Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A jak tam z ustawą 447? Ktoś coś słyszał czy cicho sza? Wprowadzą wam podatek katastralny 1% od wartości to dopiero będziecie kwiczeć żeby żydów spłacić 😂

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Wszystko co nie wychwala PISu i prezesa pod niebiosa jest z GW i TVN. Własnie o takim ogłupieniu pisałem. 

Oj boli jak wykiwał PIS podniesieniem kwoty wolnej przez realne jej obniżenie czyli zwiekszenie opodatkowania.

Oczywiscie jako ze w niemocy nie umiesz odpowiedzieć to od razu trolowanie i przelewy się włączyło. To także część ogłupienia o którym wspomniałem. Jak się nie wie co PISać to - postkomuna, układ, trole Tusk lewacy GW, TVN, UE,  rusek , krewny z wermachtu, liberałowie LGBT ekolodzy masoni i zydzi. 

Ja sie nie nastawiam że ktoś coś mi da za darmo a Ty masz nastawienie tylko na branie od państwa przez co wypisujesz takie pierdoły że obiecali a nie dali

Jakbyś wszystko co obiecali po 89 roku spełnili to Polska byłaby bardziej zamożniejsza od niemiec

to że jesteś trolem to widać że piszesz na tym forum głownie w jednym temacie i z jednym nastawieniem

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

ale gdzie w tym antysemityzm ? jak to doroczny lokalny obyczaj tak jak śmigus dyngus . a święcenie pola ma sens ?

Symbolika, obrzędowość to słowa klucz do tego. Nikt przy zdrowych zmysłach nie traktuje tego jako wezwania do nienawiści przeciw Żydom. Jednak z tego wynika że sama postać została wykreowana na symbol żydowskiej zdrady i czasem palenie kukły zaczynało coś gorszego.
http://www.jhi.pl/psj/Judasz

Opublikowano

jakby tak poszukać to jeszcze innych obyczajów tego typu w Polsce można by się doszukać

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Ja sie nie nastawiam że ktoś coś mi da za darmo a Ty masz nastawienie tylko na branie od państwa przez co wypisujesz takie pierdoły że obiecali a nie dali

Jakbyś wszystko co obiecali po 89 roku spełnili to Polska byłaby bardziej zamożniejsza od niemiec

to że jesteś trolem to widać że piszesz na tym forum głownie w jednym temacie i z jednym nastawieniem

A ja się nastawiam bo jeśli mi zabieraja to nie brać byłoby idiotyzmem. Oczywiście wolał bym żeby były niskie podatki i mi nie zabierali ale skoro tak się nie da to biorę i bede brał co tylko się da.  Co obiecali a nie dali? 

A gdzie jest napisane że nie można w jednym temacie pisac , mieć swój punkt widzenia i poglądy?  Ty też piszesz w tym temacie z jednym nastawieniem a chyba za trola się nie uważasz? 

Jestem trolem bo nie umiesz sensownie odpowiedzieć?

Opublikowano

https://plejada.pl/newsy/dance-dance-dance-finalowy-odcinek-programu-komentarze/p4h3vzw

https://rzeszow.onet.pl/kep-potepila-sad-nad-judaszem-w-pruchniku/m38qlbf

juz konczy sie program na tvp-info gdzie za ikone  wartosci chrzescijanskich przedstawiono dominike figurska vel chorosinska -tak ja przedstawiono ,az sprawdzilem czy mi sie wzrok nie zepsul🙂,  zapytajcie "wujka" jakie to wartosci wyznaje w prawdziwym zyciu a nie w kurwizji czy republice- wypisz wymaluj marta k.s.d.z.

polska to antysemicki kraj bez zydow -taki fenomen sa skale europejska, bo w swiecie to raczej norma, u nas wszedzie gwiazdy dawida na szubienicy-choc niewiele ma to wspolnego z zydami......

Opublikowano

Kuźwa te płatne dostępy wykończą mnie kiedyś, ale coś się znalazło.
https://www.thetimes.co.uk/article/scots-firms-in-26m-laundering-link-to-putin-p9zsjghsn
https://eutoday.net/news/politics/2019/open-dialog-foundation-implicated-in-money-laundering-claims

Z tego wynika że raport mołdawski datowany jest na listopad 2018. Czyli już po banie dla Kozłowskiej. 
Nic nie piszą aby nasi podzielili się wiedzą z Mołdawią i ostrzegli o zagrożeniu. Pozbyli się ekipy i nawet nie raczyli przedstawić im zarzutów. Teraz pewnie liczą że ci wrócą i łaskawie dadzą się osądzić i zamknąć. 

A najlepsze jest to że, że sama nasza Administracja Skarbowa odpowiedziała brytolom iż takie spółki komandytowe jak te dwie z Edynburga to u nas mogą spokojnie operować kasą bez ujawniania swojej struktury właścicieli itp. Czyli że możemy ich cmoknąć w pompę. 

Opublikowano

co taki specjalista podatkowy jak Ulman  robi na wsi i wiejskim forum ?. jak taki obcykany jest to niech założy doradztwo podatkowe a raczej doradztwo jak jak omijać podatków. nie się czymś zajmie i nam d*py nie truje

Opublikowano (edytowane)

Naprawdę głebokie przemyślenie

To nie jest żadna wiedza tajemna a absolutnie podstawowy poziom wiedzy o podatkach. Niestety wiekszość nawet tego nie rozumie a powtarza hasła zaaplikowane przez włądzę która nie chce by wyborca myślał samodzielnie.

1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Najlepiej pewnie omijać podatki pośrednie . Najlepszy zysk .

Dlatego rząd nazywa to kradzieżą  bo jak to kiedyś ktoś powiedział - nie kradnij, rząd nie lubi konkurencji.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

drugą taką mendę na tym forum co by biadoliła o wysokich podatkach ciężko wyszukać

piszesz tylko w jednym temacie w określonym kierunku to kim jesteś jak nie trolem

Masa ludzi zapytanych na ulicy nie wie nawet kim jest morawiecki czy tusk a TY wymagasz żeby mieli jakąś wiedzę z ekonomii akurat

To myślisz żę po co ludzie z platformy tak często powtarzają słowo pis ? właśnie po to żeby trafić i wystraszyć tych co sie polityką nie interesują i nie mają nawet rozeznania kto kim jest

Opublikowano (edytowane)

z tą kukłą judasza to jest panika rządzących przed głupotą opozycji która by znowu wysłała sygnał do spółeczenstwa że pis prowadzi kraj w kierunku antysemityzmu , gdzIe na ulicach palone są kukły rzydów .     dezinformacja jest grożną bronią , mało kto by mówił o starym zwyczaju a górę wzieła by narracja o spaleniu rzyda i pewno stąd reakcja zaprzyjaznionych mediów w celu wyprzedzenia PO .                  natomiast co do bobu to trudny temat , sam nie wiem co bym zrobił , stary człowiek by sie przeprowadził a dziecko ?

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

drugą taką mendę na tym forum co by biadoliła o wysokich podatkach ciężko wyszukać

piszesz tylko w jednym temacie w określonym kierunku to kim jesteś jak nie trolem

Masa ludzi zapytanych na ulicy nie wie nawet kim jest morawiecki czy tusk a TY wymagasz żeby mieli jakąś wiedzę z ekonomii akurat

To myślisz żę po co ludzie z platformy tak często powtarzają słowo pis ? właśnie po to żeby trafić i wystraszyć tych co sie polityką nie interesują i nie mają nawet rozeznania kto kim jest

A gdzie jest napisane ze nie mogę pisać tego co myśle? Nie moja wina ze nie potrafisz odpowiedzieć na najprostsze pytania. Nazywanie trollem jest w tej sytuacji bardzo wygodne.

Milo mi ze potwierdzasz to co zasadzę twierdziłem. Skoro większość nie wie kto to Tusk i Morawiecki  i nie  zna podstaw ekonomii to jest po prostu durna. Potem piszą głupoty o tym ze rząd tylko daje a nikomu nic nie zabiera. Jeśli ktoś nie umie liczyć to nic nie umie. 

PiS straszy platforma a platforma PISem bo to jedna lewicowa swołocz jest

Opublikowano

ja nie jestem ekonomistą i nie zamierzam być. dlaczego sobie nie popiszesz w temacie o podatkach ? tam cię na pewno zrozumią bardziej

zabierali wszyscy odkąd pamiętam i to nie jest nic nowego i każdy się do tego przyzwyczaił tylko Ty masz wybiórczą pamięć że tylko to sie dzieje tylko od ostatnich 3 lat

Piszą w większości z uporem maniaka że rząd daje tej kasy masowo że zaraz ludzie porzucają pracę tylko dlaczego bezrobocie sie jakość nie zwiększa.

Tyle kasy to ludzie powinni siedzieć w domach i nic nie pracować jak tyle tej kasy wg wyborczej.

To ludzie są tacy głupi że mają kasy jak lodu i chodzą do pracy ? 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

z tą kukłą judasza to jest panika rządzących przed głupotą opozycji która by znowu wysłała sygnał do spółeczenstwa że pis prowadzi kraj w kierunku antysemityzmu , gdzIe na ulicach palone są kukły rzydów .     dezinformacja jest grożną bronią , mało kto by mówił o starym zwyczaju a górę wzieła by narracja o spaleniu rzyda i pewno stąd reakcja zaprzyjaznionych mediów w celu wyprzedzenia PO .                  natomiast co do bobu to trudny temat , sam nie wiem co bym zrobił , stary człowiek by sie przeprowadził a dziecko ?

Jakby na to nie patrzeć to od II WŚ palenie Żydów w naszym kraju raczej nie wywołuje śmiechu. A nawet jest "passe". Tak jak wogóle palenie gazowanie i rozstrzeliwanie. Traktuje się raczej takie obrzędy jako nie najmądrzejsze. 
Pytanie tylko pozostaje takie. Na ile palona kukła miała coś wspólnego z samym Judaszem, bądż ze zdradą w stosunku do Jezusa, a na ile raczej uosabia współczesnego Żyda?
Gdzie by nie szukać to jednak wszyskie wizerunki Judasza pokazują go jako zwykłego Izraelitę bez charakterystycznych pejsów. Kukła natomiast to wystylizowany super pejsaty czuli bardziej nam znany.  A namawianie aby okładać go pałą w ramach podziękowania za ostatnie roszczenia ze strony Izraela to chyba już nic z folklorem nie ma wspólnego. 
Nie wiem kto kogo i przed czyją głupota chciał chronić, ale faktycznie głupota porażająca.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
46 minut temu, mirro napisał:

Jakby na to nie patrzeć to od II WŚ palenie Żydów w naszym kraju raczej nie wywołuje śmiechu. A nawet jest "passe". Tak jak wogóle palenie gazowanie i rozstrzeliwanie. Traktuje się raczej takie obrzędy jako nie najmądrzejsze. 
Pytanie tylko pozostaje takie. Na ile palona kukła miała coś wspólnego z samym Judaszem, bądż ze zdradą w stosunku do Jezusa, a na ile raczej uosabia współczesnego Żyda?
Gdzie by nie szukać to jednak wszyskie wizerunki Judasza pokazują go jako zwykłego Izraelitę bez charakterystycznych pejsów. Kukła natomiast to wystylizowany super pejsaty czuli bardziej nam znany.  A namawianie aby okładać go pałą w ramach podziękowania za ostatnie roszczenia ze strony Izraela to chyba już nic z folklorem nie ma wspólnego. 
Nie wiem kto kogo i przed czyją głupota chciał chronić, ale faktycznie głupota porażająca.

jak zwykle szukasz dziury wszędzie.

idąc takim stylem myślenia to powinno też zakazać się topienia marzanny bo ona też przypomina postać kobiety i takie działania też mogą nawoływać do przestępstwa

trzeba się zastanowić gdzie kończy się rozum zdrowego człowieka a zaczyna się fobia 😁

Opublikowano

A jakiej kobiety? Co mogłoby zawęzić grupę i wręcz wytypować kandydatkę do topienia? Czy potrafiłbyś stworzyć portret kandydatki idealnej do tej roli?
Personifikacja w stosunku do kukły Żyda jednak jest dużo większa niż Marzanny. Tym bardziej że jednak Marzanna nie była przedstawicielką jakiejś grupy społecznej czy narodowościowej a Judasza można dość precyzyjnie umieścić. Dodaj do tego wieki straszenia tym co uosabiał i masz "polowanie z widłami i nagonką".
 Może i szukam dziury wszędzie ale bardziej mi zależy nad zastanowieniem się nad samym zdarzeniem jego podłożem i wpływem na sterowanie tłumem niż wychowawczym aspektem pałowania kukły. Już nie wspomnę o zachęcaniu dzieciaków do tego zajęcia, bo to może przynieść nieoczekiwane owoce.
Dla mnie mogą nawet pałować się nawzajem na rynku, jak mało to wezwać pododdział policji z akcesoriami. Tylko niech ktoś się głęboko zastanowi do czego to może doprowadzić. Spałujmy Żydów, potem górników, potem nauczycieli widać niektórym pasują takie " ścieżki zdrowia". Tylko czy aby właśnie historia nie wyje ze śmiechu?

Opublikowano

Ktoś zarzuci zniewieścieniem przesadną walkę z agresją i ja nawet sie przyłączę ale agrasja jako owoc ducha rywalizacji np w zawodach sportowych jest czyms innym jak agresja wobec bezbronnej kukły i aż boję się po imieniu nazwac czego to jest kultywowanie bo niejeden przerazi się samego siebie jeśli sie zwe mną zgodzi a wcześniej nw duchu ... "pałowanie kukły czy symbolu komu szkodzi?" ... pałującemu najbardziej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v