Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Popieram aborcję, która jest wynikiem zjawisk patologicznych.

Popierać patologię w imię przeciwstawienia się patologii, bardzo roztropne naprawdę.

Zamiast pozwolić mu żyć chociażby w oknie życia, to tak po prostu zabić, bo zabity nawet za 20 lat gdy sumienie ruszy już nie spojrzy ci w oczy.

Opublikowano
12 minut temu, Ywa napisał:

Popieram aborcję, która jest wynikiem zjawisk patologicznych.

Druga sprawa nie jest taka prosta jak Ci się wydaje... to dla specjalistów......nie będę Tobie tłumaczyła...przeczytaj lepiej słowa tego Pana, będą łatwiejsze:

https://www.deon.pl/religia/serwis-papieski/aktualnosci-papieskie/art,7349,twoje-dziecko-mowi-ze-jest-homoseksualista-co-radzi-papiez.html

to jak pójdziesz z chłopem a potem chcesz się wyskrobać bo on poszedł z następną to jest to zjawisko patologiczne 😂

homoseksualizm był i  jest chorobą . to że lewackie środowiska zniosły go z listy to nie znaczy ze tak jest

my ludzie tak samo jesteśmy ssakami jak krowy które pewnie hodujesz . spróbój pozyskać z dwóch byczków cielaka

homoseksualizm to wynaturzenie

Opublikowano (edytowane)

Przecież napisałam wcześniej, że to dla specjalistów, czyli w sensie takim jak piszesz "choroba".

Uczę się bycia bezwzględną przynajmniej w teoriii..... ciekawe jak w praktyce..... życie i tak to weryfikuje.

P.S. Twój pirwszy wers jest śmieszny, tak jak to przedstawiłeś.

Co nie którzy to pewnie zacierali by już ręce i liczyli kasę z następnego 500+....materialiści

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Popieram aborcję, która jest wynikiem zjawisk patologicznych

wiesz co to są zjawiska patalogiczne ?   patologią można nazwać biede i niezaradnosc idac twoim tokiem rozumowania to prawie połowa młodzieży powinna zostać  poddana aborcji  z powodu nie udolnosci rządów postkomunistów do stworzenia warunków do godnej płacy za prace .  według lewaków rodziny wielodzietne to też patologia .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

kolejny pisowski debil i duren do kwadratu- dziecko bylo chore na serce i w szpitalu czekalo na przeszczep serca-  pier**lony glupek wykorzystuje tragedie rodziny do polityki, gdybys  nie byl takim idiota to mialbys szanse w tvp -info sie zatrudnic.... tam takich szukaja, bo przyzwoici juz odeszli...

wynaturzenie - wasz wodz tez jest wynaturzony ??? wasi kardynalowie,arcybiskupi,biskupi,pralaci, proboszczowie i ksieza ?????????? wedlug ostatniego raportu komisji episkopatu 60 % ksiezy pedofilow to homoseksualisci, wedlug zachodnich statystyk ponad  50 % ksiezy tez jest teczowa.

aborcja-to wybor miedzy mniejszym i wiekszym zlem-od  kazdego zalezy co wybierze, kiedys wykonywano w polsce nawet 500 tys aborcji rocznie,dzisiaj ta liczba oscyluje pewnie w granicach 50 -100 tys -trudno o dane, trzeba by bylo wprowadzic kontrole ginekologiczne  na granicach i zamykac wszelkie strony z poradami i srodkami wczesno-poronnymi,  sprawdzcie jak wyglada ludzki zarodek w wieku 1-2 miesiecy a potem porwnajcie do tego co wam pokazuja w tvp i bedziecie widziec jak wami manipuluja...

jak ktos slyszy krzyk zarodkow to powinnien zmienic lekarza i tabletki😛

• Like 1
Opublikowano

Kiedyś w jednej z jednostek gdzie dostałem kompanię młodego rocznika czyli unitarkę, w czasie porannej zaprawy fizycznej  zasłabł żołnierz. Karetka reanimacja, po godzinie facet zmarł. Sekcja zwłok wykazała niewykrytą wcześniej wadę serca, zero wskazań lekarza, zero ograniczeń wysiłku fizycznego, papiery czyste na dodatek kulturysta. Czy otworzyły nam się oczy? Pewnie nie bo biegaliśmy dalej o szóstej rano.

Opublikowano

Zmarła dziewczyna jest ofiarą wady serca a ZNP jaki ma związek z brakiem dawcy przeszczepu? co też oznaczało by czyjąś śmierć.
Zbieg okoliczności a nie jakieś.... 
Jeśli gdzieś w oficjalnych mediach napotkam podobną ocenę tego nieszczęścia to naprawdę zacznę propagować zniesienie abonamentu.
Tu nie dziwota. "Wiejskie forum" ale wiązanie takie takich faktów nie szkodzi ZNP co też mnie martwi ale to inna sprawa i nie tak dramatyczna.

Opublikowano

Jarecki nie wierzę, że to napisałeś.....

Jeszcze mnie nie rozgryzłeś....

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jacus napisał:

jak ktos slyszy krzyk zarodkow to powinnien zmienic lekarza i tabletki

na takie omamy jeszcze tabletek nie wynaleziono 

Otóż nie Mirro bo demaskuje aż nazbyt jednoznacznie i niech zostanie (a teraz już na pewno w Twoim cytacie ;) )
Fanatyzm wyłącza racjonalne myślenie nawet u inteligentnych czego dowodzą samodzielne inne wpisy autora.

Tabletki nie wynaleziono na ideologię a to bardzo zakaźna choroba świadomości.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

kolejny pisowski debil i duren do kwadratu- dziecko bylo chore na serce i w szpitalu czekalo na przeszczep serca-  pier**lony glupek wykorzystuje tragedie rodziny do polityki, gdybys  nie byl takim idiota to mialbys szanse w tvp -info sie zatrudnic.... tam takich szukaja, bo przyzwoici juz odeszli...

wynaturzenie - wasz wodz tez jest wynaturzony ??? wasi kardynalowie,arcybiskupi,biskupi,pralaci, proboszczowie i ksieza ?????????? wedlug ostatniego raportu komisji episkopatu 60 % ksiezy pedofilow to homoseksualisci, wedlug zachodnich statystyk ponad  50 % ksiezy tez jest teczowa.

aborcja-to wybor miedzy mniejszym i wiekszym zlem-od  kazdego zalezy co wybierze, kiedys wykonywano w polsce nawet 500 tys aborcji rocznie,dzisiaj ta liczba oscyluje pewnie w granicach 50 -100 tys -trudno o dane, trzeba by bylo wprowadzic kontrole ginekologiczne  na granicach i zamykac wszelkie strony z poradami i srodkami wczesno-poronnymi,  sprawdzcie jak wyglada ludzki zarodek w wieku 1-2 miesiecy a potem porwnajcie do tego co wam pokazuja w tvp i bedziecie widziec jak wami manipuluja...

jak ktos slyszy krzyk zarodkow to powinnien zmienic lekarza i tabletki😛

czyli twoja matka przegapiła ten moment kiedy byłeś zarodkiem i teraz musimy słuchać twoich bredni !

żeby był efekt finalny zawsze musi być początek czegoś. takim jak Ty i Ywa ubzdurało się że można ten początek przesuwać jak wam sie podoba

jakby tak było że można sobie wybrać to ludzie nazwaliby dzieckiem malucha od kiedy przestaje robić w pieluchy

Opublikowano

mirro a czym to się różni od kilkutygodniowej histerii wokół zabójstwa Adamowicza, nie przeszkadzało ci, że cały antypis mówił, że to wina pis i tvp, jakie było wzmożenie i fala nienawiści na tvp, a teraz po ataku nożownika na prezydenta siedlec i zabójstwie ojca księdza w warszawskim kościele wielka cisza??

fałsz i obłuda jest z każdej strony, ale nie ma tu znaku równości

• Like 2
  • Thanks 3
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

na takie omamy jeszcze tabletek nie wynaleziono 

Otóż nie Mirro bo demaskuje aż nazbyt jednoznacznie i niech zostanie (a teraz już na pewno w Twoim cytacie ;) )
Fanatyzm wyłącza racjonalne myślenie nawet u inteligentnych czego dowodzą samodzielne inne wpisy autora.

Tabletki nie wynaleziono na ideologię a to bardzo zakaźna choroba świadomości.

Fanatyzm to masz jak specjalnie urządzają hostel dla gejów, wywieszają tęczę

Opublikowano (edytowane)

a czy ja mówię ze nie. Można być fanatycznym wyznawcą czegokolwiek i bezkrytycznie stosować schematy ustalone przez innych.

https://wpolityce.pl/media/442356-celna-riposta-gadowski-do-niemieckiego-dziennikarza
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/warszawa/warszawa-atak-na-ukrainskiego-aktora/yhzb5vd

fanatyzm wyziera z każdego kąta naszej osobowości bo co kierowało tym Niemcem? osobiste doświadczenia i obserwacje? nie. On albo jest fanatykiem i takie poglądy mu wpojono albo sam chce fanatyzm wywołać lub fanatyzm odbiorcy wzmocnić a czy Gadowski nie szafuje stereotypem w ripoście?
Z kolei drugi cytat może posłużyć do napisania artykułu pod tytułem - Ukrainiec walczy o swe prawa w Polsce.  Niby niewinny tytuł a jednak jeśli kto do Ukrainy uprzedzony wiadomo co automatycznie pomyśli.

inny aspekt. Jak te dwa zdarzenia są ze sobą  powiązane i tylko poświadczają nieuchronność przyszłych zdarzeń jeśli wystąpi głębszy kryzys i zacznie się szukanie winnych. we wszystkich trzech krajach wmieszanych w te dwie historie. 

nacjonalizmy
i to narasta nie od rządów a oddolnie i co dalej?...

Ten aktorzyna pewnie traktuje to jako osobistą promocję i nie wiem czy zdaje sobie sprawę że to kolejna "kropla do dzbana"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
38 minut temu, nie napisał:

mirro a czym to się różni od kilkutygodniowej histerii wokół zabójstwa Adamowicza, nie przeszkadzało ci, że cały antypis mówił, że to wina pis i tvp, jakie było wzmożenie i fala nienawiści na tvp, a teraz po ataku nożownika na prezydenta siedlec i zabójstwie ojca księdza w warszawskim kościele wielka cisza??

fałsz i obłuda jest z każdej strony, ale nie ma tu znaku równości

A różni się i to znacznie. Tam akurat było skierowane przeciw organizacji a tu wskazana jest konkretna osoba. Tamto było wynikiem, skutkiem a to może być dopiero przyczyną określonych działań. 
Przeszkadza mi i jedno i drugie. Choć widać że z tego pierwszego ktoś wyciągnął wnioski i nie nagłaśnia następnych aby nie wskazywać iż zabójstwo jest dobrą drogą do zaistnienia w przestrzeni publicznej. Jak zaczęto pokazywać i przekazywać bezpośrednie relacje z działań zamachowców samobójców, gdzie po wykrzyczeniu swojego manifestu wysyłąli się z zakładnikami do takiego bądź innego raju albo krainy wiecznych łowów, to natychmiast spopularyzowała się ta forma "kabum".

Opublikowano

VAT - to zbiór przepisów. KK - podobny zbiór. To w KK ujęto kto złodziej a Wy preferujecie aby to podwoić. Patelnia miedzi to pół baniaka plus auto i naczepa, która robi się trefna. To nie jest tylko. To jest grubszy biznes i kilkanaście ludzi na samozatrudnieniu...

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

Zmarła dziewczyna jest ofiarą wady serca a ZNP jaki ma związek z brakiem dawcy przeszczepu? co też oznaczało by czyjąś śmierć.
Zbieg okoliczności a nie jakieś.... 
Jeśli gdzieś w oficjalnych mediach napotkam podobną ocenę tego nieszczęścia to naprawdę zacznę propagować zniesienie abonamentu.
Tu nie dziwota. "Wiejskie forum" ale wiązanie takie takich faktów nie szkodzi ZNP co też mnie martwi ale to inna sprawa i nie tak dramatyczna.

Masz rację tak jakAdamowicz jest ofiarą chorego człowieka a nie żadnej mowy nienawiści ilu z totalnej prubowało wykorzystać to jako mord polityczny?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ywa napisał:

Jarecki nie wierzę, że to napisałeś.....

Jeszcze mnie nie rozgryzłeś....

chodziło o patologie ciąży  ,pewnie , ale zawsze trzeba okreslić i napisać dokładnie , do słowa ,, patologia '' można przypisać wiele ale osób z uposledzeniem umysłowym do tego słowa ja nie dołacze a zapewne i otakie osoby Tobie chodziło . Słyszałem równiez z ust lewicowych działaczek słowa ze urodzenie 5 dzieci to jest 3 swiat  , patologia a mąż zapewne gwałcił  żone  .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 godzin temu, Ywa napisał:

Racyl pamiętam dawno temu kazanie, że ocena innych to grzech: cytat z Biblii (Mat. 7:3–5): A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Albo jak powiesz bratu swemu: Pozwól, że wyjmę źdźbło z oka twego, a oto belka jest w oku twoim? Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego.

A o aborcji co tam piszą ?

• Like 2
Opublikowano

Zbyszek ale ja to zacytowałam w kontaekście do osoby uważającej się za rasowego katolika z Pis.

Nigdzie nie napisałam, że jestem czy chcę być katoliczką. Ja w ogóle interesuję się religiznastwem po prostu jako fenomen kulturowy.

O tej aborcji to można zapytać się nie jednego duchownego pewnie ;)

Jarecki mi chodziło o zwyczajny przykład.... gwałtu córki, siostrzenicy, żony, siostry itp przez powiedzmy menela jako 1 patologia. Wówczas społeczeństwo rodzinne, wiejskie, uliczne  może okazać się dla takiej kobiety 2 patologią. Zamiast wsparcia albo pozornego wsparcia społeczność często funduje wręcz coś przeciwnego nawet nieświadomie.

Z kolei dumny Pan domu hm...hm..hm....katolik....co zrobi w takiej sytuacji? Obawiam się, że przez pewnego rodzaju mentalność niektórzy nieudźwignęliby ciężaru wsparcia? Nie jeden ksiądz okazał się tchórzem.....

Dzieci to nie patologia dla mnie skoro od zawsze marzyłam o 7-raczkach ^_^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v