Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ja bym nie pszykładał wiekszej uwagi do tego rolnika z ciągnika , kiedyś tez był mądry konanowicz , ktoś wpadł na pomysł jak mieć ogląalnosc na you tube i tyle , on ma taką wiarygonosc jak siostry godlewskie .   Prawie co tydzień nowy sondaż wyborczy ,troche za czestojak dla mie chyba ż chodzi o mobilizacje elektoratu .  ja w ostatnich wyborach głosowałem na pis a z tą wiarą moją  ...... ..

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacus napisał:

-modli sie przed figura 

a ma diabła za skórą .. :D

32 minuty temu, mirro napisał:

To się nazywa gorliwy wyznawca, albo wyborca

idzie w ślepo :D

9 minut temu, jarecki napisał:

ostatnich wyborach głosowałem na pis

ja też :D a wiara nie ma tu nic do tego ..

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja bym się nawet nie przyznała ...na Waszym miejscu..........😶

Na szczęście u mnie nic się nie zmieniło i nikt mnie nie zawiódł politycznie ...a nadzieja umiera ostatnia...

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

J. Palikot i Al Capone?

obaj dorobili się na wódzie :D

Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

Ja bym się nawet nie przyznała ...na Waszym miejscu..........

?? a co to wstyd jakiś ??

ludzie się dzielą na tych, którzy umieją powiedzieć co myślą i na tych co siedzą cicho i się nie przyznają .. a robią to samo, co Ci pierwsi :D

Opublikowano

skonczyli katolickie uczelnie ????  latali z wibratorami ?? mieli samolot ??? rozwiedli sie i ich byle zakapowaly ze nie do konca uczciwie[jak to na katolika przystalo] placili podatki ??? w koncu zgadlem...

wyborcza znowu klamie-napisala nieprawde ze prezydent znowu przegral walke o kurwizje, na przyklad dzisiaj odwiedzil moje strony ojczyste ,w kronice krakowskiej pokazali go juz w 10 minucie -zaraz po pani ktora byla 20 mln klientem kolei malopolskich,co prawda ujecie bylo z daleka i nic nie mowil ale trwalo az 2 sekundy, najpierw  byl co prawda wlasciciel sasiedniej masarni ale tylko 2 minuty, za to z tej masarni ktora wizytowal bylo az 40 sekund ,nawet nasz wojt sie zalapal, za to po nim byl bylejaki kandydat z opola czy innej warszawy,tam sie nie sprawdzil ale partia[choc on rzucil legitymacje solidarnego zera] rzucila go na pomoc brozce w poludniowe krainy-nawet puscili jego wypowiedz a sam mamterial byl dluzszy niz adriana...

widzicie wiec ze klekanie pod figura nie pomoze,😛 jak prezes nie dopomoze......

tak zupelnie na powaznie- jesli myslicie ze prezydent calymi tygodnia nic nie robi bo w telewizji go nie pokazuja to jestescie w mylnym bledzie, coc go kurski nie lubi i nie powaza-ciekawe czemu ????? zajrzyjcie na strone prezydenta i zobaczycie jego aktywnosc..........

popierajcie partie czynem -umierajcie przed terminem, to haslo z prl znowu aktualne ????????????

https://facet.onet.pl/warto-wiedziec/polacy-z-roku-na-rok-zyja-coraz-krocej-sa-nowe-dane-gus/33dxyll?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne

Opublikowano

Ja też głosowałem za Pis . Miałem głosować na Kukiz ale pewnie byłby zmarnowany głos . Ważne że znalazły się pieniądze . Jak wydawane to do dyskusji . Nigdy nie będę głosował na Po bo zamiast lepiej ciągle było słychać że nic się nie opłaca albo głodowe emerytury .

Co ma Schetyna do zaoferowania ?

Był Palikot teraz Biedroń Nowoczesna . Oni znikną i już nie długo . 

Facet z ciągnika miał trochę racji . Oficjalnie żądzą rządy wybrane przez obywateli a nie oficjalnie parę rodzin na świecie .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

przyznam sie ze jak włączyłem ten film z rolnikiem to go nie obejrzałem do konca , ale teraz to nawet gosc z sensem gada jak posłuchałem na luzie , jak kowalski postawi szope to nadzór kaze rozebrać , a jak ktoś ma układy tak jak ten https://www.tvp.info/38102075/minister-srodowiska-budowa-zamku-w-puszczy-noteckiej-moze-zostac-zatrzymana   ciekawe jak sie potoczy los zamku dalej ?  według mie powinni zalegalizować po wysokich opłatach .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 godzin temu, Ywa napisał:

19 marca premier Mateusz Morawiecki i minister rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska ogłosili szczegóły rozszerzonego programu 500 plus. Od 1 lipca zasiłek wychowawczy 500 plus ma być wypłacany także na pierwsze dziecko. Znika kryterium dochodowe. Z programu ma skorzystać z 6,8 mln dzieci. Wnioski będziemy mogli składać od 1 lipca przez internet, a od 1 sierpnia w okienku urzędu. Samorząd będzie miał trzy miesiące na wydanie decyzji, ale jeżeli decyzja zostanie wydana po trzech miesiącach, świadczenie wypłacone zostanie z wyrównaniem od 1 lipca. 

• NAPRAWDĘ?

I tak sie dziwnie złoży że nasze sprawne państwo już we wrześniu rozpocznie wypłatę i to nagłośni jako kolejny sukces. Całkowitym przypadkiem jest natomiast to że jakiś miesiąc po rozpoczęciu wypłat odbędą się wybory parlamentarne.🤪

4 godziny temu, bukat82 napisał:

:D

Tragiczny obraz beznadziei sytemu jakim jest demokracja.. 

3 godziny temu, mirro napisał:

To się nazywa gorliwy wyznawca, albo wyborca. Ciekawe pod jakim nickiem pisze na AF.😂

Toz to wypisz wymaluj Roman . Nawet logika i argumentacja taka sama

Myślałem przez chwilę że to mógłby być Alamo , ale się zreflektowałem bo ten wyborca nie czyta z kartki.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Ja też głosowałem za Pis . Miałem głosować na Kukiz ale pewnie byłby zmarnowany głos . Ważne że znalazły się pieniądze . Jak wydawane to do dyskusji . Nigdy nie będę głosował na Po bo zamiast lepiej ciągle było słychać że nic się nie opłaca albo głodowe emerytury .

Co ma Schetyna do zaoferowania ?

Był Palikot teraz Biedroń Nowoczesna . Oni znikną i już nie długo . 

Facet z ciągnika miał trochę racji . Oficjalnie żądzą rządy wybrane przez obywateli a nie oficjalnie parę rodzin na świecie .

Znalazły się pieniądze? A gdzież to leżały że ktoś o nich zapomniał? Nawet jak się znalazły to już ich nie ma, bo dwa razy wydać te same to sztuka.
Emerytury były głodowe, są głodowe i będą głodowe, o ile w ogóle będą. Tu nic się nie zmieniło i podwyżki szału nie robią. 
Schetyna ma do zaoferowania te same pieniądze co Kaczyński. Czyli Twoje, moje i wszystkich innych obywateli. :lol:

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Muszę się przyznać ,że kiedyś kupiłem paliwo a za jakiś czas zamknęli stację . Kiedyś jechałem z Łodzi busem . Stała policja i tylko kontrolowali co przeworzę . 

Może to z stąd te pieniądze . 

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano
39 minut temu, mirro napisał:

Znalazły się pieniądze? A gdzież to leżały że ktoś o nich zapomniał? Nawet jak się znalazły to już ich nie ma, bo dwa razy wydać te same to sztuka.
Emerytury były głodowe, są głodowe i będą głodowe, o ile w ogóle będą. Tu nic się nie zmieniło i podwyżki szału nie robią. 
Schetyna ma do zaoferowania te same pieniądze co Kaczyński. Czyli Twoje, moje i wszystkich innych obywateli. :lol:

Emerytury sa marne ale PR zrobili świetni. Dodadzą emerytom bodajże ok 900 pln neto. Jak się tak to pokaże to jest efekt woow a jakby to samo dali w rozbiciu na miesiące czyli ok 75 pln wiecej to mamy  marniutka podwzke.

Najciekawsze w tym wszystkim jest to że w imie srawiedliwości społecznej wszyscy dostana tyle samo co nie ma żadnego powiązania ze składkami które odprowadzili pracując a jest po uważaniu. Z drugiej jednak strony to skoro płacą za głosowanie na nich to  musi być jedna stawka żeby było transparentnie.  

Wiecie może  ilu europosłow głosowało za acta a ilu przeciw? Mysle o całym europarlamencie

Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

Oprócz tego że nie umiesz odpowiedzieć wcale (nie mówiąc zeby zrobić to na temat, mądrze albo inteligentnie lub przynajmniej dowcipnie.) to Jesteś najlepszym zywym i chodzacym przykładem zidiocenia , schamienia, zaburzeń tozsamości politycznej i wielokroć przeszacowanego poczucia własnej wartości.  Obecna dobra zmiana tak jak i Lenin wmawia pospólstwu że elity są złe i ich ciemiężą a wszystkie cnoty gromadzą się w robolu i im się należy jak to ujeła premier Szydło . . Bez kasjerki w Żabce i  operatora koparki ręcznej nasza gospodarka legła by w gruzach  - takie bzdury się pod beret wpycha i potem tak jak w przysłowiu - "jak dziad odżyje to cie torbą obije"

własnie pokazałeś odpowiedz inteligencji 

Kochanowski Mickiewicz też byli dziwakami według społeczeństwa a jednak teraz się uczysz o nich  

Opublikowano

Kochanowski i Mickiewicz nie byli dziwakami, tylko pisali tak jak było w ich czasach, i z ich tekstów dalej można się dowiedzieć, że polacy to kurwy i złodzieje, patrzący tylko na swój interes.

Opublikowano

Żeby jeszcze na swój interes to byłoby dobrze. Oni patrzą żeby nikomu lepszemu od nich,  a już napewno sasiadowi interes się  nie udał.

Mickiewicz i Kochanowski byli uznani za życia a Romanowi sie pewnie z Van Goghiem pomerdało

Opublikowano
41 minut temu, Mich9 napisał:

Kochanowski i Mickiewicz nie byli dziwakami, tylko pisali tak jak było w ich czasach, i z ich tekstów dalej można się dowiedzieć, że polacy to k**wy i złodzieje, patrzący tylko na swój interes.

ta ? a mi się wydaję ze był dumnym ze jest z polski i promował polskość 

20 minut temu, Ulman napisał:

Tu się nikt z gwary nie smieje tylko z głupot które pierniczy. Nie załapałeś bo  masz takie samo myślenie i logike .

jakie głupoty prywatyzacja ? 

Opublikowano (edytowane)

Szczególnie jak wyśmiewał zidiociałą szlachte zasciankową w Panu Tadeuszu  a Kochanowski o opijstwie lenistwie i głupocie naszych ówczesnych rodaków.pisał. 

Co z ta prywatyzacją? Zarządzanie przez państwo nie ma prawa działać chyba że jest to monopol albo państwo stworzy specjalne preferencje prawne by działanie mogło przynosić profity. Dzieje siię tak z prostego powodu. Tacy jak Pan na traktorze wybieraja podobnych sobie osobników do sejmu. Jest  tak dlatego że fukcjonują na jednym poziomie świadomości a raczej nieświadomości. Potem osobnik w sejmie decyduje o ważnych dla kraju sprawach a przy okazji chce usadzić kogo się tylko da właśnie w państwowych firmach bo generalnie był gamoniem i nic w życiu nie osiągnął.  Efekt końcowy jest taki że ludzie myslacy podobnie do tego Pana decydują w państwowych firmach więc to nie ma prawa działąć.  

Tu ten mechanizm jest całkiem nieźle opisany https://korwin-mikke.pl/blog/airbus-380/

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v