Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

To nie inkwizycja tylko zwykła głupota. Ktoś po przeczytaniu musiał faktycznie uwierzyć że to czary.😂 Proponuję spalić teraz płyty DVD i twarde dyski z tym groźnym dziełem. Może komuś poprawi to samopoczucie. 
Ujmę to tak. Widziałem w życiu sporo zła i łez ale nic z tych rzeczy nie wyrządziła magia. Zawsze było to dzieło rąk ludzkich. Zawsze był to wymysł chorych ludzkich umysłów. 
Dodać jeszcze obalanie pomników i tylko świat doganiać.🤣

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

,, jak trwoga to do Boga ''

cały cas ludziom ogólnie chodzi o przedstawicieli kościoła .. a nie o religię i nie o Boga. Kto chce to wierzy;)

Przed chwilą, mirro napisał:

To inkwizycja tylko zwykła głupota

dokładnie, sama inkwizycja była jeszcze większą głupotą i można to śmiało podciągnąć pod mord w cierpieniu, po prostu ludobójstwo ..

3 minuty temu, mirro napisał:

Zawsze było to dzieło rąk ludzkich

AMEN

Opublikowano

Jeżeli wierzysz w Boga to wiesz że będą ukarani . Lecz gdy ktoś nie wierzy rozprawia się na ziemi .

Chrzestna mojego chłopaka też w Angli kupiła mieszkanie pewnie częściowo na kredyt po 10 latach . 

Opublikowano
Przed chwilą, 12zbyszko napisał:

Chrzestna mojego chłopaka też w Angli kupiła mieszkanie

@12zbyszko .. - Chrzestna Twojego chłopaka ?? .. kiedyś, jak wróci inkwizycja pójdziesz na stos !!

Opublikowano

Wierzę ale nie wiem czy zależy mi na ich karaniu przez istotę wyższą.
Ale my dalej rozmawiamy o ukaraniu w naszych ludzkich kategoriach. Wydaje mi się że ukaranie w sensie Boskim to chyba raczej coś z zakresu że nam się w pale nie mieści.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Wydaje mi się że ukaranie w sensie Boskim

to kara z rąk wierzących raczej ;)

Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał:

Ujmę to tak. Widziałem w życiu sporo zła i łez ale nic z tych rzeczy nie wyrządziła magia. Zawsze było to dzieło rąk ludzkich. Zawsze był to wymysł chorych ludzkich umysłów. 

'dzieło ludzkich rąk'............... którzy wciąż nie chcą go zdjąć z krzyża, tylko zadają cierpienie: .....'kochaj bliźniego swego jak siebie samego'......hipokryzja.

Opublikowano
6 minut temu, 12zbyszko napisał:

Może być fajna laska 😊

chyba u Twojego chłopaka ¬¬

Opublikowano

Jako nastolatka, ale może do 8 klasy........hm 😎 nawet chciałam zostać zakonnicą, zrobiłam wszystkie piątki, swego czasu nawet codziennie chodziłam do kościała, obecnie już śpię na gromnicy ^_^ ( w skrzyni pod łóżkiem schowana) czeka ..............

Jednakże człowiek dojrzewa, doświadcza............pewnego razu w kościele może kilka lat temu przeraziłam się, ponieważ te dymy , średniowieczna atmosfera, cała otoczka skojarzyła mi się z okultyzmem, tym co kościół piętnuje, a zarazem karmi się.......jedno bez drugiego nie istniało by.......a człowiek musi znaleźć ten złoty środek, żyć w równowadze, mieć wiedzę o najlepszym i najgorszym, tak przetrwa. Dzieci trzymane pod kloszem.....w życiu mogą się rozczarować, załamać.

Opublikowano

nie o to chodzi jak się mówi .. temat kobiet jest Ci obcy przecież ..

5 minut temu, 12zbyszko napisał:

Głodnemu chleb na myśli .

chyba Cię k**wa pojebało !!

Opublikowano (edytowane)

za dzieciaka sie chodzi do koscioła bo rodzice tak wychowują , potem okres buntowniczy ,      ale na starosc znowu dostrzega sie oferte Boga ......                                                 sam katolicyzm w swoim istnieniu miał różne zakręty to papież miał udział w wyprawach hiszpanskich w których mordowano najechane tereny  , ja dostrzegam w dawnych dziejach koscioła to co teraz  robią  wierzący w mahometa  wiara zaslepia .  Chrzescijanska  czesc swiata postawiła na nauke i szkolnictwo . islamska czesciowo zyje jeszcze  zasianku swiata .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Po co naśladować złych katolików . Wyciąga się wnioski i robi się jak się uważa . Po co naśladować księdza ?

Są różni , lepsi i  gorsi . Tacy sami ludzie jak my a nawet może i gorsi bo niby z powołania .

Opublikowano

krótko
Ta wyznaniowa ciemnota z żadnym Bogiem nie ma nic wspólnego choćby i dziesięć pozłacanych mycek na łeb sobie wsadziła podobnie islamska czy jakakolwiek inna. Religia to sztandar a Wiara to coś zupełnie innego. Jak pisałem czy szczerze wierzy w przykazania i ich nieskończenie silnego obrońcę jeśli jedno z nich mówi - nie zabijaj a wyznawca (?) zbrojenia za cel główny stawia lub wręcz dżihad ogłasza, To nie on służy Bogu a chce aby Bóg służył jemu.
Występując przeciwko ciemnocie choćby i wyznaniowej po której stajesz stronie? Boga czy przeciw ...? a kimkolwiek On jest i tak nikt więcej nie wie od reszty.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu......................... I jak tu być katolikiem, gdzie jedni i drudzy propaguja nienawiść????

Andrzej Jaworski, były poseł PiS i szef "Akcji SOS Dla Polskiej Rodziny", złożył zawiadomienie do Prokuratury w sprawie sztuki teatralnej, która miała premierę w weekend. Chodzi o sztukę "Wróg się rodzi”, inspirowaną działalnością Radia Maryja i ojca Tadeusza Rydzyk

Według polityka PiS Andrzeja Jaworskiego, sztuka znieważa ojca Tadeusza Rydzyka

Według polityka PiS Andrzeja Jaworskiego, sztuka znieważa ojca Tadeusza Rydzyka (East News, Fot: Jacek Piski/REPORTER)

Sztuka miała swoją premierę w sobotę na deskach Teatru im. Wilama Horzycy w Toruniu. Jej autorem jest dziennikarz "Gazety Wyborczej” Marcin Kącki. - Ja nie stawiam pytania, czy ojciec Rydzyk jest zły lub też czy Radio Maryja jest złe. Bo to jest oczywiste. To jest zło (…) Radio Maryja ma w Polsce przyzwolenie na stosowanie wyrafinowanych metod, dzięki którym ma wpływ na nasze życie. Robi to, propagując mowę nienawiści, posuwając się do szantażu mówił przed premierą Marcin Kącki

Z kolei na stronie wydarzenia twórcy tak reklamowali sztukę: "W spektaklu badamy fenomen Radia Maryja, które od blisko 30 lat wpływa na mentalność swoich słuchaczy oraz procesy społeczne i kulturowe. Dlaczego niesie jednym strach, a innym nadzieję? Czy w tym nienawistnym sporze mogą być wygrani? A jeśli tak, to co stanie się z przegranymi? Czy Radio Maryja to medium, czy narzędzie propagandy?

Charakter spektaklu nie spodobał się Andrzejowi Jaworskiemu, byłemu posłowi PiS i bliskiemu współpracownikowi ojca Tadeusza Rydzyka. Dzień po premierze wysłał w tej sprawie zawiadomienie do Prokuratury Generalnej i Zbigniewa Ziobro.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

znowu ideologia i nienawiść odbierają rozum; gdyby palili mszały i biblie to nikt z obecnych nie protestował by; wg. mnie to zachowanie było bezsensowne, ale jeżeli książka jest moją własnością to mogę ją spalić lub nawet zjeść :) i nikomu nic do tego, może jedynie wyrazić swoją opinię

Edytowane przez nie
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

gdyby palili mszały i biblie to nikt z obecnych nie protestował by

Nergal podarł biblię to go chcieli skazać ;)

Opublikowano (edytowane)

Rydzyk promuje ciemnogród na wsi....

UE zła wg niego, ale ona promuje edukacje (niesie światło-ciekawe tłumaczenie z łaciny).......do przedsiębiorczego prowadzenia gospodarstwa.

Tego, kto wybija się z ciemnogrodzkich ram 'czeka kara boska'- te słowa słyszę.

Dlatego dzieci ze wsi powinny iść do miasta edukować się, a nie robić za parobków dla rodziców i ich wolna wola co dalej....

Inaczej jak się nie ma wyobraźni, nie umie czytać i patrzec trzeźwo logicznie, to zgryzota, jeszcze gorsza bida, trupy na drzewach za pobrane unijne pieniądze, które nie umiało się racjonalnie rozdysponować. 

......i trwoga do Boga, że ue jest zła.

(nie promuję jej w całości, wybieram to co mi odpowiada)

Z drugiej strony dzieci, które dostają obrotniejsze gospodarstwo, trochę się pobawią i odpuszczają, bo i tak za ciężko....

Edytowane przez Gość
Opublikowano

na wsiach wcale nie będzie ciemnogrodu jak było dawniej .. niech na to nikt nie liczy, wieś od miasta różni się zabudowaniem infrastrukturą ogólnie i zajęciem ..

.. a głupi ludzie są tu i tu tak samo ;)

Opublikowano (edytowane)

Dziewczyna nawiedzona . A ja myślałem że rodzice robią na dzieci i dla dzieci . Bynajmniej ja się tak czuję i to robię .

Jak chcę oglądam Trwam i nienawiści nie widziałwm . Oglądam też Tvn , Polsat ,Tvp i porównuje czy to wszystko się zgrywa .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v