Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

obecnie coraz wieksza role w pomocy w razie sytuacji kryzysowej typu powódz powinny mieć wojska obrony terytorialnej , DTaras oto też chodziło czy zle zrozumiałem ? stare pszysłowie - ,,  chcesz pokoju , szykuj sie do wojny  ''

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

ale Patriota 😎

patriotyzm nie kończy się na podwórku...

to jakiej jesteś opcji politycznej ?

Kompletnie żadnej . Zawsze jedynie przeciwny durnym pomysłom .

Opublikowano

Jarecki - przez nieodpowiedzialność tworzących te siły, WOT jest szykowany do działań, których nie zrealizujesz zbieraniną. Szykowanie do wojny to są także jak nie przede wszystkim sojusze. Czy dobrze zrozumiałeś? I tak i nie. WOT bez skoszarowani a ludzi ale i sprzętu nie będzie miał nawet łopaty do nasypywania piasku. WOT jako zasób ludzki SZRP jako jednostka wiodąca - to ja rozumiem. ywa - do patriotyzmu wiele bym jeszcze dodał. Pisałem kiedyś. W skrócie - jak siedzisz na krawężniku i dłubiesz słonecznik popijany piwem w durnej koszulce z symbolem PW i flagą na rękawie a do tego po Tobie zostaje flaszka i biomasa to już nie jesteś patriotą. Patriotyzm zaczyna się od chwili kiedy tłumaczysz dwulatkowi, żeby zawsze za sobą zostawiał porządek. słodki - życie w przeświadczeniu zagrożenia, którego niema i na tej samej zasadzie może przychodzić z każdej strony to także stan umysłu. Paranoja.

Opublikowano

Od dwóch- trzech dni nad okolicą przelatuje wielki transportowy ( tak mi się wydaje) samolot i 3 mniejsze chyba eskortujące ale nie myśliwce - lecą dosyć nisko od strony Warszawy na płn-wschód

Opublikowano

Zetorki12 ....czyli nie fatygujesz się do głosowania...... tak bezpieczniej...

DTaras.... temat rzeka ten patriotyzm........Nie kończy się na podwórku...Jak nie szanuje się podwórka (bałagan) i jego mieszkańców to nie inny ma się stosunek do kraju.. 

Opublikowano

Oczywiście że chodzę . No ale jeżeli głosowałem na jakąś opcję nie znaczy chyba że do tejże się zapisałem ? No a jak wymyśli coś durnego , to nie muszę popierać , a mogę wyśmiać . Ty zgadzasz się bezkrytycznie ze wszystkim co Twoi "idole" zrobią ?

Opublikowano
47 minut temu, pawel885 napisał:

Od dwóch- trzech dni nad okolicą przelatuje wielki transportowy ( tak mi się wydaje) samolot i 3 mniejsze chyba eskortujące ale nie myśliwce - lecą dosyć nisko od strony Warszawy na płn-wschód

To pewnie niemcy na Ukraine po pszenice lecą bo nie chce im sie od Ciebie w bIG  sypać

Opublikowano

A myślałem że dary z mopsu ci zrzucają na spadochronach bo już w ciężarówkę się nie mieszczą . Niemcy z Warszawy na Ukrainę przez Białystok... no no Staś byłeś niezłym prymusem z geografii :)

Opublikowano
41 minut temu, zetorki12 napisał:

Oczywiście że chodzę . No ale jeżeli głosowałem na jakąś opcję nie znaczy chyba że do tejże się zapisałem ? No a jak wymyśli coś durnego , to nie muszę popierać , a mogę wyśmiać . Ty zgadzasz się bezkrytycznie ze wszystkim co Twoi "idole" zrobią ?

:) nie ma ideałów.....

Zgaduję...popierasz jak dają, a w przypadku kiedy trzebaby oddać/ złożyć się na jakiś przykładowy wyższy rozwojowy cel to już nie.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ywa napisał:

:) nie ma ideałów.....

Zgaduję...popierasz jak dają, a w przypadku kiedy trzebaby oddać/ złożyć się na jakiś przykładowy wyższy rozwojowy cel to już nie.

Znaczy co dają ? Mi najczęściej nie przysługuje . No ale przyznam że na "kiełbasę wyborczą" mógł bym się połasić .

A i faktycznie . Robienie czegoś w imię wyimaginowanych jakichś wyższych celów , na ogół nie popieram . Za stary jestem żeby we wszystko wierzyć . No ale też nie to że - nie , bo nie ! Jak trzeba to i "potrzebującemu" na piwo dam .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Ywa , Ty gadasz jak jakiś świadek Jehowy nawiedzony. A na tego koguta twojego, mam taki poniemiecki hełm, to Cię dozbroję i nie będzie trza już podwyższać podatków. 

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

AW101 licząc sposobem tych co skasowali poprzednika będzie kosztował jakieś 500 mln a za karalucha wychodziło 270...

Ponoć za 4 sztuki mamy zapłacić 1,65 mld PLN brutto. 
No teraz najlepsze. Nie kupujemy w pełni wyposażonego śmigłowca ZOP, tylko SAR z możliwością prowadzenia misji CSAR a przygotowanego pod zabudowę ZOP.
Ta możliwość CSAR to będzie jak się coś dokupi. No i ZOP jak się dokupi. Coś tam majaczą o  możliwości przenoszenia torpedy i  że może być sonar. Czyli może być a na razie nie będzie. No to sukces po byku. 

Opublikowano (edytowane)
Edytowane przez jacus
Opublikowano

Jacus ruscy maja 1100 000 żołnierzy i to wzrost o prawie 300 000 w ciągu ostatnich 5 lat. Naigrywanie z armii ruskiej było zasadne po 90 roku ale teraz to już nie za bardzo. Połączone siły UE w razie otwartego konfliktu zostałyby spacyfikowane w kilka tygodni co najwyżej. Ruski wydają ok 80mld USD na zbrojenia i armię tj ok 4%pkb rocznie. USA nie zwiększa obecnośći w Europie dla paru groszy od Polaków tylko ma szerszy interes i coś takiego jak strategia działania ws ruskich.

Dtaras gdzie jest ta paranoja weź mi wytłumacz. I dlaczego na takiej samej zasadzie może przychodzić z każdej strony(zagrożenie). 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, zetorki12 napisał:

No ale przyznam że na "kiełbasę wyborczą" mógł bym się połasić .

Ja nie ...

Rola państwa opiekuńczego obecnie jest generalnie dobrze przyjmowana....rozszerzyłam to jedynie

A kij ma dwa końce....za darmo nic nie ma.

^_^ Wasze reakcje są rozbrajające..

Opublikowano
9 minut temu, Ywa napisał:

Ja nie ...

Jesteś pewna ?

Powiedzmy że masz do wyboru dwóch kandydatów z dość podobnym programem , ale jeden oferuje coś materialnie . Na którego byś postawiła ?

Opublikowano
29 minut temu, Ywa napisał:

Ja nie ...

Rola państwa opiekuńczego obecnie jest generalnie dobrze przyjmowana....rozszerzyłam to jedynie

A kij ma dwa końce....za darmo nic nie ma.

^_^ Wasze reakcje są rozbrajające..

siedzisz non stop na kompie to z czego niby żyjesz jak nie na czyjś koszt. zapewne jest to państwo

od stukania w klawiaturę na tym forum jakoś nikomu pieniędzy nie przybywa

Opublikowano
18 minut temu, zetorki12 napisał:

Jesteś pewna ?

Powiedzmy że masz do wyboru dwóch kandydatów z dość podobnym programem , ale jeden oferuje coś materialnie . Na którego byś postawiła ?

Tak!

Ocenia się  całokształt, np.  korzenie oraz uzasadnione podstawy do takich działań, które muszą być jasne dla wszystkich.

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

Jarecki - przez nieodpowiedzialność tworzących te siły, WOT jest szykowany do działań, których nie zrealizujesz zbieraniną. Szykowanie do wojny to są także jak nie przede wszystkim sojusze. Czy dobrze zrozumiałeś? I tak i nie. WOT bez skoszarowani a ludzi ale i sprzętu nie będzie miał nawet łopaty do nasypywania piasku. WOT jako zasób ludzki SZRP jako jednostka wiodąca - to ja rozumiem. ywa - do patriotyzmu wiele bym jeszcze dodał. Pisałem kiedyś. W skrócie - jak siedzisz na krawężniku i dłubiesz słonecznik popijany piwem w durnej koszulce z symbolem PW i flagą na rękawie a do tego po Tobie zostaje flaszka i biomasa to już nie jesteś patriotą. 1.Patriotyzm zaczyna się od chwili kiedy tłumaczysz dwulatkowi, żeby zawsze za sobą zostawiał porządek. słodki - 2.życie w przeświadczeniu zagrożenia, którego niema i na tej samej zasadzie może przychodzić z każdej strony to także stan umysłu. Paranoja.

1.to definicja dla ludzi o innej orientacji albo dla kogoś kto ma coś nie w porządku z głową

2. przejdż się nocą po najgorszej dzielnicy miasta nocą to ci na pewno zmienią to myślenie tubylcy

jakby żaden kraj nie stawiał na ludzi innych niż tylko zawodowi wojskowi to nie byłoby chociażby troli, pseudofundacji, zielonych ludków i tym podobnych ludzi nie koniecznie profesjonalnych.

także nie pisz takich pierdół że tylko utrzmywanie zawodowych wojskowych ma sens

Opublikowano
12 minut temu, racyl napisał:

siedzisz non stop na kompie to z czego niby żyjesz jak nie na czyjś koszt. zapewne jest to państwo

od stukania w klawiaturę na tym forum jakoś nikomu pieniędzy nie przybywa

;) i tak nie uwierzysz... jestem szcześliwą nie materialistką....

Był czas na zapierdziel....praca dla nauki...a potem niespodziewanie zaszczyt mnie spotkał  :) 

dlatego mogę umilać Tobie czas...

Opublikowano (edytowane)

Widzę że macie czas (po ilosci stron od mojej tu wizyty) to może by kto "przewąchał" za szczegółami i kontekstami wystąpienia p. (A-a)mbasador USA w kwestiach - dlaczego musimy przepłacić za budowę sieci 5G?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v