Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Ywa napisał:

Zbyszek ale ja to zacytowałam w kontaekście do osoby uważającej się za rasowego katolika z Pis.

Nigdzie nie napisałam, że jestem czy chcę być katoliczką. Ja w ogóle interesuję się religiznastwem po prostu jako fenomen kulturowy.

O tej aborcji to można zapytać się nie jednego duchownego pewnie ;)

Jarecki mi chodziło o zwyczajny przykład.... gwałtu córki, siostrzenicy, żony, siostry itp przez powiedzmy menela jako 1 patologia. Wówczas społeczeństwo rodzinne, wiejskie, uliczne  może okazać się dla takiej kobiety 2 patologią. Zamiast wsparcia albo pozornego wsparcia społeczność często funduje wręcz coś przeciwnego nawet nieświadomie.

Z kolei dumny Pan domu hm...hm..hm....katolik....co zrobi w takiej sytuacji? Obawiam się, że przez pewnego rodzaju mentalność niektórzy nieudźwignęliby ciężaru wsparcia? Nie jeden ksiądz okazał się tchórzem.....

Dzieci to nie patologia dla mnie skoro od zawsze marzyłam o 7-raczkach ^_^

Jeżeli interesujesz się religiznastwem to zapytam się . Czy Maryja została zgwałcona ? 

Opublikowano (edytowane)

To pytanie dla wyznawcy Wiary bo dla naukowca fakt raczej nie do ustalenia na podstawie dostępnych źródeł.
Nawet poświadczenie dobrowolności z drugiej ręki ewangelistów.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, 12zbyszko napisał:

Zetorki spokojnie . Skopiowałem i wkleiłem .

Tym niemniej nadal byk .

Opublikowano (edytowane)

Zetorki . Sprawdzasz dyktanda tylko mnie bo byk był już wcześniej .

DYSYDENT to nie pytanie dla wyznawcy tylko trzeba ocenić zdarzenie .  

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

niech mi się stanie według słowa Twego... gadka z aniołem. Gwałt to czyn bez zgody. Tu nie było czynu a i tak przyzwolenie wyartykułowane. To podstawowa relacja zatem pytanie prawdopodobnie bez znajomości tradycji. Prowokacja?

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Zetorki . Sprawdzasz dyktanda tylko mnie bo buk był już wcześniej .

DYSYDENT to nie pytanie dla wyznawcy tylko trzeba ocenić zdarzenie .  

Popraw byka i nie pitol .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Zbyszek ale ja to zacytowałam w kontaekście do osoby uważającej się za rasowego katolika z Pis.

Nigdzie nie napisałam, że jestem czy chcę być katoliczką. Ja w ogóle interesuję się religiznastwem po prostu jako fenomen kulturowy.

O tej aborcji to można zapytać się nie jednego duchownego pewnie ;)

Jarecki mi chodziło o zwyczajny przykład.... gwałtu córki, siostrzenicy, żony, siostry itp przez powiedzmy menela jako 1 patologia. Wówczas społeczeństwo rodzinne, wiejskie, uliczne  może okazać się dla takiej kobiety 2 patologią. Zamiast wsparcia albo pozornego wsparcia społeczność często funduje wręcz coś przeciwnego nawet nieświadomie.

Z kolei dumny Pan domu hm...hm..hm....katolik....co zrobi w takiej sytuacji? Obawiam się, że przez pewnego rodzaju mentalność niektórzy nieudźwignęliby ciężaru wsparcia? Nie jeden ksiądz okazał się tchórzem.....

Dzieci to nie patologia dla mnie skoro od zawsze marzyłam o 7-raczkach ^_^

ta jasne 😁 teraz to kota ogonem wykreca i zwala na pisowców.

wyrażnie napisała jestem za aborcją. dobrze wiemy że chodziło ci o taką na którą zawsze masz ochotę😂😂

A co do takiej co opisałaś to też ludzie będą ją wytykać i gadać że to ta co usunęła

Opublikowano

modzelewski prof . jest dosc specyficzny jest od kilku lat w mediach i jego wypowiedzi lub tezy , stwierdzenia mają jakieś odzwierciedlenie w finansach , tylko ciekawe jak sam by był ministrem finansów ponownie był by skłonny do niektórych decyzji na które zdecydowała sie obecna minister lub co zostało narzucone ale przyjete  .

Opublikowano

Jak miło że Was rozbawiłam ;) ....ile ja tu naczytałam się literówek i hmmm....

Zbyszek nie podważam Słowa Bożego tylko pseudowyznawców, dzięki którym jest jak jest.....

Opublikowano
30 minut temu, DTaras napisał:

niech mi się stanie według słowa Twego... gadka z aniołem. Gwałt to czyn bez zgody. Tu nie było czynu a i tak przyzwolenie wyartykułowane. To podstawowa relacja zatem pytanie prawdopodobnie bez znajomości tradycji. Prowokacja?

Ja jednak stawiam bardziej na in vitro. 

Opublikowano
9 godzin temu, damianzbr napisał:

Zamiast pozwolić mu żyć chociażby w oknie życia, to tak po prostu zabić, bo zabity nawet za 20 lat gdy sumienie ruszy już nie spojrzy ci w oczy.

Ale przecież nikt nie nakazuje usuwać  a jedynie jest taka mozliwość. 

8 godzin temu, jarecki napisał:

wiesz co to są zjawiska patalogiczne ?   patologią można nazwać biede i niezaradnosc idac twoim tokiem rozumowania to prawie połowa młodzieży powinna zostać  poddana aborcji  z powodu nie udolnosci rządów postkomunistów do stworzenia warunków do godnej płacy za prace .  według lewaków rodziny wielodzietne to też patologia .

O czym ty tak w sumie pszesz? Jkad ci takie wywody do głowy przychodzą?

8 godzin temu, dysydent napisał:

Zmarła dziewczyna jest ofiarą wady serca a ZNP jaki ma związek z brakiem dawcy przeszczepu? co też oznaczało by czyjąś śmierć.
Zbieg okoliczności a nie jakieś.... 

Taką narracje im podano. Ostatnio wszystkiemu winny jest ZNP

8 godzin temu, mirro napisał:

To chyba nadaje się do reakcji ze strony kogoś z administracji forum?

Ja bym chyba najpierw wezwał lekarza

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał:

A co do takiej co opisałaś to też ludzie będą ją wytykać i gadać że to ta co usunęła

Ja nie mam problemu z empatią........ Katolik oczywiśćie nie przejdzie obojętnie ;)

Opublikowano

A to ja ma ma gwoździa "Dobrej Zmiany". Ci to potrafią wywalczyć offset. Bo PO to nie umiało.:lol:
https://www.defence24.pl/mocowania-i-tapicerka-czyli-jakie-kompetencje-zyska-swidnik-na-kontrakcie-na-aw101
"W dyskusji o zakupie śmigłowców AW101, która w piątek miała miejsce w Sejmie, najważniejszym punktem sporu był jednak nie offset, lecz to, jaka część produkcji tych maszyn będzie odbywała się w Polsce. Po podpisaniu umowy offsetowej politycy Prawa i Sprawiedliwości, w tym szef MON Mariusz Błaszczak, przekonywali, że śmigłowce będą produkowane w Polsce.
Tymczasem głównym miejscem produkcji AW101 są zakłady w Yeovil w Wielkiej Brytanii, a Świdnik jedynie dostarcza część podzespołów tych maszyn". 
No i największy sukces, technologicznie coś jak lot w kosmos. 
"Wiceminister poinformował też, że PZL-Świdnik dodatkowo przejmie od Leonardo kompetencje w zakresie "projektowania systemów mocowania wyposażenia medyczno-ratowniczego oraz tapicerki wewnętrznej AW101 oraz ich produkcji w Świdniku". Dzięki temu – przekonywał Skurkiewicz – podlubelskie zakłady będą mogły w przyszłości szybko reagować na zmieniające się wymagania klienta".

Opublikowano (edytowane)

Ulman    chodziło o słowo  ,,patologia '' które pewno bez fachowego wyjasnienia różnie można odczytać i interpretować .nawet chyba na forum pewno dosłownie to słowo nie padło ale można było miedzy wierszami wyczytać o 500 plus jako patologi 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ywa żyjesz między ludzmi a to czy oni są katolikami czy nie to nie ma znaczenia ale jakoś miedzy nimi trzeba funkcjonować

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

"Wiceminister poinformował też, że PZL-Świdnik dodatkowo przejmie od Leonardo kompetencje w zakresie "projektowania systemów mocowania wyposażenia medyczno-ratowniczego oraz tapicerki wewnętrznej AW101 oraz ich produkcji w Świdniku". Dzięki temu – przekonywał Skurkiewicz – podlubelskie zakłady będą mogły w przyszłości szybko reagować na zmieniające się wymagania klienta".

no co, kolor tapicerki rzecz gustów a te szybko się zmieniają

Racyl to zabrzmiało jak tej rozmowie 
- wraca twoja żona no to musisz być szczęśliwy?
- ano muszę.

Opublikowano (edytowane)

magiera (ta żona) i pod dywan zajrzy a katolik to nawet ma obowiązek wskazac gdzie ukrył i jakie śmieci , na spowiedzi.
Sam musi to i innym by zaglądał.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v