tyle a na nabijanie kasy zagranicznym podmiotom jesteś skazany

Powiedz jeszcze że chinczykom też nie nabijasz kasy 😂

To że poleci sobie więcej Polaków do usa żadnej korzyści nie przyniesie

A w tych marketach to czyje produkty sprzedają? Tylko zagraniczne? 

I jak zwykle moje ulubione przykłady  - 

Czy taki sok Tymbarka jest Polski? Kapitał niby nasz ale pomarańcze z importu i karton też zagraniczny. Dolewaja naszej wody, zatrudniają naszych rodaków, płaca podatki itp . No ale na koniec sprzedaja  sok przez Lidla. Warto taki sok kupić? 

A może Cola?  Rozlewaja u nas z koncentratu, butelki robione w Polsce,  też  tam nasi pracują , rozwożą autami spalając wysoko opodatkowane paliwo z Orlenu. I na koniec sprzedają Colę w  jakiejś naszej prywatnej sieci handlowej. I który z tych produktów bedzie bardziej "nasz"?

7 godzin temu, racyl napisał:

bo i nie będzie rewolucji czy czegoś podobnego do puki na nas zarabiają

niemiec może się naburmuszać ale nie będzie atakował kraju gdzie jego chociażby lidelki stoją

a ruskiego co masz w polsce ? gazu chcą ograniczać, węglą chcą mniej kupywać to i rusek może przypomnieć sobie o swojej naturze

A my na nich nie zarabiamy tylko 28% całości naszego eksportu dajemy im za darmo.   Ich eksport do nas stanowi bodajże ok 4% całości ich eksportu. Kto by bardziej ucierpaiał?  Oni sa po prostu pragmatyczni bo biznes jest ponad wszystko a nie jakieś urojone uprzedzenia sprzed wieków

A po co ruscy maja nas napadać?   Pytam juz któryś raz i nikt nie umie odpowiedzieć?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A w tych marketach to czyje produkty sprzedają? Tylko zagraniczne? 

I jak zwykle moje ulubione przykłady  - 

Czy taki sok Tymbarka jest Polski? Kapitał niby nasz ale pomarańcze z importu i karton też zagraniczny. Dolewaja naszej wody, zatrudniają naszych rodaków, płaca podatki itp . No ale na koniec sprzedaja  sok przez Lidla. Warto taki sok kupić? 

A może Cola?  Rozlewaja u nas z koncentratu, butelki robione w Polsce,  też  tam nasi pracują , rozwożą autami spalając wysoko opodatkowane paliwo z Orlenu. I na koniec sprzedają Colę w  jakiejś naszej prywatnej sieci handlowej. I który z tych produktów bedzie bardziej "nasz"?

A my na nich nie zarabiamy tylko 28% całości naszego eksportu dajemy im za darmo.   Ich eksport do nas stanowi bodajże ok 4% całości ich eksportu. Kto by bardziej ucierpaiał?  Oni sa po prostu pragmatyczni bo biznes jest ponad wszystko a nie jakieś urojone uprzedzenia sprzed wieków

A po co ruscy maja nas napadać?   Pytam juz któryś raz i nikt nie umie odpowiedzieć?

akurat w lidlu to jest dużo zagranicznych produktów oznaczonych sprytnie wyprodukowane w UE a w rzeczywistości pochodzą z niemiec

To co wymieniłeś sprytnie to tyle samo by płacili właściciele tych marketów gdyby były w polskich rękach i dobrze o tym wiesz. A do tego doszłaby jeszcze marża być może zostałaby w polsce a nie transferowana poza nią

Opublikowano

http://wadowice.naszemiasto.pl/artykul/awantura-przecieszynie-wsi-beaty-szydlo-podczas-wyborow,5100119,artgal,t,id,tm.html   200 osob na wyborze soltysa-chyba wiedzieli ze bedzie wesolo.

ja bym byl za tym zeby wszystkich idiotow i pijakow wyslac do brukseli, tylko bedzie problem techniczny, gdzie miliony polakow sie tam zmieszcza, kiedys  bylem i duzo wolnego miejsca nie ma. chyba na madagaskar trzeba wyslac jakis rekonesans -jak przed wojna.

chyba jednak nie zaglosuje na ta roze voncos tam- przeciez to corka oficera wp i ak, wykladowcy kul-u ,czlona solidarnosci,do tego pochodzi z polski wschodniej-nie dla mnie ta kandydatka

racyl-mowisz i masz

Opublikowano

Racyl,duzo to znaczy ile? 50%?A w naszych  sieciach  to ile zagranicznych produktów jest? No a jakby ta marżę wytransferowali do Czech albo Rumunii bo tam nizsze podatki a potem wydali na niemieckie samochody to co?

12 minut temu, DTaras napisał:

Ulman - przecież także pytałem i wyszło, że dla zasady... A w ogóle to Ci zaraz wyjadą, że Rzeczpospolita Obojga Narodów to jest to samo co Polska.

Ano właśnie tak to jest jak ktos niemota i tylko powtarza pierdoły a nawet się nie zastanowi

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Racyl,duzo to znaczy ile? 50%?A w naszych  sieciach  to ile zagranicznych produktów jest? No a jakby ta marżę wytransferowali do Czech albo Rumunii bo tam nizsze podatki a potem wydali na niemieckie samochody to co?

chodzi o takie proste codzienne produkty  jak chipsy, czekolada itp. nie ma naszych znaczących sieci co mają tyle obrotu i są na każdym osiedlu

tak dużo nie uciekają do rajów podatkowych bo niemcy mają nadwyżkę budżetową

chciał nie chciał ale Polska jest rynkiem zbytu dla niemiec

Opublikowano

No i co że nie ma sieci?  Jak sprzedają nasze produkty to naprawdę nie ma wiekszego znaczenia.

Co ma nadwyżka do rajów podatkowych???

A Niemcy nie są dla nas rynkiem zbytu skoro  28% naszego eksportu tam  trafia? Klepiesz komunały nie dające się udowodnić na cyfrach. Ot takie bezrefleksyjne powielanie zasłyszanych sloganów  propagandowych.

Opublikowano

Mamić tak to możesz małe dzieci co nie wiedzą na czym robi się najprostszy pieniądz  😁

I te nasze produkty są każdym niemieckim osiedlu ?😁

Wystarczy wyjść na miasto i widać na każdym osiedlu kto klepie komunały .

rolnik też klepie komunały jak prawie nie ma nic do wyboru oprócz niemieckich środków ochrony😁

Opublikowano

No na czym ten najprostszy pieniądz?

Na jakim znowu osiedlu? Co ma do tego osiedle?????

Rolnik ma bardzo wiele do wyboru oprócz niemieckich środków. Syngenta i Adama  chińczycy. Sarzyna i Synthos nasze tak jak Invigo. Corteva amerykańska, Sumiagro , FMC, Nufarm, Arysta też nie są niemieckie. UPL, irlandzki, Belchim belgijski  itd. Masz wybór tylko nie masz o tym pojecia. 

Opublikowano (edytowane)

na każdy osiedlu masz co  najmniej po 2lidle

I pewnie w tych swoich cyfrach exportu porównujesz agrest, porzeczkę, jabłko i inne warzywa za kilkanaście groszy czy tanie komponenty do samochodów, chemii

niemcy zajmują sie i produkują to co naprawdę wartość a kupują to co jest tanie i nikt nie chcę tego produkować  u nich bo się im nie opłaci

Dobrze wiesz że wszystko co jest nowe i wchodzi na rynek pochodzi od Bayer, basf, syngenty a reszta po upływie ochrony patentowej dopiero zaczyna produkować tąńsze zamienniki

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v